Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä Facebook Marketplacessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä Facebook Marketplacessa

Verkkokauppa on kokenut valtavan nousukauden viimeisen vuoden aikana, ja tämä puomi sisältää sosiaaliset kanavat, kuten Facebook.

Haluatpa sitten myydä tuotteita verkkokauppaasi tai vain yrittää päästä eroon vanhoista tavaroista kotonasi, myynnin oppiminen Facebook Marketplacessa voi olla loistava tapa siirtää tuotteita ja ansaita ylimääräistä rahaa.

Mitä Facebook Marketplacessa myymisessä sitten on, ja miten pääset alkuun? Siihen me puutumme.

Mikä on Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace on alusta, joka yhdistää myyjät alueensa mahdollisiin ostajiin. Facebook Marketplacessa voit ostaa, myydä ja vaihtaa kohteita yhteisösi ihmisten kanssa. Jos olet Yhdysvalloissa toimiva kauppias, voit tarjota maanlaajuisen toimituksen tiettyihin luokkiin kuuluville tuotteille. Lähetysten avulla kauppiaat voivat tavoittaa asiakkaita valtakunnallisesti, ei vain omalla alueellaan.

Facebook Marketplace erottuu joukosta tarjoamalla arvioita ja julkisia profiileja ostajille ja myyjille. Luokitukset auttavat molempia osapuolia luottamaan liiketoimiinsa. Ostajat voivat käyttää sijainnin, luokan ja hinnan suodattimia rajoittaakseen heitä kiinnostavien tuotteiden myyjiä.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Toisin kuin muut markkinapaikat, Facebook antaa sinun myydä paikallisesti ilman maksuja. Kauppiaat, jotka toimittavat valtakunnallisesti, maksavat vain 5 % kaupan arvosta, mitä Facebook kutsuu myyntikuluiksi.

Facebook Marketplacessa myymisen edut

On monia syitä hypätä Facebook Marketplacen kelkkaan.

Mikä tärkeintä, voit tavoittaa enemmän asiakkaita nopeammin. Mukaan Facebookin vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen raporttiFacebook Marketplacella on yli miljardi kävijää ja lähes kolme miljardia käyttäjää sivustolla.

Tämän valtavan kattavuuden ansiosta saat tuotteesi heti nähtäville suurille ihmisille. Tällaisen liikenteen saaminen voi viedä kuukausia, ennen kuin voit luoda omia verkkosivustojasi ja sosiaalisia kanaviasi.

Koska Facebook on luotettava alusta, asiakkaiden luottamus ulottuu sinuun. He tuntevat olonsa mukavammaksi tehdä ostoksia, kun he tietävät, että Facebook tukee sitä. Lisäksi, koska myyntiprosessi on niin yksinkertainen, on suurempi mahdollisuus, että asiakkaat ostavat paikan päällä.

Luokat Facebook Marketplacessa

Facebook Marketplace tarjoaa monia erilaisia ​​luokkia, mikä tarkoittaa, että kaikenlaiset myyjät voivat listata tuotteitaan alustalle.

Facebook Marketplacen pääluokat ovat:

 • Ajoneuvot
 • Vaatteet
 • Elektroniikka
 • Harrastukset
 • Perhe
 • Luokitellut
 • Koti
 • Viihde
 • Asuminen
 • Työpaikat
 • Ilmaista tavaraa
 • Urheilutavarat
 • Lelut & pelit
 • Lemmikkieläinten tarvikkeita

Olitpa putiikin omistaja, lelujen jakelija tai kiinteistönvälittäjä, Facebook Marketplacessa on sinulle sopiva kategoria.

Yritä tehdä itsellesi nimi tietyssä kategoriassa. Anna selkeät kuvaukset tuotteistasi, lataa korkealaatuisia tuotekuvia ja vastaa kaikkiin ostajien kysymyksiin tuotteidesi kunnosta. Näiden vaiheiden avulla sinulla on mahdollisuus tulla luotettavaksi myyjäksi ja rakentaa mainetta alustalla.

🔥 Empfohlen:  Ilmainen joukko sosiaalisen median kuvakkeita – Rivet Social

Facebook Marketplacen säännöt

Tietojesi tulee noudattaa Facebook Marketplacen sääntöjä.

Facebookin mukaan kauppapolitiikkaa:

 • Älä koskaan luettele kiellettyjä esineitä (kuten kuponkeja, aikuisille tarkoitettuja tuotteita, tapahtumia, eläimiä, digitaalista mediaa)
 • Tietosi eivät saa loukata kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksia
 • Tuotteesi tulee olla tuote (ei meemi, uutinen tai palvelu)

Pandemian aikana Facebook antoi myös lisäneuvoja turvallisen myynnin harjoittamiseen. Tämä sisältää paikallisten terveys- ja turvallisuusohjeiden noudattamisen, tuotteiden puhdistamisen ennen niiden myyntiä ja toimitettavien tuotteiden järjestämisen. Facebook Marketplacen kauppiaana sinun on lähetettävä tuotteet kolmen päivän kuluessa myynnistä.

Kuinka myydä Facebook Marketplacessa

Myynti Facebook Marketplacessa on nopeaa ja helppoa. Näin pääset alkuun.

 1. Kirjaudu henkilökohtaiselle tai yrityksen Facebook-tilillesi (tai luo uusi).
 1. Etsi Facebook Marketplace -kuvake, joka näyttää myymälältä. Työpöydällä se on näytön oikeassa yläkulmassa. Mobiililaitteella se on alareunassa.

kuinka myydä Facebook-markkinoilla

 1. Napsauta “+ Luo uudet tiedot” tai Myy-painiketta sen mukaan, käytätkö tietokonetta vai mobiililaitetta.

Tässä on mitä näet työpöydällä:

Ja mobiilissa:

facebook Marketplace -mobiili

 1. Valitse ilmoitustyyppi: kohteet, ajoneuvo, koti tai työ.

Facebook Marketplace -listaustyypit

 1. Täytä yritystietosi tiedot. Tässä muutamia vinkkejä:
 • Sisällytä enintään 10 kuvaa tuotteesta. Pidä ne korkealaatuisina – kirkkaina, ei epäselvinä, hyvällä valaistuksella ja kyvyllä nähdä pienet yksityiskohdat.
 • Nimeä kohde. Ole kuvaileva, jotta asiakkaat tietävät, mitä myyt nimen perusteella.
 • Kirjoita yksityiskohtainen kuvaus tuotteesta. Ilmoita mitat, materiaalit ja muut asiat, joita saatat harkita ostaessasi jotain. Jos siinä on kulumia tai vaurioita, kirjoita muistiin. Älä yritä piilottaa epätäydellisyyksiä tai voit aiheuttaa ongelmia tiellä.
 • Harkitse yritystietojesi mainostamista Facebook-mainoksilla. Sinun on maksettava normaalit mainontakulut.

Facebook-mainosten markkinapaikkalistaukset

 1. Vahvista sijaintisi ja määritä toimitus, jos haluat.
 1. Valitse, missä mainostat yritystietojasi, kuten julkisesti markkinoilla tai tietyissä ryhmissä.
 1. Paina Julkaise ja olet valmis rullaamaan!

Nyt kun tietosi ovat julkaistu, pidä silmällä kiinnostuneiden ostajien viestejä. Suosittelemme lataamaan puhelimeesi Facebook Messenger -sovelluksen saadaksesi ilmoituksia viesteistä. Messengerin avulla voit myös vastata kysymyksiin nopeasti, mikä lisää mahdollisuuksiasi tehdä myyntiä.

Maksujen vastaanottaminen ostajilta

Facebook Marketplacessa ei ole sisäänrakennettua järjestelmää paikallisia maksuja varten, mikä tarkoittaa, että sinun on sovittava yhteen suoraan ostajan kanssa tapahtuman suorittamiseksi.

Voit noutaa maksun käteisellä tai käyttää sähköistä maksujärjestelmää, joka varmistaa asioinnin turvallisuuden, esim Venmo, PayPaltai Viisas. Lisää maksutapa ja noutotiedot tuotteen kuvaukseen säästääksesi ostajan aikaa ja järjestääksesi sujuvat kaupat yrityksellesi.

🔥 Empfohlen:  Uusi vuosi, uutta rahaa: Kuinka tehdä enemmän myyntiä Vendoon avulla vuonna 2023

Huomautus: Suosittu Facebook Marketplace -huijaus on, että ostaja lähettää väärennetyn maksukuitin, kun olet pyytänyt maksua. Tarkista aina tilisi ennen tuotteen lähettämistä, jotta et menetä sitä.

Vinkkejä Facebook Marketplace -myynnin kasvattamiseen

Tietojesi optimoinnin lisäksi on olemassa muutamia muita tapoja lisätä myyntiäsi Facebook Marketplacessa. Käydään läpi joitakin edistyneitä myyntivinkkejä, joiden avulla voit saada lisää asiakkaita.

1. Aseta kilpailukykyinen hinta

Ennen kuin määrität tuotteidesi hinnoittelun, selaa vertailukelpoisia listauksia nähdäksesi, mitä muut kysyvät. Haluat varmistaa, että hintasi eivät ole liian korkeat (tai liian alhaiset) nykyisestä markkinahinnasta. Tarkista ja vertaa hintoja muiden myyjien kanssa ja aseta sitten kohtuullinen hinta varmistaaksesi, että tuotteesi myydään ajoissa.

Mikä on kohtuullinen hinta? Se riippuu esineesi kunnosta. Jos se on kuin uusi tai laadukkaampi kuin tällä hetkellä listatut vastaavat tuotteet, voit vaatia korkeampaa hintaa. Jos se on käytetty tai siitä puuttuu osa, hinnoittele se vertailukelpoisten listausten alle auttaaksesi sitä erottumaan joukosta alustalla.

Provinkki: Markkinapaikan ostajat yrittävät aina lyödä rahaa pois, joten muista ottaa se huomioon. Hyvä yleissääntö on ottaa ehdottoman alhaisin hinta, jonka olet valmis hyväksymään, ja lisätä siihen 20–30 prosenttia. Näin sinulla on enemmän tilaa neuvotella.

2. Ota upeita valokuvia

Valokuvat ovat Marketplace-listausten elinehto. Laadukkaat valokuvat rohkaisevat ihmisiä ostamaan, kun he näkevät, miltä tuotteet todella näyttävät. Käytä hetki varmistaaksesi, että valokuvasi ovat puhtaita, teräviä ja teräviä. Kuvien ottaminen luonnonvalossa on yksinkertainen tapa saada tarkka väriesitys.

Haluat myös ottaa valokuvia useista kulmista tarjotaksesi kokonaiskuvan kiinnostuneille ostajille. Harkitse muutaman lähikuvan ottamista vaurioituneesta osasta tai alueesta, jotta asiat pysyvät läpinäkyvinä. Mitä enemmän valokuvasi muistuttavat todellista tuotetta, sitä todennäköisemmin ihmiset ovat valmiita ostamaan sen.

3. Sisällytä hakutunnisteet

Jokaisen FB Marketplace -listauslomakkeen alapuolella on tagilaatikko. Varmista, että täytä se sanoilla, joita ostaja saattaa kirjoittaa hakupalkkiin löytääkseen yritystietosi. Jos siis esimerkiksi myyt antiikkikaulakorua, käytä tunnisteita, kuten “antiikki”, “korut”, “vintage” ja niin edelleen.

Voit sisällyttää luetteloon enintään 20 hakutunnistetta. Niiden avulla potentiaalisten ostajien on helpompi löytää juuri etsimänsä.

Facebook Marketplace -tunnisteet

4. Tarjoa paikallista toimitusta

Facebook Marketplace ei tarjoa toimituspalvelua, joten useimmat tuotevaihdot edellyttävät kasvokkain tapaamisia. Ongelmana on, että useimmat asiakkaat eivät halua tulla hakemaan tavaroita, varsinkaan kun kyseessä on suurempia esineitä, kuten raskaita huonekaluja.

🔥 Empfohlen:  Mitä on vierasblogi? Vierasblogien edut, parhaat käytännöt & Lisää

Harkitse paikallisen toimituksen tarjoamista sinulle hallittavalla säteellä, niin saat lisää huomioita yritystietoihisi.

5. Uusi tietosi

Jos tuotteesi on ollut listalla seitsemän päivää eikä ole myyty, voit uusia sen listauksen. Tämä siirtää tietosi takaisin tulosluettelon alkuun. Voit tehdä tämän napsauttamalla Marketplacen hallintapaneelissa “Tilisi”> “Yrityksesi”.

Etsi kohde ja napsauta kolmen pisteen kuvaketta listauksen pikkukuvassa. Valitse sitten avattavasta valikosta uusi listausvaihtoehto. Toista nämä vaiheet kaikille vanhentuneille listauksille parantaaksesi osakesi näkyvyyttä.

Hanki lisää myyntiä Marketplacen kautta

Halusitpa sitten kasvattaa myymäläsi asiakaskuntaa, myydä käsintehtyjä esineitä tai päästä eroon vanhoista tavaroista, Facebook Marketplace voi olla loistava vaihtoehto nopeaan ja helposti myymiseen.

Muista laittaa tietojasi rakkautta korkealaatuisten kuvien ja rehellisten, yksityiskohtaisten kuvausten avulla. Tällä tavalla voit eliminoida ihmisten kysymisen edestakaisin ja vähentää samalla mahdollisuutta, että asiakas on tyytymätön ostokseensa.

Facebook on uskomattoman tehokas alusta, ja monet ihmiset ja kauppiaat hyötyvät hyödyntämällä tätä valtaa myydäkseen omia tuotteitaan.

Nyt on sinun vuorosi.

Facebook Marketplacen UKK

Kuinka paljon Facebook Marketplacessa myyminen maksaa?

Tavaroiden myymisestä paikallisesti ei peritä maksua. Sinun on kuitenkin maksettava 5 %:n myyntimaksu kaikista lähetyksistä tai kiinteä maksu 0,40 $ lähetyksistä, joiden arvo on enintään 8 dollaria. Joten jos myyt tuotteen 5 dollarilla, maksat vähintään 0,40 dollaria, koska se on vähimmäismaksu 8 dollarin kynnyksen alapuolella olevista tapahtumista.

Kuinka mainostan tuotettani Facebook Marketplacessa?

Voit käyttää Ads Manager -työkalua luodaksesi maksetun mainoksen Facebook Marketplaceen. Suunnittele mainos, aseta päiväbudjetti ja valitse automaattinen sijoittelu. Facebook näyttää mainoksesi Marketplacessa, Audience Networkissa, Instagramissa, Messengerissä ja uutissyötteessä. Mainoksessa näkyy sponsoroitu etiketti, joka pitää asiat läpinäkyvinä Marketplacen käyttäjille.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents