Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka muistaa nopeasti (ja miksi useimmat muistamiseen liittyvät vinkit ovat huonoja)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka muistaa nopeasti (ja miksi useimmat muistamiseen liittyvät vinkit ovat huonoja)

Ei ole liian vaikeaa oppia muistamaan nopeasti ja helposti – jos käytät oikeita strategioita, eli.

Mutta useimmat ihmiset eivät käytä oikeita strategioita.

Itse asiassa useimmat ihmiset eivät käytä mitään strategiaa – he käyttävät muutamia taktiikoita, jotka eivät toimi kovin hyvin. Sanon siis suoraan: Jos olet käyttänyt muistikortteja tai toistoa yrittäessäsi porata asioita aivoihisi, teet asioista itsellesi vaikeaa.

On aika työskennellä fiksummin, ei kovemmin.

Asia on tässä: Mielesi on superauto, jota et ole vielä keksinyt ajaa. Harjoittelemalla voit oppia muistamaan mitä tahansa – onko kyseessä uusi kieli, puhe tai vastaukset tulevaan kokeeseen.

Ja nopeasti ulkoa oppimisen ei myöskään tarvitse olla perseestä – se voi olla jopa hauskaa. Oikeasti. Tämä opas näyttää kuinka muistat nopeasti ja helposti – älykkäällä tavalla.

Kiinnitä solki.

6 vinkkiä nopeasti ja helposti muistamiseen

Jos haluat oppia muistamaan asiat nopeasti ja helposti, sinun on oltava strateginen. Tässä on kuusi vinkkiä nopeaan muistamiseen, joista opit tässä artikkelissa:

 1. Ymmärrä oppimistyylisi
 2. Opi ulkoa oppimisen 3 R-kirjainta
 3. Harjoittele korvausmenetelmää
 4. Opi tarina ja linkkimenetelmä
 5. Käytä muistipalatsimenetelmää
 6. Käytä välimatkaa strategisesti

Vaihe 1. Ymmärrä oppimistyylisi

Ennen kuin yrität oppia muistamaan nopeasti, se voi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka parhaiten tulkitset ja omaksut uutta tietoa.

Nyt niitä on neljä pääasiallista oppimistyylit viitataan yleensä lyhenteellä “VARK”:

 • Visuaalinen
 • Auditiivinen
 • Lukeminen kirjoittaminen
 • Kinesteettinen

Tarkastellaanpa kutakin niistä lähemmin.

1. Visuaalinen

Visuaaliset oppijat oppivat parhaiten näön kautta. He pitävät siitä, että tiedot esitetään visuaalisesti, ja he haluavat nähdä ja tarkkailla asioita, kuten kaavioita, kuvia ja esittelyjä. Monet visuaaliset oppijat haluavat myös luonnostella, piirtää ja kirjoittaa listoja.

2. Auditiivinen

Auditiiviset oppijat oppivat parhaiten kuuntelemalla ja kun aihe välitetään äänen kautta.

He kuuntelevat mieluummin podcasteja, luentoja ja äänikirjoja kuin lukevat kirjoja ja muistiinpanoja. Jos heidän on luettava kirja, he todennäköisesti imevät enemmän tietoa, jos he lukevat sen ääneen itselleen. Monet kuuloopiskelijat haluavat myös osallistua keskusteluihin.

3. Lukeminen/Kirjoittaminen

Lukemisen/kirjoituksen oppijat haluavat oppia mieluummin kirjoitetun sanan kautta.

He oppivat parhaiten lukiessaan kirjoja ja artikkeleita. He myös oppivat hyvin muistiinpanoja tehdessään ja tarkistaessaan. Tämä oppimistyyli on päällekkäinen visuaalisen oppimisen kanssa, mutta näillä oppijoilla on taipumus ilmaista itseään kirjoittamalla.

Perinteiset länsimaiset koulutusjärjestelmät palvelevat lukevia/kirjoittavia oppijoita keskittymällä kirjojen lukemiseen ja esseiden kirjoittamiseen.

4. Kinesteettinen

Kinesteettiset oppijat oppivat parhaiten kokemalla tai tekemällä asioita. Heitä kutsutaan joskus “tunteviksi oppijoiksi”.

Tämäntyyppinen oppija tykkää liikkua ja käyttää käsiään. He ovat erinomaisia, kun he voivat tulkita aihetta fyysisten aistiensa kautta. He pitävät parempana käytännön harjoituksia kuin kirjan oppimista viikon jokaisena päivänä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa 60 000 dollarin/kuukausi kenkälinja tyhjästä

Mistä oppimistyylistä pidät?

Saattaa olla melko selvää, mistä oppimistyylistä pidät. Esimerkiksi minulle on selvää, että olen visuaalinen ja lukemisen/kirjoituksen oppija – olenhan minä kirjailija.

Jos et kuitenkaan ole varma, mistä oppimistyylistä – tai tyyleistä – pidät, katso tämä VARK-kysely saada selville.

On myös syytä huomata, että useimmat ihmiset suosivat luonnostaan ​​useampaa kuin yhtä tyyliä. Voi, ja jos mietit, mikään tietty oppimistyyli ei ole parempi kuin muut. Ne ovat vain erilaisia!

Vaihe 2. Opi muistamisen 3 R-kirjainta

On aika ymmärtää perusteet kuinka muistaa nopeasti ja helposti: muistamisen kolme R-kirjainta.

Nämä kolme vaihetta ovat strategia, jonka tarvitset oppiaksesi muistamaan nopeasti. Näin ne toimivat:

 1. Rekisteröinti: Ensimmäinen askel on tallentaa uusi muisto mieleesi tarkoituksena tallentaa se pitkäaikaiseen muistiin. Jotta voit oppia muistamaan nopeasti, se auttaa harjoittelemaan tehokkaita rekisteröintitekniikoita.
 2. Säilytys: Tässä vaiheessa pyrit säilyttämään aivoissasi olevan tiedon ja siirtämään sen lyhytaikaisesta muististasi pitkäaikaiseen muistiin, jotta voit muistaa sen myöhemmin.
 3. Palauttaa mieleen: Muistamisen viimeisessä vaiheessa voit käyttää tekniikoita mieleesi tallennettujen tietojen hakemiseen.

Ihmiset viittaavat näihin vaiheisiin eri tavoin – jotkut kutsuvat niitä esimerkiksi “koodaa, tallenna ja hae” – mutta perusperiaatteet ovat samat.

Useimmista muistamisen vihjeistä puuttuu yksi tai useampi näistä vaiheista.

Esimerkiksi toisto voi auttaa säilyttämisessä. Kuitenkin, jos lukee jotain uudestaan ​​ja uudestaan, se ei koodaa tietoa mieleesi tarkoituksella. Lisäksi se ei tarjoa mekanismia, jonka avulla voit palauttaa tiedot.

Lyhyesti sanottuna, jos haluat oppia muistamaan nopeammin, sinun on käytettävä kaikkia kolmea R-kirjainta.

Vaihe 3. Opi muistamaan nopeasti ja helposti

Nyt kun sinulla on perusasiat vyön alla, on aika oppia muistamaan jotain nopeasti. Joten mikä on helpoin tapa muistaa jotain?

Paras tapa muistaa asioita on käyttää muistilaitetta – se on vain hieno tapa sanoa muistilaite.

Mikä on muistiväline?

Yksinkertaisesti sanottuna muistiväline on mikä tahansa, joka auttaa sinua muistamaan jotain. Esimerkiksi ilmaus “I” ennen “E” paitsi “C” jälkeen” on muistiväline.

Tässä on esimerkki visuaalisesta muistilaitteesta, joka auttaa muistamaan kuukausien päivien lukumäärät, ja jokainen rysty edustaa 31 päivän kuukautta:

Vinkkejä nopeaan muistiin: muistiinpanolaite

Aina kun kuulet “muistiurheilijoista”, jotka muistavat kuuden pelikorttipakan järjestyksen, he käyttävät muistilaitteita.

Se ei ole taikuutta. Se on vain harjoittelua, ja sinäkin voit tehdä sen.

Siellä on lukemattomia muistilaitteita. Keskitymme kuitenkin kolmeen suosituimpiin ja tehokkaimpiin tekniikoihin, joiden avulla voit oppia muistamaan jotain nopeammin.

Toisin kuin toisto ja muistikortit, jokainen näistä muistivälineistä käyttää kolmea muistamisen R-kirjainta – rekisteröintiä, säilyttämistä ja palauttamista.

1. Korvausmenetelmä

Tämä ensimmäinen muistimenetelmä on erittäin yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain ottaa se, minkä haluat muistaa, ja korvata se jollakin mieleenpainuvammalla.

Oletetaan esimerkiksi, että yrität muistaa elementtien jaksollisen taulukon. Kun yrität muistaa ensimmäistä elementtiä, “vetyä”, voit yhdistää sen sanaan “postiposti”, koska ne kuulostavat samanlaisilta.

🔥 Empfohlen:  Löydä hakusijoituksesi näiden viiden Googlen sijainnintarkistustyökalun avulla

Toiselle elementille, heliumille, voit kuvitella heliumilla täytettyä ilmapalloa ja niin edelleen.

 Vinkkejä asioiden muistamiseen nopeasti: Linkki- ja tarinamenetelmä

Mieti sitten, mihin oppimistyyliin nojaat, ja käytä näitä tietoja kestävän yhteyden luomiseen. Esimerkiksi:

 • Jos olet visuaalinen oppija, voit visualisoida kirkkaan punaisen palopostin jalkakäytävällä.
 • Kuuloopiskelijat voisivat harjoitella sanojen “vety, paloposti” ääneen korostaakseen, kuinka ne kuulostavat samanlaisilta.
 • Lukevat/kirjoittavat oppilaat voivat kirjoittaa sanat muistiin korostaen, kuinka heidän oikeinkirjoituksensa ovat samankaltaisia. Molemmat sanat alkavat “h, y, d, r”.
 • Joka kerta kun he kävelevät palopostin ohi, kinesteettiset oppijat voivat koskettaa palopostia kädellään ja harjoitella sanan “vety” sanomista ääneen.

Kun sinun täytyy muistaa jaksollisen taulukon ensimmäinen elementti, on paljon helpompi muistaa ensin punainen paloposti, joka laukaisee “vedyn” muistin.

Korvaus on tehokas tapa rekisteröidä uutta tietoa aivoissasi ja saada se helposti mieleen myöhemmin.

Lisäksi tämä tekniikka ei toimi vain sanojen kanssa – voit myös käyttää sitä muistaaksesi ideat, käsitteet, nimet, päivämäärät tai jopa puheen keskeiset puhekohdat.

Okei, mutta kuinka muistat monia asioita?

2. Linkki ja tarina -menetelmä

Täällä asiat muuttuvat mielenkiintoisiksi: Kun olet luonut joitakin korvauksia mieleenpainuville sanoille ja esineille, voit yhdistää ne tarinaan.

Tässä on esimerkki siitä, kuinka voit yhdistää “palopostin” (vety) “ilmapalloon” (helium):

Tässä on temppu: Liioittele tarinaa, jotta se jää enemmän mieleesi – tämä auttaa säilyttämään ja muistamaan.

Esimerkiksi, ehkä paloposti on rikki ja suihkuttaa vettä kaikkialle. Tai ehkä ilmapallon myyjä on pukeutunut klovniksi. Käytä sitä, mikä sinulle parhaiten sopii!

Kun luot tehokkaita assosiaatioita ja yhdistät ne vaikuttavaan tarinaan, asioita on helppo muistaa.

Tämä menetelmä on loistava tapa rekisteröidä suuria määriä tietoa mielessäsi samalla kun se tarjoaa mekanismin sen palauttamiseksi.

3. Muistipalatsi -menetelmä

Jos haluat tietää kuinka muistaa paljon kokeile muistipalatsimenetelmää.

Tämä menetelmä on kestänyt ajan kokeen – se oli esiteltiin ensimmäisen kerran kirjassa jota kutsutaan nimellä “Rhetorica ad Herennium”, jonka on kirjoittanut tuntematon kirjailija vuonna 80 eKr.

Käytä sitä seuraavasti:

 1. Ajattele paikkaa tai matkaa, jonka tunnet hyvin, kuten kotiasi tai päivittäistä työmatkaa.
 2. Tunnista joitain tärkeitä kohtia kotonasi tai työmatkallasi.
 3. Linkitä kuhunkin kohtaan se, jonka haluat muistaa.

Sano esimerkiksi, että sinun on muistettava puhe.

Voit jakaa puheesi osiin, kuten esittelyyn, kolmeen pääpuheenaiheeseen, yhteenvetoon ja viimeisiin ajatuksiisi. Voit sitten linkittää nämä kohdat johonkin muistipalatsissasi.

Kotisi etuovi voisi edustaa puheesi johdatusta. Sitten kolme tärkeintä keskustelukohtaa voisivat olla olohuone, keittiö ja kylpyhuone. Yhteenveto voi olla talosta ulos johtava käytävä, ja viimeiset ajatuksesi voivat olla etupiha.

Sitten, kun harjoittelet puhettasi, voit kuvitella kävelevän talossasi jokaisen pisteen kohdalla.

🔥 Empfohlen:  Mikä on keskipalkka Intiassa?

Jos sinulla on pitkä puhe – tai paljon muistettavaa tietoa – voit jakaa tiedot pienempiin osiin ja linkittää ne asioihin jokaisessa huoneessa.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kolme näkökohtaa ensimmäisessä keskustelussasi (olohuone). Voit liittää jokaisen huonekaluun, kuten sohvaan, sohvapöytään ja seisomavalaisimeen.

Vinkkejä kuinka muistaa mitä tahansa: Muistipalatsi

Jos harjoittelet muistipalatsimenetelmää, sinun pitäisi pystyä kävelemään talossasi – tai juoksemaan työmatkallasi – mielessäsi ja muistamaan kaikki tiedot.

Tämä menetelmä osuu jälleen kaikkiin kolmeen R-kirjaimeen tarjoamalla tavan koodata, säilyttää ja palauttaa tietoa.

Vaihe 4. Käytä välitettyä toistoa

Kun olet rekisteröinyt mielessäsi uutta tietoa, kuinka voit estää itseäsi unohtamasta sitä? Käytä jaksotettuja toistoja.

Jo vuonna 1885, Hermann Ebbinghaus loi “Unohduskäyrän”. Tämä konsepti osoittaa, kuinka unohdamme asioita. Yksinkertaisesti sanottuna, heti kun opimme jotain, se alkaa haalistua muististamme.

Voimme kuitenkin estää tämän laskun tarkistamalla tiedot säännöllisesti. Kun teemme tämän, voimme lisätä muistin vahvuutta.

Jos olet visuaalinen oppija, se näyttää tältä:

Vinkkejä kuinka muistaa mitä tahansa: Unohtamisen käyrä

Joten milloin sinun pitäisi tarkistaa aihe?

Aluksi se auttaa tarkistamaan asioita usein – esimerkiksi haluat ehkä tarkistaa jotain ensin päivittäin, sitten joka toinen viikko ja sitten viikoittain, kunnes olet varma, ettet unohda sitä.

Katso jälleen haluamaasi oppimistyyliä auttaaksesi sinua. Esimerkiksi:

 • Visuaaliset oppijat voivat piirtää kuvakäsikirjoituksen tai luonnostella muistopalatsinsa.
 • Auditiiviset oppijat voisivat kertoa tarinansa ääneen tai kuvata käveleään muistipalatsinsa läpi.
 • Lukevat/kirjoittavat oppijat voisivat kirjoittaa tarinansa muistiin ja tarkistaa sen säännöllisesti.
 • Kinesteettiset oppijat voivat näytellä tarinaa tai kävellä muistipalatsinsa läpi tosielämässä.

Voit myös haluta tarkastella materiaalia myöhään illalla ennen nukkumaanmenoa.

Miksi? Tutkimukset osoittavat että ihmiset, jotka opiskelevat ennen nukkumaanmenoa, voivat usein muistaa enemmän oppimaansa päivää myöhemmin. Lisäksi he tunsivat myös itsevarmuutta vastauksistaan.

Yhteenveto: Kuinka muistaa nopeasti

Jos haluat oppia muistamaan nopeasti, pelkkä toisto ei poista sitä – sinun on oltava strateginen.

Aloita tunnistamalla, kuinka opit parhaiten. Oletko visuaalinen, auditiivinen, lukemisen/kirjoituksen tai kinesteettinen oppija?

Ymmärrä sitten ulkoa muistamisen kolme R-kirjainta (rekisteröinti, säilyttäminen ja palauttaminen) ja laita ne toimiin:

 • Koodaa ensin mielessäsi oleva tieto muistivälineellä, kuten korvausmenetelmällä.
 • Linkitä nämä tiedot tarinaan tai muistipalatsiin varmistaaksesi, että voit helposti muistaa ne myöhemmin.
 • Harjoittele jaksotettuja toistoja torjuaksesi unohtamiskäyrän ja säilyttääksesi tiedot.

Mitä yrität oppia? Mikä on paras tapa muistaa jotain sinulle? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Lisätietoja