Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka nopeuttaa WordPressiä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka nopeuttaa WordPressiä

Nopea verkkosivusto ei ole enää vaihtoehto. Jos jätämme Googlen hetkeksi sivuun, keskitytään vierailijoihisi. Tiedämme kaikki, että ihmisten keskittymiskyky on historiallisen alhaalla. Itse asiassa niin alhainen, että tutkittaessa joitain todellisia tilastoja yksi viimeisimmistä hakutuloksista oli kanadalainen tutkimus. Se osoitti, että keskivertoihmisen kyky pitää mielessä on nyt ylittänyt tavallisen kultakalan kyvyn. Surullista mutta totta.

Joten mitä tämä tarkoittaa keskivertosivuston omistajalle? Yksinkertainen, se tarkoittaa, että sinun on varmistettava, että verkkosivustosi latautuu mahdollisimman nopeasti. Jos jätät ihmiset odottamaan muuta kuin sekuntia tai kahta, on hyvä mahdollisuus, että he katoavat. Ja kun he ovat poissa, he eivät todennäköisesti tule takaisin.

Ihmisten lyhyen tarkkaavaisuuden lisäksi on myös tärkeää pohtia positiivisen käyttäjäkokemuksen esittämisen tärkeyttä. Se ei todellakaan ole eri asia kuin mennä ulos ravintolaan illalliselle – vain tässä tilanteessa tarjoilet verkkosivuja lämpimän aterian sijaan. Ihmiset haluavat tietojaan ja he haluavat sen nyt.

Nopeudella on väliä. Tätä tosiasiaa ei voi mitenkään kiertää. Ja tässä se muuttuu vielä hankalammaksi, koska Google päätti astua joukkoon liikennepoliisina (vuonna 2010). Nyt sinun ei tarvitse ainoastaan ​​täyttää kävijöiden odotuksia, vaan Google on päättänyt luoda omat sääntönsä. Poikkea liian kauas hyväksyttävistä normeista, niin ne lakkaavat lähettämästä liikennettä haluamaasi suuntaan. Auts! Se varmaan kiinnitti huomiosi.

Nopeuden tärkeyden vuoksi yksinkertainen opas, joka selittää kuinka nopeuttaa WordPress-verkkosivustoasi, näyttää olevan kunnossa. Tosiasia on, että WordPress-verkkosivustosi nopeuttamiseen on monia erilaisia ​​tapoja – jotkut perus-, toiset monimutkaisempia.

Ennen kuin käsittelemme WordPress-verkkosivustosi nopeuttamista, tarkastellaan ensin tarkemmin, kuinka arvioida sivustosi nopeutta.

Kuinka arvioida WordPress-verkkosivustosi nopeutta

Mitä tulee verkkosivustosi nopeuden arvioimiseen, käytettävissä on laaja valikoima työkaluja, joista monet ovat toiminnaltaan päällekkäisiä. Päällekkäisyydestä huolimatta sinun on yleensä parempi luottaa työkalujen ja tekniikoiden yhdistelmään oikean arvioinnin suorittamiseksi – ottaa tulosten keskiarvo ennen lopullisen johtopäätöksen tekemistä.

On yksi asia tietää, että verkkosivustosi on hitaampi kuin sen pitäisi olla. Mutta tärkeintä on todella ymmärtää hitauden syy. Älä huoli, se ei ole niin vaikeaa kuin luulet.

Alla käsittelemme neljää erityistä työkalua – 3-sivuiset nopeusanalyysityökalut ja 1 kuormitustestaustyökalu. Markkinoilla on paljon enemmän vaihtoehtoja, mutta alla olevilla on vahva käyttäjäkunta ja ne tuottavat johdonmukaisia ​​tuloksia.

GTmetrix

GTMetrix on helppokäyttöinen ja suosittu työkalu, joka voi arvioida verkkosivustosi yleistä suorituskykyä ja nopeutta. Sekä ilmaisilla että maksullisilla palvelutasoilla GTMetrix luottaa kahteen hyvin tunnettuun sääntöön:

 • Google PageSpeed ​​Insights
 • Yahoo YSlow

Sivustosi analysointi GTMetrixillä tarjoaa useita tärkeitä mittareita, mukaan lukien sivusi latausaika, sivun koko ja pyyntöjen kokonaismäärä. Voit suorittaa kerta-analyysin yksinkertaisesti käymällä heidän sivustollaan ja liittämällä URL-osoitteesi. Voit myös rekisteröidä ilmaisen tai maksullisen tilin, joka antaa sinulle pääsyn entistä enemmän toimiin.

Pingdom-nopeustesti

Pingdom on toinen sivuston seurantapalvelu, jonka avulla voit suorittaa kertaluonteisen sivun nopeuden arvioinnin ilmaiseksi useiden maksullisten suunnitelmien lisäksi, jotka tarjoavat jatkuvaa valvontaa ja hälytyksiä.

Pingdom tarjoaa käyttökelpoisia neuvoja, ja GTMetrixin tapaan graafinen esitys tekee tiedoista helpon tulkinnan ja toimimisen. Jos sivustollasi on esimerkiksi yksi kuva, joka vaikuttaa latausaikaan, voit havaita ongelman muutamassa sekunnissa käyttämällä Pingdomin vesiputousnäkymää. Voit sitten mennä sisään ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin tämän ongelman korjaamiseksi (lisää tästä myöhemmin).

Pingdom tarjoaa myös suoritusarvosanan, joka kattaa tärkeitä asioita, kuten:

 • Tehokas selaimen välimuisti
 • Minimoi uudelleenohjaukset
 • Pyynnön koon minimoiminen

Ja lopuksi, Pingdom tarjoaa yksityiskohtaisen sivuanalyysin, jonka avulla voit nähdä erilaisia ​​​​tilastoja, jotka liittyvät esimerkiksi aikaan per osavaltio, aika per sisältötyyppi, aika per verkkotunnus ja paljon muuta.

Kaikkien näiden eri mittausten tarkoitus on, että pystyt selvittämään, missä pullonkaula esiintyy ja mikä voi olla syynä. Tämä kaikki auttaa tekemään sivustosi nopeuttamisesta paljon helpompaa.

PageSpeed ​​Insights

Toinen resurssi, jota sinun pitäisi ehdottomasti käyttää sivustosi arvioimiseen, tulee Googlelta itseltään. Page Speed ​​Insights on helppokäyttöinen työkalu, joka tarjoaa runsaasti arvokasta tietoa sekä nopeuden että käyttökokemuksen näkökulmasta.

Page Speed ​​Insightsin käyttäminen antaa sinulle selkeän kuvan siitä, miten Google näkee sivustosi sekä pöytäkone- että mobiiliversiossa. Tyypillisesti ne suosittelevat 85 tai korkeampaa pistettä molemmissa versioissa osoittamaan, että sivustosi toimii hyvin.

Google tarkastelee arvioinnissaan ensisijaisesti sivulla olevia elementtejä, mukaan lukien:

 • Onko pakkaus käytössä
 • Oletko pienentänyt JavaScriptiä, CSS-tiedostoja ja HTML:ää?
 • Käytätkö selaimen välimuistia?
 • Onko kuvasi optimoitu?
 • Latautuuko sivusi etusijalla sivun yläosan sisältö?

Kuten näet, Page Speed ​​Insightsista on saatavilla paljon hyvää tietoa. On myös syytä huomata, että eri palvelujen välillä voi olla huomattavia eroja. Joten esimerkiksi voit saada kunnolliset pisteet sekä GTMetrixiltä että Pingdomilta, mutta pettymyksen pisteet Page Speed ​​Insightsilta. Tästä syystä on tärkeää verrata paitsi kokonaispisteitäsi myös yksittäisiä osia, jotka muodostavat kunkin pistemäärän.

🔥 Empfohlen:  7 parasta pankkitiliä Etsy Businessille[2023 Update]

Kuorman vaikutus

Load Impact on hieman erilainen työkalu kuin edellä mainitut kolme. Tämä palvelu tarjoaa sekä ilmaisia ​​testejä (25 käyttäjän simulointiin) että maksullisia suunnitelmia, ja se simuloi useita käyttäjiä verkkosivustollasi samanaikaisesti käyttämällä monenlaisia ​​muuttujia (eri laitteet, yhteysnopeudet, selaimet, sijainnit ja paljon muuta).

Kuormitustestaus monin tavoin toistaa kolmen ensimmäisen palvelun testauksen paljon suuremmassa mittakaavassa – mahdollisesti 25:stä yli 100 000 käyttäjään. Vaikka verkkosivustosi voi toimia hyvin muutamalle kävijälle kerralla, jos vakaus kuormituksen alaisena on kriittinen, sinun kannattaa myös harkita laajempaa testausta, kuten Load Impactin tarjoamaa.

Vaikka liikennemääräsi ovat tällä hetkellä vaatimattomat, yksi linkki sisältöösi vilkkaalta verkkosivustolta voi johtaa kävijämäärien piikkiin, mikä voi tilapäisesti laskea sivustosi. Siksi kannattaa testata kuinka verkkosivustosi toimii raskaan kuormituksen alla.

Kuinka nopeuttaa WordPress-verkkosivustoasi

Ensimmäinen askel kohti verkkosivustosi nopeuttamista on selvittää, mikä saattaa alun perin aiheuttaa hitauden. Työkalun, jota käytät analyysin suorittamiseen – olipa se jokin kolmesta edellä mainitusta tai vaihtoehtoinen – pitäisi pystyä tarjoamaan sinulle lähtökohta tutkimuksellesi.

Tämän postauksen loppuosassa käsittelemme monia tiettyjä asioita, joita voit käsitellä joko itse tai jonkun kokenemman henkilön avulla.

On aina hyvä idea muuttaa yhtä asiaa kerrallaan ja sitten mitata tuloksia uudelleen. Jos muutat useita elementtejä, yksittäisten kohteiden vaikutusta ei aina ole helppo määrittää.

Valitse Fast Web Host

Jos haluat verkkosivustosi olevan mahdollisimman nopea, on järkevää aloittaa vahvalla pohjalla. Tämä tarkoittaa isäntäkoneen valitsemista, joka ei ole vain luotettava, vaan joka myös tuntee WordPressin. Tärkeintä on, että valitsemallasi hosting-yrityksellä voi olla dramaattinen vaikutus sivustosi nopeuteen, varsinkin kun alat nähdä liikenteen kasvua. Mitä enemmän liikennettä sinulla on, sitä tärkeämpää on hyvä isäntä.

Useimpiin tarkoituksiin voit jakaa isännöintivaihtoehtosi kolmeen eri luokkaan:

 1. Jaettu hosting
 2. Hallittu WordPress-hosting
 3. Dedikoitu palvelin

Jaettua isännöintiä käytetään tyypillisesti vähäliikenteisille verkkosivustoille – se on halvin ja yleensä vähiten luotettava isännöintimuoto. Vaikka se saattaa sopia pienyrityssivustolle, joka näkee vain kourallisen kävijöitä päivittäin, verkkokauppasivusto, joka vastaa laskujesi maksamisesta ja ruoan laittamisesta pöytään, ansaitsee jotain hieman kestävämpää.

Jaetun isännöinnin ensisijainen haittapuoli on, että alhaisten kustannusten vuoksi jotkut halvat hosting-yritykset puristavat palvelimelle tyypillisesti niin monta hosting-tiliä kuin mahdollista. Tämä voi usein johtaa lisääntyneisiin tietoturvariskeihin, hitaampiin palvelimiin ja keskinkertaiseen asiakaspalveluun. Näistä haitoista huolimatta jaettu hosting on kuitenkin oikea ratkaisu monille verkkosivustoille.

Hallittu WordPress-isännöinti on seuraava askel hosting-palvelussa. Se edustaa usein suurta parannusta laadun, palvelun ja nopeuden suhteen.

Jos olet joskus hallinnoinut WordPress-sivustoa, tiedät, että olet vastuussa tietyistä ylläpitotehtävistä. Hallittu WordPress-isännöinti hoitaa kaikki nämä vastuut puolestasi. Mutta entä nopeuden lisääminen?

Useimmat hallitut isännät käyttävät palvelimia, jotka on erityisesti määritetty käyttämään WordPressiä mahdollisimman tehokkaasti. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustosi toimii paljon nopeammin kuin jaetussa hosting-tilassa. Tässä on muutamia muita hallitun hosting-palvelun etuja:

 • Automaattiset varmuuskopiot ovat yleensä mukana
 • Parannettu skaalautuvuus liikennepiikkien sattuessa
 • Vähemmän täynnä palvelimia tarkoittaa, että verkkosivustosi on paljon nopeampi
 • Haittaohjelmien poisto sisältyy usein, jos sivustosi on hakkeroitu
 • WordPress ja laajennukset päivittyvät automaattisesti
 • Huipputason asiakastuki

Kaiken kaikkiaan hallittu WordPress-isännöinti tarjoaa melko suuria etuja jaettuun isännöintiin verrattuna. Verkkosivustosi ei vain ole nopeampi, mutta muutamalla ylimääräisellä dollarilla kuukaudessa voit huolehtia vähemmän seisokeista ja ylläpitotehtävistä. Suhteellisen pienistä lisäkustannuksista hallitulla WordPress-isännöinnillä voi olla valtava vaikutus verkkosivustosi nopeuteen. Lue lisää nopeista WordPress-isännistä

Omistettu isännöinti on ravintoketjun huipulla. Vaikka hintalappu tekee sen kaikkien paitsi vilkkaimpien verkkosivustojen ulottumattomissa, ei voida kiistää sitä tosiasiaa, että oma isännöinti tarjoaa parhaan suorituskyvyn, nopeuden, hallinnan ja turvallisuuden.

Se, mikä todella erottaa omistautuneen hosting-palvelun muista vaihtoehdoista, on se, että verkkosivustosi on ainoa palvelimella oleva. Tämä tarkoittaa, että sinun ei koskaan tarvitse huolehtia kilpailemisesta muiden verkkosivustojen kanssa palvelinresursseista. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia muiden samalla palvelimella olevien verkkosivustojen hakkeroitumisesta, mikä saattaa hidastaa sivustoasi tai vaarantaa sen.

Valitse hyvin koodattu ja nopea teema

Vaikka luotettavan isännän valitseminen on tärkeää, niin myös WordPress-teeman valitseminen on tärkeää. Saatavilla on tuhansia ja tuhansia WordPress-teemoja. Jotkut ovat saatavilla ilmaiseksi, kun taas toiset ovat saatavana vain premium-teemakaupoista.

Teemaa valittaessa nopeus on varmasti tärkeä, mutta älä unohda joitain muita tärkeitä näkökohtia, kuten:

 • Kustannus
 • Luotettavuus
 • Säännölliset päivitykset
 • Turvallisuus
 • Yhteensopivuus laajennusten kanssa

Miten voit valita kohtuullisen nopean teeman ottaen huomioon yllä olevat näkökohdat? Hieno kysymys. Monet premium-teemayritykset ovat käyttäneet aikaa teemojensa testaamiseen. Pienellä tutkimuksella voit myös löytää todellisia kolmannen osapuolen suorittamia testituloksia. Valitse teema, joka on nopea, mutta ei yllä lueteltujen elementtien kustannuksella.

Yleissääntönä on, että sinun on parempi valita premium-teema tunnetulta yritykseltä. Nämä tarjoavat todennäköisimmin nopean ja monipuolisen ratkaisun. Vain muutamia esimerkkejä ovat:

🔥 Empfohlen:  Kuinka asentaa WordPress-laajennukset askel askeleelta?

Pidä sivustosi puhtaana

Puhtaan WordPress-asennuksen ylläpitäminen on asia, jota monet WordPress-verkkosivustojen omistajat eivät huomaa, yleensä siksi, että se on jotain, jota ei voida nähdä. Älä kuitenkaan erehdy, sillä ajan myötä tällä voi olla dramaattinen vaikutus verkkosivustojesi suorituskykyyn.

WordPress käyttää MySQL:ää, joka on tietokanta, joka vastaa kaiken verkkosivustosi sisältämien tietojen tallentamisesta. Menemättä liian tekniseksi tietokannassasi on sarja taulukoita tai tiettyjä paikkoja tietojen tallentamiseen.

Esimerkiksi kaikki WordPress-sivustosi kommentit sisältyvät kommenttitaulukkoon. kaikki asetuksesi ovat asetustaulukossa; yksittäiset laajennusasetukset sisältyvät omiin yksilöllisiin taulukoihinsa, ja lopuksi viestisi, sivusi ja jokainen vastaava versio on myös taulukossa.

Mitä enemmän sisältöä, sitä enemmän lisäosia ja mitä enemmän kommentteja sivustollasi on, sitä nopeammin tietokantasi koko kasvaa. Muista, että aina kun tallennat luonnoksen, WordPress lisää tietueen taulukkoon (version muodossa). Ei ole harvinaista, että suureen viestiin liittyy 6–10 tai useampia versioita. Ajan myötä tämä voi todellakin alkaa lisääntyä.

Mikä ongelma monissa taulukoissa ja tietueissa on? No, kun WordPressin on löydettävä tietokannasta tietty tieto, sen on etsittävä sitä. Tietokantasi on kuin kirjasto. Mitä suurempi se on, sitä kauemmin etsimäsi kirjan löytäminen kestää. Ja silloin tällöin joku laittaa kirjan takaisin väärälle hyllylle, mikä hidastaa prosessia entisestään.

Onneksi saatavilla on paljon käteviä laajennuksia, jotka puhdistavat ja järjestävät kaikki tietokantaasi. Tämä voi sisältää taulukoiden optimoinnin (järjestämisen) ja tarpeettomien taulukkotietueiden poistamisen (kuten versioiden jälkeiset muutokset).

Riippuen siitä, kuinka usein lisäät uutta sisältöä, on hyvä idea laatia säännöllinen aikataulu tietokannan järjestämiseksi ja puhdistamiseksi. Muista aina varmuuskopioida tietokanta ennen minkään ylläpidon suorittamista. Tässä on muutamia suosittuja laajennuksia, jotka voivat auttaa pitämään WordPress-tietokannan siivittämänä:

On vielä yksi asia, kun haluat pitää WordPress-verkkosivustosi puhtaana: varmista, että poistat kaikki teemat ja laajennukset, jotka eivät ole käytössä. Käyttämättömät teemat ja lisäosat ovat yksinkertaisesti tarpeettomia lisäkustannuksia, puhumattakaan lisääntyneestä tietoturvariskistä. Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jos et käytä tiettyä teemaa tai laajennusta, poista se palvelimeltasi.

Optimoi mediasi

Kuvittele, että ostat nopean urheiluauton ja täytät sitten tavaratilan ja matkustajan istuimen painavilla painoilla. Hullu vai? Miksi ostaa nopea auto ja sitten ladata sitä suorituskykyä heikentävillä esineillä?

WordPress-verkkosivustosi ei eroa toisistaan, paitsi että käytät painojen sijaan todennäköisesti kuvia. Tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi käyttää kuvia verkkosivustollasi, koska sinun pitäisi olla. Et kuitenkaan tarvitse kuvaa, jonka koko on 5000×6000 pikseliä ja 10 Mt. Itse asiassa 10–20 % siitä on yleensä enemmän kuin riittävä, ellet käytä koko näytön taustakuvaa. Silloinkin kuvasi tulee olla mahdollisimman pieni.

Usein tapahtuu, että ihmiset ottavat kuvan älypuhelimellaan tai DSLR-kamerallaan ja lataavat sen suoraan verkkosivustolleen. Tämä johtaa melkein aina kuvan, joka on paljon suurempi kuin vaaditaan. Se tarkoittaa myös, että kun joku vierailee verkkosivustollasi, hänen selaimensa on ladattava sama suuri kuva. Tämä lisää arvokkaita sekunteja sivusi latausaikaan – tilanne pahenee entisestään, jos kävijäsi käyttää hitaampaa internetyhteyttä, kuten 3G- tai 4G-yhteyttä mobiililaitteella.

Tässä on muutamia vaihtoehtoja, joilla voi olla todellinen ero kuvien suhteen:

Muuta kuvien kokoa

Muuta kuvien kokoa aina ennen kuin lataat ne WordPressiin. Kehittyneisyystasostasi riippuen voit käyttää PhotoShopin kaltaista ohjelmaa tehdäksesi tämän. Tarjolla on myös paljon halvempia tai jopa ilmaisia ​​vaihtoehtoja. iPhoto on yksi tällainen vaihtoehto ja TechSmithin Snagit toinen. Jokaisella näistä vaihtoehdoista sinun tarvitsee vain avata valokuvasi, muuttaa sen kokoa sopivammaksi ja ladata pienempi kuva WordPressiin.

Vähennä kuvasi laatua

Kuvamuodon tulisi vaihdella näytettävän kuvan tyypin mukaan. Useimmiten, jos näytät valokuvia verkkosivustosi sivulla olevassa blogitekstissä, sinun on parempi käyttää JPG-muotoa. PNG-tiedostot ovat yleensä paras valinta grafiikkaan tai tilanteisiin, joissa laatu on tärkeämpää kuin mikään muu. Ensisijaisesti siksi, että niitä pidetään “häviöttöminä” muotoina – eli ei laadun heikkenemistä.

Useimmat valokuvaeditorit antavat sinun tallentaa PNG-kuvan JPG-tiedostona ja ottaa samalla käyttöön pakkausta. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa erittäin suuren PNG-kuvan, muuttaa sen kokoa ja tallentaa sen sitten JPG-muodossa samalla kun pakkaat kuvatiedoston koon 20 %. Useimmissa tilanteissa kukaan, joka katselee kuvaa kannettavalla tietokoneella tai älypuhelimella, ei pysty huomaamaan sitä. visuaalinen ero, elleivät ne lähennä.

Useimmat lukijat ovat enemmän kuin valmiita luopumaan pienestä kuvanlaadusta vastineeksi lisääntyneestä nopeudesta.

Käytä Image Optimizer -laajennusta

Kuvien manuaalisen optimoinnin lisäksi voit käyttää myös kuvan optimointilaajennusta. Tämä tekee kuvien optimointiprosessista entistä helpompaa automatisoimalla prosessin käyttämällä yhtä monista ilmaisista ja maksullisista laajennuksista.

Näin se toimii: aina kun lataat kuvan WordPressiin, se optimoidaan automaattisesti. Useimmissa tilanteissa nämä laajennukset salaavat ja lähettävät kuvan palvelimelleen, jossa se pakataan ja palautetaan sitten WordPress-sivustollesi muodossa, joka voi olla jopa 10x pienempi tiedostokoko.

🔥 Empfohlen:  Kuinka teimme 7 768 dollaria bloggaamisesta tässä kuussa (kesäkuu 2017)

Saatavilla on hienoja freemium-laajennuksia, joiden avulla voit kokeilla palvelua pienemmillä kuvakooilla ja jopa 100 kuvalla kuukaudessa. Tämä on usein enemmän kuin tarpeeksi kevyelle käyttäjälle. Tarkastele seuraavia laajennuksia lähtökohtana:

Käytä välimuistilaajennusta

Jos olet ollut WordPressin parissa jonkin aikaa, olet luultavasti kuullut termin välimuistin levitetyn. Välimuisti viittaa olennaisesti väliaikaisiin tiedostoihin, joita voidaan käyttää tietojen tallentamiseen.

Esimerkiksi kun vierailet verkkosivustolla, selaimesi tallentaa usein osan kyseisen verkkosivuston tiedoista välimuistiinsa. Kun vierailet samalla verkkosivustolla uudelleen, selaimesi pystyy näyttämään osan tiedoista paljon nopeammin kuin jos se joutuisi lataamaan ne alkuperäisestä lähteestä.

WordPressin välimuistilaajennukset toimivat samalla tavalla, mutta palvelintasolla. Pohjimmiltaan ne luovat staattisen version sisällöstäsi (tallennettuna palvelimellesi), joka voidaan näyttää vierailijoille.

Ilman välimuistia, aina kun vierailija pyytää tietoja verkkosivustoltasi, taustalla tapahtuu yksityiskohtainen tapahtumasarja (tämä on tiivistetty versio):

 1. Vierailija napsauttaa linkkiä.
 2. Tietokannastasi luodaan tietopyyntö.
 3. WordPress luo tiedot sitten dynaamisesti.
 4. Pyydetyt tiedot näytetään sitten vierailijasi selaimessa.

Siihen liittyy vielä muutama vaihe, mutta ymmärrät pointin.

Kun käytät välimuistilaajennusta, poistat vaiheet 2 ja 3, jotka ovat myös eniten aikaa vieviä. Välimuistilaajennus luo staattisia sivuja, jotka voidaan lähettää vierailijan selaimeen, mikä usein johtaa huomattavasti nopeampiin latausaikoihin.

Välimuistilla on myös lisäetuna palvelimesi työmäärän vähentäminen, minkä vuoksi monet isännöintiyritykset kannustavat sinua käyttämään välimuistilaajennusta. Jotkut hosting-yritykset, kuten SiteGround, ovat jopa menneet niin pitkälle, että ovat kehittäneet oman sisäisen välimuistilaajennuksen.

Tutustu suosituimpiin WordPress-välimuistilaajennuksiin täällä:

Käytä sisällönjakeluverkostoa

Joillakin tavoilla sisällönjakeluverkostot ovat hyvin samanlaisia ​​kuin välimuisti, mutta paljon laajemmassa ja tehokkaammassa mittakaavassa. CDN:t voivat aluksi tuntua hämmentävältä, mutta kun ymmärrät yleisen käsitteen, se on itse asiassa melko helppoa.

Kun olet luonut isännöintitilin ja lisännyt kaiken sisältösi WordPress-verkkosivustollesi, olet käytännössä luonut sivustollesi fyysisen sijainnin Internetiin. Jos palvelin, jolla sivustoasi isännöidään, sijaitsee Floridassa, jokainen sivustollasi vieraileva henkilö vastaanottaa sisällön kyseiseltä palvelimelta. Tästä johtuen Floridasta kotoisin oleva vierailija kokee verkkosivustosi nopeammaksi kuin vaikkapa vierailija Irlannista. Eli ellet käytä CDN:ää.

CDN on eri paikoissa (usein maailmanlaajuisesti) olevien palvelimien verkosto, joka tallentaa sisällöstäsi staattisen version, joka voidaan palvella kenelle tahansa sitä pyytävälle. Mitä suurempi CDN-palvelu on, sitä enemmän palvelimia niillä on ja sitä monipuolisempia ne ovat maantieteellisesti.

Koska sisältösi voidaan tallentaa staattisessa muodossa palvelimille ympäri maailmaa, pystyt palvelemaan sisältöäsi (verkkosivustoasi) paljon nopeammin kuin jos jokaisen pyynnön pitäisi kulkea alkuperäiselle palvelimellesi.

Tämä johtaa paljon nopeampaan verkkosivustoon useimmille vierailijoille. On myös syytä huomata, että CDN:n käytöllä on joitain lisäetuja, kuten käytettävyysaika ja tietoturva, mutta keskustelemme nopeudesta tänään.

Vertailua varten on paljon CDN-verkkoja. Itse asiassa jotkut hosting-yritykset tarjoavat ilmaisen perus-CDN:n käyttöä osana hosting-pakettejaan (esimerkiksi NameCheap ja Cloudflare).

Saat lisätietoja joistakin suosituimmista sisällönjakeluverkostoista täältä:

Palkkaa kehittäjä optimoimaan verkkosivustosi

Käsittelimme monia ilmaisia ​​vaihtoehtoja WordPress-sivustosi nopeuden maksimoimiseksi. Mutta entä jos olet päättänyt puristaa sivustosi nopeuden viimeisimmän unssin takaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi?

Jos näin on, haluaisimme esitellä sinulle vielä yhden vaihtoehdon: palkkaa Google Page Speed ​​Insightsiin erikoistunut kehittäjä. Pyydä heitä sitten optimoimaan WordPress-teemasi ja tekemään muutoksia Googlen suositusten mukaisesti.

Riippuen siitä, kuinka hyvin sivustosi on jo optimoitu, huomaat todennäköisesti, että tämä vaihtoehto ei maksa sinulle enempää kuin muutama sata dollaria, kun käytät UPworkin kaltaista palvelua löytääksesi asiantuntijan. Sivustosi optimoinnilla Googlelle on myös suurin vaikutus sijoituksesi hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

Viimeisiä ajatuksia WordPress-verkkosivustosi nopeuttamisesta

Internet on kilpailupaikka. Sen lisäksi, että yrität tarjota ainutlaatuista tuotetta tai palvelua, yrität myös tehdä sen tehokkaammin ja nopeammin kuin kilpailijasi.

Menestyvän verkkosivuston ylläpitämisessä on vain harvat asiat yhtä tärkeitä kuin nopeat verkkosivustot turvallisuuden lisäksi. Kaikki perustuu positiivisen käyttökokemuksen tarjoamiseen ja Googlen pitämiseen mahdollisimman tyytyväisenä.

Jos sinulla on vinkkejä tai temppuja, joita käytät pitääksesi WordPress-verkkosivustosi käynnissä mahdollisimman nopeasti, jaa ne alla oleviin kommentteihin.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla. Joe käyttää WordPressiä kaikenlaisten verkkosivustojen luomiseen ja rakastaa jakaa kokemuksiaan tämän ohjelmiston käytöstä muiden käyttäjien kanssa. Jos tarvitset jatkuvaa upeaa sisältöä verkkosivustollesi, tutustu hänen verkkosivustoonsa.