Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä digitaalista taidetta vuonna 2023: vaiheittainen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä digitaalista taidetta vuonna 2023: vaiheittainen opas

Haluatko oppia myymään digitaalista taidetta verkossa? Olemme turvassa.

Digitaalisella taiteella on valtavat markkinat. Joten jos olet lahjakas graafinen suunnittelija, sinulla ei ole mitään syytä ansaita hyviä tuloja myymällä mestariteoksiasi verkossa.

Ja tässä viestissä näytämme sinulle kuinka.

Ensin tarkastelemme, kuinka luoda digitaalista taidetta, jota ostajat haluavat. Sitten näytämme sinulle, kuinka voit myydä sitä sekä omalla verkkosivustollasi että verkkokauppapaikkojen kautta.

Sen jälkeen annamme sinulle vinkkejä digitaalisen taiteen tehokkaaseen markkinoimiseen. Ja lopuksi vastaamme joihinkin yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka uudet myyjät haluavat tietää.

Miksi myydä digitaalista taidetta?

Ennen kuin siirrymme oppaaseen, puhutaan siitä, että jokaisen taiteilijan pitäisi myydä digitaalista taidetta juuri nyt:

 • Markkinat kukoistavat. Viime vuonna maailmanlaajuinen verkkotaidemyynti nousi noin 10,8 miljardiin dollariin, ja luku on noussut tasaisesti vuodesta toiseen. Suurin osa tästä kasvusta on johtanut uusien digitaalisten taidemuotojen, kuten NFT:iden, kysynnän nousuun. Sellaisenaan taide on nyt yksi parhaista digitaalisista tuotteista, joita voit myydä.
 • Se alkaa helpottaa. Sinun ei enää tarvitse olla maailmankuulu taiteilija löytääksesi markkinoita taidellesi. Nykyään kuka tahansa lahjakas ja oma ainutlaatuinen tyylinsä voi löytää ostajia. Ja sosiaalisen median ansiosta voit tehdä oman markkinoinnin ja kasvattaa seuraajia melko nopeasti.
 • Tarjoaa passiivista tuloa. Digitaalisen taiteen avulla voit myydä samaa mallia yhä uudelleen ja uudelleen, niin monta kertaa kuin haluat. Joten mahdollisesti vain yksi taideteos voi tarjota sinulle tuottoisia passiivisia tuloja loppuelämäsi ajaksi.
 • Se on hauskaa. Verrattuna muuntyyppisiin online-yrityksiin digitaalisen taiteen myynti on hauskaa. Se on luovasti täyttävää ja antaa sinulle mahdollisuuden ansaita rahaa tekemällä sitä, mitä rakastat.

Kuinka tehdä digitaalista taidetta, joka myy

Jos haluat tehdä menestyvän online-yrityksen digitaalista taidetta myymällä, lahjakkuus voi viedä sinut vain puoliväliin. Tarvitset myös bisnestaitoa varmistaaksesi, että luot tavaraa, joka on todella myyntikelpoista.

Tässä on lyhyt opas myytävän digitaalisen taiteen tekemiseen.

Vaihe 1: Selvitä, minkä tyyppistä digitaalista taidetta haluat myydä

Ensinnäkin sinun on päätettävä, minkä tyyppistä digitaalista taidetta haluat myydä.

Yleisesti ottaen sinulla on kolme vaihtoehtoa:

 1. Digitaaliset lataukset
 2. Tilaustulostustuotteet
 3. Tilauskappaleita

Digitaalisten latausten avulla myyt taidettasi ladattavina tiedostoina. Asioista, joista täällä puhumme, ovat:

 • Vektoritaide
 • 2D ja 3D mallit
 • NFT:t (ei-vaihtokelpoiset tunnukset)
 • Digitaalinen valokuvaus
 • Digitaalisia maalauksia
 • Arkistokuvia
 • Sosiaalisen median brändäyssarjat
 • Merkkien logot
 • Fontit
 • Tulostettavat

Tilaustulostustuotteissa voit ladata digitaalisen taideteoksen tyhjiin tuotteisiin luodaksesi omia räätälöityjä tuotteita. Sitten myyt tuotteet verkossa, ja tilaustulostusyritys, jonka kanssa työskentelet, hoitaa tulostuksen ja toimituksen. Puhumme tuotteista, kuten:

 • Julisteet
 • Kangas
 • Seinätaide
 • T-paidat
 • Muistikirjat
 • Kortit
 • Mukit

Tilausteoksilla myyt digitaalista taidetta palveluna. Asiakas palkkaa sinut tekemään tilaustyön hänelle, ja sinä luot sen asiakkaan toiveiden mukaan.

Emme puutu tässä postauksessa tilaamiseen, koska keskitymme jo tekemiesi taiteen myyntiin.

Mutta jos haluat mennä tälle tielle, kyse on verkostoitumisesta. Kokeile esitellä työtäsi ja mainostaa palveluitasi subredditeissä, kuten r/forhire ja r/hungryartists, sekä paikallisissa Facebookin osto-/myyntiryhmissäsi, Craigslistissa jne.

Kannattaa myös varmistaa, että mainostat itseäsi aktiivisesti sosiaalisilla sivustoilla, kuten Instagram/Twitter/DeviantArt.

Voit myös kokeilla rekisteröitymistä freelance-markkinapaikoille, kuten Upwork. Asiakkaat lähettävät sinne usein työpaikkoja etsiessään taiteilijoita tilaustyönä, ja voit tehdä tarjouksen näistä töistä löytääksesi työtä.

Vaihe 2: Luo oma ainutlaatuinen taidetyylisi

Kaikilla menestyneimmillä digitaalisilla taiteilijoilla on oma ainutlaatuinen tyylinsä – oma USP, jos haluat.

Joten paras neuvo, jonka voin antaa digitaalisen taiteen luomisessa, on, että älä ole copy-paste-taiteilija. On parempi kaventaa omaa aukkoasi markkinoilla tekemällä jotain täysin omaperäistä, mitä ostajat eivät löydä muualta.

Ja ensimmäinen askel tässä prosessissa on työskennellä oman erottuvan tyylin luomiseksi.

Saatat jo tietää, millaista taidetta haluat tehdä, ja sinulla on hyvä käsitys henkilökohtaisesta tyylistäsi. Jos on, hienoa.

Jos et, voit aloittaa miettimällä, mistä digitaalisesta taiteesta pidät ja mitä taiteilijoita tavoittelet, ja jatka sitten sieltä.

🔥 Empfohlen:  12 parasta sosiaalisen median markkinointitaitoa, joita tarvitset vuonna 2023

Sinun pitäisi myös alkaa tehdä markkinatutkimusta tässä vaiheessa. Tarkista markkinapaikat, kuten Etsy ja Redbubble nähdä millaisia ​​taidetyylejä on juuri nyt kysytty, ja analysoida kilpailua.

Kysymykset, joita sinun pitäisi kysyä, ovat:

 1. Onko paljon ihmisiä, jotka etsivät tällaista digitaalista taidetta?
 2. Ovatko taidemarkkinat liian kylläiset, vai voinko kilpailla?

Vaihe 3: Aloita suunnittelu

Kun olet selvittänyt, minkä tyyppistä digitaalista taidetta haluat myydä, ja olet luonut oman tyylisi, on aika alkaa työstää suunnitteluasi.

On sinun itsestäsi kiinni, miten teet tämän osan, sillä jokaisella taiteilijalla on erilainen luomisprosessi.

Esimerkiksi jotkut taiteilijat haluavat aloittaa piirtämällä suunnittelunsa paperille. Sitten he skannaavat ne tietokoneeseensa ja avaavat ne kerrokseksi graafisen suunnittelun ohjelmistossaan ääriviivoja ja väritystä varten.

Toiset haluavat luonnostella suoraan taideohjelmistoon, jota he haluavat käyttää piirustustaulun avulla – kynää ja paperia ei tarvita.

Tarvitset melkein varmasti jonkinlaisen graafisen suunnittelun ohjelmiston.

Adobe Illustrator on hyvä valinta vektoriskaalautuvalle taiteelle. Jos aiot luoda 3D-malleja, kokeile Tehosekoitin. Tai jos haluat luoda taidetta iPadillasi, Lisääntyä on luultavasti paras vetosi.

Vaihe 4: Taiteen muotoilu

Kun olet luonut taiteen, sinun on tallennettava se oikeaan tiedostomuotoon.

Tässäkin on muutamia vaihtoehtoja, ja paras valinta riippuu siitä, miten/missä aiot myydä sen.

Jos aiot myydä digitaalisia taidetulosteita, sinun on tarkistettava sen on-demand-tulostusyrityksen muotoiluvaatimukset, jonka kanssa työskentelet. Eri toimituspalveluntarjoajilla on erilaiset tuetut tiedostotyypit ja suositellut resoluutiot.

Jos myyt taidettasi digitaalisina latauksina, haluat todennäköisesti valita joko PNG- tai TIFF-muodon. TIFF tarjoaa yleensä parempaa laatua, mutta kompromissi on suurempi tiedostokoko. Vältä JPEG:tä, koska se ei tue läpinäkyvyyttä.

Suosittelen myös muotoilemaan taiteen vähintään 300 dpi:n tarkkuudella. Tämä on useimpien kaupallisten painokoneiden vähimmäisvaatimus. Jotkut artistit haluavat mennä tätä korkeammalle ja muotoilla 400+ dpi:n tarkkuudella, mutta se on todella sinun päätettävissäsi.

Vaihe 5: Suojaa taidettasi

Viimeinen vaihe digitaalisen taiteen saattamisessa myyntiin on suojautuaksesi tekijänoikeusvarkauksilta.

Valitettavasti siellä on paljon myyjiä, jotka “varastavat” teoksia muilta digitaalisilta taiteilijoilta, muokkaavat sitä hieman (tai eivät ollenkaan) ja myyvät sitä ikään kuin ne olisivat omia töitään.

On kuitenkin joitain asioita, joita voit tehdä tämän riskin minimoimiseksi.

Ensinnäkin suosittelen luomaan alasnäytteisiä, heikkolaatuisia versioita taiteesta käytettäväksi pikkukuvissa ja esikatselukuvissa. Tällä tavalla muiden on vaikeampi kopioida ja liittää se ja skaalata sitä laatua pilaamatta.

Haluat ehkä myös lisätä vesileiman esikatselukuviesi päälle. Se on helppo tehdä ohjelmistolla, kuten Photoshop tai Illustrator.

Ja kun on aika myydä, varmista, että olet luonut lisenssin taidellesi. Lisenssistäsi tulee tehdä selväksi, mitä ostajat voivat/ei voi tehdä sillä.

Esimerkiksi, voivatko he käyttää sitä vain henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön ja voivatko he kopioida vai eivät. Taiteilijat eivät juuri koskaan anna asiakkaiden kopioida/kopioida töitään ja säilyttää nämä oikeudet itselleen. Verkosta löytyy malleja erilaisille lisensseille.

Kuinka myydä digitaalista taidetta verkkosivustollasi

Paras tapa myydä taidetta verkossa on oman verkkokaupan kautta.

Tällä tavalla voit hallita täysin hinnoitteluasi ja verkkosivustosi suunnittelua, eikä sinulta veloiteta suuria transaktiomaksuja, kuten jos päätät myydä kolmannen osapuolen markkinapaikkojen kautta.

Lisäksi oma verkkosivusto on hyvä myös brändäyksen kannalta. Se auttaa vahvistamaan sinut taiteilijaksi, jolla on laillinen läsnäolo verkossa.

Ja älä huoli, oman verkkosivustosi luominen on erittäin helppoa ja edullista. Voit tehdä sen seuraavasti:

Vaihe 1: Rekisteröidy Sellfyyn

Luodaksesi digitaalisen taiteen verkkosivustosi, sinun on rekisteröidyttävä verkkokauppa-alustalle – suosittelemme Sellmy.

Se on täydellinen valinta digitaalisille taiteilijoille, koska se on helppokäyttöinen, edullinen ja ei veloita myynnistäsi transaktiomaksuja.

Lisäksi sen mukana tulee joukko hyödyllisiä työkaluja, jotka auttavat suojaamaan taidettasi ja markkinoimaan sitä tehokkaasti. Ja se tarjoaa jopa tilaustulosteita suoraan pakkauksesta, joten voit myydä digitaalista taidettasi fyysisinä tulosteina automaattisella, on-demand-toimituksella.

Rekisteröidy käymällä heidän hintasivullaan ja valitsemalla suunnitelma. Aloitussuunnitelman pitäisi olla riittävä, jos sinulla on budjetti, mutta liiketoimintasuunnitelma jättää sinulle enemmän tilaa kasvaa. Voit myös aloittaa 14 päivän ilmaisen kokeilun (luottokorttia ei vaadita).

🔥 Empfohlen:  "Project Iris" -projektin tappaminen voi olla Googlelle siunaus

Lue koko Sellfy-arvostelumme

Vaihe 2: Valitse kaupan teema

Kun olet rekisteröitynyt, kirjaudu sisään hallintapaneeliisi ja siirry osoitteeseen Store > Räätälöinti > Mukauta kauppaa > Selaa teemoja.

Valitse sitten se Sellfyn valmiista kauppateemoista, joista pidät eniten.

Voit muokata teemaa ja muuttaa sivustosi ulkoasua Store Customizerissa ja yhdistää mukautetun verkkotunnuksen asetussivun kautta.

Tämän vaiheen suorittamiseen voi kulua vain muutama minuutti.

Vaihe 3: Lataa digitaalinen taide

Nyt verkkosivustosi on määritetty, on aika ladata digitaaliset tiedostosi.

Klikkaus Tuotteet > Digitaalinen tuote > Lisää uusi tuote. Vedä ja pudota sitten digitaalinen taidetiedosto lähetyslaatikkoon.

Voit sitten asettaa tuotteellesi hinnan, nimen ja kuvauksen, lisätä esikatselukuvia jne. Kun olet valmis, paina Tallenna ja Sellfy luo automaattisesti tuotesivun, josta asiakkaat voivat ostaa sen.

Viimeinen asia, joka sinun on tehtävä ennen kuin voit aloittaa myynnin, on yhdistää maksuprosessori. Voit tehdä tämän siirtymällä myymäläsi Asetukset-sivulle. Voit käyttää joko Stripeä tai PayPalia.

Vaihe 4: Laajenna luetteloasi tilaustulosteella

Jos haluat laajentaa toimintaasi ja alkaa myydä taiteellasi painettuja fyysisiä tuotteita, voit tehdä sen Sellfyn sisäänrakennetulla tilaustulostustyökalulla.

Sinun tarvitsee vain selata luetteloa ja valita tuotteet, joita haluat myydä (esim. t-paidat, mukit, puhelinkotelot, laukut, tarrat jne.).

Käytä sitten Sellfyn suunnittelutyökaluja mukauttaaksesi niitä taide-/graafisilla malleillasi ja lisää ne kauppaasi.

Ei etukäteiskuluja, eikä sinun tarvitse maksaa mistään varastosta. Sen sijaan, kun asiakas tekee tilauksen, Sellfy tulostaa tuotteen ja toimittaa sen suoraan asiakkaalle pyynnöstäsi.

Saat täyden maksun ostoksesta, ja Sellfy veloittaa sinulta perustuotteen hinnan ja toimituskulut. Ero on sinun voittosi.

Kuinka myydä digitaalista taidetta markkinapaikoilla

Oman verkkosivustosi lisäksi voit myydä digitaalista taidetta myös muiden alustojen tai verkkokauppapaikan kautta, kuten:

 • Etsy
 • Behance
 • Envato Elements
 • Luovat markkinat
 • Ko-Fi
 • Redbubble
 • Zazzle
 • Fine Art America
 • Suunnitteluleikkaukset
 • TurboSquid
 • Avoin meri
 • Ja monia muita Etsy-vaihtoehtoja

Jotkut näistä sopivat paremmin tietyntyyppiseen digitaaliseen taiteeseen kuin toiset (esim. NFT:t, 3D-mallit, tulosteet, tulosteet jne.)

Mutta Etsy on iso. Monet taiteilijat tienaavat Etsystä paljon rahaa, koska se saa paljon orgaanista liikennettä. Yli 90 miljoonaa ihmistä tekee ostoksia siellä joka kuukausi, minkä ansiosta ihmisten on helppo löytää taidettasi myös ilman markkinointia.

Saalista on, että Etsy (ja melkein kaikki muut markkinapaikat) vähentää myyntiäsi. Maksat tapahtumamaksun, joka on 6,5 % näyttöhinnasta, sekä listautumismaksut jne.

Se on myös kilpailukykyinen. Etsyssä on tuhansia riippumattomia taiteilijoita ja tekijöitä, jotka myyvät tuotteitaan, joten voi olla vaikeaa päästä eroon melusta ja saada asiakkaita.

Digitaalisten latausten lisäksi voit myydä tulosteita myös Etsyn kautta, mutta sinun on käytettävä POD-integraatiota, kuten Printify tai Printful, ja liitettävä se kauppaasi. Tutustu Etsy print on demand -yritysvalikoimaamme ja tutustu vaihtoehtoihisi.

Et kuitenkaan välttämättä tarvitse POD-integraatiota muilla markkinapaikoilla. Esimerkiksi tilaustulostussivustot, kuten Redbubble, Zazzle ja Fine Art America, tarjoavat toimituspalveluita heti valmiina, joten sinun tarvitsee vain rekisteröityä, valita tuotteesi ja ladata digitaalista taidetta niihin aloittaaksesi myynnin.

ja

Kuinka markkinoida digitaalista taidettasi

Ei riitä, että luet digitaalisen taiteen myytävänä. Jos haluat löytää ostajia, sinun on myös tehtävä markkinointia saadaksesi nimesi esiin ja rakentaaksesi yleisöä. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään sen.

Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Nykyään monet taiteilijat rakentavat brändinsä kokonaan sosiaaliselle varalle. Aloita luomalla Instagram-tili ja yritä kasvattaa seuraajiasi jakamalla kuvia parhaista jutuistasi.

Voit luoda lyhyitä Reels-leikkeitä näyttääksesi luonnostelu-/suunnitteluprosessisi ja yrittää käyttää hashtageja tehokkaasti, jotta viestisi tavoittavat enemmän ihmisiä.

Verkostoi muiden taiteilijoiden kanssa tekemisissä heidän kanssaan. Tykkää ja kommentoi heidän julkaisujaan, seuraa heidän tilejään, lähetä heille viestiä jne. Tämä kaikki auttaa rakentamaan yhteisöä brändisi ympärille.

Instagramin lisäksi kannattaa mainostaa juttujasi myös muilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterillä, TikTokilla jne. Ja saatat jopa yrittää järjestää sosiaalisen median kilpailun yleisön kasvattamiseksi nopeasti. Voit käyttää sosiaalisen median lahjatyökaluja, kuten SweepWidgetiä, määrittääksesi sen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka vapauttaa Venmo-tili vuonna 2023

Liity Artstation & Behanceen

Artstation ja Behance ovat molemmat alustat, joilla taiteilijat ja luovat voivat koota portfolion ja esitellä töitään.

Aktiivisuus molemmissa auttaa saamaan nimesi esiin. Jaa työsi heidän tauluilleen ja linkitä viesteistäsi takaisin verkkosivustollesi ja sosiaalisiin verkostoihin, jotta kaikki tavaroistasi pitävät voivat löytää tiensä takaisin kauppaasi.

Hyödynnä Sellfyn markkinoinnin työkaluja

Jos olet rakentanut verkkosivustosi Sellfylle, sinulla pitäisi olla pääsy alustan sisäänrakennetuille markkinointityökaluille. Varmista, että käytät näitä.

Upsellsin avulla voit esimerkiksi optimoida kassasi ja kannustaa ostajia käyttämään enemmän rahaa myymälässäsi. Sellfyn sähköpostimarkkinointityökalujen avulla voit kasvattaa luetteloasi, kasvattaa liidejä ja saada lisää myyntiä.

Työskentele SEO:n parissa

SEO tarkoittaa hakukoneoptimointia. Se on verkkosivustosi ja tuotesivujesi optimointiprosessi, jotta ihmisten on helpompi löytää ne hakukoneiden tulossivuilta (SERP).

Voit aloittaa tekemällä avainsanatutkimusta selvittääksesi, millaisia ​​hakukyselyitä kohdeasiakkaasi saattavat tehdä Googlessa taidetta etsiessään. Sitten voit optimoida sivustosi ja listaukset näiden avainsanojen perusteella.

Hakukoneoptimointiin liittyy paljon, eikä meillä ole aikaa perehtyä siihen tässä viestissä, mutta katso lisätietoja SEO-aloitusoppaastamme.

Näytä maksettuja mainoksia

Jos olet valmis investoimaan menestykseesi, sinun kannattaa harkita maksetun mainoskampanjan käynnistämistä.

Maksullisissa mainoksissa maksat yleensä napsautuksesta (PPC) tai tuhannesta näyttökerrasta (PPM). Voit käyttää palveluita, kuten Google Ads tai Facebook Ads, käynnistääksesi maksetun mainoskampanjasi ja ohjataksesi liikennettä digitaaliseen taidekauppaasi nopeasti.

Koska tämä on maksullinen markkinointikanava, kannattaa varmistaa, että myymäläsi on optimoitu konversioille. Näin saat parempia tuloksia maksetuista mainoskampanjoistasi ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa positiivinen sijoitetun pääoman tuotto (ROI).

Digitaalisen taiteen myynnin UKK

Kuinka myyn NFT-taidetta?

Jos haluat myydä digitaalista taidettasi NFT:nä, sinun on ensin tehtävä kryptovaluuttalompakko, joka tukee NFT-myyntiä, kuten MetaMask tai Coinbase.

Sitten sinun on valittava alusta, jolla voit luoda ja myydä NFT:si. OpenSea on suosituin valinta, joten se on hyvä paikka aloittaa. Prosessi on melko vaativa, joten suosittelemme katsomaan joitain opetusohjelmia, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun.

Voinko myydä digitaalista taidetta, jos en osaa piirtää?

Jos et osaa piirtää tai sinulla ei yleensä ole paljon taiteellista lahjakkuutta, digitaalisen taiteen myyminen on vaikeaa, mutta se on silti mahdollista.

Siellä on paljon tekoälytaidegeneraattoreita, kuten Midjourney ja DALL-E, jotka voivat tehdä raskaan noston puolestasi. Jos käytät näitä työkaluja, sinun tehtäväsi on olla nopea insinööri ja ohjata tekoälyä luomaan upeaa, myyntikelpoista digitaalista taidetta, jonka tiedät asiakkaiden haluavan.

Mitä muita digitaalisia tuotteita voin myydä?

Digitaalisen taiteen lisäksi on paljon muita digitaalisia tuotteita, joita voit myydä verkossa. Napsauta mitä tahansa alla olevista vaihtoehdoista lukeaksesi aloitusoppaamme aloittamiseen.

Lopulliset ajatukset

Tämä päättää vaiheittaisen oppaamme digitaalisen taiteen myymisestä verkossa. Toivomme, että siitä oli apua!

Toivottavasti sinulla on tähän mennessä kaikki tiedot, joita tarvitset aloittaaksesi taiteen myynnin verkossa.

Muista vain, että tärkeintä on laatu. Yritä olla keskittymättä myynnin tekemiseen niin, että unohdat, että tärkeintä on tehdä suurta taidetta.

Tee se oikein, niin löydät varmasti asiakkaita lopulta.

Onnea!


Table of Contents