Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä äänitiedostoja ja äänitehosteita verkossa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä äänitiedostoja ja äänitehosteita verkossa

Haluatko oppia myymään digitaalisia äänitiedostoja verkossa? Olet oikeassa paikassa.

Äänen myyminen on luova tapa rakentaa kannattavaa verkkoliiketoimintaa – tai vain ansaita hieman ylimääräistä rahaa.

Mutta jos haluat tehdä myyntiä, sinun on tiedettävä, mitä teet.

Siksi tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka voit luoda, valmistella ja myydä kaikentyyppisiä äänitiedostoja omalta verkkosivustoltasi tai Amazonin kaltaisten markkinapaikkojen kautta.

Lisäksi aiomme jakaa joitakin vinkkejä äänitiedostojesi tehokkaaseen markkinoimiseen.

Valmis? Aloitetaan!

Miksi myydä äänitiedostoja verkossa?

Äänitiedostot ovat yksi tuottoisimmista digitaalisista tuotteista, joita voit myydä verkossa. Äänitiedostoille, kuten podcasteille, musiikille ja äänikirjoille, on enemmän kysyntää kuin koskaan ennen.

Suuresta kysynnästä huolimatta audiomarkkinat eivät ole yhtä kilpailukykyiset kuin muut markkinaraot. Äänitiedostoja myyviä yrittäjiä ei ole yhtä paljon kuin muita digitaalisia tuotteita, kuten e-kirjoja, kursseja ja videoita.

Ja edut eivät lopu tähän. Tässä on joitain muita syitä, miksi haluat ehkä myydä äänitiedostoja verkossa:

 • Se on hauskaa. Jos olet lahjakas muusikko tai äänentuottaja, saatat jo tehdä musiikkia ja muita äänitiedostoja harrastuksena. Siinä tapauksessa on järkevää muuttaa intohimosi kokopäiväiseksi tuloksi myymällä ääniluomuksiasi verkossa.
 • Ei koskaan loppu. Kun myyt äänitiedostoja, et ole koskaan loppu. Sinun tarvitsee tehdä äänitiedostot vain kerran, mutta voit myydä ne uudelleen ja uudelleen niin monta kertaa kuin haluat.
 • Matalat yleiskulut. Verrattuna muihin yrityksiin äänitiedostojen myymisestä verkossa aiheutuu hyvin vähän yleiskustannuksia. Valmistuskustannuksia ei ole (muita kuin alkuperäiset tuotantokustannukset) eikä toimitusta/toimitusta. Ja toisin kuin tavanomaista varastoa myyvät yritykset, et tarvitse fyysisiä tiloja varastosi säilyttämiseen.
 • Matala pääsyn este. Äänitiedostojen myynnin aloittaminen on helpompaa kuin fyysisten tuotteiden myynti. Sinun ei tarvitse huolehtia henkilökunnasta tai myymäläkalusteista – käytä vain muutama tunti verkkokauppasi luomiseen ja aloita myynti!
 • Helppo jakelu. Olipa kerran, jotta pääsisit musiikkiteollisuuteen, sinun piti saada levy-yhtiö ja muuntaa musiikkikappaleitasi albumeiksi ja CD-levyiksi. Nykyään voit tehdä nimeä taiteilijana yksin ilman portinvartijoita mainostamalla itseäsi sosiaalisessa mediassa ja sitten jakaa ääntäsi itse verkossa.

Luoda äänitiedostoja ja äänitehosteita, jotka myyvät

Ennen kuin voit myydä ääntä verkossa ja alkaa ansaita rahaa, sinun on luotava äänitiedostot. Tässä on vaiheittainen opas, joka auttaa sinua pääsemään alkuun.

Valitse, minkä tyyppistä ääntä haluat myydä

Ensimmäinen askel on selvittää, mitä haluat myydä. On olemassa tonnia erilaisia ​​äänitiedostoja, joita voit myydä verkossa. Tässä on joitain vaihtoehdoistasi:

 • Podcastit. Podcastit ovat digitaalisia ääni-esityksiä, joita käyttäjät kuuntelevat viihteen tai tiedon saamiseksi. Podcasteja on kaikenlaisista aiheista ja genreistä tosirikoksesta komediaan ja kaikkeen siltä väliltä. Yli puolet kaikista amerikkalaisista on kuunnellut podcasteja, mikä osoittaa, kuinka suosittuja ne ovat. Useimmat podcastien tekijät eivät myy podcasteja digitaalisina latauksina. Sen sijaan he jakavat niitä ilmaiseksi ja ansaitsevat ne mainosten ja sponsoroinnin kautta.
 • Musiikki. Jos olet lahjakas muusikko, voit luoda omia kappaleita ja myy ne kuluttajille. Voit keskittyä tavallisiin kuluttajamarkkinoille tai B2B-markkinoille. Voit esimerkiksi luoda rojaltivapaata taustamusiikkia mainoksiin tai musiikkia televisioon ja mainoksiin ja myydä kaupallisia lisenssejä niiden käyttöön.
 • Äänikirjat. Äänikirjat ovat tavallisten kirjojen äänikertomuksia. Äänikirjojen vetovoima on siinä, että niitä voi kuunnella tilanteissa, joissa lukeminen ei ole mahdollista, kuten ajon aikana. Jos haluat myydä äänikirjan, sinun on ensin kirjoitettava kirjasi ja sitten joko kerrottava se itse tai pyydä ammattitaiteilijaa kertomaan se puolestasi.
 • Ääniefektit. Toinen hieno tapa ansaita rahaa myymällä ääntä on luoda ja myydä äänitehosteita äänisuunnittelijoille, YouTube-käyttäjille, podcastereille, videotuottajille ja -ohjaajille, radio-DJ:lle jne. Voit joko myydä äänitehosteita yksitellen tai luoda kirjaston ja myydä pääsyn siihen kuukausittainen tilaus.
 • Jingles. Jingles ovat lyhyitä kappaleita, joita käytetään mainonnassa ja muihin kaupallisiin tarkoituksiin. Siellä on tuhansia merkkejä, jotka tarvitsevat mukautettuja jinglejä. Ja koska myyt yrityksille, joilla on suuret budjetit, voit mahdollisesti veloittaa tuhansia dollareita per jingle.
 • Vieraiden kielten tunnit. Aina tulee olemaan miljoonia ihmisiä, jotka yrittävät oppia uutta kieltä. Voit luoda omia kielitunteja, joissa on vain ääni, ja myydä äänikurssin digitaalisina latauksina tai jäsensivuston kautta.
 • Ohjattu meditaatio. Tämä on nyt valtava markkinarako. Siellä on miljoonia ihmisiä, jotka kuuntelevat ohjattua meditaatiota äänen kautta. Voit myös myydä aiheeseen liittyviä äänitiedostoja, kuten ASMR, rentouttavaa musiikkia tai ääniä jne.
🔥 Empfohlen:  Kuinka päivittää KYC EPF UAN verkossa?

Tutki markkinoita

Kun olet valinnut, minkä tyyppisen äänitiedoston haluat myydä, seuraava askel on tehdä markkinatutkimus ja laatia liiketoimintasuunnitelma.

Oletetaan esimerkiksi, että olet päättänyt luoda ja myydä podcast-sarjan. Seuraava askel voisi olla selata Spotify- tai Apple Podcasteja ja selvittää, mitkä ovat suosituimmat podcast-markkinat, ja katsoa, ​​löydätkö markkinoilta aukon.

Kun olet tutkimusvaiheessa, haluat miettiä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

 • Kuka on kohdemarkkinasi ja miten voit tavoittaa ne?
 • Kuinka paljon kilpailua valitsemassasi markkinaraossa on?
 • Mitä voit tehdä saadaksesi äänituotteesi erottumaan muista? Mikä on USP:si?

Yhdistä kaikki, kunnes sinulla on käsitys siitä, millaista tuotetta aiot myydä.

Investoi äänityslaitteisiin

Jos aiot tehdä bisnestä myymällä ääntä, sen on oltava korkealaatuista, mikä tarkoittaa, että kannattaa investoida ammattimaisiin äänityslaitteisiin – iPhone-mikrofonisi ei aio heikentää sitä.

Tarvitsemasi tallennuslaitteisto riippuu siitä, minkä tyyppisiä äänitiedostoja aiot myydä. Jos esimerkiksi kokoat musiikkikappaletta, saatat haluta vain vuokrata äänitysstudion.

Jos työskentelet podcastin parissa, hyvän suuren kalvon kardioidikondensaattorimikrofonin pitäisi toimia.

Tarvitset myös tietokoneen ja äänirajapinnan tallentamista varten sekä mikrofonitelineen, joka pitää mikrofonin paikallaan.

The Focusrite Scarlett 2i2 -paketti on hyvä lähtötason vaihtoehto, jonka mukana tulee ääniliitäntä, mikrofoni, kuulokkeet, pop-suodatin ja kaapelit. On olemassa monia muita vaihtoehtoja, mutta tämä paketti varmistaa, että pääset alkuun kuluttamatta suuria summia rahaa samalla kun pystyt luomaan korkealaatuisia ääniraitoja.

Jos nauhoitat ääntä kotona, saattaa myös olla syytä investoida äänieristyslaitteisiin, kuten akustisiin seinäpaneeleihin kaiun vähentämiseksi.

Muita laitteita, jotka voisivat olla mukavia, ovat pop-suodatin, joka poistaa ei-toivotut räjähtävät äänet, ja kuulokkeet, jotta voit kuunnella ääntäsi tallennuksen aikana.

Nauhoita ääni

Seuraava vaihe on äänittää ääni. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin kytket mikrofonin kannettavaan tietokoneeseen (jos käytät USB-mikrofonia), avaat äänenkaappausohjelmiston (esim. Audacity tai Reaper) ja painat äänitystä.

Mutta ilmeisesti prosessi vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppisiä äänitiedostoja aiot myydä. Tässä on kuitenkin joitain yleisiä vinkkejä, joiden avulla saat parhaan mahdollisen äänenlaadun:

 • Poista ympäristön melu. Vältä äänitystä lähellä meluisia kannettavan tietokoneen tuulettimia, haukkuvia koiria, AC-tuulettimia jne.
 • Aseta mikrofoni oikein. Hyvä peukalosääntö on, että se on noin 6-12 tuumaa suustasi ja hieman sivulle hengitysäänien ja räjähdysaineiden minimoimiseksi.
 • Tee äänitarkastus. Ennen kuin aloitat nauhoituksen, tee nopea äänitarkistus varmistaaksesi, että kaikki kuuluu niin kuin pitää.
 • Käytä vihjekortteja. Tämä on erityisen tärkeää, jos tallennat podcasteja.
 • Hallitse hengitystäsi. Viimeinen asia, jonka haluat, on, että mikrofoniin hengittämisen ääni pilaa äänitallenteen, joten opi hallitsemaan hengitystäsi ja kääntymään pois hengittäessäsi.

Mitä tulee äänenkaappausohjelmistoon tai digitaalisiin äänityöasemiin (lyhennettynä DAW), markkinoilla on paljon vaihtoehtoja.

Aiemmin mainitsemani Scarlett 2i2 -paketin mukana tulee tallennusohjelmisto.

Henkilökohtaisesti pidän enemmän Logic Prosta, mutta se on saatavana vain Macille. GarageBand on toinen hyvä vaihtoehto Macille – siinä on vähemmän ominaisuuksia kuin Logic Prossa, mutta se on ilmainen.

🔥 Empfohlen:  5 Magento 2 -toimituslaajennusta Myymälän omistajan ei pidä jättää huomiotta

PC:lle Ableton Live ja Reaper ovat loistavia vaihtoehtoja. Scarlett 2i2 -paketin mukana tulee Abletonin lite-versio, joka saattaa riittää tarpeisiisi.

Valmistellaan äänitiedostoja myyntiin

Kun olet saanut äänitallenteet, sinun on suoritettava pari muuta vaihetta, jotta saat ne valmiiksi myyntiin.

Muokkaa ääntäsi

Huolimatta siitä, kuinka hyvää työtä teit äänen tallentamisessa, siinä on varmasti muutamia virheitä. Siksi seuraava vaihe on avata se äänenmuokkausohjelmistossasi tai DAW:ssa ja puhdistaa se.

Äänen editoimiseen liittyy paljon, mutta siihen saattaa sisältyä useiden ottojen poistaminen ja yhdistäminen, ei-toivotun taustamelun poistaminen, äänenvoimakkuuden tasoittaminen kompressorilla, kuolleen ilman tai sekuntien editoiminen, EQ- ja laulusuodattimien lisääminen jne.

Luo perustiedostosi

On olemassa monia erilaisia ​​ääniformaatteja – jotkut ovat masterointia varten, kun taas toiset ovat kuuntelua varten.

Kun olet muokannut ääntä ja se on valmis käytettäväksi, sinun on tallennettava tiedosto masterointimuotoon. Suosittuja masterointimuotoja ovat WAV, Apple Lossless, FLAC ja AIFF.

Masterointimuodot ovat pakkaamattomia muotoja, joita käytetään äänitiedoston pääkopion tallentamiseen. Nämä muodot ovat korkealaatuisia, mutta ne ovat myös paljon suurempia kuin kuunteluformaatit.

Koska ne vievät niin paljon levytilaa, niiden lataaminen ja lataaminen kestää ikuisuuden, minkä vuoksi ne eivät ole tiedostoja, joita tarjoat asiakkaillesi.

DAW:si avulla voit palauttaa äänitiedostoja suoraan pakattuihin äänimuotoihin, kuten MP3, mutta tarvitset kopion päätiedostostasi, jos aiot jakaa ääntäsi verkkokauppoihin tai ladata sen suoratoistoalustoille.

Huomautus: Pomppaavien äänitiedostojen käsite on DAW:iden käyttämä terminologia. Tämä tarkoittaa vain projektin viemistä äänitiedostona.

Lisäksi, kun työskentelen ääniprojektin parissa DAW:ssa (Logic Pro), siirryn häviöttömään äänitiedostomuotoon, sitten luon uuden projektin DAW:ssani ja tuon sen äänitiedoston.

Sitten teen yleistä pakkausta/rajoitusta saadakseni tasot haluamallesi tasolle ja lisään tarvittaessa ylimääräistä EQ:ta.

Varo liioittelemasta pakkaamista, sillä muuten poistat kaiken liikkumavaran, mikä johtaisi digitaaliseen leikkaamiseen/vääristymään tiedoston lataamisen jälkeen verkkopalveluihin. Voit myös poistaa dynamiikan äänestäsi.

Kun tämä on tehty, siirrän äänitiedoston jälleen häviöttömään muotoon, yleensä WAV-tiedostoon, jossa on 24-bit/44.1k Sample Rate. Sitten tämä on lopullinen päätiedosto.

Pakkaa perustiedostosi kuuntelumuotoon

Jos hallitset DAW:n äänitiedoston, voit siirtyä häviölliseen äänitiedostomuotoon. Tämä vain pakkaa äänitiedoston alaspäin, jotta se on paremmin hallittavassa tiedostokoossa.

MP3 on luultavasti suosituin kuuntelumuoto, mutta muita vaihtoehtoja ovat AAC, WMA ja HE-AAC. Siitä huolimatta suosittelen pysymään MP3:ssa.

Tämä on tiedosto, jonka myyt loppukäyttäjälle.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää DAW:n sijaan erityistä työkalua, kuten Adobe Media Encoder tai HandBrake.

Pro Audio Filesilla on hyvä opas formaattien hallitsemiseen jos tarvitset apua.

Kuinka myydä äänitiedostoja verkkosivustollasi

Äänitiedostoja voi myydä kahdella tavalla: suoraan asiakkaille oman verkkokauppasivustosi kautta tai kolmannen osapuolen kauppapaikan kautta.

Molemmilla tavoilla on etunsa, mutta suosittelemme äänen myymistä oman verkkosivustosi kautta. Näin voit hallita täysin hinnoitteluasi ja saada 100 % voitostasi. Mutta voit myös hyödyntää kolmannen osapuolen markkinapaikkoja (lisätietoja myöhemmin).

Sellfy on loistava vaihtoehto verkkokauppasi rakentamiseen. Se on verkkokauppaalusta, joka on suunniteltu erityisesti yrittäjille, jotka myyvät digitaalisia tuotteita (kuten äänitiedostoja).

Syy, miksi pidämme Sellfystä enemmän kuin muista alustoista, on se, että se on erittäin edullinen, helppokäyttöinen eikä veloita ylimääräisiä transaktiomaksuja. Voit käyttää sitä myös fyysisille tuotteille ja tilaustulostetuille tuotteille.

Näin pääset alkuun:

Vaihe 1: Rekisteröidy ilmaiseen kokeiluun

Ensimmäinen askel on siirtyä osoitteeseen Sellfy.com ja rekisteröityä. Suosittelemme, että valitset Starter-paketin ja hyödynnät 14 päivän ilmaisen kokeilun.

Kun olet valinnut suunnitelman, sinua pyydetään luomaan tilisi, antamaan joitakin perustietoja myymälästäsi ja valitsemaan, haluatko upottaa tuotteesi olemassa olevaan verkkosivustoosi vai luoda uuden Sellfy-myymälän.

Lopulta sinut ohjataan Sellfy-tilisi hallintapaneeliin.

Vaihe 2: Lataa äänitiedostot

Täältä voit lisätä äänitiedostojasi ja luoda niille tuotesivuja. Napsauta vain Tuotteet > Digitaaliset tuotteet > Lisää uusi tuote. Lataa sitten äänitiedosto.

🔥 Empfohlen:  10 parasta käsin valittua meikkikumppaniohjelmaa aloittelijoille vuonna 2023

Seuraavaksi sinun on asetettava hinta ja lisättävä tuotteen yhteenveto, otsikko, kansikuva jne. Kun olet valmis, paina Tallenna tuote, niin tiedostosi ovat saatavilla verkkokaupassasi.

Vaihe 3: Mukauta myymäläsi asetuksia

Voit myös muokata Sellfy-myymäläsi käyttöliittymän ulkoasua muuttamalla teemaa ja asetteluja. Voit tehdä tämän siirtymällä sivupalkista Store-asetuksiin.

Täällä voit myös liittää myymäläsi haluamaasi maksuprosessoriin (PayPal ja/tai Stripe) ja mukautettuun verkkotunnukseen. Jos sinulla ei vielä ole verkkotunnusta, voit ostaa sen verkkotunnusten rekisteröijältä, kuten Namecheapilta.

Haluat ehkä myös muuttaa sähköpostiasetuksiasi, upotusasetuksiasi jne.

Äänitiedostojen myynti markkinapaikoilla

Ongelma audiotiedostojen myymisessä verkkosivustosi kautta on, että sinun on rakennettava oma yleisösi tyhjästä.

Tästä syystä jotkut myyjät päättävät myydä äänitiedostoja kolmannen osapuolen markkinapaikoilla. Kun myyt markkinapaikan kautta, pääset suurelle yleisölle. Kompromissi on, että markkinapaikka yleensä leikkaa tulojasi.

Asiaankuuluvat markkinapaikat riippuvat myytävien äänitiedostojen tyypistä.

Jos esimerkiksi haluat myydä ääninäytteitä, arkistomusiikkia tai biittejä, voit jakaa niitä eri alustojen kautta, kuten AudioJungle, Envato Elements ja Shutterstock.

Mutta jos haluat myydä musiikkia, voit helposti saada kappaleesi verkkokauppoihin, kuten Apple Music ja Amazon, käyttämällä musiikin jakelualustaa, kuten Distrokid.

Aikoinaan johdin levy-yhtiötä, ja minulla oli huono kokemus erityisesti yhdestä musiikin jakelualustasta – Dittosta.

Olen selaillut nettiä etsimässä kunnollista musiikin jakelualustaa. Pysyn poissa CD Babysta, koska heidän ongelmansa on antaa tekijänoikeusvaroituksia artistejaan vastaan ​​YouTubessa.

Distrokid näyttää olevan paras vaihtoehto tällä hetkellä, joten aion käyttää sitä seuraavassa julkaisussani.

Kuinka markkinoida äänitiedostojasi

Olitpa myymässä äänitiedostoja markkinapaikan tai oman verkkokauppasi kautta, sinun on markkinoitava sitä, jos haluat maksimoida myyntisi. Tässä on joitain markkinointikanavia, joihin kannattaa keskittyä:

 • SEO. Verkkosivustosi ja tuotesivusi optimointi hakua varten voi auttaa sinua parantamaan orgaanista näkyvyyttäsi keskeisillä hakutermeillä. Tämä voi auttaa sinua lisäämään orgaanista hakuliikennettä ja viittauksia verkkosivustollesi.
 • Sosiaalinen media. Kokeile mainostaa äänitiedostojasi sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebook, YouTube, Instagram ja TikTok. Viileä tapa lisätä sitoutumista on järjestää arvonta käyttämällä sosiaalisen median kilpailusovellukset kuten SweepWidget.
 • Sähköposti. Luo postituslista ja suorita automaattisia sähköpostimarkkinointikampanjoita liidien muuntamiseksi maksaviksi asiakkaiksi. Aloita tutustumalla parhaiden sähköpostimarkkinointipalveluihimme.
 • Maksetut mainokset. Yksi helpoimmista tavoista ohjata liikennettä myyntisivuillesi on suorittaa maksettuja mainoskampanjoita Googlessa tai Facebookissa. Varmista, että olet varovainen määrittäessäsi kohdistusvaihtoehtojasi, jotta voit maksimoida mainostuottosi.

Voit ohjata markkinointistrategiaasi Sellfyn sisäänrakennetun analytiikkatyökalun avulla. Se näyttää sinulle tärkeimmät liikenteen lähteesi, jotta näet, mitkä markkinointikanavat tuovat eniten liikennettä ja myyntiä.

Saatat myös haluta käyttää muita verkkoanalytiikkatyökaluja saadaksesi syvempiä oivalluksia ja parantaaksesi niitä myyntisuppilojesi ja viittausten luomiseen.

Lopulliset ajatukset

Tämä päättää oppaamme äänitiedostojen myymisestä verkossa! Toivottavasti olet nyt valmis aloittamaan uuden verkkoliiketoimintasi.

Mutta muista: jotkut audio-harrastajat eivät halua keskittyä vain digitaalisiin latauksiin, vaan valitsevat myös fyysiset CD-levyt.

Tästä syystä on hyvä idea käyttää verkkokauppaalustaa, jonka avulla voit myydä fyysisiä tuotteita, kuten Sellfyä. Sinun on kuitenkin edelleen hankittava CD-levyjä ja tuotteita myydäksesi.

Lopuksi, jos haluat oppia myymään muun tyyppisiä digitaalisia tuotteita, tarkista nämä viestit:

Onnea!