Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka motivoida itseäsi: 19 tapaa löytää motivaatiota

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka motivoida itseäsi: 19 tapaa löytää motivaatiota

Ei ole helppoa motivoida itseään. Jos olet kuten monet ihmiset, tiedät harjoituksen:

 • Aseta herätys aikaisin… niin et voi nousta sängystä.
 • Päätä laihduttaa… ja mene sitten ahmimaan syömään.
 • Kirjoita tehtävälista… ja hämmenny ja pakene Netflix-humaukseen.

Nämä syklit näyttävät siltä, ​​​​että ne eivät koskaan lopu, eikö?

Koko ajan tunnet olosi uupuneeksi ja sinulla ei ole omaa motivaatiota tehdä asioita.

Vain minä? Aa okei. Joka tapauksessa…

Varmasti on tapoja löytää motivaatiota ja – kriittistä – pysyä motivoituneena? Onneksi niitä on.

Tässä on 19 tapaa motivoida itseäsi, jotta sinusta voi tulla sellainen henkilö, joka haluat olla ja saavuttaa tavoitteesi.

19 itsemotivaatiotekniikkaa kokeiltavaksi

1. Aloita vain

Urgh. Etkö vain vihaa tätä neuvoa?

Silti on syy, miksi olemme kaikki kuulleet sen miljoona kertaa: se voi tehdä ihmeitä.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Sinun ei aina tarvitse perustella tunteitasi tai järkeillä, miksi sinun täytyy tehdä jotain. Voit käsitellä näitä negatiivisia tunteita myöhemmin, oikeaan aikaan. Yritä sen sijaan laittaa sivuun kaikki negatiiviset tunteet ja yksinkertaisesti ALOITA.

Kuten kuuluisa kirjailija Mark Twain sanoi kerran: “Eteenpäin pääsemisen salaisuus on aloittaminen.”

2. Jaa tehtävät pieniin vaiheisiin

Joskus yksinkertaisimmat hyvin tehdyt asiat toimivat parhaiten.

Muista, että kaikkea ei voi tehdä kerralla. Siksi taidemaalari Vincent van Gogh sanoi: “Suuria asioita tehdään sarjalla pieniä asioita, jotka tuodaan yhteen.”

Tässä on menetelmä, joka auttaa sinua löytämään motivaatiota asioiden tekemiseen: Kirjoita paperille, mitä sinun on tehtävä. Kirjoita sitten ylös jokainen askel, joka sinun on otettava sen toteuttamiseksi. Lopuksi jätä huomioimatta kaikki paitsi työvaiheesi.

Kun olet menossa, sinun on ehkä helpompi jatkaa seuraavaan tehtävään.

3. Luo positiivinen ajattelutapa

Motivaatio on lähes mahdotonta, jos katsot tilannetta negatiivisesta näkökulmasta. Toisaalta positiivisuus voi olla energisoivaa ja auttaa sinua motivoimaan itseäsi.

Joten pysähdy ja kysy itseltäsi: “Mitä hyvää tässä tilanteessa on?”

Kuten kirjailija Catherine Pulsifer sanoi: “Jos meillä on asenne, että siitä tulee hieno päivä, se yleensä on.”

4. Luo kiitollisuuden tunne

Kun huomaat olevasi jumissa urassa, voi tuntua mahdottomalta motivoida itseäsi. Joten ennen kuin yrität motivoida itseäsi, ota askel taaksepäin ja yritä arvostaa tunteitasi.

Kun tunnet arvostusta itseäsi kohtaan, on paljon helpompi pysyä motivoituneena.

Yksi nopeimmista tavoista tuntea olosi hyväksi on harjoittaa kiitollisuutta – on lähes mahdotonta tuntea olonsa alhaiseksi ja kiitolliseksi samaan aikaan.

Vastaanottaja harjoitella kiitollisuuttaAloita kirjoittamalla kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Nämä voivat olla mitä tahansa – aamukahvistasi lemmikkiisi tai jopa mukavaan tuoliin, jolla istut.

Ihannetapauksessa voisit kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa arvostaaksesi elämän pieniä asioita päivittäin.

5. Ole armollinen itsellesi

Kun viivyttelet tai teet virheen, on helppo lyödä itseäsi. Itse asiassa, jos olet kuten monet ihmiset, saatat huomata, että sisäisesti “puhut” itsellesi ilkeästi.

Jos huomaat tekeväsi tämän, pidä tauko ja yritä sen sijaan puhua itsellesi ystävällisesti. Et puhuisi kenellekään toiselle sillä tavalla, joten miksi tehdä se itsellesi? Ansaitset oman ystävällisyytesi.

Yritä muistaa todellinen luontainen arvosi ihmisenä. Anna sitten itsesi palata varovasti käsillä olevaan tehtävään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada lisää näkymiä TikTokissa: 10 tehokasta strategiaa

6. Ole rakentava

Virheet ovat kultainen mahdollisuus oppia ja kehittyä. Kun teet sellaisen, kysy itseltäsi: “Miksi tein tämän virheen? Kuinka voin välttää saman virheen tulevaisuudessa?”

Jos teet tämän ja toimit oppimasi mukaan, muutat virheet mahdollisuuksiksi.

Yrittäjä Arianna Huffington sanoi: “Meidän täytyy hyväksyä, että emme aina tee oikeita päätöksiä, että me pilaamme joskus kuninkaallisesti – ymmärtää, että epäonnistuminen ei ole menestyksen vastakohta, se on osa menestystä.”

7. Leikkaa tehtävälistasi

Tehtävälistat voivat auttaa meitä järjestämään tehtävämme ja keskittymään olennaiseen. Ne voivat kuitenkin myös musertaa meidät niin paljon, että päädymme viivyttelemään vielä enemmän.

Joten jos huomaat, että sinulla on vaikeuksia pysyä motivoituneena, leikkaa tehtävälistasi hallittavampaan kokoon.

Valitse joka päivä enintään kolme tehtävää ja tee niistä uusi tehtävälistasi. Ohita sitten kaikki paitsi ensimmäinen kohde. Saatat huomata, että ajan myötä voit tehdä pidemmän tehtävälistan.

8. Aseta saavutettavissa olevia tavoitteita, jotka innostavat sinua

Jos sinulla on tavoite, joka tuntuu liian suurelta tai saavuttamattomalta, se voi saada sinut tuntemaan olosi ahdistuneeksi ja peloksi. Tämä on varma tapa menettää motivaatio.

Päästä nyt irti tavoitteista, jotka lamauttavat sinut. Valitse sen sijaan tarpeeksi jännittäviä tavoitteita, jotka auttavat sinua motivoimaan itseäsi, mutta eivät niin suuria, että jäätyisit niitä kohtaaessasi.

Kuten poliitikko Theodore Roosevelt sanoi: “Pidä katseesi tähtissä ja jalat maassa.”

9. Kuvittele tulevaisuutesi, jos et muutu

Tämä vihje voi helpottaa itsesi inspiroimista: Sen sijaan, että keskittyisit haluamaasi muutokseen, kuvittele, millainen elämä sinulla on, jos pysyt motivoituneena.

Kysy itseltäsi: Millaista elämä on vuoden, viiden vuoden ja 10 vuoden kuluttua?

Tässä on motivoiva lainaus, joka saa sinut liikkeelle: ”Voit kokea joko kurinalaisuuden tai katumuksen tuskaa. Päätös on sinun.”

10. Mieti, kuinka pitkälle olet päässyt

Kuinka usein pidät pienen tauon pohtiaksesi, kuinka pitkälle olet päässyt?

Jos olet kuten monet ihmiset, et todennäköisesti anna itsellesi tarpeeksi tunnustusta kaikesta kasvusta, jonka olet käynyt läpi.

Käytä muutama minuutti sulkeaksesi silmäsi ja muistaaksesi onnistumisesi, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa – koe ne uudelleen ja tunne niihin.

Tee tämä usein edistääksesi henkilökohtaista kehitystäsi.

pohtia edistymistäsi motivoidaksesi itseäsi

11. Muistuta itseäsi “miksi”

Sheryl Sandberg, Facebookin entinen COO ja LeanIn.orgin perustaja, sanoi: “Motivaatio tulee siitä, että työskentelemme sellaisten asioiden parissa, joista välitämme.”

Käytä hetki ja kirjoita ylös kolme syytä, miksi haluat löytää motivaatiota tehdä asioita. Haluatko parantaa kuntoasi, saada koulutusta, säästää rahaa tai perustaa yritys?

Miksi?

Jatka vastausten keksimistä, kunnes löydät vastauksia, jotka auttavat sinua pysymään motivoituneena.

12. Poista häiriötekijät armottomasti

Häiriöt ovat keskittymisen vihollisia. Jos haluat motivoitua, sinun on poistettava häiriötekijät.

Kuten miljardöörisijoittaja Warren Buffett sanoi: “Ero menestyneiden ihmisten ja erittäin menestyneiden ihmisten välillä on se, että erittäin menestyneet ihmiset sanovat ei melkein kaikkeen.”

Sanonta kuuluu: “Voit saada mitä tahansa haluat. Et kuitenkaan voi saada kaikki haluat.”

Joten sammuta puhelimesi ja jätä se toiseen huoneeseen. Sulje ovi. Sammuta musiikki. Poista häiritsevät sovellukset.

Muistuta itseäsi, että et rankaise itseäsi – keskityt vain tavoitteisiisi. Muista sitten, mitä todella haluat pitkällä aikavälillä.

13. Sitoudu 100 % sopimukseen, jonka olet tekemässä

Muista, että mikään ei tule ilmaiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää ChatGPT:tä sosiaalisessa mediassa?

Kun haluat jotain, sinun on annettava jotain vastineeksi – olipa kyseessä aikaa, vaivaa, kovaa työtä tai emotionaalista epämukavuutta.

Se on sopimus.

Käytä hetki tunnistaaksesi ja arvostaaksesi tekemäsi sopimusta. Sitoudu sitten siihen 100%. Aktivisti ja runoilija Maya Angelou sanoi kerran: “Mikään ei toimi, ellet tee sitä.”

14. Puhdista ja siivoa

On äärimmäisen vaikeaa motivoida itseäsi, jos et näe makuuhuoneesi lattiaa ja työpöytäsi näyttää siltä kuin jokin olisi räjähtänyt sen päällä.

Oletko koskaan kuullut ilmaisua “siisti tila, siisti mieli”?

Millainen ympäristösi on? Onko se siisti, siisti ja puhdas? Vai onko se sotkuinen ja sotkuinen? Työskentele ulkopuolelta sisään ja luo ympäristö, joka auttaa sinua pysymään motivoituneena.

15. Piristä rutiiniasi

Tiedät sanonnan “Olet mitä syöt”. Kulutamme paljon joka päivä – ruokaa, musiikkia, podcasteja, televisiota, sosiaalista mediaa.

Joten jos itsesi motivoiminen on haastavaa, sekoita asioita hieman. Kuuntele motivoivia podcasteja, katso pakollinen kirja tai katso inspiroivia videoita.

Tämä voi auttaa sinua virkistäytymään, saamaan energiaa ja löytämään motivaatiota tehdä asioita.

16. Pyydä perhettä ja ystäviä auttamaan

Jos sinulla on todella vaikeuksia motivoida itseäsi, harkitse läheisen ystävän tai perheenjäsenen avun pyytämistä. Voit pyytää heitä ottamaan sinut vastuuseen ja tarkistamaan edistymisesi.

Ilmaisemalla tavoitteesi ääneen jollekin toiselle se voi auttaa saamaan ne tuntumaan todellisemmalta. Lisäksi, jos tiedät jonkun tarkistavan edistymisesi, saatat todennäköisemmin seurata sitä.

17. Seuraa ihmisiä, jotka inspiroivat ja motivoivat

Siellä on niin monia inspiroivia ihmisiä, jotka voivat auttaa sinua parantamaan motivaatiota. Onko sinulla inspiroivaa yrittäjää, opettajaa, muusikkoa tai poliitikkoa?

Voit myös oppia, kuinka ihailemasi ihmiset pysyvät motivoituneina, ja sitten soveltaa oppitunteja omaan elämääsi.

Kuten antiikin kreikkalainen filosofi Sokrates sanoi kerran: “Älykkäät ihmiset oppivat kaikesta ja kaikista, keskimääräiset ihmiset kokemuksistaan, tyhmillä ihmisillä on jo kaikki vastaukset.”

18. Kuuntele pirteää laulua

Jos haluat motivoida itseäsi nopeasti, kokeile tätä erittäin yksinkertaista vinkkiä: Kuuntele rakastamaasi kappaletta, joka on pirteä, inspiroiva ja täynnä energiaa.

Bonuspisteiden saamiseksi tanssi samaan aikaan kuin hullu.

Heti kun kappale on päättynyt, älä keskeytä – sukeltaa suoraan toimintaan. Siitä voi tulla yksi suosikkiharjoitteistasi mielialan ja motivaation kohottamiseksi. (Muista, että hyvä mieli on hyvä motivaattori.)

19. Muista voimasi ja potentiaalisi

Katso – olet voimakas ja sinulla on valtava potentiaali.

Joskus ei ehkä siltä tunnu, mutta se on totta.

Kirjoittaja Alice Walker sanoi: “Yleisin syy, miksi ihmiset luopuvat vallastaan, on se, että he luulevat, ettei heillä ole sitä.”

Joten käytä hetki kaivaaksesi syvälle ja yritä saada yhteys sisäiseen voimaasi ja potentiaaliisi – kuvittele, mitä voisit saavuttaa.

Lisää motivaatiotasi tänään

Motivoitumisen saaminen voi olla vaikeaa – ja motivaation säilyttäminen voi olla vieläkin haastavampaa. Yhteenvetona, tässä on 19 tapaa motivoida itseäsi:

 1. Aloita vain ja odota, että motivaatio saavuttaa sinut.
 2. Jaa tehtävät pienempiin, paremmin hallittaviin vaiheisiin.
 3. Edistä positiivista psykologiaa kysymällä itseltäsi: “Mitä hyvää tässä tilanteessa on?”
 4. Luo positiivisia tunteita kirjoittamalla ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen.
 5. Ole armollinen itsellesi, kun teet virheen, ja palaa sitten käsillä olevaan tehtävään.
 6. Virheiden hyväksyminen on välttämätön osa edistymistä – hyväksy ne ja opi niistä.
 7. Leikkaa ylivoimaisia ​​tehtäväluetteloita ja keskity vain yhteen asiaan kerrallaan.
 8. Päästä irti tavoitteista, jotka painavat sinua, ja aseta saavutettavia tavoitteita, jotka antavat sinulle energiaa.
 9. Kuvittele tulevaisuuttasi, jos et motivoi itseäsi.
 10. Pohdi menneitä onnistumisia ja käytä positiivisia tunteita pysyäksesi motivoituneena.
 11. Muistuta itseäsi syystä, miksi haluat löytää motivaatiota asioiden hoitamiseen.
 12. Muista kompromissi, joka sinun on tehtävä saadaksesi haluamasi, ja sitoudu sitten 100%.
 13. Poista asiat, jotka häiritsevät sinua, ja keskity sitten yhteen asiaan saavuttaaksesi tavoitteesi.
 14. Siisti tila, siisti mieli – siivoa ja järjestä tilasi motivoidaksesi itseäsi.
 15. Pysy motivoituneena kokemalla erilaisia ​​ruokia, musiikkia, kirjoja tai podcasteja.
 16. Pyydä läheisiä ystäviä ja perhettä auttamaan pitämään sinut vastuullisena.
 17. Seuraa ihmisiä, jotka inspiroivat sinua verkossa.
 18. Kuuntele – ja tanssi! – pirteää laulua. Sukella sitten toimintaan, kun se on valmis.
 19. Yhdistä todelliseen potentiaaliisi – olet tehokkaampi kuin uskotkaan.
🔥 Empfohlen:  Kuinka louhia Dogecoin 2023: Voitko louhia Dogecoinia kannettavalla tietokoneella?

Kuinka motivoida itseäsi FAQ

Kuinka löytää motivaatiota?

Vaikein osa motivaation löytämisestä on usein etsinnän aloittaminen. Et tarvitse täydellistä suunnitelmaa aloittaaksesi. Jos jokin tehtävä ahdistaa sinua tai olet täynnä negatiivisia tunteita, etsi jotain pientä – olipa se kuinka pieni tahansa – aloittaaksesi. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin jotain, jota olet jo tekemässä – kuten motivaatiota käsittelevän artikkelin lukeminen.

Mistä löytää motivaatiota

Sinun voi olla vaikea saada motivaatiota suuren tehtävän suorittamiseen tai tavoitteen saavuttamiseen, jonka toteuttaminen voi kestää vuosia. Yksi tapa löytää motivaatiota on jakaa asiat pienempiin tehtäviin. Tällä tavalla voit edistyä todellisuudessa päivässä (tai ehkä vain tunnissa tai muutamassa minuutissa).

Saatat myös haluta tehdä retrospektiivin kuukausien tai vuosien saavutuksista – saatat yllättyä siitä, kuinka pitkälle olet jo päässyt.

Mitä tehdä, kun ei ole motivaatiota

Motivaatiota ei tarvitse etsiä itse. Jos tunnet olevasi jumissa tai ahdistunut negatiivisesta energiasta, pyydä ystäviä tai perhettä tarjoamaan enemmän näkökulmaa tai auttamaan sinua keskustelemaan tavoitteistasi.

Eikö sinulla ole ketään, jolle puhua juuri nyt? Verkossa on satoja inspiroivia persoonallisuuksia, jotka jakavat viisautensa kaikissa muodoissa – lyhyissä ja pitkissä muodoissa, tekstissä ja videossa. Etsi alueeltasi (esim. liike-elämästä, ihmissuhteista) muutamia ihmisiä, jotka täyttävät postilaatikkosi tai sosiaalisen median syötteesi positiivisuudella.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents