Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka määrittää Yoast SEO

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka määrittää Yoast SEO

Aina kun ajattelet WordPressin hakukoneoptimointia, Yoast on yksi ensimmäisistä mieleen tulevista nimistä. Muutamat muut laajennukset ovat sulkeneet aukon Yoastin hallitsevassa asemassa SEO-laajennusten markkinoilla, mikä on hienoa, sillä Yoastin tuote on ollut vuosia syrjässä. Mutta koska se on edelleen suosituin WordPressin SEO-laajennuksia, olen päättänyt kirjoittaa tämän oppaan siitä, kuinka voit määrittää Yoastin WordPress-sivustollesi.

Ennen kuin lataat Yoast Pluginin, harkitse Rank Math. Se on ilmainen ja minun mielestäni se on paljon parempi kuin Yoast. Pääsin eroon Yoastista tältä sivustolta ja 7 muulta omistamani sivustolta. Googlen liikenne on lisääntynyt kaikilla sivustoilla, 5–15 %.

Hakukoneoptimointi kehittyy jatkuvasti, ja Yoast näyttää tekevän “okei” pitääkseen laajennuksensa nykyisten parhaiden käytäntöjen mukaisina. Heidän laajennuksensa tarjoaa sivustollesi kunnollisen arvon, varsinkin jos olet verkkovastaava, joka haluaa sivuston, jossa on kaikki hakukoneoptimoinnin parhaiden käytäntöjen kohdat ristissä. Oletpa vasta aloittamassa hakukoneoptimointia tai optimoinut sivustoja vuosia, tällä laajennuksella on jokaiselle jotakin.

Alla perehdymme siihen, miksi saatat haluta käyttää Yoastia koko sivustollasi, laajennuksen käytön etuja ja annamme sinulle perusteellisen esittelyn, jotta voit asentaa ja optimoida laajennuksen omalle sivustollesi.

Hyppääkää sisään!

Miksi sinun pitäisi käyttää hiivaa

Ajan viettäminen sivustosi optimointiin hakukoneoptimointia varten saattaa tuntua ajanhukkaa. Hakukoneoptimointiin ei kuitenkaan kannata suhtautua kevyesti. Varsinkin, jos haluat verkkosivustosi onnistuvan saamaan liikennettä. Useimmat verkkosivustot tarvitsevat ainakin jonkinlaista liikennettä toimiakseen. Ja jotkut yritykset ovat lähes täysin riippuvaisia ​​hakukoneista liiketoiminnassaan.

Yoastin tiimi ottaa kokonaisvaltaisen näkemyksen hakukoneoptimoinnista, mikä tarkoittaa, että he uskovat, että hakukoneoptimoinnin tulisi tunkeutua kaikkiin verkkomarkkinointiisi. Tästä syystä niiden laajennus on erittäin laaja ja tarjoaa sinulle monia mukautusvaihtoehtoja.

Jos sinulla on tällä hetkellä käynnissä sivuston ulkopuolisia SEO-kampanjoita, sinun on optimoitava sivustosi täysin, jos haluat saada kaiken irti ponnisteluistasi. Yoast SEO on loistava laajennus, jonka avulla pääset sinne mahdollisimman lyhyessä ajassa (ja vähimmällä teknisellä osaamisella).

Yoast SEO:n ominaisuudet

Ennen kuin sukeltaamme tämän laajennuksen asentamiseen ja optimointiin, tarkastelemme joitain tämän laajennuksen yleisiä ominaisuuksia.

 • Mahdollisuus luoda XML-sivustokartta
 • Voit muokata .htaccess- ja robots.txt-tiedostoja
 • Verkkosivuston pysyvän linkin hallinta
 • Voit tuoda asetuksia ja tietoja muista SEO-laajennuksista
 • Voi muuttaa otsikko- ja meta-asetuksiasi postauksen ja sivun perusteella
 • Google-hakunäytön esikatselu
 • Mahdollisuus indeksoida tai olla indeksoimatta tiettyjä verkkosivustosi osia
 • Vahvistus ja linkittäminen Googlen Verkkovastaavan työkaluihin
 • Avainsanojen optimointiapu

Kun alat säätää asetuksia omalla verkkosivustollasi, alat nähdä, kuinka monta tehokasta ominaisuutta tällä laajennuksella on tarjota.

Yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi laajennuksen premium-versiossa on vielä enemmän lisälaajennuksia ja työkaluja niille, jotka ovat tosissaan SEO-ponnisteluissaan. Katsotaanpa muutamia niistä alla:

Muita opetusvideoita, jotka vievät laajennuksen käytön uudelle tasolle.

 • Yoastin tarjoama oma tukitiimi, joka vastaa kaikkiin laajennuksiin liittyviin kysymyksiisi.
 • Sisäänrakennettu uudelleenohjaushallinta, jonka avulla voit määrittää ja hallita uudelleenohjauksia.

Asioiden yksinkertaisuuden vuoksi keskitymme vain sivustosi optimointiin samalla kun käytämme laajennuksen ilmaista versiota.

Yoast SEO:n asennus

Asentaaksesi asioiden alkuun sinun on asennettava laajennus. Voit tehdä tämän siirtymällä WordPress-hallintapaneeliin ja viemällä hiiren “Plugins” -välilehden päälle ja napsauttamalla sitten “Lisää uusi”. Näytön oikealla puolella näet hakukentän. Kirjoita tähän ruutuun Yoast SEO.

Sen pitäisi olla yksi ensimmäisistä (ellei aivan ensimmäinen hakutulos), napsauta sitten Asenna-painiketta. Tämä tuo esiin laajennuksen asennusnäytön, ja kun se on asennettu, napsautat pientä sinistä linkkiä, jossa lukee “Aktivoi”.

Tämä käynnistää laajennuksen sivustollasi. Huomaat pienen logon, jossa lukee “SEO” sivustosi vasemmassa alakulmassa.

Nyt on aika päästä hauskaan osaan tämän laajennuksen käyttämisestä verkkosivustosi optimointiin.

Yoast SEO:n määrittäminen

Älä pelkää tämän laajennuksen tarjoamia asetuksia. Tiedämme, että se voi olla ylivoimaista ensikertalaisille, mutta siksi loimme tämän oppaan. Pysy kanssamme loppuun asti, niin saat täydellisesti optimoidun sivuston, joka on valmis hallitsemaan hakukoneita.

1. Yleiset asetukset

Pääset yleisiin asetuksiin siirtymällä kohtaan Yoast> SEO> Dashboard. Napsauta sitten yläreunassa olevaa Yleiset-välilehteä. Täällä voit tutustua laajennukseen, nähdä kaikki suuret muutokset, joita he ovat tehneet laajennukseensa, ja palauttaa tehdasasetukset (jos olet tehnyt joitain muutoksia, jotka haluat poistaa).

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada maksutapa näkyväksi vain järjestelmänvalvojalle Magento 2:ssa

Sinun tietosi

Omat tiedot -välilehdellä voit muokata verkkosivustosi nimeä ja jopa antaa vaihtoehtoisen nimen sivustollesi. Voit myös lisätä yrityksen tai henkilön, joka auttaa parantamaan hakukoneesi näkyvyyttä Google Knowledge Graphissa.

Tämä on Googlen hakutulosten uusi ominaisuus, joka näkyy joko tavallisten hakutulosten oikealla puolella tai päällä. Tämä voi olla loistava lisäliikenteen lähde verkkosivustollesi, jos se on optimoitu oikein.

Verkkovastaavan työkalut

Jos käytät tällä hetkellä Google Webmaster Toolsia tai mitä tahansa muuta yllä lueteltua työkalua, voit linkittää tilisi täällä. Nämä työkalut auttavat tarjoamaan sinulle analytiikkatietoja ja käsityksen siitä, kuinka sivustosi toimii eri hakukoneissa.

Turvallisuus

Jos pidät usean kirjoittajan blogia, saatat haluta rajoittaa pääsyä viestien mukauttamiseen. Jos tämä asetus otetaan käyttöön, vain ne, joilla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, voivat määrittää uudelleenohjauksia, ensisijaisia ​​URL-osoitteita ja muita noindex-asetuksia.

2. Otsikot ja metaoptimointi

Seuraava osio, jonka haluat optimoida, on verkkosivustosi Otsikot ja metat -osio. Tässä muokkaamasi asetukset vaikuttavat siihen, miltä sivustosi ja viestisi näyttävät, kun ne näkyvät hakukoneissa. Näiden asetusten optimointi on ratkaisevan tärkeää hakukoneesi napsautussuhteiden kannalta. Säädä näitä asetuksia siirtymällä kohtaan Yoast> Titles & metas.

Päänäytössä voit ottaa käyttöön, haluatko laajennuksen pakottavan nimikkeiden uudelleenkirjoittamisen vai et. Laajennus yleensä havaitsee automaattisesti, onko sen pakotettava kirjoittamaan otsikot uudelleen, joten sinun ei yleensä tarvitse muuttaa tätä asetusta.

Voi olla erittäin hyödyllistä ottaa käyttöön “Käytössä oleva analyysi” -osio. Tämä antaa suosituksia jokaisen blogikirjoituksen tai luomasi sivun alareunaan parantaaksesi blogitekstiesi luettavuutta.

Kotisivu

Suosittelemme muokkaamaan otsikkomallia, kuten se näkyy yllä olevassa kuvassa. Tämä antaa sinulle enemmän tilaa otsikon optimointiin ja tehdä otsikostasi paljon klikattavamman hakukoneissa. Voit myös säätää metakuvausta, joka näkyy, jos kotisivusi sijoittuu hakukoneissa.

Viestityypit

Viestityypit-osiossa voit säätää, miten viestisi ja sivujen otsikot näkyvät hakutuloksissa. Suosittelemme jälleen kerran säätämään otsikkomallit kuvassa näkyvän mukaan. Muut valintaruutujen asetukset voidaan jättää ennalleen.
Viestien otsikoita määritettäessä on suositeltavaa, että viestisi otsikko on ensin ja sen jälkeen sivustosi nimi. Kaikki muut otsikon tiedot vievät vain tilaa ja saattavat häiritä kävijöitä.

Taksonomiat

WordPress luo jo joitakin oletustaksonomioita. Joten tavallisesti sinun ei tarvitse luoda enempää. Näiden osioiden nykyisen otsikkomuodon pitäisi olla kunnossa.

Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan Luokat- ja Tunnisteet-osiot noindex-tilaan. Tämä estää Googlea indeksoimasta näitä sivuja hakutuloksissa, koska ne eivät yleensä tarjoa paljon arvoa vierailijoille. Tämä riippuu kuitenkin sivustosi rakenteesta ja siitä, tarjoavatko luokkasivut todella arvoa.

Arkistot

Tämän osion avulla voit säätää arkistosivujesi otsikoita, jos otat ne käyttöön. Huomaat muutamia erilaisia ​​WordPressin luomia arkistoja: tekijä-arkistot, päivämäärä-arkistot, erikoissivut ja 404-sivut.

Vähentääksesi päällekkäisen sisällön esiintymisen todennäköisyyttä suosittelemme, että valitset “Tekijäarkistot” -asetukseksi Ei käytössä ja noindex. Sama koskee “päivämääräarkistoja”, jotka eivät todellakaan tarjoa mitään arvoa hakukoneille.

muu

Otsikot ja metat -osion viimeinen välilehti tarjoaa sinulle vielä muutamia säädettäviä asetuksia. Jättämällä kaikki nämä asetukset pois päältä, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, autat siivoamaan hakutuloksiasi ja välttämään tarpeettomat elementit sotkeutumasta viestisi otsikkoon.

3. Sosiaalinen

Sosiaalinen media tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli SEO:ssa pitkälle tulevaisuuteen. Yoast integroituu hienosti lähes kaikkiin olemassa oleviin sosiaalisen median alustoihin. Päänäytössä voit kirjoittaa profiilisi URL-osoitteet mille tahansa sosiaalisen median verkostolle, jossa olet aktiivinen.

Facebook

Facebook-välilehdellä voit määrittää Facebook Open Graph -metatietosi. Tämä antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja postauksen määrittämiseen Facebookissa WordPress-editorissa. Jos sinulla on Facebook-sivu, voit jopa lisätä Facebook-järjestelmänvalvojasi saadaksesi lisätietoa sivun liikenteestä.

Viserrys

Twitterin asetukset -välilehdellä voit muuttaa tapaa, jolla haluat Twitter-kortin näkyvän, kun jaat viestin. Yhteenveto suurella kuvalla -vaihtoehdon valitseminen tuottaa yleensä paljon paremman tuloksen kuin pelkän otsikon käyttäminen.

Pinterest

Pinterest käyttää samoja Open Graph -metatietoja, kuten Facebook. Sinun on otettava Facebookin metatiedot käyttöön, jotta Pinterest toimii. Kun olet tehnyt tämän, sinun on vahvistettava sivustosi Pinterestillä ja kaikki on valmista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada jonkun Snapchat-salasana vuonna 2023

Google+

Jos sinulla on Google+ -yrityssivu, voit linkittää kyseiseen profiiliin täällä. Tämän jälkeen voit lisätä sivustosi URL-osoitteen Google+ -profiilisi tietosivulle.

4. XML-sivustokartat

XML-sivustokartat auttavat Googlea ja muita hakukoneita indeksoimaan sisältösi tehokkaammin. Ajattele tätä karttana, jolla hakukonebotit voivat indeksoida sivustosi ja nähdä, milloin olet päivittänyt verkkosivustosi.

Varmista ensimmäisessä näytössä, että XML-sivustokarttasi on käytössä. Sitten sinun on napsautettava ruutua, jossa lukee “XML-sivustokartta”, ja kopioitava ja liitettävä linkki Google Webmaster Tools -tiliisi. Tämä yhdistää nämä kaksi, joten tiedot jaetaan kahden alustan välillä.

Käyttäjän sivustokartta

Jos sinulla on useiden kirjoittajien blogi, jossa on paljon erittäin aktiivisia kirjoittajia, voit luoda tekijäkohtaisia ​​sivustokarttoja. Pidämme tätä kuitenkin tarpeettomana ja päätämme jättää tämän vaihtoehdon pois käytöstä.

Viestityypit

Tässä osiossa voit valita, millaisia ​​viestityyppejä haluat sisällyttää sivustokarttaasi. Suosittelemme peilaamaan yllä valitsemiamme asetuksia. Useimmissa tapauksissa ei ole järkevää, että sivustosi mediasisältö näkyy sivustokartassasi.

Poissuljetut viestit

Jos sinulla on tiettyjä viestejä, joita et halua sisällyttää sivustokarttaasi, ja Google indeksoi, lisää viestitunnukset kenttään. Sinun on ehkä otettava Post ID:t käyttöön laajennuksella, kuten Reveal IDs, jos ne eivät näy automaattisesti. Tunnukset näkyvät sitten WordPress-hallintapaneelisi Kaikki viestit -välilehdellä.

Taksonomiat

Viimeisessä osiossa voit päättää, haluatko sisällyttää tiettyjä luokkia tai tunnisteita sivustokarttaasi. Olemme päättäneet olla sisällyttämättä sivustokarttoihin luokkia tai tunnisteita, mutta se riippuu sivustosi yleisestä rakenteesta.

5. Edistynyt

Yoast SEO:n lisäasetukset auttavat viemään hakukoneoptimointityösi uudelle tasolle. Nämä asetukset ovat hyvin yksinkertaisia ​​säätöjä, mutta niistä voi olla paljon hyötyä sivustollesi. Lisäasetukset-välilehdellä voit muuttaa vaihepolkuja, pysyviä linkkejä ja RSS:ää.

korppujauhoja

Tarrapolut näyttävät polun, jonka käyttäjä kulkee halutulle sivulle. Esimerkiksi Etusivu>Blogi>Oppaat. Ne voivat auttaa tarkentamaan hakutulostesi ulkoasua ja auttaa hakukoneita saamaan paremman käsityksen sivustosi rakenteesta.

Katso tästä Yoastin viestistä tarkempi erittely siitä, kuinka voit ottaa käyttöön korupolttoaikoja nykyisessä teemassasi.

Pysyvät linkit

Pysyvien linkkien säätäminen on tärkeä osa SEO-ystävällistä URL-osoitetta. Yoastin sallimat asetukset perustuvat kuitenkin olemassa olevaan pysyvien linkkien rakenteeseen. Varmista siis, että olet jo vaihtanut ne.

Jos et ole, noudata alla olevia ohjeita, ennen kuin jatkat Yoast-optimointia. Siirry kohtaan Asetukset> Pysyvät linkit ja vaihda sitten asetukseksi Viestin nimi. Tämä antaa sinulle paljon paremman pohjan työskentelylle.

Sitten suosittelemme käyttämään yllä olevassa kuvassa näkyviä pysyvien linkkien asetuksia.

RSS

RSS-syötteen asetukset lisäävät linkin takaisin kaikkiin blogikirjoituksiisi, joten jos sisältösi sattuu raapumaan, niin lukijat ja hakukoneet tietävät, että olet sisällön alkuperäinen lähde.

Alkuperäisten asetusten, jotka näkyvät yllä olevassa kuvassa, pitäisi riittää, tai voit lisätä muita linkkielementtejä käyttämällä alareunassa olevia arvoja.

6. Työkalut

Tämä on toinen erittäin hyödyllinen Yoast SEO -ominaisuus. Voit käyttää joukkomuokkausohjelmaa sekä postauksen otsikon että kuvausten joukkomuokkaukseen. Varmista kuitenkin, ettet luo päällekkäisiä kuvauksia, sillä se voi vahingoittaa hakukoneoptimointiasi.

Tiedostoeditorin avulla voit muuttaa robots.txt- ja .htaccess-tiedostojen tietoja. Emme kuitenkaan suosittele näiden tiedostojen muokkaamista, ellet todella tiedä mitä olet tekemässä. Näiden tiedostojen muuttaminen voi tehdä sivustostasi lukukelvottoman hakukoneille.

Lopuksi tuonti- ja vientitoiminnon avulla voit tuoda asetukset muista SEO-laajennuksista, jos käytit sellaista ennen Yoastiin siirtymistä. Voit jopa luoda varmuuskopion Yoast-asetuksistasi, jos haluat tallentaa ne varmuuden vuoksi.

7. Search Console

Search Console linkittää sivustosi Google Webmaster Tools -tiliisi. Ensin sinun on lisättävä sivustosi Webmaster Tools -tiliisi ja sitten voit liittää nämä kaksi yhteen antamalla valtuutuskoodin.

Napsauta “Hae Google-valtuutuskoodi” ja sinut ohjataan ikkunaan, josta saat koodin. Kopioi ja liitä koodi laatikkoon ja olet valmis.

Tämä auttaa antamaan sinulle parempia seurantatietoja ja pystyt pitämään paremmat tiedot mahdollisista indeksointivirheistä. On tärkeää korjata nämä virheet heti, kun olet tietoinen niistä.

Jos sinulla on tämän laajennuksen premium-versio, voit mukauttaa lisäominaisuuksia. Uskomme kuitenkin, että tämän laajennuksen ilmainen versio voi olla enemmän kuin tarpeeksi useimmille aloittelijoille ja keskitason verkkosivustojen omistajille.

🔥 Empfohlen:  Kuinka löytää TxID Coinbasesta (Transaction Hash)

8. Sisällön optimointi

Yoast SEO todella loistaa, kun kyse on viestikohtaisesta ja sivukohtaisesta optimoinnista. Nyt kun olet tehnyt kaikki perusasetukset, sinun kannattaa optimoida jokainen sivu ja julkaista sitä luodessasi. Tämä auttaa parantamaan sivustosi hakukoneoptimointia. Se saattaa tuntua raskaalta työltä etukäteen, mutta kun siihen tottuu, siitä tulee luonnostaan.

Lisäksi olet selvästi edellä kilpailijoitasi, jotka eivät käytä niin paljon aikaa paikan päällä tapahtuvaan hakukoneoptimointiinsa. Jos sinulla on vanhempaa sisältöä, on myös hyvä idea palata takaisin ja optimoida se alla olevien vinkkien avulla.

Viestien ja sivujen optimointi

Jokaisen viestin alareunassa on laatikko nimeltä Yoast SEO. Tämän laatikon avulla voit täysin optimoida jokaisen tietyn avainsanan ympärille luomasi sisällön. Yoastin analyysityökalut analysoivat kirjoittamasi viestin ja antavat suosituksia kunkin viestin optimoimiseksi edelleen valitsemasi avainsanan mukaan.

Erittelemme tärkeimmät viestien optimointiosat alla:

Katkelmien editori

Snippet-editorin avulla voit muokata kaikkia hakukoneissa näkyviä julkaisutietoja. Tämä on mahdollisuutesi optimoida sekä lukijoille että hakukoneboteille. Heidän analyysityökalunsa avulla on helppo luoda SEO-ystävällinen otsikko, etana ja metakuvaus.

Kun luot katkelmaa, muista, että vihreä tarkoittaa hyvää.

Keskitä avainsana

Painopisteavainsana- ja analyysiosion avulla voit syöttää valitsemasi avainsanan ja nähdä, kuinka optimointiponnistuksesi kohtaavat nykyisiä parhaita käytäntöjä. Mitä enemmän vihreää sinulla on analyysissäsi, sitä parempi. Voit kuitenkin silti tehdä tähtien optimoinnin ilman, että jokainen ympyrä on vihreä.

Luettavuus

Seuraavalla välilehdellä on myös Luettavuus-osio. Tämä erittelee, kuinka helppoa lukijoiden on sulatella viestiäsi. Sisältö, jota on helppo lukea, parantaa käyttökokemusta, mikä voi myös parantaa sijoitustasi lisäämällä sivustolla vietettyä aikaa ja alentamalla poistumisprosenttiasi.

9. Luokkien optimointi

Lopuksi voit edelleen optimoida luokkasivujasi tiettyjen avainsanojen perusteella. Jos olet käynyt läpi koko tämän opetusohjelman, olet jo tehnyt luokkasivun perusoptimoinnin, mutta voit viedä tätä vielä pidemmälle optimoimalla Yoast SEO -laatikkoa.

Prosessi on hyvin samanlainen kuin yllä olevien viestien ja sivujen prosessi. Varmista, että optimoit SEO-otsikon, etana ja metakuvauksen. Viimeistele myös kohdennettu avainsanaanalyysi ja yritä saada mahdollisimman monta vihreää ympyrää.

Yksittäisillä sivuilla valitsemasi asetukset ohittavat valitsemasi yleisemmät asetukset. Tämä mahdollistaa entistä laajemman räätälöinnin ja avainsanojen optimoinnin, mikä vie paikan päällä tekemäsi hakukoneoptimoinnin uudelle tasolle.

Lopussa

Kuten näette, Yoast SEO on erittäin tehokas SEO-laajennus. Mitä tulee räätälöintiin ja eheyteen näiden viimeisimpien hakukonepäivitysten kanssa, uskomme, että tämä on yksi markkinoiden tehokkaimmista SEO-laajennuksista (ja tämä sisältää ilmaisen version).

Optimointi voi olla paljon työtä. Mutta tämä laajennus yksinkertaistaa prosessia ja mahdollistaa helposti vankan optimoinnin paikan päällä. Tämä laajennus on hyödyllinen myös siksi, että se kouluttaa sinua koko prosessin ajan, jotta ymmärrät myös tekemiesi toimien syyt.

Tämä laajennus ei auta sinua sijoittumaan automaattisesti hakukoneissa, mutta tämä laajennus yhdistettynä vahvaan avainsanatutkimukseen ja ulkopuoliseen hakukoneoptimointiin auttaa sinua sijoittumaan paljon helpommin.

Entä sinä? Yoast SEO -optimointivinkkejä tai temppuja, joita jätimme huomaamatta? Jaa parhaasi alla olevissa kommenteissa.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.