Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka myydä taidetta verkossa 8 helpossa vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka myydä taidetta verkossa 8 helpossa vaiheessa

Haluatko oppia myymään taidetta verkossa?

Hyvä idea! Taiteen myyminen on uskomaton tapa ansaita rahaa tekemällä sitä, mitä rakastat. Ihmiset kaikkialla maailmassa ovat valmiita käyttämään rahaa luoviin taidetulosteisiin ja -kuvioihin, ja maailmanlaajuisten taidemarkkinoiden arvo on noin 50 miljardia dollaria.

Onneksi kaikki työkalut ovat nyt käden ulottuvilla, joten voit perustaa verkkotaidekaupan esittelemään tulosteitasi ja tuotteitasi ja aloittaaksesi maksujen hyväksyminen helposti ihmisiltä ympäri maailmaa. Vaikka galleriaesitys on edelleen loistava tapa mainostaa töitäsi, verkkomarkkinat tarjoavat valtavan mahdollisuuden tavoittaa suurempia yleisöjä.

Oletpa sitten aloittelija taiteilija, joka vain upottaa siveltimesi uusiin myyntitapoihin tai olet ollut luova päällikkö vuosia, näin voit myydä taidettasi verkossa 8 yksinkertaisessa vaiheessa.

Kuinka myydä taidetta verkossa: 8 askelta menestykseen

1. Alkuperäinen vai jäljennökset? Valitse

Yksi ensimmäisistä päätöksistä, jotka sinun on tehtävä myydessäsi taiteellisia teoksia verkossa, on se, mihin aiot keskittää liiketoimintasi. Taiteilijana voit myydä luomuksesi jäljennöksiä (kuten printtejä), kuratoituja teoksia (muilta taiteilijoilta) tai alkuperäiskappaleita.

Jotkut yrittäjät myyvät eri taidetyyppien yhdistelmää houkutellakseen laajempaa yleisöä. Vaihtoehtojasi ovat:

 • Alkuperäiset teokset: Piirustukset, maalaukset ja muut suunnittelemasi alkuperäiset taideteokset. Voit myös myydä näiden taideteosten tulosteita ja kopioita.
 • Rajoitettu painos tulosteita: Voit myydä tietyn määrän tulosteita rajoitetun ajan herättääksesi lisää kiinnostusta kohteita kohtaan.
 • Mukautettu taide: Nämä ovat taideteoksia, jotka on yleensä suunniteltu sen jälkeen, kun asiakas on tilannut jotain sinulta. Voit esimerkiksi luoda piirroksia henkilön koirasta tai parhaasta ystävästä. Nämä kappaleet ovat yleensä ainutlaatuisia.
 • Tavara: On-demand-tulostusyritysten ansiosta on helppo sijoittaa kuvioita kaikenlaisiin t-paitoihin, emalipintoihin ja muihin.
 • Lisenssi: Voit lisensoida tiettyjä teoksia muille yrityksille, kuten valokuvat tai toiselle brändille suunniteltuja kuvituksia.
 • Digitaaliset lataukset: Mallit, työpöydän taustakuvat, taideteokset, joita ihmiset voivat tuoda kotiin, ja muut digitaaliset lataukset ovat suosittuja (ja halpoja myydä).

2. Tee tulosteita

Jos päätät luoda alkuperäisiä teoksia ja tuottaa tulosteita, sinun on löydettävä paras tapa luoda tulosteita. Onneksi tässä on monia vaihtoehtoja. Jos sinulla on oikea painokone kotona voit luoda tee-se-itse-tulosteita korkealaatuisilla musteilla ja kaikenlaisille kauniille papereille.

Tee-se-itse-tulostus voi olla hyvä tapa pitää voitot korkeina, jos olet huolissasi kuluttavasi liikaa aloittelijana. Jos sinulla ei ole varaa ammattitulostimeen kotona, voit mahdollisesti käyttää paikallista tulostuspalvelua aina, kun joku tekee tilauksen. Kun tilausmäärät kasvavat, voit harkita painoyritysten käyttöä verkossa tuottaaksesi töitäsi suurempina määrinä.

Tilaustulostus on toinen vaihtoehto kustannusten pitämiseksi alhaisina. On-demand-tulostuksen hieno asia on, että voit tulostaa paljon muutakin kuin vain paperille. POD-maailman yritykset antavat sinun tulostaa töitäsi kankaille, metallille ja jopa tarvikkeille, kuten laukkuille ja mukeille.

3. Työsi digitalisointi: valokuvaus vs skannaus

Taiteen digitalisointi verkkomyyntiä varten voi olla vaikeaa. Kuten ehkä tiedät, pelkkä valokuvan ottaminen viimeisimmästä työstäsi ei välttämättä ole täydellinen tapa esitellä teoksesi kaikkia yksityiskohtia tarkasti. Valokuvat voivat jättää kuviin kiiltoa tai saada värit näyttämään hieman erilaisilta kuin niiden sävy henkilökohtaisesti. Kaikki valaistuksestasi kameravalintaan vaikuttaa valokuviesi laatuun.

🔥 Empfohlen:  Digitaalisen markkinoinnin tapaustutkimuksia: 35 esimerkkiä menestyksestä verkossa

Tässä on muutamia vinkkejä, joita sinun on noudatettava valokuvattaessa ja skannattaessa taidettasi:

 • Ota useita kuvia: Ota selkeitä kuvia useista kulmista ja lähennä zoomattuja kuvia näyttääksesi yksityiskohdat ja tekstuurit. Lifestyle-valokuvat (kuten taideteokset makuuhuoneen seinällä) ovat erinomaisia ​​​​vaikuttamaan emotionaalisesti yleisöösi
 • Muokkaa kuvia: Kalibroi kuva uudelleen, kun se on digitoitu käyttämällä kontrastia, kirkkautta ja muita asetuksia, jotta se näyttää mahdollisimman aidolta. Vältä käyttämästä suodattimia tai lisäominaisuuksia, jotka voivat saada asiakkaat epävarmaksi siitä, mitä he saavat.
 • Rajaa kuvia: Poista tarpeettomat reunat ja taustaelementit, ellet ota kontekstuaalista kuvaa. Varmista, että kädet ja ylimääräiset rekvisiitta eivät ole näkyvissä, koska ne voivat viedä huomion teoksestasi.

Taiteen myynti verkossa: teoksen digitalisointi

Muista myös tallentaa kuvat oikeassa muodossa. PNG-kuvat kestävät usein korkean resoluution ja selkeyden paljon paremmin kuin JPEG-tiedostot.

Provinkki: Tasaisille tai 2D-kuville on usein parasta käyttää skannausta, koska skannauskone voi tutkia ja ladata kuvia huolellisesti pikseli kerrallaan.

4. Hanki oikea hinnoittelu

Hinnoittelu on yksi oman yrityksen perustamisen vaikeimmista osista. Valitse liian korkea hinta ja saatat pelotella asiakkaita. Maksa jotain liian halvalla ja vakuutat yleisösi siitä, että he eivät saa parasta laatua – se on hyvä tasapaino

Alkuperäisen taiteen hinnoittelu on erityisen vaikeaa, koska taitojasi on vaikea arvostaa. Jos olet vasta aloittamassa eikä sinulla ole paljon seuraajia tai faneja, sinun kannattaa aloittaa yksinkertaisella hinnoittelulla. Yhdistä esimerkiksi aika- ja työkustannukset materiaalikustannuksiin ja -kuluihin. Lisää lopussa pieni korotus saadaksesi voittoa. Kun tunnet taiteellesi paremman kysynnän ja olet kerännyt seuraajia, voit harkita palkkion veloittamista. Mieti myös kilpailijoitasi ja heidän tarjoamiaan hintoja. Pitäisikö maksujen olla alhaisemmat vai korkeammat?

Jos myyt kuratoitua taidetta tai vedoksia, hinnoittelusta tulee hieman yksinkertaisempaa. Sinun tarvitsee vain ottaa painatuskustannukset ja lisätä tulosteen myynti- ja markkinointimaksut sekä palkkiosi (voitto). Voit veloittaa rajoitetun painoksen tulosteista hieman korkeamman hinnan.

Kiinnitä huomiota kilpailuun ja markkinapaikkaasi nähdäksesi, millaisiin hintoihin asiakkaasi reagoivat parhaiten. Älä houkuttele aliarvioimaan itseäsi vain houkutellaksesi lisää asiakkaita. sinun täytyy tehdä voittoa, jotta yrityksesi olisi kannattavaa. Tutustu näihin hinnoittelustrategioihin ymmärtääksesi paremmin, kuinka paljon taidetulosteistasi tai tuotteistasi veloitetaan.

5. Luo verkkokauppasi

On vihdoin aika luoda ja avata verkkokauppa.

Voit rakentaa myymälän 30 minuutissa esimerkiksi ratkaisulla Shopify. Tämä verkkokauppasivustojen rakennuspalvelu sisältää kaiken, mitä tarvitset taiteen esittelemiseen ja voittojen ansaitsemiseen. Voit muokata teemaa brändikuvaasi sopivaksi, luoda kassasivun ja jopa lisätä sovelluksia, jotka auttavat sinua myymään taidettasi.

Myy taidetta verkossa: Shopify

Shopifyn sovellusmarkkinat ovat täynnä työkaluja, jotka helpottavat luovien ammattilaisten elämää. Siellä on esimerkiksi:

 • Sähköpostimarkkinoinnin työkalut: Nämä ovat hyviä pitämään asiakkaasi ajan tasalla uusimmista kappaleistasi, luomaan hypeä uusista kokoelmista ja jopa antamaan asiakkaille tietoja heidän aiemmista tilauksistaan.
 • SEO-ratkaisut: SEO-sovellukset auttavat avainsanatutkimuksessa ja -seurannassa, jotta voit parantaa näkyvyyttäsi verkossa. Jos haluat, että asiakkaasi löytävät taidesi etsiessään Googlesta tiettyjä termejä, tarvitset hakukoneoptimoinnin.
 • Tarvittaessa tulostettavat sovellukset: Jos myyt taidetuotteita ja haluat työskennellä toisen painoyrityksen kanssa tuotteidesi massapainossa, tilaustulostuspalvelut ovat suuri siunaus. Varmista, että valitset POD-palvelun, johon voit luottaa tuottamaan korkealaatuisia tuotteita asiakkaillesi.
🔥 Empfohlen:  Kuinka Shopify-myyjiä huijataan? | 5 yleistä huijausta, jotka kohdistuvat Shopifyn yrityksiin ja myyjiin

Shopifylla on myös valikoima ilmaisia ​​sovelluksia, kuten ajastinsovelluksia, jos haluat luoda kiireellisyyden tunteen ja saada ihmiset ostamaan. Kaikki mitä tarvitset verkkokauppasi lataamiseen, on saatavilla osoitteessa Shopify App Store.

6. Tutustu verkkomyynnin muihin alustoihin

Jos haluat todella parantaa mahdollisuuksiasi saada mahdollisimman paljon myyntiä, sinun on myytävä muualla kuin vain omalla verkkosivustollasi. Verkossa on kymmeniä taiteeseen keskittyviä markkinapaikkoja, joilla on jo olemassa oleva asiakaskunta, mikä helpottaa potentiaalisten ostajien löytämistä. Vaihtoehtoja ovat:

 • Etsy: Luultavasti tunnetuin taiteellisen luomuksen ja askartelusivusto. Etsy on verkkokauppapaikka, jossa voit listata taidesi muiden paikallisten ja maailmanlaajuisten tekijöiden rinnalla.
 • CafePress: CafePress on ratkaisu, jolla voit tehdä taiteesta ainutlaatuisia tuotteita ja keräilyesineitä. Se auttaa sinua avaamaan uusia muotoja taidellesi. Voit myös saada kappaleesi esille valtavan potentiaalisen yleisön edessä.
 • ArtFire: Etsyn tapaan Artfire on markkinapaikka tekijöille ja käsityöläisille ympäri maailmaa. Artfire auttaa sinua vangitsemaan kohdeyleisösi huomion esimerkiksi podcasteilla, artikkeleilla ja muilla.
 • eBay: Jos myyt ainutlaatuisia luomuksia, eBay saattaa olla hyvä valinta sinulle. Tämä on maailman suurin huutokauppasivusto, jossa ihmiset voivat tarjota juuri sitä hintaa, minkä he uskovat tuotteesi olevan arvoinen.
 • Artfinder: Artfinder on omistettu markkinapaikka kuratoiduille taideteoksille. Sinun on haettava sivustoa, jos haluat tulla esille. Saatavilla on paljon myyjäsuunnitelmia ja myös erilaisia ​​provisiovaihtoehtoja.
 • UGalleria: UGallery pyrkii demokratisoimaan taiteen myynnin ja yhdistää taiteilijat suoraan keräilijöihin. Tämä on erinomainen sivusto, joka kannattaa harkita, jos myyt ainutlaatuisia kappaleita. Sivustolla on hakuprosessi, jolla varmistetaan kaiken sivuston kautta myytävän taiteen korkea taso.

Voit myös harkita myyntiä suoraan sosiaalisen median kanavien, kuten Facebookin, Pinterestin ja Instagramin, kautta.

7. Suojaa työsi

Yksi vaikeimmista osista brändisi rakentamisessa taiteilijana on suojautua ihmisiltä, ​​jotka yrittäisivät varastaa lahjakkuutesi. On tavallista, että verkossa ihmiset väittävät, että he ovat tehneet tietyn mallin tai jopa kopioineet taideteoksen myydäkseen painotuotteena useiden verkkosivustojen ja kauppapaikkojen kautta. Lakityöryhmän palkkaaminen voi olla erittäin kallista ja monimutkaista, joten on parasta olla aktiivinen ja puolustaa itseään alusta alkaen.

Suojaa tärkeimmät teoksesi tekijänoikeudet mahdollisimman nopeasti ja pidä silmällä kaikkia, jotka saattavat yrittää jäljitellä suunnitteluasi. On myös tärkeää työskennellä hyvämaineisten kauppapaikkojen ja kolmannen osapuolen myyjien kanssa, kun jaat taidettasi verkossa.

Oikeat tilaustulostusyritykset, markkinapaikat ja kuraattorit työskentelevät kanssasi suojellakseen taidettasi ja ilmoittavat sinulle, jos muut yrittävät lunastaa kuviasi omina.

🔥 Empfohlen:  LeadKlozer: pakollinen sosiaalisen median sitouttamissovellus yrityksellesi

kuinka myydä taidetta verkossa: suojaa työsi

8. Markkinoi taidebrändiäsi

Nyt olet valmis lähtemään liikkeelle ja luomaan piristystä taidebrändillesi.

On monia hienoja tapoja herättää huomiota sivustollesi ja luomuksillesi. Voit esimerkiksi avata sosiaalisen median sivun, jossa jaat katkelmia uusimmista teoksistasi. Instagram ja Pinterest ovat tähän loistavia ympäristöjä. Muita vaihtoehtoja ovat:

 • Suorita maksettuja mainoskampanjoita Facebookissa ja Googlessa PPC:n avulla
 • Sijoita suulliseen markkinointiin osallistuvien kilpailujen ja tapahtumien kautta sosiaalisessa mediassa.
 • Ota yhteyttä vaikuttajiin ja ole yhteydessä alasi lehdistöön
 • Opi hakukoneoptimoinnista ja paranna sijoitustasi Googlen kaltaisten sivustojen avulla
 • Käytä sisältömarkkinointia orgaanisen liikenteen ohjaamiseen verkkosivustollesi.
 • Harkitse offline-markkinointivaihtoehtoja, kuten osallistumista taidenäytöksiin ja gallerioiden kanssa laajentamista tavoittaaksesi uusia yleisöjä

Yhteenveto: Kuinka myydä taidetta verkossa vuonna 2023

Taiteen myyminen verkossa on loistava tapa muuttaa intohimosi sellaiseksi, joka pystyy maksamaan laskut.

Halusitpa sitten luoda mukautettuja kappaleita asiakkaille ympäri maailmaa tai myydä kuviesi tulosteita verkossa, pääset alkuun monella eri tavalla.

Sinun tarvitsee vain ottaa harppaus.

Yhteenvetona, tässä on kaikki vaiheet taiteen myymiseksi verkossa:

 1. Päätä, myydäänkö alkuperäiskappaleita vai jäljennöksiä
 2. Tulosta työsi tee-se-itse-tulostuksella tai tulostamalla tilauksesta
 3. Valokuvaa ja skannaa taidetta digitoidaksesi sen
 4. Valitse hintapiste
 5. Rakenna verkkotaidekauppasi
 6. Tunnista muut paikat, joissa voit myydä taidettasi verkossa
 7. Suojaa taideteoksiasi tekijänoikeus
 8. Mainosta taidebrändiäsi

FAQ

Mikä on paras tapa myydä taidetta verkossa?

Tämä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Useimmat taiteilijat kuitenkin sanovat rakastavansa omaa verkkosivustoaan, johon he voivat kiinnittää huomiota. Verkkokauppasivuston rakentaminen Shopifyn kaltaisella alustalla antaa sinulle ammattimaisen kuvan ja auttaa sinua tavoittamaan asiakkaita ympäri maailmaa. Voit myös myydä sosiaalisen median kanavien, verkkokauppapaikkojen ja muiden kautta.

Onko taiteen myyminen verkossa kannattavaa?

Voit varmasti tehdä voittoa myymällä taidetta verkossa. Ensimmäinen askel on varmistaa, että valitset oikean hinnan ottaen huomioon esimerkiksi käytetyn ajan ja materiaalit. Varmista, että sinulla on hyvä markkinointistrategia myös asiakkaiden houkuttelemiseksi.

Mikä taide on kannattavinta?

Taide on laaja ja subjektiivinen käsite. Eri ihmiset rakastuvat erilaisiin taiteisiin. Paras vaihtoehto on aloittaa päättämällä, minkä tyyppisten taiteen myymisestä todennäköisimmin pidät. Kun olet perustanut myymäläsi, voit alkaa seurata, mitkä kappaleistasi näyttävät saavan eniten huomiota ostajilta. Ajan mittaan myymäläsi analytiikka näyttää sinulle, mihin voit keskittää huomiosi saadaksesi parhaan tuoton sijoituksellesi.

Haluatko oppia lisää?