Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka Nvidia GPU on muuttanut suoratoistoasetuksiani

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka Nvidia GPU on muuttanut suoratoistoasetuksiani

Suoratoisto Twitchillä on ollut harrastukseni jo jonkin aikaa, ja se on luultavasti tärkein yksittäinen asia, joka saa minut pysymään RTX 3060 Ti:ssäni kahden Nvidian kehittämän keskeisen teknologian ansiosta: NVENC ja Nvidia Broadcast. RTX 3060 Ti on yksi parhaista näytönohjaimista yksinään, mutta nämä kaksi ominaisuutta ovat tehneet eron minulle.

Nämä eivät ole ratkaisevia suoratoistokokemukselleni, mutta näiden kahden ominaisuuden tarjoamat elämänlaatuparannukset tekevät minun vaikeaksi edes ajatella vaihtamista takaisin AMD-grafiikkaan.

NVENC tekee prosessoristani vanhentuneen

Nvidia

Olin ollut AMD:n käyttäjä vuosia, kunnes vaihdoin GTX 1080 Ti:hen vuonna 2020 ja päivitin RTX 3060 Ti:hen vuonna 2021 parantaakseni tehokkuutta. Päivitin myös prosessoriani suunnilleen samaan aikaan, siirryin Ryzen 7 3700X:stä Ryzen 9 3950X:ään suoratoistoa varten. Olin innoissani siitä, että minulla on vihdoin yksi parhaista suorittimista suoratoistoa varten, ja aloin säädellä asetuksiani Open Broadcaster Softwaressa parhaan laadun ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Mutta suoritinkäyttöni oli erittäin korkea, suorituskyky oli huono peleissäni ja pudotin kehyksiä streamiin.

Sitten muistin, että minulla oli Nvidian GPU, ja olin kuullut, että NVENC (Nvidian GPU-suoratoistokoodekki) oli tullut todella hyväksi, joten päätin tarkistaa sen. Etsin Nvidian oppaan NVENC:n määrittämisestä OBS:ssä, määritin OBS:n ja testasin sitä. Tulokset olivat aivan uskomattomia: materiaali näytti hyvältä, suorituskyky oli loistava, enkä pudonnut yhtään kuvaa. NVENC:n käyttämisestä ei periaatteessa määrätty suorituskykyrangaistusta, eikä prosessori tai grafiikkasuoritin työskennellyt yhtään kovemmin NVENC:n käyttämiseksi. Minulle oli turhaa vaihtaa CPU-koodauksesta GPU-koodaukseen.

Vaikka CPU-koodaus voi olla erittäin korkealaatuista, se on myös erittäin tehoton tapa tallentaa materiaalia. GPU-kiihdytetty koodaus sen sijaan on laadultaan hieman huonompi, mutta paljon tehokkaampi. Erityistilanteeni oli todella hyvä GPU-koodaukselle, koska ITX-tietokoneellani ei ollut tarpeeksi lämpötilaa ollakseen tehoton. Toivon vain, että olisin kuullut NVENC:stä ennen kuin kulutin satoja Ryzen 9 3950X:ään, joka ei pääse taivuttamaan lihaksiaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä rahaa pienessä kaupungissa

Nvidia Broadcast saa näppäimistöni äänettömäksi

Kuten monet pelaajat, käytän mekaanista näppäimistöä, jolla on hienoa kirjoittaa, mutta jota ei ole kovin nautittavaa kuunnella. Aina kun nauhoitin tai suoratoistan, minun oli oltava erittäin varovainen sen suhteen, oliko mikrofoni päällä vai ei, koska se poimi aina näppäimistöni ja muut taustaäänet. Käytän yleensä pikapuhelua tai mikrofonin mykistyksen kovaa käyttöä aina, kun halusin puhua.

Näin oli siihen asti, kunnes aloin käyttää Nvidia Broadcast -nimistä sovellusta, jossa on useita ominaisuuksia, mukaan lukien vihreän ruudun tehoste ilman varsinaista vihreää näyttöä, tekoälyllä tehostettu äänilähtö ja tekoälyllä toimiva taustamelun poisto, mikä oli juuri sitä mitä olin. Laitoin ominaisuuden päälle, eikä mikrofoni enää tunnistanut näppäimistöäni tai muita ärsyttäviä taustaääniä.

Saatat ajatella, että tällainen ominaisuus olisi liian innokas ja vaatisi minua puhumaan äänekkäästi tai tietyllä tavalla, mutta en ole koskaan kokenut minkäänlaista ärsytystä Nvidia Broadcastin kanssa tähän mennessä, ja olen käyttänyt sitä melkein kaksi vuotta. Toisaalta se on hieman lempeä ja herää aina kun kurkkua tyhjennetään (mikä on aika usein), joten kurjotan edelleenkin silloin tällöin mykistyspainikkeeseen.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Broadcast olisi hämmästyttävää; Näppäimistöni napsautuksen poistaminen suoratoistoistani on valtava laadunparannus niille harvoille katsojille, joita minulla on.

Jos olet striimaaja, harkitse Nvidiaa

DisobeyArt/Shutterstock

Luulen, että nämä kaksi ominaisuutta yksin tekevät Nvidian GPU:ista erittäin houkuttelevia streamaajille, ja voisin saada enemmän irti Broadcastista ja sen vihreän näytön tekniikasta, jos päättäisin koskaan kytkeä yhden parhaista verkkokameroista suoratoistoa varten. En saanut Nvidia GPU:ta näitä ominaisuuksia varten, mutta en ole innokas vaihtamaan takaisin AMD:hen.

AMD on kuitenkin saavuttamassa Nvidian koodausrintamalla. AMD:n AMF-enkooderin uusin versio on väitetysti Nvidian tasolla, mutta hyvin harvat sovellukset (mukaan lukien OBS) ovat saaneet päivityksen uuden kooderin hyödyntämiseksi. Itse asiassa tämä AMF-versio ei ole edes uusi; se on ollut poissa neljä kuukautta. En aio vaihtaa AMD:hen käyttääkseni kooderia, jolla ei ole todellista tukea eikä aikajanaa sille, milloin tuki vihdoin tulee.

🔥 Empfohlen:  Kuinka perustaa tavaratalo? | Tavaratalojen tyypit

Nvidia Broadcastin kohinanpoistoominaisuuteen on myös vaihtoehtoja. RNNoise on avoimen lähdekoodin kohinanpoistoohjelma, joka näyttää toimivan samalla tavalla kuin Nvidia Broadcast. RNNoisen käyttämiseksi sinun on kuitenkin luotettava avoimen lähdekoodin ohjelmistoekosysteemiin, eikä RNNoisen avulla juuri nyt ole käteviä ratkaisuja. Esimerkiksi joku kehitti OBS-laajennuksen, joka lisäsi RNNoisen, mutta sanoi kirjaimellisesti “Ei apua. Jos keksit kuinka rakentaa ja käyttää sitä, pidä hauskaa!” Nvidia Broadcast on yksinkertainen sovellus, jonka voin ladata, asentaa ja käynnistää muutamalla napsautuksella.

Henkilökohtaisesti erityisesti Nvidia Broadcast tekee minun vaikeaksi palata AMD:hen. Pystyn käsittelemään heikompilaatuista GPU-enkooderia tai koodausta prosessorillani huonolaatuisella asetuksella, mutta en halua katsojieni kuulevan näppäimistöni koko ajan. Tämä on todella yksinkertainen, mutta suuri elämänlaadun parannus, jota aion jatkossakin hyödyntää, ja se on vielä tärkeämpää, jos sinulla on kamera.

AMD:n GPU:illa on vielä vähän tekemistä, ennen kuin ne ovat yhtä hyviä suoratoistoon kuin Nvidiassa. En epäile, että he pääsevät sinne lopulta, mutta sillä välin pysyn RTX 3060 Ti:ssäni.