Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä palveluita verkossa kuin ammattilainen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä palveluita verkossa kuin ammattilainen

Kun mieheni ja minä maksoimme opintolainojamme, meillä ei ollut suuria tuloja. Mutta meillä oli aikaa.

Otimme niin monta sivuhusteria kuin mahdollista ansaitaksemme ylimääräistä rahaa, mutta huomasimme nopeasti, että kaikkia sivuhustioita ei ole luotu tasa-arvoisina. Hukkaamme paljon aikaa tehdäksemme keikkoja, joissa maksettiin alle minimipalkan. Lopulta löysimme tavan ansaita suuren tuoton ajastamme: tarjoamalla palveluita verkossa.

Palvelujesi myynnin oppiminen verkossa voi olla ratkaisu tuloongelmiisi ja mahdollisesti luoda perusta pitkän aikavälin ansaintapotentiaalisi pilviin.

5 vaihetta palveluiden myynnin aloittamiseen verkossa

Toisin kuin sovellus tai verkkosivusto, joka hallitsee palveluitasi, maksujasi ja markkinointiasi, oman verkkopalveluyrityksesi perustaminen tarkoittaa, että sinun on tehtävä nämä asiat itse. Valoisa puoli on, että kun saat kaiken valmiiksi, se on suhteellisen helppo ylläpitää ja kasvumahdollisuutesi on paljon suurempi kuin perinteisessä yrityksessä.

1. Valitse palvelusi.

Niitä on satoja verkkoliikeideoita, ja sellaisen valitseminen voi olla haastavaa. Monet uudet palveluntarjoajat tekevät virheen valitessaan useita toisiinsa liittymättömiä palveluita. Vaikka se näyttää siltä, ​​​​että se tekee sinusta houkuttelevamman asiakkaiden silmissä, se tekee sinulle karhunpalveluksen.

Paras ratkaisusi on valita yksi tietty ja erikoistunut palvelu, joka hyödyntää ammatillista kokemustasi. Jos kuitenkin haluat tarjota useita palveluita, varmista, että ne liittyvät suoraan ja läheisesti ensisijaiseen tarjontaasi.

Jos sinulla on esimerkiksi kokemusta sosiaalisen median käytöstä, voit harkita sitä ryhtyä virtuaaliassistentiksitai VA. Virtuaaliassistenttina voit tehdä kymmeniä asioita, mutta jos sinulla on kokemusta sosiaalisesta mediasta, pidä siitä kiinni aloittaessasi.

2. Valitse markkinarako.

Kun olet valinnut palvelun, voit siirtyä alas. Saattaa kuulostaa siltä, ​​että sosiaaliseen mediaan erikoistunut virtuaaliassistentti on tarpeeksi markkinarako, mutta voit menestyä vielä paremmin, jos valitset tietyn toimialan. Sosiaalisen median VA:lle se saattaa näyttää siltä, ​​että palvelisimme vain kiinteistöyrityksiä tai paikallisia ravintoloita.

“Vaikka taitosi ovat hyvin siirrettävissä, potentiaalinen asiakas tuntee olevansa hänelle parempi, jos olet erikoistunut heidän markkinarakoonsa”, sanoi UpCountingin markkinointikonsultti Abir Syed. “He valitsevat sinut todennäköisemmin toisen saman taitavan henkilön sijaan, joka työskentelee kaikenlaisten asiakkaiden kanssa.”

Määritä markkinarakosi miettimällä, mihin toimialoihin olet jo yhteydessä, joilla sinulla on kokemusta ja haluat työskennellä niiden kanssa pitkällä aikavälillä oman markkinaraon määrittämiseksi.

3. Analysoi kilpailusi.

On tärkeää tuntea kilpailijasi. Kun olet kaventanut palveluitasi ja kohdeasiakasaluettasi, tee tutkimusta nähdäksesi, mitä kilpailijasi tarjoavat ihanteellisille asiakkaillesi.

Älä katso vain hintoja. Tarkastele mainontamenetelmiä, mitä ne sisältävät palvelupaketteihinsa, millaisia ​​asiakaskokemuksia antavat jne. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan kilpailukykyisiä mutta myös sinulle sopivia tarjouksia. Jos esimerkiksi näet jonkun tarjoavan halvempaa kuin sinun, sinun ei välttämättä tarvitse alentaa kustannuksia kilpaillaksesi. sen sijaan harkitse enemmän palveluiden tarjoamista verrattavissa olevassa paketissasi.

4. Valitse myyntialusta.

Aloittelijana on monia paikkoja, joissa voit myydä palveluitasi verkossa. Se, missä myyt freelance-palveluitasi, riippuu siitä, mitä myyt ja kenelle myyt.

Fiverr

Fiverr on online-kauppapaikka lähes kaikenlaisille palveluille. Freelancerit voivat käyttää Fiverrin alustaa asiakkaiden etsimiseen, maksujen hyväksymiseen ja suositusten keräämiseen yhdestä paikasta. Palvelusi listaamisesta Fiverrissä ei ole maksua, mutta ne ottavat 20 % jokaisesta tapahtumasta.

🔥 Empfohlen:  10 parasta digitaalisen markkinoinnin koulua vuonna 2023 (ilmainen ja maksullinen)

Legiit

Legiit on toinen online-markkinapaikka freelancereille, mutta se on erikoistunut SEO:hin (hakukoneoptimointiin) ja muihin markkinointipalveluihin, kuten graafiseen suunnitteluun ja Internet-markkinointiin. Sen aloitti vuonna 2018 huippu freelancerina Konkerissa, toisessa SEO-palvelumyyntialustassa. Legiit on tunnettu SEO-avaruudessa, mutta se on vielä suhteellisen uusi, joten se ei ole niin kuin muut sivustot.

Myyjät pitävät 70–85 % kaikista kaupoista.

Shopify

Shopify on tuttu verkkokauppaalusta tuotteille, mutta sitä voidaan käyttää myös palveluihin. Voit lisätä myymälääsi sovelluksia, joiden avulla asiakkaat voivat varata tapaamisia ja konsultaatioita.

Sinun on maksettava kuukausimaksu ja tapahtumamaksut, mutta se on hyvä alusta aloittaa, varsinkin jos aiot lisätä digitaalisia tai fyysisiä tuotteita tarjontaasi.

Ulkokoulu

Päällä Ulkokoulu, voit myydä suoria tai äänitettyjä kursseja mistä tahansa aiheesta esikoulusta lukioon asti. Sinun ei tarvitse opettajan valtakirjoja luetellaksesi kurssisi Outschoolissa, mutta sinun tulee hakea ja saada hyväksyntä.

Alusta sopii parhaiten freelancereille, jotka ovat alansa asiantuntijoita ja joilla on kokemusta nuorten kanssa työskentelystä. Sinä hallitset luokkasi pituutta, oppilaiden määrää ja hintaa, mutta muista, että Outschool ottaa 30 % jokaisesta tapahtumasta.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka saada palkkaa opettamisesta ulkokoulussa (jopa ilman kokemusta)

Opetettava

Opetettava tarjoaa valmentajille paikan myydä palveluitaan verkkokurssien kautta. Voit myydä, olla vuorovaikutuksessa ja antaa kotitehtäviä asiakkaillesi Teachable-alustan kautta. Teachable veloittaa perussuunnitelmastaan ​​kuukausimaksun ja 5 %:n tapahtumamaksun.

Nämä ovat vain muutamia online-markkinapaikkoja freelancereille. Löydät sieltä paljon enemmän palvelukohtaisia ​​alustoja ja kun yhä useammat ihmiset alkavat myydä asiantuntijapalveluita verkossa, uusia ilmaantuu koko ajan.

Aiheeseen liittyvä: 50 sivustoa seuraavan freelance-keikkasi löytämiseen

5. Luo online-läsnäolo.

Valitse palvelutietojesi lisäksi vähintään yksi online-media, joka on brändisi ja palveluliiketoimintasi “koti”. Helpoin tapa aloittaa on verkkosivusto.

Verkkosivustosi tulee latautua nopeasti, näyttää hyvältä mobiililaitteilla ja selittää, mitä teet ja kenelle. Se sisältää myös portfoliosi, suosittelut, arvostelut ja tarjoukset. Tällä tavalla, jos päätät vaihtaa myyntialustaa, et menetä siellä luomaasi arvoa.

Verkkosivustosi lisäksi on hyvä idea olla aktiivinen ainakin yhdellä sosiaalisen median alustalla. Valitse alusta, jossa ihanteellinen asiakkaasi on, ja ole luova lähettämäsi sisällön kanssa. Esitä kysymyksiä ja kyselyjä Instagram-tarinoissa, perusta Facebookissa ryhmä tai tee videoita, joissa vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin YouTube-kanavalla.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka irtisanoa freelance-asiakas pilaamatta mainettasi

Kuinka markkinoida ja myydä palveluitasi verkossa

Kun olet perustanut verkkopalveluyrityksesi, sinun on opittava myymään palveluitasi tehokkaasti. On monia tapoja löytää ensimmäiset asiakkaasi uutena freelancerina, sekä yksinkertaisia ​​strategioita liiketoiminnan laajentamiseen ajan myötä.

Yhteistyötä toisen palveluntarjoajan kanssa.

Syed suosittelee, että etsitään palveluntarjoaja, jolla on samanlainen kohdedemografinen ja maksuton, mutta ei-kilpaileva palvelu, ja autetaan toisiaan suosittelemalla toistensa palveluita.

“Jos toinen teistä on erikoistunut Google Adsiin ja toinen verkkosuunnitteluun, voitte suositella toisianne, sillä molemmat ovat hyödyllisiä markkinoinnista kiinnostuneelle asiakkaalle, mutta ne eivät ole toisiaan poissulkevia palveluja”, hän sanoi.

Pyydä suosituksia.

Suositukset ovat loistava tapa saada asiakkaita aloittaessasi. Älä pelkää pyytää nykyisiä ja entisiä asiakkaita levittämään sanaa, ja voit jopa tarjota käteiskannustimen jokaisesta viittauksesta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä ilmainen toimituspalkki Magento 2:een

Kun pyydät suosituksia, muista olla tarkka. Mitä tarkempi olet, sitä todennäköisemmin olet se henkilö, jota muut ajattelevat, kun he kohtaavat ihanteellisen asiakkaasi.

“Kysyen ‘Ketä muuta voin tavata?” ei ole hyödyllinen viittauskysymys”, sanoi Bruce Harpham, markkinoinnin automaation asiantuntija. “Tee sen sijaan pyyntösi paljon tarkemmin näin: “Tiedätkö markkinointipäälliköitä Toronton teknologiayrityksissä, joissa on yli 50 työntekijää?””

Tärkeimmät asiat, jotka on määritettävä, ovat markkinarako, jota haluat palvella, ja markkinaraon paikat, jotka todennäköisimmin hakevat palveluitasi.

Verkostoi kohdeasiakkaasi kanssa.

Harpham neuvoi myös, että sen sijaan, että osallistuisit yksittäisiin tapahtumiin, verkostoidu ihanteellisten asiakkaidesi kanssa ryhtymällä säännölliseksi osallistujaksi niche-yhteisöön. Hän liittyi ihanteellisten asiakkaidensa paikalliseen ryhmään, joka isännöi tapahtumia useita kertoja kuukaudessa.

“Säännöllisen osallistumisen seurauksena minut kutsuttiin puhumaan 70 hengen tilaisuuteen toukokuussa 2020”, hän sanoi. “Olen matkan varrella syventänyt tietämystäni toimialasta ja tavannut paljon ihmisiä.”

Jos henkilökohtaisia ​​tapahtumia ei ole saatavilla, liity Facebook-ryhmiin ja vastaa jäsenten esittämiin kysymyksiin. Se osoittaa, että sinulla on asiantuntemusta, ja ihmiset muistavat sen, kun on aika palkata joku. Voit myös seurata kohdealueellasi olevia ihmisiä Instagramissa ja olla yhteydessä heidän sisältöön ja yleisöön

Käytä suoraa viestiä.

Kasvava sähköpostilista on pitkään ollut minkä tahansa verkkoyrityksen tärkein voimavara, mutta vain noin 30 % sähköpostiuutiskirjeen vastaanottajista avaa sen. Vaihtoehtoisesti 85 % ihmisistä avaa ja lukee Facebook-viestin.

“Meneisyyden myyntipuhelut ovat nykyajan DM:itä”, sanoi Pietra Communicationsin toimitusjohtaja Olga Gonzalez. “Pidä sivusi ajan tasalla asiaankuuluvilla tiedoilla, luo ainutlaatuista sisältöä ja puhu ihmisille suoran viestin kautta.”

Jos sinulla ei ole aikaa lähettää asiakkaillesi viestejä koko päivän ajan, harkitse Facebook Messenger -botin käyttöä. Messenger-botit toimivat Facebook-sivusi kautta ja pohjimmiltaan “tervehtivät” vierailijoita. Se voi avata keskusteluja, vastata kysymyksiin ja arvioida, missä potentiaaliset asiakkaat tarvitsevat palveluitasi.

Mainosta Facebookissa.

Maksullinen mainonta on loistava ja tehokas tapa kasvattaa palveluliiketoimintaasi nopeasti. Facebookilla on yksi muokattavissa olevista mainosalustoista, jonka avulla voit tavoittaa asiaankuuluvat potentiaaliset asiakkaat edullisesti.

Mukauta kohdeyleisösi iän, sukupuolen, sijainnin, mistä he pitävät ja minkä tahansa muun väestörakenteen perusteella, mikä tekee heistä ihanteellisen asiakkaasi. Voit myös kohdistaa uudelleen ihmisiin, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai lisänneet palvelusi ostoskoriin, mutta eivät tehneet ostosta.

Aiheeseen liittyvä: 28 laillista verkkotyötä, jotka ovat helppoja, joustavia ja kannattavia

Parhaat käytännöt ammattilaispalveluiden myymiseksi verkossa

Nyt tiedät, kuinka aloittaa, markkinoida ja myydä palvelujasi, mutta voit ottaa askeleen pidemmälle saadaksesi etulyöntiaseman kilpailussa.

Jaa suosittelut.

Sen sijaan, että kerrot potentiaalisille asiakkaille, mitä teet, anna aiempien asiakkaiden puhua puolestasi. Pyydä lausunto jokaiselta asiakkaalta, varsinkin kun olet aloittamassa. Älä myöskään käytä vain lopputulostodistuksia. Yritä saada ne asiakkailta prosessin puolivälissä, jotta ihmiset tietävät, millaista on työskennellä myös kanssasi.

Videotodistukset ovat uskomattoman tehokkaita, kuten myös tapaustutkimuksia ja tietoja sisältävät suosittelut. Jos pelkäät kysyä asiakkailtasi suoraan, määritä sähköpostin automaattivastaaja toimimaan, kun olet suorittanut lausuntoja vaativan työn.

🔥 Empfohlen:  5 automatisoitua sähköpostiviestiä ROI:n lisäämiseksi

Käytä sosiaalista mediaa viisaasti.

Ei riitä, että sinulla on sosiaalisen median tili. Sinun tulee noudattaa parhaita käytäntöjä, jotta voit jatkuvasti näkyä ihanteellisen asiakkaasi syötteessä ja saada heidät olemaan vuorovaikutuksessa kanssasi.

“Johdonmukaisuus on avainasemassa kaikissa markkinointiponnisteluissa”, sanoi digitaalisen markkinoinnin strategi Rachele Wright. “Jos aiot viettää aikaa sosiaalisen median alustalla, ole johdonmukainen esiintymisen kanssa, vaikka se alkaisi pienestä, vain kerran viikossa.”

Hän suosittelee myös niiden ominaisuuksien hyödyntämistä, joita alusta haluaa sinun käyttävän. “Facebookilla on todella suuri painopiste ja keskittyminen ryhmiin. Jos kirjoitat vain Facebook-yrityssivulle, mutta et osallistu ryhmiin tai luo omaa, menetät tämän alustan potentiaalin.

Korosta asiakkaasi muutosta.

Donald Millerin StoryBrand-kehys korostaa, että asiakkaasi ja hänen muutoksensa ovat keskeisiä markkinoinnissasi ja asemoituvat itsesi oppaaksi.

Missä tahansa olet verkossa, varmista, että kerrot ihmisille tarkalleen, mitä tarjoat, kuinka se saa heidät haluamaansa muutokseen ja saa heidät innostumaan siitä, millaista elämä voi olla, kun he ovat saaneet tämän muutoksen aikaan.

Aiheeseen liittyvä: 18 laillista verkkotyötä korkeakouluopiskelijoille

Tarjoa arvoa.

ABPV: Anna aina arvoa.

Useimmat ihmiset etsivät lisäarvoa maksaessaan palvelusta. Sen sijaan, että lasket hintojasi, katso, voitko jollakin tavalla lisätä paketin arvoa. “Yksi tapa tarjota lisäarvoa ennen kuin minulla oli laajempi asiakasverkosto, oli osallistua ilmaisiin Q&A-istuntoihin muiden markkina-alueiden yritysten ammattilaisten kanssa”, sanoi SEO-asiantuntija Aaron Cote.

Näiden Q&A-istuntojen kautta Cote saattoi tavata uusia ihmisiä ja tulla auktoriteetiksi kyseisessä ryhmässä. “Näyttämällä arvoni ja asiantuntemukseni pystyin turvaamaan noin neljä asiakasta ensimmäisen kuukauden aikana”, hän sanoi.

Muita tapoja lisätä arvoa ovat henkilökohtainen valmennus, asentamasi ohjelmiston tai tuotteen ylläpitokoulutus, asiakaspalvelu tai takuu.

Älä pysähdy palvelujen myymiseen

Vuorokaudessa on vain niin monta tuntia, että voit tarjota suoria palveluita. Voit kuitenkin viedä liiketoimintaasi vielä pidemmälle rakentamalla skaalautuvaa passiivisia tulovirtoja.

“Toivon, että olisin tiennyt aikaisemmin miettiväni, mitä muuta voisin myydä, vaikka se olisi pienillä dollareilla”, sanoi sähköisen kaupankäynnin markkinoija Andrew Maff BlueTuskrista. “Olemme rakentaneet työpajoja, valmennustunteja, työkirjoja ja paljon muuta, joita käytämme liidien luomiseen, mutta myös ansaitsemme kunnon rahaa.”

Kun hankit kokemusta, käytä asiantuntemustasi sellaisten tuotteiden rakentamiseen, joita voit myydä autopilotilla. Ja jos rakastat palveluasi, mutta tarvitset enemmän aikaa asiakkaiden ottamiseen, luo tehtäviä varten järjestelmiä, jotka voit vuokrata virtuaaliassistentille.

Jos haluat myydä palveluitasi verkossa kokopäiväisesti, etsi aina tapoja kasvattaa sitä, niin olet paikalla ennen kuin huomaatkaan.

Aiheeseen liittyvät: 19 digitaalista tuotetta, joita voit myydä verkossa tuottaaksesi passiivisia tuloja