Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä ruokaa verkossa 7 helpossa vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä ruokaa verkossa 7 helpossa vaiheessa

Tykkäätkö kokata tai leipoa? Onko sinulla kunnia tehdä rakkaasi ojan nouto? Jos vastasit kyllä ​​jompaankumpaan kysymykseen, todennäköisesti haluaisit oppia myymään ruokaa verkossa.

Ruoan myynnin avulla voit esitellä luovaa puoltasi samalla kun pääset hyödyntämään erittäin kestävää alaa. Statistan mukaanelintarvikkeiden ja päivittäistavaroiden markkina-arvon odotetaan nousevan noin 4,2 biljoonaan Yhdysvaltain dollariin vuoteen 2027 mennessä.

Kaikki rakastavat hyvänmakuista ruokaa, ja meidän kaikkien on syötävä joka päivä. Joten verkkokaupan muuttuvista trendeistä huolimatta, kun on kyse ruoan myynnistä verkossa, sinulla pitäisi aina olla yleisöä.

Mutta joitain haasteita on harkittava. Esimerkiksi ruoan myynti verkossa tarkoittaa ylimääräisiä varotoimia pakkauksen kanssa. Unohda listata ainesosa tai allergiariski, niin saatat joutua vaikeuksiin terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

Onneksi pieni opastus on kaikki mitä tarvitset menestyvän verkkoruokakaupan käynnistämiseen ja pyörittämiseen. Alla on kaikki, mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi, mukaan lukien kuinka voit voittaa ruoan verkkomyyntiin liittyvät haasteet.

Kuinka aloittaa online-ruokaliiketoiminta 7 vaiheessa

1. Tunne laki

Ennen kuin voit ryhtyä vakavasti verkkoruokakaupan perustamiseen, sinun on tiedettävä säännöt. Jos saat jotain väärin (pakkauksestasi ainesosiin), asetat asiakkaasi vaaraan.

Saatat jopa saada valtavia sakkoja, jos et noudata oikeita sääntöjä.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Jokaisen Yhdysvalloissa asuvan henkilön, joka suunnittelee myyvänsä ruokaa kotoa, on noudatettava “Mökkiruokalainsäädäntö.” Tämä tarkoittaa periaatteessa, että sinun on osattava säilyttää ruokasi oikein ja pitää se poissa vaarallisilta epäpuhtauksilta, kuten lemmikkieläimiltä.

Tarvitset myös:

 • Valtion toimilupa
 • Aluelupa ja luvat hallitukseltasi
 • Keittiökatsastus kerran vuodessa
 • Järjestä säännöllisiä elintarvikkeiden käsittelykoulutuksia ruoan turvallisuuden varmistamiseksi
 • Lisenssi yrityksesi valitsemassasi osavaltiossa. Sinä pystyt tähän SBA:n verkkosivuilla.

Tutustu alueellasi voimassa oleviin elintarvikehallintaa ja -myyntiä koskeviin ohjeisiin ja määräyksiin.

Ruokaturvallisuuskursseille kannattaa myös käydä, jotta voit rauhoittaa asiakkaitasi, jos heillä on ruokaasi koskevia kysymyksiä.

2. Valitse markkinarako

Ruoka on erittäin laaja toimiala. Vaikka saatat tuntea kiusausta myydä “ruokaa kenelle tahansa”, mitä tarkempi olet markkinarakoasi, sitä todennäköisemmin erotut joukosta. Aloita miettimällä, mistä ruokatyypeistä olet intohimoinen. Rakastatko leivän leipomista, vai voitko keittää herkullisen pastan muutamassa minuutissa?

Jos sinulla ei ole erityisiä mieltymyksiä, jokin alustava markkinatutkimus voi innostaa sinua. Käytä avainsanatutkimustyökalua nähdäksesi, mitä ihmiset tällä hetkellä etsivät elintarviketeollisuudesta. Vaihtoehtoisesti voit tarkastella trendikkäitä ruokaideoita, kuten kasvipohjaisia ​​aterioita, vegaanituotteita ja artesaanituotteita. Muutamia niche-vaihtoehtoja ovat:

 • Tilauskakut ja uutuusruoat
 • Luomu-, luonnonmukaiset, reilun kaupan elintarvikkeet
 • Ruokavaliorajoitusten mukaan valmistettu ruoka (gluteeniton tai maidoton)
 • Gourmet-, pienierä- ja artesaaniruoat
🔥 Empfohlen:  Kuinka moni käyttää OKX:ää vuonna 2023? (Käyttäjätilastot)

Jos olet vasta aloittamassa elintarvikkeiden myyntiä verkossa, saattaa olla parasta keskittyä tuotteisiin, jotka eivät vaadi suuria investointeja. Voit valmistaa esimerkiksi karkkeja, kuivattuja yrttejä, säilykkeitä ja leivonnaisia ​​ostamatta erikoislaitteita. Pidä se yksinkertaisena ja hauskana alussa.

kuinka myydä ruokaa verkossa: markkinaraon valitseminen

3. Etsi toimittajasi

Tarvitset luotettavan toimittajan, olitpa sitten valmistamassa elintarvikkeita tyhjästä tai kuratoimassa tuotteita myytäväksi yleisöllesi. Oikean toimittajan valinta on elintarvikemaailmassa olennaista. Väärä valinta vaarantaa brändisi, mutta se voi myös johtaa ruokamyrkytyksiin ja asiakkaidesi sairauksiin. Varmista, että teet asianmukaista huolellisuutta valmistautuessasi myymään ruokaa kotoa.

Kun ostat ainesosia ja toimittajia, käytä aikaa muiden asiakkaiden jättämien arvostelujen tutkimiseen. Etsi läpinäkyvyyttä toimittajistasi hyvin määriteltyjen toimitusketjujen ja runsaasti tietoa tuotteiden alkuperästä.

Jos etsit toimittajaa, jolla on tietyt valtuustiedot (kuten kestävästi hankitut ainesosat), etkä löydä todisteita näistä tosiseikoista verkosta, ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja. Jokaisen hyvän toimittajan pitäisi pystyä antamaan tiedot, joita tarvitaan rauhoittamaan mieltäsi.

Varmista, että toimittajasi voivat tarjota sinulle myös tuotteita, joilla on kunnollinen säilyvyys, jotta et lähetä elintarvikkeita, joiden viimeinen käyttöpäivä on lähellä. Voit myös parantaa mahdollisuuksiasi pitää ruoka tuoreena hallitsemalla varastoasi oikein. First-in-first-out-strategiat ovat usein parhaita ruuaksi.

4. Työskentele pakkauksen, brändäyksen ja merkintöjen parissa

Hyvä brändikuva on tärkeä kaikissa yrityksissä, mutta erityisen tärkeää on saada pakkaukset kuntoon, kun rakennat verkkoruokaliiketoimintaa. Brändäyksen tulee olla helposti lähestyttävä ja osuva myymäsi tuotteen tyyppiin. Täysin luomuruokaa valmistava yritys saattaa käyttää paljon luonnollisia värejä ja kasvikuvia. Räätälöityjä kuppikakkuja myyvällä yrityksellä voi olla kirkkaanvärinen uutuus.

Kun olet saanut brändisi persoonallisuutesi kiinni, mieti, kuinka aiot pakata ruokasi oikein, ei vain hyllyjen vetovoiman vuoksi, vaan myös vaatimustenmukaisuuden vuoksi. FDA:n elintarvikeaines- ja pakkausopas korostaa, millaisia ​​tietoja sinun on annettava auttaaksesi asiakkaita tekemään oikeat ostopäätökset. Ainesosien läpinäkyvyys on ratkaisevan tärkeää.

Oikeiden valmistajien hankkiminen ainesosillesi helpottaa sen varmistamista, että olet tietoinen kaikista valmiisiin tuotteisiisi tulevista tuotteista. Jokaiselle maalle on saatavilla ohjeita merkintäsäännöistä.

Käy läpi FTC:n reilu pakkauslaki ja Yhdysvaltain elintarvikepakkausten valmistaja hakemistoon ennen pakkauksen luomista. Varmista, että valitsemasi pakkaus sopii myös myymäsi ruoan tyyppiin.

elintarvikkeiden pakkausvinkkejä verkkoliiketoiminnalle

5. Hinnoi ruokatuotteesi

Hinnoittelu voi olla hankala prosessi, jos et ole aloittanut ruoan myyntiä verkossa. Toisaalta et halua veloittaa liian vähän, muuten voittomarginaalisi kärsii. Alhaiset hinnat voivat myös olla merkki huonosta laadusta joissakin elintarviketeollisuuden osissa. Vaihtoehtoisesti liian korkea hinnoittelu tarkoittaa, että saatat vieraannuttaa yleisösi. Oikea tasapaino on menestyksen kannalta välttämätöntä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada siitä irti?

Aloita tutkimalla toimialaasi ja kilpailijoiden asettamia hintoja. Tämän pitäisi antaa sinulle hyvä lähtökohta määrittääksesi ihanteelliset hintastrategiat verkkoliiketoiminnallesi. Jos uskot tuotteesi arvoon tai sinulla on tilattavana jotain ainutlaatuista (kuten eksklusiivisia ainesosia), voit hinnoitella tuotteet korkealla marginaalilla. Varmista vain, että osaat näyttää ruokasi arvon asiakkaallesi.

Huomautus: Elintarvikeyritysten voittomarginaalit voivat vaihdella niiden myymien tuotteiden mukaan. Esimerkiksi aamiaisruokilla on korkeimmat marginaalit syötävästä tarjonnasta. Sitä vastoin premium-ruoat, kuten Wagyu-naudanliha, voivat olla kalliita hankkia, mikä antaa sinulle vähemmän tilaa palkkion veloittamiseen.

6. Luo verkkokauppasi

Nyt olet melkein valmis aloittamaan ruoan myynnin verkossa.

Ensin kuitenkin tarvitset verkkosivuston. Vaikka saatat houkutella asiakkaita kaikkialta verkosta blogien, podcastien ja sosiaalisen median avulla, verkkosivustosi on online-ruokaliiketoimintasi ytimessä.

Aloita tunnetusta myymälärakentajasta, kuten Shopify ja suunnittele jotain, joka vetoaa yleisöäsi.

Luo verkkoruokakauppa Shopifyssa

Sinun on myös varmistettava, että teet ruoastasi mahdollisimman vastustamattoman. Itse asiassa, kun on kyse ruuan myymisestä verkossa, olisi viisasta tehdä parhaasi saadaksesi potentiaaliset asiakkaat sylkemään! Siksi korkealaatuiset tuotekuvat ovat tärkeitä. Muista myös kirjoittaa eeppisiä tuotekuvauksia kannustaaksesi ihmisiä ostamaan. Kuvien ja kirjoitetun sisällön on pakotettava verkkosivustosi kävijät ryhtymään toimiin.

Tarvitset myös:

 • Tietoja-sivu: Auttaaksesi asiakkaita tuntemaan sinut
 • Yhteydenottosivu: Kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin
 • UKK-sivu: Tietoa toimittajistasi
 • Kaikki akkreditointi tai todistukset: Todistaaksesi tuotteidesi turvallisuuden
 • Blogin sivu: Sisältömarkkinointiin
 • Liidien luomisstrategia: Kuten ponnahdusikkunat tai aloitussivut, jotka kannustavat ihmisiä liittymään sähköpostilistallesi.

Nykypäivän johtavat myymälöiden rakentajat toimittavat kaiken mitä tarvitset elintarvikkeiden myynnin aloittamiseen verkossa.

Provinkki: Varmista, että tunnet brändiohjeesi ennen kuin luot verkkosivuston. On tärkeää käyttää samaa äänen sävyä, kuvia ja värejä kaikissa digitaalisissa kanavissasi – johdonmukainen brändäys varmistaa, että yrityksesi on helposti tunnistettavissa kaikissa asiakkaiden kosketuspisteissä.

7. Mainosta elintarvikeliiketoimintaasi

Kun olet saanut kauppasi asetukset valmiiksi, voit ryhtyä mainostamaan ruokabrändiäsi. Nyt on aika tehdä kaikkensa ja tehdä tuotteistasi mahdollisimman vastustamattomia. On olemassa monia loistavia tapoja herättää huomiota verkossa. Sosiaalinen media on loistava valinta elintarvikeyrityksille, koska useimmat ihmiset rakastavat ruokasnapseja Instagramissa ja Facebookissa.

Voit lähettää kaiken Instagram Storiesista TikTok-videoita suussa sulavia herkkujasi. Vaihtoehtoisesti, miksi et kokeilisi vierailevaa blogia? Muodosta kumppanuus tunnetun ruokavaikuttajan kanssa ja julkaise resepteistäsi heidän sivustollaan. Tai työskentele suoraan vaikuttajan kanssa pyytämällä häntä auttamaan tuotteidesi mainostamisessa.

Muita hyviä markkinointistrategioita ruoan myymiseksi verkossa ovat:

 • Reseptien julkaiseminen Pinterestissä: Visuaaliset foorumit ovat usein hyvä paikka löytää ruoka-asiakkaita. Reseptien jakaminen siitä, mitä ihmiset voivat tehdä ruokillesi tai ainesosillesi, voi saada ihmiset innostumaan tuotteestasi.
 • Tarjoaa loistavia tarjouksia: Palkitse varhaiset asiakkaasi alennuskoodeilla, kuponkeilla ja mahdollisimman monella tarjouksella. Uusien tuotteiden ilmaiset maistajat voivat myös herättää kiinnostusta ruokaasi kohtaan, varsinkin vaikuttajille lähetettynä.
 • Myydään muiden yritysten kautta: Voit tehdä yhteistyötä isompien merkkien ja supermarkettien kanssa tuodaksesi ruokasi uusiin ympäristöihin. Varmista vain, että teet ostoksia varmistaaksesi, että saat hyvän tarjouksen voittomarginaalien suhteen.
 • Ruoanlaittokoulutuksen tarjoaminen: Saa asiakkaat innostumaan ruoastasi tarjoamalla heille oppimiskokemuksia, jotka auttavat heitä kehittämään uusia reseptejä.
🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa nukkuessasi

kuinka mainostaa online-ruokaliiketoimintaa

Kuinka paljon pienen elintarvikeyrityksen perustaminen maksaa?

Jos haluat aloittaa elintarvikkeiden myynnin verkossa, mietit todennäköisesti, kuinka paljon alkuinvestointia tarvitset. Kuten aiemmin mainittiin, verkkoruokakaupan perustamisen kustannukset riippuvat monista eri tekijöistä.

Jos aiot avata fyysisen ruokakaupan (tiili ja laasti) tai perustaa uuden kahvilan tai ravintolan, alkukustannukset ovat korkeammat. Fyysinen tila voi maksaa sinulle yli 200 000 dollaria juosta. Jos sinulla on rajoitettu pääoma liiketoimintaan? Kokeile aloittaa pientuottajana. Elintarvikkeiden luominen ja niiden myynti kotoa käsin tarkoittaa, että sinulla on paljon pienemmät yleiskustannukset. Sinun pitäisi myös olla helpompi laajentua kaupallisiin tiloihin ja avata uusia mahdollisuuksia yrityksesi kehittyessä.

Jos aloitat pienyrityksesi kotoa käsin, varmista, että tarkistat, miten keittiösi tarkastukset tehdään. On myös syytä työskennellä kirjanpitäjän kanssa, jotta voit määrittää, mitä voit hakea takaisin kotityöntekijänä veroilmoituksistasi. Etkö halua johtaa koko yritystäsi kotoa käsin? Voit harkita tilan vuokraamista eriä tehdessäsi.

Johtopäätös

Oman verkkoruokakaupan pyörittäminen on jännittävä ja usein kannattava tapa toteuttaa yrittäjyysunelmasi. Jos sinulla on oikeat ainesosat, kuten loistava verkkosivusto, upea tuote ja hyvä hinnoittelurakenne, olet jo tiellä kohti luotettavaa liiketoimintaa.

Muista vain, että sinun on oltava erityisen varovainen valitessasi tavarantoimittajia, noudattaessasi terveys- ja turvallisuussääntöjä ja luodessasi elintarvikepakkauksia. Elintarviketeollisuus on tiukasti säänneltyä, ja pieni virhe voi aiheuttaa tuhoa yrityksellesi. Ole varovainen ja tee aina tutkimustietosi ennen kuin hyppäät mukaan.

Yhteenveto: Kuinka aloittaa verkkoruokaliiketoiminta vuonna 2021

 1. Ymmärrä ruoan online-myynnin laillisuus
 2. Valitse kannattava markkinarako
 3. Etsi toimittajat ainesosien hankintaan
 4. Työskentele pakkauksen, brändäyksen ja merkintöjen parissa
 5. Hintaa ruokatuotteesi
 6. Rakenna verkkokauppasi
 7. Markkinoi elintarvikeliiketoimintaasi

Haluatko oppia lisää?