Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä Instagramissa: 9 Instagram-vinkkiä, jotka todella toimivat

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä Instagramissa: 9 Instagram-vinkkiä, jotka todella toimivat

Instagram-myynnin oppiminen tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille uskomattomia mahdollisuuksia tavoittaa kohdeyleisönsä ja kasvattaa myyntiä.

Viime vuonna eMarketer raportoi, että Instagramilla arvioidaan olevan 1,074 miljardia käyttäjää maailmanlaajuisesti vuonna 2021, 73,5 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2020.

Suurista brändeistä paikallisiin äiti- ja pop-myymälöihin – yritykset ympäri maailman tuovat tuloksia Instagramin avulla. Erään raportin mukaan 80 % Instagram-käyttäjistä tekee ostopäätöksen sen perusteella, mitä he näkivät selatessaan sovellusta, Instagram.

Jos et ole vielä aloittanut myyntiä Instagramissa, saatat menettää valtavan mahdollisuuden.

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää? Tässä on yhdeksän todistettua vinkkiä, jotka auttavat sinua oppimaan kuinka myydä Instagramissa.

1. Optimoi Instagram-profiilisi ja -kuvasi Instagram-myyntiä varten

Kuinka myydä Instagramissa ilmaiseksi? Se on helppoa, optimoi Instagram-yritysprofiilisi.

Instagram-yritysprofiilista on tulossa uusi kotisivu Yhä useammat kuluttajat hakevat brändejä Instagramissa Googlen sijaan.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi käyttää yhtä paljon aikaa ja vaivaa kauniisti suunnitellun Instagram-profiilin kuratointiin kuin verkkosivustosi luomiseen.

Instagram-yritysprofiilisi tulee sisältää:

  • Profiilikuva: Valitse valokuva, joka on brändin mukainen (kuten logo) ja jonka avulla yrityksesi on helppo tunnistaa.
  • Hyvin muotoiltu bio: Instagram-biokuvasi on uskomattoman tärkeä. Sen tulee sisältää selkeä kuvaus yrityksestäsi, joka puhuttelee yleisöäsi. Kerro heille tarkalleen, mitä sinulla on tarjota.
  • Linkki kauppaasi: Biosi URL-osio on ainoa klikattava linkki, jonka voit lisätä Instagram-sivullesi, joten varmista, että käytät sitä! Tämä on loistava paikka ohjata liikennettä yksittäisistä viesteistäsi ja tarinoistasi. Luodaan a ainutlaatuinen URL-osoite Tämä osio antaa sinulle myös mahdollisuuden seurata käyntejä verkkosivustollasi Instagramista.

Rakkaus Virkkaus on loistava esimerkki hyvin tehdystä yritysprofiilista:

kuinka myydä instagramissa

Heidän profiilissaan on kauniisti suunniteltu ja yhtenäinen estetiikka sekä silmiinpistävä bio- ja merkkiprofiilikuva.

Instagram-yritysprofiilisi on usein ensimmäinen kontaktipiste, joka asiakkaalla on brändiisi, joten on tärkeää tehdä hyvä vaikutelma ja houkutella ihmisiä seuraamaan yritystäsi. Luomalla johdonmukaisen brändin tarinan ja estetiikan voit tehdä uusista asiakkaista omistautuneita seuraajia, mikä tarkoittaa, että he ovat vain muutaman askeleen päässä tuotteisiisi sijoittamisesta.

2. Käytä Instagram-mainoksia tavoittaaksesi kohdeyleisösi

Kun Instagram-algoritmiin tehdään jatkuvasti muutoksia ja kilpailu alustalla kiristyy, on tärkeää käyttää sitä, mikä toimii. Tämä tarkoittaa nimittäin sitä, että Instagram-mainokset ovat kriittisiä yritysten Instagram-markkinointistrategioiden kannalta.

Kun olet määrittänyt yritysprofiilin Instagramissa, voit päättää, kuinka paljon haluat kuluttaa, missä haluat mainoksesi näkyvän ja kuinka kauan haluat niiden näkyvän. Instagram tarjoaa useita kohdistusvaihtoehtoja, joten voit valita yrityksesi tarpeita parhaiten vastaavat.

myydä Instagramissa

Oman Instagram-mainoskampanjan toteuttaminen ei ole niin vaikeaa, mutta se voi olla pelottavaa monille pienyritysten omistajille ja vaikuttajille, jotka eivät ole sitä ennen tehneet. Onneksi se ei ole niin vaikeaa kuin luulet!

Helpoin tapa näyttää mainoksia on mainostaa Instagramissa jakamiasi julkaisuja. Valitse vain postaus, jota haluat tehostaa, ja paina “promoota” -painiketta.

Instagram kerää automaattisesti “samankaltaisen yleisön”, jolle voit jakaa viestin, mutta voit helposti luoda oman yleisösi sovelluksessa valitsemalla kiinnostuksen kohteen, ikäryhmän ja sukupuolen.

Kun olet määrittänyt yleisön ja budjetin, tarkista mainoksesi vielä viimeinen katselu ennen kuin painat Vahvista.

Voit aloittaa pienellä budjetilla ja näyttää mainoksesi muutaman päivän ajan testataksesi asioita. Voit seurata mainoksesi tehokkuutta napsauttamalla “Näytä tulokset” mainoksesi vasemmassa alakulmassa. Muista, että Instagram-mainokset voivat vaatia harjoittelua, joten varmista, että jatkat tehostettujen viestiesi ja yleisösi muokkaamista, kunnes saavutat haluamasi tulokset.

🔥 Empfohlen:  Kuinka parantaa PPC-tuloksiasi: 6 erittäin tehokasta vinkkiä

Parhaat mainokset, jotka lisäävät yrityksesi Instagram-myyntiä, ovat mainokset, jotka selittävät selvästi, kuinka ostokset tehdään.

Harkitse @thebouqsco. Alla olevassa esimerkissä he käyttävät tekstissä toimintakehotusta “Osta nyt ja säästä” ja sen jälkeen lyhyt kuvaus tarjouksesta. He käyttävät myös “Osta nyt” toimintakehotuksena painikkeen tekstissä kannustaakseen käyttäjiä tekemään ostoksen.

kimppuja

Pohjimmiltaan The Bouqs Co. yksinkertaistaa ostoprosessia. Mainoksesta käy erittäin selväksi, mitä he tarjoavat ilman häiriötekijöitä. On tärkeää pitää viestisi yksinkertaisena, jotta et häiritse käyttäjiä viestisi lopullisesta tavoitteesta.

3. Myynti Instagram Story -mainosten kautta

Maaliskuussa 2017 Instagram julkaisi mainoksen Storiesissa tarjoten brändeille jälleen yhden maksullisen mahdollisuuden tavoittaa enemmän ihmisiä. Näiden mukaansatempaavien koko näytön mainosten avulla yrityksesi voi käyttää kohdistusta, joka tekee mainoksistasi henkilökohtaisesti osuvia ihmisille, jotka haluat tavoittaa.

Vaikka valokuvamainokset todennäköisesti säilyttävät kärkipaikkansa pitkälle 2021, Instagram Story -mainosten pitäisi nähdä eniten Instagram Story -käytön kasvun perusteella. Nämä mainokset ilmestyvät seuraamiesi tilien Instagram-tarinoiden väliin, ja niillä voi olla suuri vaikutus potentiaalisiin asiakkaisiin.

myydä Instagramissa

Näet näiden mainosten oikeassa yläkulmassa pienen “Sponsoroitu”-tunnisteen ja toimintakehotuksen (“Lisätietoja”) näiden mainosten alareunassa. Jälleen ylimääräisen toimintakehotuksen lisääminen mainoksesi alaosaan voi olla hyödyllistä myös niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää.

Voit valita Instagram-mainoksissa videon tai valokuvan luomisen. Minkä tahansa valitsetkin, varmista, että ensimmäinen klipsisi herättää huomiota. Sinun täytyy kiinnittää niiden katseet, jotka pyyhkäisevät nopeasti tarinoiden läpi.

Instagram Storiesista on tullut loistava tapa yrityksille luoda syvempiä yhteyksiä seuraajiinsa ja esitellä brändinsä persoonallisuutta. Ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden olla yhteydessä seuraajiisi päivittäin (ja sotkematta heidän syötteitään). Varmista, että et menetä tätä loistavaa tilaisuutta olla yhteydessä tuleviin asiakkaisiin.

Instagram-tarinoiden suosio kasvaa räjähdysmäisesti, ja ominaisuudella on yli 500 miljoonaa päivittäistä aktiivista käyttäjää – se on kaksinkertainen Snapchatille! Ei siis ole yllätys, että yritykset etsivät jatkuvasti uusia ja luovia tapoja myydä tätä ominaisuutta käyttämällä.

instagram

Instagram-tarinat tarjoavat yrityksille täydellisen mahdollisuuden olla yhteydessä yleisöön useammin ja henkilökohtaisemmin. Monet brändit käyttävät Instagram Storiesia vangitakseen tuotteitaan toiminnassa, mainostaakseen erikoistarjouksia tai esitelläkseen uusia tuotteita.

Vuonna 2017 Instagram palkittiin käyttäjiä, joilla oli 10 000 tai enemmän seuraajaa mahdollisuus lisätä linkkejä Instagram Storiesiin, mikä oli hieno uutinen vähittäisbrändeille ja julkaisijoille. Tämä on valtava Instagram-trendi tällä hetkellä ja voi auttaa sinua kasvattamaan sähköpostilistaasi, myymään tuotteita, lisäämään liikennettä ja paljon muuta.

kuinka myydä instagramissa

Kun lisäät linkin Instagram Storiesiin, huomaat pienen nuolen ja “Katso lisää” -tekstin ilmestyvät kuvan alareunaan. Koska tämä pieni teksti saattaa jäädä huomaamatta, voit lisätä tekstiä, joka ohjaa käyttäjiä “Swipe Up” -kohtaan (tai johonkin vastaavaan) parantaaksesi näkyvyyttä.

Instagram-algoritmi ottaa nyt huomioon myös kaikki vuorovaikutukset, jotka saat Instagram Storiesissasi, kuten vastaukset ja jaot. Mitä enemmän käyttäjä on vuorovaikutuksessa Instagram-tarinojesi kanssa, sitä todennäköisemmin viestisi tulevat olemaan valloittaa Instagram-algoritmi ja näkyvät syötteessä.

Loistava Instagram-hakkerointi algoritmin kiertämiseen on hyödyntää Instagram Storiesin sitoutumismahdollisuuksia, mukaan lukien äänestysominaisuus tai “Swipe Up” -vaihtoehto (eli jos sinulla on yli 10 000 seuraajaa).

Olemme myös nähneet paljon mikrovaikuttajia, jotka kertovat seuraajilleen DM-viestillä (suora viesti) saadakseen suoran linkin tuotteeseen. Tämä on loistava tapa ohjata ihmisiä postilaatikkoosi, rakentaa suhteita seuraajiisi ja viime kädessä lisätä mahdollisuutta, että viestisi näkyvät heidän syötteissään.

Nämä ovat kaikki loistavia taktiikoita, joilla saat asiakkaat tutustumaan tuotteeseesi ja varmistamaan, että pysyt ajan tasalla yleisösi kanssa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka suojella rauhaasi: 11 vinkkiä jokapäiväiseen mielenrauhaan

5. Luo ostettavissa oleva Instagram-syöte aloittaaksesi myynnin

Shopifyn ostotoimintojen integrointi on myös valtava voitto yrityksille Instagramissa. Shopifyn ja TechCrunch“Instagram on jo “merkittävä” Shopify-kauppiaskaupan liikenteen kuljettaja, joten jos pystymme muuttamaan mainitun liikenteen suoraan alustalla edestakaisen matkan sijaan, se voi johtaa suureen lisämyyntiin.”

kuinka myydä instagramissa

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Instagramin ostosominaisuuden avulla yritykset voivat merkitä tuotteita, jotka ovat myynnissä, ja käyttäjät voivat ostaa niitä suoraan sovelluksesta.

Shopify-laajennukset, kuten Ostoskelpoiset Instagram-galleriat tekee yrityksesi myynnin tekemisestä helpompaa kuin koskaan. Välittömät ostokset -ominaisuuden avulla vierailijat voivat lisätä tuotteita ostoskoriin ja ostaa tuotteet suoraan syötteesi kuvista. Yritykset voivat luoda mukautetun gallerian esitelläkseen tuotteitaan ja lisätä gallerian linkin Instagram-bioomaan.

instagram markkinointia

Ostoskelpoisen Instagram-syötteen luominen “linkki biossa” -työkalulla, esim Shopifyn Linkpop, on suosittu strategia yrityksille, jotka haluavat kasvattaa myyntiä Instagramin kautta.

Täältä näet mukautetun URL-osoitteen @MeUndies‘ bio, johon he voivat ohjata käyttäjiä julkaisujen kuvatekstien ja Instagram Storiesin kautta:

Linkin.bio on aloitussivu, joka muistuttaa Instagram-syötettäsi ja näyttää viestisi napsautettavina kuvina, jotka voit linkittää suoraan tuotesivulle. Näin on helppo luoda napsautettava, ostettavissa oleva syöte, joka linkittää yleisösi suoraan sisältöösi. Voit myös linkittää useille verkkosivustoille ja sivuille muuttamatta linkkiä biossasi:

minun alushousut

Kun joku seuraajistasi napsauttaa linkkiä kuvauksessasi, hänet ohjataan mobiililaitteille optimoidulle aloitussivulle, joka muistuttaa Instagram-syötettäsi ja näyttää Instagram-viestisi napsautettavina kuvina. Kun seuraajasi vierailevat Linkin.bio-sivullasi, he voivat klikata mitä tahansa Instagram-julkaisuasi päästäkseen valokuvaa vastaavalle tuotesivulle.

Ostajat pitävät hyvästä alennusmyynnistä tai tarjouksesta. Instagram on täydellinen paikka mainostaa alennusmyyntiä, uuden tuotteen julkaisua tai alennuskoodia yksinomaan seuraajillesi. Voit joko lisätä kampanjatietosi kuvatekstiin tai Instagram Storiesiin kannustamalla käyttäjiä napsauttamaan biossasi olevaa linkkiä hyödyntääkseen tarjouksen.

kuinka myydä instagramissa

Jos käytät Instagramin yksinomaista kampanjaa, voit myös luoda teaserin muihin sosiaalisiin verkostoihisi ohjataksesi liikennettä Instagram-yritysprofiiliisi. Ainoastaan ​​Instagram-kampanjoiden (esimerkiksi erikoisalennuskoodin seuraajillesi) mainostaminen muiden sosiaalisten verkostojesi joukossa kannustaa yleisöä seuraamaan Instagram-tiliäsi varmistaakseen, etteivät he jää paitsi tulevista tarjouksista.

7. Luo kumppanuuksia Instagramin vaikuttajien kanssa

Instagram-vaikuttajat ovat edelleen suosittuja, koska yhteistyö ja sponsorointi ovat melkein korvanneet digitaaliset mainokset ja ovat nykyään valtava osa sosiaalisen median markkinointistrategioita.

Kuluttajat eivät nykyään luota perinteiseen mainontaan vaan ihmisiin. Nielsenin tutkimus osoittaa, että kuluttajat luottavat henkilökohtaisia ​​suosituksia merkkimainosten yläpuolella.

Mitä helpompi asiakkaan on kuvitella itsensä käyttävänsä tuotettasi, sitä helpompi on myydä hänelle.

Instagram-käyttäjät luottavat henkilökohtaisiin suosituksiin

Vaikuttajamarkkinointi antaa brändeille ainutlaatuisen mahdollisuuden tavoittaa sitoutunut yleisö. Vaikka suurten rahasummien sijoittaminen vaikuttajamarkkinointiin saattaa aluksi tuntua riskiltä, ​​on tärkeää harkita tarkasti, mistä maksat.

Harkitse mainostajia, jotka kuluttavat yli 5 miljoonaa dollaria (ilman tuotantokustannuksia) 30 sekunnin Super Bowl -mainokseen tavoittaakseen yli 100 miljoonaa katsojaa, jotka voivat olla tai eivät ole brändin kohdeyleisö. 500 000 seuraajaa ja kulttiseuraavaa muotibloggaajan Instagram-postausten sarja saattaa myydä koko tuotevalikoiman loppuun 24 tunnissa.

mikro instagrammer

Jos sinulla ei ole budjettia tehdä yhteistyötä suuren vaikuttajan kanssa, harkitse mikrovaikuttajan etsimistä. Näillä vaikuttajilla on merkittävä, mutta ei massiivinen seuraaja, yleensä 1 000 – 100 000 seuraajaa.

Mikrovaikuttajat ovat tyypillisesti paljon halukkaampia tekemään “in-kind” -sopimuksen, myymään tuotteita promootioon. Jos olet pieni yritys, mikrovaikuttajiin sijoittaminen voi olla loistava tapa houkutella potentiaalisia asiakkaita sivullesi.

On tärkeää, että käytät enemmän aikaa strategiasi ja kampanjatavoitteidesi miettimiseen, ennen kuin aloitat vaikuttajamarkkinointikampanjasi. Kristallinkirkkaiden tavoitteiden asettaminen ohjaa alustavia suunnittelupäätöksiä ja auttaa sinua määrittämään kumppanuuteesi parhaiten sopivan.

🔥 Empfohlen:  Auttaako SEO yritystäni kasvamaan? (Jos on, niin miten)

Vaikuttajan kanssa työskennellessä on tärkeää, että palkallinen kumppanuus tuntuu mahdollisimman luonnolliselta. Vaikuttajan istuminen tuolissa puhumassa tuotteesi erinomaisesta vaikutuksesta tulee todennäköisesti mainoksena ja menetät nopeasti katsojan huomion.

Esimerkiksi lifestyle-bloggaaja Jacey Durprie’s kanssa Biossance sopii täydellisesti hänen brändiinsä, sillä hän esittelee usein aamurutiinejaan, tuottavuuttaan ja suosikkituotteitaan. Hän pitää sen keskustelullisena, kysyen seuraajiltaan heidän suosikki “kauneushakkejaan” ja jakaa yhden niistä.

instagram

Kumppanuus tuntuu hyvin luonnolliselta näyttämättä tyypilliseltä mainokselta.

Valitsitpa minkä reitin tahansa, vaikuttajamarkkinointi on täällä jäädäkseen. Se on loistava tapa hyödyntää markkinarakoa, lisätä bränditietoisuutta ja tietysti kasvattaa myyntiä.

Jos todella haluat brändisi saavan vetovoimaa Instagramissa ja tavoittavan täysin uusia yleisöjä, sinun on hallittava hashtag-taide.

Hashtagit voivat olla hyviä tuomaan brändisi mahdollisesti miljoonien ihmisten eteen. On kuitenkin tärkeää, ettet käytä viesteissäsi liikaa hashtageja. Jos teet niin, viestisi voivat näyttää roskapostilta ja vaatimattomilta.

On paljon parempi keskittyä muutamaan kouralliseen paljon liikennöityjä hashtageja. Tämä lisää mahdollisuuksia, että oikeat ihmiset näkevät viestisi. Loppujen lopuksi et kohdista vain kenelle tahansa vaan kohdistat tietylle yleisöllesi. Valitsemalla hashtagit huolellisesti varmistat, että viestisi löytävät ihmiset kuuluvat kohdedemografiaasi.

Yksi yksinkertainen temppu upeiden hashtagejen löytämiseen on nähdä, mitkä niistä ovat oman markkinaraon vaikuttajien käytössä. Muista, että monilla näistä hashtageista voi olla miljoonia viestejä, joten jos valitset nämä hashtagit, on hyvä mahdollisuus, että viestisi haudataan. Yritä löytää vaikuttajien käyttämiä ja paljon huomiota saavia hashtageja, mutta varo hashtageja, joita saatetaan käyttää liian paljon.

Esimerkiksi hashtagilla #travel on tällä hetkellä yli 406 miljoonaa viestiä:

Joten jos matkailu on markkinarako, tämä ei ehkä ole paras hashtag käytettäväksi, koska se on niin ylikyllästynyt.

On parempi olla hieman tarkempi. Ota #reppumatka. 12 miljoonalla postauksella, ja se kasvaa, se on edelleen suosittu hashtag, mutta se on paljon paremmin kohdistettu kuin #travel ja houkuttelee tietyntyyppistä yleisöä.

Kun valitset hashtageja, mieti omaa markkinarakoasi ja rakenna hashtag-valintasi sen ympärille. Tämä on paljon parempi lähestymistapa kuin pelkkä vanhan suosittu hashtag.

9. Kuinka myydä Instagramissa: Nail the Caption

Kuvateksti on toinen olennainen elementti jokaisessa Instagram-julkaisussa. Kuvateksti voi tehdä viestin tai rikkoa sen. Jos sinulla on houkutteleva kuva, mutta heikko kuvateksti, viestisi ei välttämättä menesty liian hyvin, joten tämä on alue, johon sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota.

Kuvatekstisi voi todella tehdä paljon. Ensinnäkin se voi liittyä katsojaan. Huoneistoterapia loistaa tällä alueella kuvateksteillä, jotka liittyvät tiettyyn tunteeseen yrittämättä liikaa.

Toiseksi kuvatekstit voivat toimia toimintakehotuksena. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun on esitettävä tuote jokaisessa viestissä. Voit rohkaista ihmisiä olemaan vuorovaikutuksessa brändisi kanssa muilla tavoilla, kuten vierailemalla sivustollasi tai katsomalla videoita.

Esimerkiksi matkailubrändi Pois rohkaisee ihmisiä olemaan vuorovaikutuksessa viestiensä kanssa hauskoilla, ainutlaatuisilla kehotteilla:

Jos sinulla on vaikeuksia kuvitella upeita tekstityksiä, katso luettelomme yli 200 Instagram-tekstitysideasta.

Johtopäätös

Table of Contents