Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka monta verkkotunnusta on olemassa? – Verkkotunnustilastot vuodelle 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka monta verkkotunnusta on olemassa? – Verkkotunnustilastot vuodelle 2023

Internetissä kelluu miljoonia verkkosivustoja, mutta jos mietit, kuinka monta verkkotunnusta siellä on, Verisign on uusi verkkotunnusten rekisteröintitietojen oikea paikka. Kaikkien .com- ja .net-verkkotunnusten rekisterinä Verisign julkaisee neljännesvuosittaisen raportin, joka sisältää päivitetyt tiedot Internetin nykytilasta.

Tässä on huippu viimeisimmistä havainnoistaan ​​ja verkkotunnustilastoistaan ​​vuoden 2022 kolmannelta neljännekseltä, mutta aloitetaan ensin pienellä taustatiedolla.

Mistä kaikki alkoi

Internetin taustalla oleva infrastruktuuri kehitettiin jo 1960- ja 70-luvuilla. Kuitenkin Internet, jonka me kaikki tiedämme ja käytämme nykyään, juontaa juurensa vuonna 1985, jolloin verkkotunnusjärjestelmä lanseerattiin.

Ensimmäiset esitellyt ylätason verkkotunnukset eli TLD:t ovat:

• .com
• .netto
• .edu
• .org
• .gov
• .mil

Mielenkiintoista on, että termi “Internet” määriteltiin virallisesti vasta vuonna 1995. Osoituksena sen jatkuvasti kehittyvästä luonteesta se jatkaa kehittymistä ja kasvua sisällön, käytön ja verkkotunnusten osalta.

Itse asiassa vielä nykyäänkin uusia maakoodien verkkotunnuksia, ccTLD:itä, lisätään joka vuosi. Sukellaan näihin hetkessä, mutta edetään ensin ylhäältä alaspäin.

Mitä ovat huipputason verkkotunnukset?

Internet Assigned Numbers Authority eli IANA julkaisi ensimmäisen kerran ylätason verkkotunnukset, joita kutsutaan yleisesti TLD:iksi, vuonna 1985, ja ne edustavat Domain Name Systemin hierarkian korkeinta tasoa. Nykyään TLD:t tunnetaan paremmin verkkotunnusten laajennuksina.

Kuten edellä mainittiin, ne sisältävät:

• .com – Lyhenne sanoista kaupallinen, tämä oli ensimmäinen yleiseen käyttöön julkaistu TLD. Huolimatta siitä, että se luotiin alun perin yrityksille ja kaupallisille organisaatioille, siitä tuli nopeasti yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä TLD- tai verkkotunnuslaajennuksista useille suurille ja pienille verkkosivustoille.

• .net – lyhenne sanoista verkko, .net kehitettiin verkkoteknologioiden parissa työskenteleville organisaatioille. Kuitenkin, kuten .com:n kanssa, .net:n käyttöä ei rajoitettu verkkokäyttöön, koska se oli alun perin tarkoitettu, joten siitä tuli yleinen vaihtoehto kaikille verkkosivustojen omistajille.

• .edu – .edu on lyhenne sanoista koulutus. Se kehitettiin erityisesti korkeakouluja, yliopistoja ja muita oppilaitoksia varten. Vaikka se luotiin koulutuskeskuksia varten kaikkialla maailmassa, se yhdistetään nyt vain Yhdysvalloissa sijaitseviin keskuksiin. Yhdysvaltojen ulkopuolisten maiden koulut käyttävät usein .edu TLD-laajennusta sekä maakoodiverkkotunnusta.

• .org – .org on lyhenne sanoista organisaatio, ja se kehitettiin vain voittoa tavoittelemattomille järjestöille. Samaan tapaan rajoituksia ei kuitenkaan pantu täytäntöön, joten .org oli suosittu verkkotunnuslaajennus voittoa tavoittelemattomille järjestöille, yhteisöille ja kouluille.

• .gov – lyhenne sanoista Government, .gov luotiin ja rajoitettiin Yhdysvaltain valtion virastoille ja henkilöstölle. Nykyään sitä käyttävät valtion virastot, hallitusohjelmat, osavaltiot, kaupungit, kaupungit, maakunnat ja jopa intiaaniheimot.

• .mil – Lyhenne sanoista armeija, .mil kehitettiin yksinomaan Yhdysvaltain armeijan haaroja varten. Toisin kuin muut yllä olevat aluetunnukset, tätä rajoitusta on noudatettu tiukasti tähän päivään asti.

Mitä ovat maakoodien ylätason verkkotunnukset?

Maakoodien ylätason verkkotunnuksia tai ccTLD:itä käytetään erottamaan maat toisistaan. Suosituimpia ccTLD:itä ovat .uk ja .au, jotka edustavat Iso-Britanniaa ja Australiaa.

🔥 Empfohlen:  4 syytä, miksi sähköpostillasi on alhainen avausprosentti | Sähköposti

Kun se luotiin ensimmäisen kerran, vain maan asukkaat voivat rekisteröidä ccTLD:n kyseiselle maalle. Joidenkin maiden on kuitenkin tiedetty antavan ulkomailla asuvien rekisteröidä verkkotunnuksia ccTLD-tunnuksellaan.

Kuinka monta verkkotunnusta kaikkiaan on?

Tuoreen raportin mukaan kaikilla huipputason verkkotunnuksilla oli 349,9 miljoonaa verkkotunnusrekisteröintiä vuoden 2022 kolmannen neljänneksen lopussa, mikä on 1,6 miljoonalla verkkotunnuksen rekisteröinnillä vähemmän kuin vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Viime vuoteen verrattuna verkkotunnusten rekisteröinnit ovat kuitenkin lisääntyneet 11,5 miljoonalla. .com- ja .net-aluetunnuksella oli yhteensä 174,2 miljoonaa verkkotunnusrekisteröintiä verkkotunnuskannassa kolmannen vuosineljänneksen lopussa, mikä merkitsee 2,1 miljoonan verkkotunnuksen rekisteröinnin yhteismäärää edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kymmenen suurinta aluetunnusta ilmoitettujen verkkotunnusten lukumäärän mukaan olivat .com, .cn, .de, .net, .uk, .org, .nl, .ru, .br ja .xyz 30.9.2022.

3 halvinta verkkotunnusten rekisteröintiä

#1 – Domain.com – Käytä kuponkikoodia Sitehub saadaksesi 25 % alennuksen verkkotunnuksista ja isännöinnistä

#2 – Namecheap.com – hanki .com niinkin alhaisella hinnalla kuin 8,88 dollaria

#3 – Bluehost.com – Ilmainen verkkotunnus, kun ostat hosting.

Kuinka monta .com-verkkotunnusta on?

Jos mietit, kuinka monta verkkotunnusta on olemassa, puhut todennäköisesti .com- ja .net-verkkotunnuksista. Loppujen lopuksi ne ovat suosituimpia.

Vuoden 2019 kolmannen neljänneksen lopussa rekisteröityjä verkkotunnuksia oli 157,4 miljoonaa, joten .com- ja .net-aluetunnukset kasvoivat 1,3 miljoonalla eli 0,8 prosentilla saman vuoden toisesta neljänneksestä. Vuositasolla .com- ja .net-aluetunnukset lisääntyivät 5,7 miljoonalla verkkotunnuksen rekisteröinnillä eli 3,8 prosenttia. Vuoden 2019 kolmannen neljänneksen lopussa .com-verkkotunnuksia oli rekisteröity 144 miljoonaa ja .net-verkkotunnuksia 13,4 miljoonaa.

Kuinka monta verkkotunnuslaajennusta on olemassa?

Kuten mainittiin, ylätason verkkotunnuksia tai TLD:itä kutsutaan yleisesti myös verkkotunnuslaajennuksiksi. Jotkut yleisimmistä verkkotunnuksen laajennuksista on lueteltu yllä: .com, .net, .org. .edu, .gov ja .mil.

Kuitenkin sen mukaan vuoden 2019 lopussa on huikeat 1 517 erilaista verkkotunnuslaajennusta tai TLD:tä siellä mistä valita.

Toisin kuin verkkotunnuksia, joita lisätään ja poistetaan jatkuvasti, tämä luku ei muutu yhtä dramaattisesti. Siitä huolimatta se muuttuu ajoittain, kun vanhoja jää eläkkeelle ja uusia delegoidaan.

Se on iso lista. Itse asiassa luettelo on liian pitkä, mutta jos olet kiinnostunut näkemään kaikki saatavilla olevat verkkotunnuksen laajennukset, voit tarkistaa ne useista resursseista. Wikipediassa on jopa pitkä sivu, jossa ne kaikki luetellaan.

Kuinka monta uutta verkkotunnusta on olemassa?

Raportin mukaan uusia .com- ja .net-verkkotunnuksia rekisteröitiin vuoden 2022 kolmannen neljänneksen lopussa 9,9 miljoonaa, kun vastaava luku vuoden 2021 kolmannen neljänneksen lopussa oli 10,7 miljoonaa.

Se ei kuitenkaan tarjoa uusien verkkotunnusten kokonaismäärää kaikilla TLD:illä.

Vaikka nämä luvut ovat varmasti vaikuttavia, ne muodostavat laajemmassa kuvassa vain noin kolme prosenttia kaikista nykyisistä verkkotunnusten rekisteröinneistä. Uusia verkkotunnuksia kuitenkin rekisteröidään jatkuvasti, joten todellisia lukuja on lähes mahdotonta määrittää.

Kuinka monta ccTLD:tä on olemassa?

Lyhennettynä maakoodin TLD:istä, ccTLD:t muodostavat lähes puolet kaikista nykyisistä rekisteröidyistä verkkotunnuksista. Itse asiassa niitä oli rekisteröity 161,8 miljoonaa vuoden 2019 kolmannen neljänneksen lopussa, mikä merkitsee 3,1 miljoonan eli kahden prosentin kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna.

🔥 Empfohlen:  Harvardin tutkijat esittelevät Inference-Time Intervention (ITI): tekoälytekniikan, joka parantaa kielimallien totuudenmukaisuutta 32,5 prosentista 65,1 prosenttiin

Maakoodien verkkotunnusten rekisteröinnit kasvoivat 12,5 miljoonalla eli 8,4 prosentilla vuositasolla. Sanomattakin on selvää, että Yhdysvaltojen ulkopuolisille brändeille maantieteellinen kohdistaminen ccTLD:iden avulla näyttää olevan oikea tapa edetä.

Top 10 ccTLD:tä verkkotunnusten rekisteröintien mukaan

Kuten todettiin, vuoden 2022 kolmannen neljänneksen lopussa ccTLD-verkkotunnuksia rekisteröitiin 161,8 miljoonaa, mikä on 12,5 miljoonaa eli 8,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

10 parasta ccTLD:tä kolmannen vuosineljänneksen lopussa olivat:

1. .tk – 25,1 miljoonaa
2. .cn – 23 miljoonaa
3. .de – 16,3 miljoonaa
4. .. uk – 13,3 miljoonaa
5. .tw – 6,8 miljoonaa
6. .nl – 5,9 milj
7. .ru – 5,7 miljoonaa
8. .br – 4,1 miljoonaa
9. .eu – 3,6 milj
10. .fr – 3,4 miljoonaa

Vaikka muitakin ccTLDS:itä on satoja, nämä top 10 muodostavat yli 66 prosenttia kaikista nykyisistä ccTLD-verkkotunnusten rekisteröinneistä.

Top 10 TLD:tä verkkotunnusten rekisteröintien mukaan

Ei ole yllättävää, että .com on yleisin TLD, jolla on eniten rekisteröityjä. .net ja .org TLD sijoittuvat 5. ja 7. vastaavasti. Loput luettelosta koostuvat pääasiassa ccTLD:istä.

Tässä koko yhteenveto:

1. .com – 144 miljoonaa
2. .tk – 25,1 miljoonaa
3. .cn – 23 miljoonaa
4. .de – 16,3 miljoonaa
5. .net – 13,4 miljoonaa
6. .. uk – 13,3 miljoonaa
7. .org – 10 miljoonaa
8. .tw – 6,8 miljoonaa
9. .nl – 5,9 miljoonaa
10. .ru – 5,7 miljoonaa

Sivuhuomautuksena on, että myös uusi verkkotunnuksen laajennus .xyz on alkanut nousta. Julkaisuhetkellä sillä on yli 7 miljoonaa verkkotunnusrekisteröintiä, ja muiden tavoin se kasvaa joka päivä.

Mistä kaikki nämä verkkotunnuslaajennukset (TLD) ovat peräisin?

ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, on koordinoinut Internetin verkkotunnuksia vuodesta 1998. Sen jälkeen kun se käynnisti gTLD-ohjelman vuonna 2011, Internet Domain -nimiavaruus on laajentunut entisestään, jolloin yritykset ja organisaatiot, kuten Google tai BMW, voivat toimia omalla tavallaan. verkkotunnuksen laajennuksia.

Kuten voit kuvitella, hakuprosessi yritykselle tai organisaatiolle oman verkkotunnuksen laajennuksen saamiseksi on tiukka. Uusia ylätason verkkotunnuksia koskevia hakemuksia jätettiin kaikkiaan 1930, mutta kaikkia ei hyväksytty. Siitä huolimatta ne, jotka olivat, lisäsivät varmasti määrää.

Vuoteen 2017 mennessä yli 1 200 uutta verkkotunnuslaajennusta eli TLD:tä oli lisätty Internet-verkkotunnusten nimiavaruuteen ja asetettu saataville hyvämaineisilta verkkotunnusten rekisteröijiltä.

Kun yhdistettynä olemassa olevien verkkotunnuslaajennusten määrään, on nyt valittavissa yli 1 500 verkkotunnuslaajennusta.

Yleisö ei kuitenkaan voi rekisteröidä kaikkia verkkotunnuksen laajennuksia. Joillakin verkkotunnuksen laajennuksilla, kuten .bank ja .law, on erityisiä rekisteröintivaatimuksia. Joitakin näistä uudemmista tuotemerkkiin liittyvistä TLD:istä, kuten .Google ja .Microsoft, voivat myös käyttää vain brändit itse.

Onko loppua näkyvissä?

No eipä oikeastaan. Itse asiassa, koska Internet jatkaa kasvuaan, puhutaan jopa toisesta kierroksesta uusista verkkotunnuksen laajennussovelluksista.

10 suosituinta .com- ja .net-avainsanaa vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä

Nyt kun tiedät viimeisimmät tiedot valtavasta määrästä eri verkkotunnuksia ja verkkotunnusten laajennuksia, tässä on katsaus suosituimpiin .com- ja .net-trendissä oleviin avainsanoihin, jotta saat paremman käsityksen siitä, mikä on suosittua ja mikä ei ole World Wide Webissä. tänään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka parantaa Facebookin orgaanista kattavuuttasi vuonna 2023

Top 10 suosituinta .com-avainsanaa

1. Joulu
2. Jumbo
3. Diabetes
4. Halloween
5. Aaltosulkeet
6. Dorian
7. Oikomishoito
8. Hurrikaani
9. Äänenvoimakkuus
10. Vaping

10 suosituinta .net trendaavaa avainsanaa

1. Asiakas
2. Putoaminen
3. Lyhyt
4. Naamio
5. Valtuutettu
6. Suojattu
7. Vaatimukset
8. Hautajaiset
9. Piemonte
10. Ystävällinen

Entä uudelleenohjaukset?

Tähän mennessä tiedät kaikki uusimmat verkkotunnustiedot ja kuinka monta verkkotunnusta on tulossa vuoteen 2023 mennessä. Toinen suuri tietohippu oli kuitenkin käytettyjen uudelleenohjausten määrän lisääntyminen, erityisesti uudelleenohjaukset kolmansien osapuolien sivustoille, kuten Amazon, Etsy, Twitter ja LinkedIn.

No, siinä se on. On kuitenkin sopivaa lopettaa verkkotunnuksia käsittelevä artikkeli verkkotunnuksella, eikö?

Joten jos olet kiinnostunut oppimaan lisää verkkotunnuksista ja lukemaan uusimman raportin itse, tutustu Verisignin verkkosivustoon osoitteessa Verisign.com.

Kuinka monta TLD:tä on olemassa?

Huhtikuussa 2023 rekisteröityjen ylätason verkkotunnusten (TLD) määrä, joka tunnetaan myös nimellä Generic top-level domains (gTLD), on saavuttanut huikeat 1 589.

TLD:t ovat verkkotunnuksen nimen viimeinen osa, joka näkyy viimeisen pisteen jälkeen, kuten .com, .org, .net ja niin edelleen. Nämä aluetunnukset toimivat tapana luokitella ja erottaa Internetin verkkosivustot. Huolimatta saatavilla olevien TLD-tunnusten suuresta määrästä, vain suhteellisen pieni osa niistä on laajalti suosittuja ja internetin käyttäjien tunnistamia.

Kuinka monta verkkotunnusta rekisteröidään päivittäin?

Joka päivä rekisteröidään yli 30 000 verkkotunnusta

Kuinka monta verkkotunnusta rekisteröidään kuukaudessa?

Joka kuukausi rekisteröidään noin 800 000–1 miljoonaa verkkotunnusta.

Lisää verkkotunnuksen sisältöä osoitteessa Makeawebsitehub.com

Meillä on sinulle vielä enemmän tilastoja!

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.