Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka mainostaa kauppaasi Facebook Marketplacessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka mainostaa kauppaasi Facebook Marketplacessa

Tietoja Facebook Marketplacesta

Sosiaalinen media ei ole koskaan ollut suositumpi, varsinkin alustat, kuten Facebook, Instagram ja TikTok, johtavat tietä. Tämän kasvavan suosion myötä olisi viisasta oppia hyödyntämään näitä alustoja yrityksesi kasvattamiseksi. Yksi tavoista saavuttaa se on Facebook Marketplacen kautta.

Facebook Marketplace on online-kauppapaikka, joka tarjoaa Facebookin käyttäjille mahdollisuuden ostaa ja myydä tuotteita. Facebook Marketplace on tällä hetkellä saatavilla noin 50 maassa ympäri maailmaa. Tämän työkalun avulla voit hyödyntää miljoonia päivittäisiä Facebook-käyttäjiä ja ansaita voittoa verkkokauppayrityksellesi.

Jos olet Shopify-kauppias etkä ole vielä aloittamassa Facebook Marketplacen käyttöä yrityksellesi, ei ole parempaa aikaa aloittaa kuin nyt.

Tämä opas tarjoaa syvällistä tietoa siitä, mikä Facebook Marketplace on, miksi se on tärkeä työkalu ja paras tapa hyödyntää sitä Shopify-kauppiaana.

Mikä on Facebook Marketplace?

Ennen kuin Facebook Marketplace lanseerattiin vuonna 2016, ainoat kaupankäyntiin liittyvät alustat olivat Facebookin osto- ja myyntiryhmät. Nämä olivat pohjimmiltaan Facebook-ryhmiä, joiden avulla käyttäjät voivat listata myytäviä tuotteita. Käyttäjät voivat myös etsiä ostettavia tuotteita, jolloin tuote merkitään myytyksi oston jälkeen.

Facebook Marketplace on suunniteltu parantamaan sitä ja toimimaan paremmin. Se tarjoaa koko kauppamaisen ominaisuuden, jossa käyttäjät voivat helposti ostaa ja myydä tuotteitaan muille käyttäjille.

Facebook Marketplace ei kuitenkaan helpota maksamista. Sen sijaan Facebook on pystynyt muodostamaan yhteyden verkkokaupan jättiläisiin, kuten Shopify, helpottaakseen ostajien ja myyjien välisiä maksuja Facebook Marketplacessa.

Sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat käyttää Facebook Marketplacea myydäkseen uusia tai käytettyjä tuotteita paikalliselle yleisölle. Käyttäjät voivat selata koko markkinapaikkaa, valita luokkia tai siirtyä suoraan haluamiinsa myymälöihin.

Facebook Marketplacen avulla voit näyttää erilaisia ​​myytäviä tuotteitasi ja mainostaa niitä sen tarjoaman ilmaisen listausominaisuuden avulla.

Kuinka Facebook Marketplace toimii?

Facebook Marketplace toimii hyvin peruskonseptilla. Myyjät voivat listata myytävät tuotteet ja ilmoittaa sijaintinsa markkinoilla. Kun potentiaaliset ostajat, jotka haluavat ostaa näitä tuotteita, tulevat torille etsimään, Facebook käyttää heistä saamiaan tietoja heidän sijaintinsa määrittämiseen.

Facebook Marketplace näyttää sitten erilaisia ​​tuotteita, jotka ovat myynnissä heidän sijainneissaan. Kun käyttäjä on kiinnostunut tuotteesta ja on valmis ostamaan tuotteen, hän voi ottaa yhteyttä myyjään Facebook Messengerin kautta. Molemmat sopivat maksutavasta ja tuote voidaan toimittaa.

Tämän prosessin ansiosta tapahtumaan osallistuvien osapuolten ei tarvitse vaihtaa puhelinnumeroita tai osoitteita.

Facebook Marketplace käyttää algoritmiaan myös tehdäkseen tietyistä tuotteista näkyvämpiä ostajille, varsinkin jos he ovat aiemmin tykänneet, osoittaneet kiinnostusta tai hakeneet tällaista tuotetta Facebookissa tai Marketplacessa.

Miksi sinun pitäisi perustaa kauppasi Facebook Marketplaceen?

Yli kanssa 2,9 miljardia käyttäjää kuukausittain, Facebook Marketplacen tarjoama markkinamahdollisuus on niin valtava. Tämä luo lupaavan ympäristön pienille verkkokaupan yrityksille. Facebook Marketplace voi siis laajentaa yrityksesi kattavuutta ja avata sinut suuremmalle yleisölle.

Tässä on lisää syitä myydä Facebook Marketplacessa:

1. Erilaisten markkinointityökalujen saatavuus

Verkkokauppayritykset voivat käyttää monenlaisia ​​työkaluja Facebook Marketplace -alustalla. On myös useita markkinointityökaluja, joita voit käyttää myyntiprosessisi automatisoinnissa. Niihin kuuluvat chatbotit, joilla vastataan suosittuihin kysymyksiin, ja automaattiset vastaukset asiakkaiden tiedusteluihin.

2. Mahdollisuus myydä asiakkaille yksilöllisesti

Ainoa tapa Facebook Marketplacen ostajat ja myyjät voivat kommunikoida keskenään Messengerin kautta. Tämä tarkoittaa, että myyjien on myytävä ostajille yksitellen, jolloin koko prosessi on yksilöllinen. Asiakkaat voivat ottaa sinuun suoraan yhteyttä kysymyksillään ja sinä voit vastata niihin reaaliajassa.

Tämä helpottaa heidän säilyttämistä, koska voit vastata heidän kysymyksiinsä suoraan ennen kuin he menettävät kiinnostuksensa. Se auttaa myös luomaan asiakkaille luottamuksen ja mukavuuden ilmapiirin, joka helpottaa ostosten suorittamista.

3. Henkilökohtainen asiakaskokemus

Facebook Marketplacen algoritmi näyttää Facebookin käyttäjille heidän kannaltaan oleellisimmat tuotteet sovelluksessa tapahtuvan toiminnan ja toiminnan perusteella. Näin yritykset voivat helposti löytää oikeat asiakkaat.

Se lisää myös mahdollisuuksiasi saada konversioita, koska tuotteesi näkevät oikealle yleisölle.

🔥 Empfohlen:  Kuinka suojella rauhaasi: 11 vinkkiä jokapäiväiseen mielenrauhaan

4. Ilmainen tuotelistaus

Facebook Marketplace on ilmainen alusta, jolla myyjät voivat listata ja hallita tuotteitaan. Tämä tarkoittaa, että voit listata tuotteesi ja aloittaa niiden hallinnan ilmaiseksi muutamassa minuutissa. Tällä on tärkeä rooli kustannussäästöissäsi ja myyntisi kasvattamisessa.

5. Ei rajoituksia maksutapoille

Facebook ei tarjoa välinettä, joka helpottaisi ostajien ja myyjien välistä maksamista. Tämä tarkoittaa, että käyttämillesi maksutaveille ei ole rajoituksia ja sinulla on vapaus valita useista maksutavoista. Joitakin käytettävissä olevia maksutapoja ovat pankkisiirto, PayPal, Shopify Payments ja niin edelleen. Voit myös vastaanottaa maksun käteisellä.

Kuinka perustaa kauppasi Facebook Marketplacessa

Verkkokauppakauppiaana sinulla on oltava Facebook-tili, jotta voit perustaa myymäläsi Facebook Marketplaceen. Jos sinulla on jo olemassa, voit käyttää sitä.

Seuraavaksi sinun tulee listata tuotteesi mahdollisille ostajille ja muille käyttäjille, jotta he voivat tarkastella niitä Marketplacessa, heidän uutissyötteessään ja muilla haluamillasi Facebook-alueilla.

Muista, että ennen kuin voit aloittaa virallisen myynnin Facebook Marketplacessa, Facebookin on hyväksyttävä tuoteluettelosi varmistaakseen, että se on käytäntöjensä ja yhteisön ohjeiden mukainen.

Tässä on askel askeleelta menettely kuinka perustat myymäläsi Facebook Marketplaceen:

1. Ota Checkout Facebookissa käyttöön kaupassasi

Ennen kuin aloitat, haluat varmistaa, että olet ottanut sen käyttöön Kassa päällä Facebook verkkokauppaasi varten. Shopify-kauppiaana voit tehdä tämän helposti määrittämällä kassan Facebookissa Shopify-kaupassasi. Tämä antaa asiakkaillesi mahdollisuuden suorittaa ostoksensa suoraan Facebook Marketplacesta.

Muista, että hoidat edelleen varastosi ja tilauksesi Shopify-järjestelmänvalvojan käyttöliittymästäsi. Facebook yhdistää sinut vain asiakkaisiin.

2. Määritä Facebook Marketplace noudattamalla alla olevia ohjeita:

1: Kirjaudu Facebook-sivullesi.

2: Napsauta vasemmassa ruudussa Markkinapaikka

Facebookin markkinapaikka

3: Klikkaa Myydään tai Luo uusi listaus vasemmalla olevasta valikosta.

Facebook-markkinapaikkalistaus

4: Valitse luetteloon lisättävän tuotteen tyyppi. Näytöllesi tulee kolme eri vaihtoehtoa, Myytävät kohteet, Ajoneuvo myytävänäja Koti vuokrattavana.

Mainosta kauppaasi Facebook Marketplacessa

5: Seuraavaksi on annettava tiedot tuotteesta, jonka haluat listata. Tämä sisältää mitä haluat myydä, hintasinun sijaintia Tuotteen Kuvaus, ja aina 10 tuotekuvaa.

Facebook-tuotelistaus

6: Kun olet valmis, napsauta Lähettää jotta tuoteluettelosi julkaistaan ​​markkinoilla

Olet nyt julkaissut tuotetietosi Facebook Marketplacessa. Facebookin tulee hyväksyä tietosi 24 tunnin kuluessa. Kun tämä tapahtuu, on aika aloittaa myynti. Aina kun sinun täytyy päästä kauppaasi, voit aina käyttää kauppa-välilehteä Facebook-yrityssivullasi.

Kuinka mainostaa Facebook Marketplacessa

Listaamalla tuotteesi potentiaalisten ostajien on helpompi löytää ne, tehdä ostoksia ja sinun on helpompi saada tuloja yrityksellesi. Voit kuitenkin halutessasi saada enemmän katseita tuotteisiisi käyttämällä Facebook-mainoksia. Näin voit mainostaa tuotteitasi Facebook Marketplacessa:

1. Valitse mainoksesi tavoite

Siirry Mainostenhallinta-välilehteen ja valitse tavoitteesi. Voit valita eri tavoitteista, ja ne ovat seuraavat:

  • Bränditietoisuus
  • Liikenne
  • Tulokset
  • Kaupan liikenne
  • Lyijyn sukupolvi
  • Saavuttaa

Facebook mainos

Valitse tavoitteesi ja napsauta Jatka.

2. Täytä mainoskampanjan tiedot

Seuraavaksi sinun tulee täyttää mainoskampanjasi tiedot. Tämä sisältää kampanjan nimen kirjoittamisen ja kampanjan budjetin optimoinnin valitsemisen. Tämän jälkeen sinun on nimettävä mainossarja ja täytettävä muut tarvittavat tiedot ja kehotteet valitsemasi mainostavoitteen mukaan.

3. Aseta budjetti

Kun olet antanut mainoskampanjan tiedot, sinun on asetettava budjetti. Tämä voi olla joko mainoskampanjan päiväbudjetti tai elinikäinen budjetti. Sitten sinun on määritettävä summa ja valittava, kuinka kauan haluat kampanjasi olevan käynnissä, milloin haluat mainosten alkavan ja milloin sen pitäisi päättyä.

4. Valitse yleisösi ja sijoittelusi

Kun valitset yleisöäsi, voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Voit valita joko Olemassa oleva yleisö tai a Uusi yleisö.

Seuraava askel on valita Automaattiset sijoittelut. Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat maksimoida budjettisi ja näyttää mainoksiasi siellä, missä ne saavat eniten huomiota.

5. Valitse Mainosasetukset ja Mainoksen mainosmuoto

Valitse, missä haluat mainostesi näkyvän: tämä voi olla Facebookissa tai Instagramissa. Valitse sitten mainosmuoto. Tämä voi olla joko yksittäinen kuva, karuselli tai video.

Voit kirjoittaa otsikon ja lisätä tiedotusvälineiden alle pienen kuvauksen mainostettavasta tuotteesta. Lopuksi sinun on kirjoitettava houkutteleva toimintakehotus mainokseen.

🔥 Empfohlen:  Ezoic Flickify: mikä se on & Kuinka Flickify toimii

6. Luo viesti

Viestimalli on mahdollisuus kannustaa potentiaalisia asiakkaita ottamaan sinuun yhteyttä mainosten napsautuksen jälkeen. Voit käyttää viestimalliasi keskustelujen aloittamiseen, mukautetun käyttökokemuksen määrittämiseen tai liidien luomiseen.

7. Määritä seuranta ja julkaise

Valitse tulosseuranta ja jatka kampanjan julkaisemista. Facebook tarkistaa mainoksesi ja hyväksyy ne, jos ne täyttävät vaatimukset, ennen kuin mainoksesi näytetään yleisöllesi.

Ota huomioon myydessäsi Facebook Marketplacessa

On muutamia asioita, jotka sinun on otettava huomioon, jos aiot myydä Facebook Marketplacessa. Tässä muutama niistä:

1. Toimitus- ja toimitusajat

Myyjänä Facebook edellyttää, että lähetät kaikki tilaukset 3 päivän kuluessa niiden tekemisestä ja asiakkaan on saatava ne 7 päivän kuluessa. Tämä tarkoittaa, että sinun on varmistettava, että pystyt toimittamaan nämä ehdot. Jos sinulla on yritys, joka myy esimerkiksi käsintehtyjä tai kotitekoisia tavaroita, saatat joutua olemaan erittäin varovainen varastossasi olevan määrän ilmoittamisessa, jotta sinulla ei ole toimitusongelmia.

Facebook Marketplace ei synkronoidu kaikkien verkkokauppaalustojen kanssa

Facebook Marketplace integroituu saumattomasti useisiin verkkokauppaalustoihin, mutta ei kaikkiin.

Alustat, joihin se integroituu tällä hetkellä, ovat:

2. Tehokas viestintä on avainasemassa

Kuten lähes kaikki muutkin myyntikanavat, saat runsaasti kysymyksiä ja viestejä ostajilta ja tuotteistasi kiinnostuneilta ihmisiltä. Vaikka se saattaa tuntua paljon käsiteltävältä, sinun on opittava ja hallittava taito kommunikoida mahdollisten ostajien kanssa.

Sinun tulisi myös oppia olemaan kärsivällinen asiakkaidesi kanssa ja samalla vastailla heidän kysymyksiinsä oikea-aikaisesti ja ammattimaisesti. Facebook jopa palkitsee tehokkaasta viestinnästä asiakkaiden kanssa kahdella eri tunnuksella.

Ensimmäinen merkki on Erittäin reagoiva merkki Se myönnetään myyjille, jotka vastaavat nopeasti kaikille potentiaalisille asiakkailleen. Toinen on Yhteisön suositeltu merkki joka myönnetään myyjille, joilla on korkea arvosana Marketplacessa.

Nämä merkit voivat parantaa mainettasi myyjänä Facebook Marketplacessa ja auttaa asiakkaita luottamaan yritykseesi entistä enemmän.

Vinkkejä menestyksekkääseen myyntiin Facebook Marketplacessa

Myyminen Facebook Marketplacessa sisältää etuja, kuten keskustelimme aiemmin. Näitä ovat muun muassa se, että se on ihanteellinen alusta tavoittaa laajempi yleisö, löytää uusia asiakkaita ja rakentaa terveitä asiakassuhteita.

Se tuo mukanaan myös muutamia haasteita. Yksi niistä on kova kilpailu. Kohtaamasi kilpailu ei rajoitu vain muihin yrityksiin. Se sisältää yksittäisiä käyttäjiä, jotka myyvät samanlaisia ​​tuotteita kuin sinun. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua myymään onnistuneesti Facebook Marketplacessa:

1. Lisää bränditietoisuutta ja löydettävyyttä

Yksi nopeimmista tavoista kasvattaa tulostasi ja saada enemmän tuloja on lisätä brändisi tunnettuutta ja löydettävyyttä. Facebook on aina ollut ensisijaisesti sosiaalisen median alusta ennen kaupallisten ominaisuuksiensa käyttöönottoa. Tämä tarkoittaa, että Facebookin käyttäjät ovat aina löytäneet muita käyttäjiä, eikä heidän ole vaikea löytää yrityksiä ja brändejä Marketplacesta.

Facebook Marketplace virtaviivaistaa myynti- ja konversiokanavaasi ja varmistaa, että tavoitat asiakkaat, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tuotteeseesi tai vastaaviin tuotteisiisi. Jos määrität mainoksia, voit jopa virtaviivaistaa suppiloa entisestään ja tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita.

Mainosten lisäksi toinen tapa lisätä brändisi ja tuotteidesi löydettävyyttä Facebook Marketplacessa on käyttää omaasi yrityksen logo viesteissäsi ja hyödynnä luokkia. Markkinapaikalla on 11 pääluokkaa, jotka on jaettu tarkempiin alaluokkiin. Tuotteidesi sijoittaminen oikeisiin luokkiin lisää mahdollisuuksia, että kohdeyleisösi löytää ne.

Lisäksi tuotteesi näkyvät useammissa ihmisten syötteissä, jos yrityksesi profiilissasi on paljon seuraajia. Joten on järkevää ponnistella saada lisää seuraajia yrityksesi sivulle.

Jos voit tehdä nämä, lisäät tuotteesi löydettävyyttä ja bränditietoisuutta Facebook Marketplacessa.

2. Rakenna luottamusta yleisösi kanssa

Yksi tärkeä tekijä, joka edistää hyvää suhdetta verkkokaupan kauppiaiden ja asiakkaiden välillä, on luottamus. Koska asiakkaasi eivät ehkä koskaan tapaa sinua henkilökohtaisesti, yrityksesi ja brändisi täytyy herättää jonkin verran luottamusta.

Facebook Marketplace tarjoaa joitain erillisiä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua herättämään luottamusta kohdeyleisösi. Ensimmäinen näistä ominaisuuksista on Facebook Messenger.

Messengerin avulla voit olla yhteydessä asiakkaisiisi henkilökohtaisella tasolla. Käyttämällä hyvää viestintämallia, joka heijastaa brändisi sävyä ja ääntä, voit herättää luottamusta asiakkaisiisi.

🔥 Empfohlen:  MX PLAYER - Kuinka tämä intialainen OTT-alusta saavutti suosion maailmanlaajuisesti

Sinulla on myös mahdollisuus rakentaa luottamusta Facebook-yrityssivusi kautta. Tarjoamalla riittävästi ja läpinäkyvää tietoa brändistäsi yrityssivullasi ja antamalla vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin voit lisätä yleisösi luottamusta liiketoimintaasi.

Sinulla on erittäin hyvä tilaisuus rakentaa asiakkaiden luottamusta ja uskollisuutta tarjoamalla Marketplacen yksinomaisia ​​etuja. Tämä edistää arvon tunnetta, joka auttaa sinua luomaan siteen asiakkaisiisi.

3. Seuraa Facebook Marketplacessa parhaiten myyviä tuotteita

Shopify-kauppasi ja Facebook Marketplace ovat kaksi täysin erilaista alustaa. Tämä tarkoittaa, että yleisöt ovat hieman erilaisia ​​ja heidän ostotottumukset voivat vaihdella. Tämä voi myös tarkoittaa, että Shopify-kaupassasi parhaiten myyvät tuotteet voivat olla erilaisia ​​kuin Marketplacessa parhaiten myyvät tuotteet.

Siksi on tärkeää, että seuraat Facebook Marketplacessa hyvin myyviä tuotteita. Seuraamalla näitä tuotteita saat parhaan hyödyn Facebook-mainoksistasi. Voit käyttää saamiasi tietoja parantaaksesi mainoksiasi ja tietääksesi, mitä tuotetta mainostaa. Tämä lisää mahdollisuuksiasi saada parempia tuloksia ja myyntiä.

Voit tarkistaa kategorioiden osiosta tuotteet, jotka menestyvät hyvin Facebook Marketplacessa. Voit myös käydä muilla yritysten sivuilla nähdäksesi suosittuja tuotteita. Myymälän suosituimmat valinnat näkyvät aina, kun vierailet kaupassa.

4. Mukauta ostajien kokemuksia

Facebookin algoritmi näyttää mainoksia käyttäjille, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tuotteistasi tai vastaavista tuotteista. Voit käyttää tätä hyödyksesi kohdistamalla sekä potentiaalisiin että olemassa oleviin asiakkaisiisi.

Useimmat ihmiset keskittyvät uusien asiakkaiden tavoittamiseen mainoksillaan ja laiminlyövät olemassa olevat asiakkaat. Nykyiset asiakkaasi ostavat todennäköisemmin sinulta uudelleen, koska he ovat aiemmin osoittaneet kiinnostusta yritystäsi kohtaan. Voit myös luoda ja kohdistaa samankaltaisen yleisön Marketplace-mainoksillasi.

Toinen tapa mukauttaa ostajien kokemuksia on chatbotit. Käytä chatbotteja yhteydenpitoon käyttäjiin, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tuotteistasi. Kanssa chatbotitvoit ottaa yhteyttä asiakkaisiisi heti, kun he ottavat sinuun yhteyttä.

5. Testaa uusia tuotteita

Yksi nopea ja helppo tapa testata uusia tuotteitasi tai ideoitasi on Facebook Marketplace. Hyödyntämällä Facebook Marketplacen kykyä virtaviivaistaa myyntikanavaasi, voit aina testata tuotteitasi ja ideoitasi tarkistamalla, vastaavatko ne kohdeyleisösi kiinnostuksen kohteita.

Hyvä osa? Se ei maksa sinulle mitään. Sinun tarvitsee vain luoda luettelo ja siinä kaikki.

Facebook Marketplace on myös hyvä tapa mainostaa uusia tuotteitasi. Voit halutessasi ilmoittaa asiakkaillesi tuotekuvauksessa, että olet kokeilemassa tuotetta. Voit myös leikkiä tuotteidesi hinnoittelulla määrittääksesi, kuinka asiakkaasi reagoivat parhaiten hinnankorotuksiin ja alennuksiin.

Johtopäätös

Facebook Marketplace on loistava alusta sähköisen kaupankäynnin kauppiaille, jotka haluavat myydä tuotteitaan laajemmalle yleisölle. Se on ilmainen alusta, joka on helppo asentaa ja käyttää. Shopify-kauppiaana kyky integroida Marketplace kauppaasi on vieläkin lupaavampi. Marketplacen avulla voit helposti kasvattaa tulostasi ja saavuttaa liiketoimintatavoitteesi.

Jos sinulla on vaikeuksia tehdä myyntiä Shopify-kaupassasi, Adoric Shopify -sovellus voi auttaa. Adoric Shopify -sovellus auttaa sinua muuttamaan verkkosivustosi kävijöitä asiakkaiksi näyttämällä houkuttelevia kampanjoita juuri oikeaan aikaan.

Oletko valmis lisäämään konversioitasi ja myyntiäsi?