Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka optimoida sisältösi hakukoneoptimointia varten

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka optimoida sisältösi hakukoneoptimointia varten

Jos haluat tuoda sivustollesi mahdollisimman paljon liikennettä, sinun on investoitava hakukoneoptimointiin (SEO). Vaikka useimmat ihmiset ymmärtävät, että SEO viittaa elementteihin, kuten avainsanoja ja sisällönkuvauskenttiä, on toinen tapa parantaa sivustosi sijoitusta hakutuloksissa – sisällön optimointi.

Sisältömarkkinointi on arvokas osa mitä tahansa mainontastrategiaa, useimmat markkinoijat (67 prosenttia) raportoimalla, että arvokas sisältö tuottaa viittauksia ja liikennettä. Vielä parempi, tämä sisältö voi auttaa kasvattamaan asiakkaiden ja vierailijoiden uskollisuutta, joten sinun on tehtävä vähemmän töitä säilyttääksesi heidät.

Sukellaan tätä ajatellen sisällön optimoinnin maailmaan ja katsotaan, kuinka voit saada markkinointistrategiasi toimimaan älykkäämmin.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä sisällön optimointi on?

Sisällön optimointi on markkinointimateriaalien jalostusprosessia, jotta ne voivat sijoittua korkeammalle hakutuloksissa ja ohjata liikennettä verkkosivustollesi.

Sisällön optimoinnin toinen vaihe on uusien liidien muuntaminen asiakkaiksi oivaltavien tietojen ja houkuttelevien toimintakehotusten avulla.

Kuten saatat kuvitella, nämä tavoitteet on helpommin sanottu kuin tehty. Nykyään sisällön tuottaminen ei riitä – siitä on tehtävä jännittävää, mukaansatempaavaa ja arvokasta.

Prosessista tekee vieläkin monimutkaisempi se, että hakukoneiden ja käyttäjien vetovoiman välillä on oltava raja.

Onneksi voit käyttää erilaisia ​​menetelmiä ja temppuja varmistaaksesi, että jokainen valmistamasi kappale on mahdollisimman optimoitu. Sinun on kuitenkin oltava valmis sukeltamaan syvemmälle kuin vain keksimään avainsanoja ja käymään läpi hakukoneoptimointiin liittyvien tehtävien tarkistuslista.

Miksi sisällön optimointi on tärkeää SEO:lle?

SEO-markkinoinnin ensisijainen tavoite on auttaa sivustoasi sijoittumaan mahdollisimman korkealle hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

Google luokittelee sivut lukuisten ainutlaatuisten muuttujien perusteella, mutta pääkomponentti on “relevanssi”. Jos joku kirjoittaa hakulausekkeen, hän haluaa löytää hakuunsa liittyviä aloitussivuja, artikkeleita ja videoita, ei vain satunnaista sisältöä, joka saattaa päteä tai ei.

Joten sisällön optimointi on SEO:lle elintärkeää, koska se varmistaa, että markkinointimateriaalisi tavoittavat mahdollisimman laajan yleisön.

Jos sisältösi ei ole ensimmäisellä sivulla, sitä ei välttämättä ole olemassakaan (ainakaan hakukoneiden osalta). Optimointi varmistaa, että materiaalisi ovat mahdollisimman osuvia ja kiinnostavia, jotta ne sijoittuvat korkeammalle, etenkin verrattuna kilpailevaan sisältöön.

Kuinka optimoin sisällön hakukoneoptimointia varten?

Vaikka Googlen algoritmi on tunnetusti salainen, ei ole vaikeaa selvittää, mitkä elementit auttavat sisällön sijoittumaan korkeammalle. Tässä on joitain kokeiltuja menetelmiä, joilla varmistetaan, että jokaisella tuottamasi teoksella on parhaat mahdollisuudet löytää ja rakentaa yleisöä.

Aloita avainsana- ja aihetutkimuksella

Avainsanatutkimus on SEO:n perustavanlaatuinen osa, joten sinun tulee käyttää siihen runsaasti aikaa.

Tässä prosessissa on kuitenkin useita kerroksia, joten sinun on voitava sisällyttää jokainen komponentti, mukaan lukien:

 • Hakujen määrä – Koska ensisijainen tavoitteesi on lisätä sivuston liikennettä, haluat keskittyä avainsanoihin, joilla on suuri hakumäärä. Muista kuitenkin, että myös kilpailijasi yrittävät saada sijoituksen näiden sanojen perusteella, joten sinun on suunniteltava sen mukaisesti. Todellisuudessa haluat keskittyä sekä kohtalaisiin että suuriin avainsanoihin, jotka voivat tuottaa johdonmukaista liikennettä.
 • Niche-avainsanat – Useimmilla ihmisillä on tietty ajatus mielessään, kun he etsivät jotain verkosta. Jos joku esimerkiksi etsii lasagnereseptiä, hän ei etsi “herkullista pastareseptiä”. Sen sijaan he todennäköisesti etsivät jotain, kuten “mikä on helppo lasagneresepti aloittelijoille?” Kuten voit kuvitella, molemmat kyselyt tuottavat hyvin erilaisia ​​​​tuloksia. Kun tuotat sisältöä, haluat vedota toiseen kyselyyn, koska on helpompi varmistaa, että se vastaa heidän tarpeitaan. Vaikka yleisemmällä termillä olisi enemmän liikennettä, on vaikeampi ymmärtää käyttäjien tarkoitusta, joten sisältösi voi olla arvokasta tai ei.
 • Semanttisesti liittyvät avainsanat – Vaikka ensisijainen avainsanasi on arvokas sisällön optimoinnin kannalta, se ei ole ainoa asia, johon sinun tulisi keskittyä markkinointimateriaalia tuottaessa. Semanttisesti liittyvät avainsanat auttavat sinua ymmärtämään käyttäjien tarkoitusta paremmin sukeltamalla syvemmälle ensimmäiseen kyselyyn. Pohjimmiltaan nämä avainsanat auttavat sinua ymmärtämään, miksi joku tekee haun verkossa, jotta voit tuottaa arvokkaampaa ja osuvampaa sisältöä.
🔥 Empfohlen:  Kuinka myydä taidetta Etsyssä: vinkkejä menestykseen

Kun olet tehnyt avainsanatutkimuksen, sinun pitäisi pystyä ryhmittelemään ne aiheisiin. Sieltä voit kehittää sisältöideoita näiden aiheiden pohjalta.

Muista myös, että voit todennäköisesti tuottaa useita sisältöjä yhdestä aiheesta. Esimerkiksi, voit kirjoittaa blogitekstin, kuvata videon ja luoda infografiikkaa samasta avainsanajoukosta.

Luo osuva ja avainsanakohtainen ääriviiva

Avainsanaryhmät eivät ole vain arvokkaita määritettäessä, millaista sisältöä sinun tulisi tuottaa. He voivat myös auttaa sinua hahmottele sisältösi käyttämällä niitä otsikoina, alaotsikoina ja luettelomerkkinä. Tämän rakenteen rakentaminen varmistaa, että pystyt säilyttämään osuvuuden koko sisällössä, mutta voit myös pysyä keskittyneenä etkä poikkea aiheesta.

Ääriviivat eivät myöskään ole arvokkaita vain blogikirjoituksille. Voit luoda rakenteita aloitussivuille, videoille, infografiikalle ja muille.

Harkitse avainsanatiheyttäsi

Hakukoneoptimoinnin alkuaikoina markkinoijat oppivat, että he voisivat “hakkeroida” tiensä korkeammalle tasolle täyttämällä tonnia avainsanoja palasiksi. Onneksi Google otti nopeasti kiinni ja alkoi rankaista sivustoja, jotka noudattavat tätä käytäntöä.

Nykyään avainsanatiheys on paljon vivahteikas, joten sinun on oltava varovainen tehdäksesi sen oikein. Jos lisäät liian monta avainsanoja palaan, saatat saada halkeamia ja päätyä huonompaan arvoon.

Jos käytät niitä kuitenkin liian vähän, sisältösi ei välttämättä vaikuta riittävän osuvalta, mikä tarkoittaa, että hakukoneet eivät sijoita sitä tarpeeksi korkealle.

Älä myöskään unohda, että kirjoitat ihmisille, et boteille. Varmista siis, että avainsanasi eivät kuulosta liian kömpelöiltä tai keinotekoisilta – niiden tulee kulkea luonnollisesti sisällössä ja olla järkeviä kontekstissa. Muuten ne voivat johtaa negatiiviseen käyttökokemukseen.

Integroi visuaalisia elementtejä

Ihmiset ovat luonnostaan ​​visuaalisia olentoja, mikä tarkoittaa, että meillä on taipumus houkutella sisältöä, joka käyttää kuvia, grafiikkaa tai videoelementtejä.

Vaikka voit hajottaa tekstin seinät otsikoilla, luettelomerkeillä ja lyhyemmillä kappaleilla, sinun tulee myös käyttää kuvia aina kun mahdollista.

Visuaalisten elementtien lisäetu on, että ne voivat tehostaa optimointistrategiaasi. Image alt -tunnisteet ja kuvatekstit auttavat botteja indeksoimaan sivun oikein vaikuttamatta itse sisällön luettavuuteen tai kontekstiin.

Lisäksi, jos tuotat omaa visuaalista materiaalia, voit käyttää niitä mainosmateriaalina, kun julkaiset uutta teosta.

Linkitä strategisesti

Hyperlinkit ovat välttämättömiä hakukoneoptimoinnissa, koska ne helpottavat hakukoneiden sivujen indeksointia. Kun tuotat uutta sisältöä, sinun on sisällytettävä yhdistelmä sisäisiä ja ulkoisia linkkejä, jotta Google sijoittuu korkeammalle.

Tässä prosessissa on kuitenkin muutakin kuin hyperlinkkien lisääminen sinne tänne. Noudata myös näitä vinkkejä:

 • Käytä ankkuritekstiä – Oletetaan, että linkität markkinointitilastoja käsittelevälle sivulle. Sen sijaan, että laittaisit hyperlinkin satunnaiseen sanaan, sen tulisi olla joko jossakin tilastossa tai niihin liittyvässä lauseessa. Ankkuriteksti tarjoaa linkille tärkeän kontekstin, joten indeksointirobotit tietävät, miksi linkität siihen.
 • Käytä arvokkaita linkkejä – Kun tarjoat sisäisiä linkkejä, älä lähetä kävijöitä vain satunnaiselle sivulle. Sen sijaan sinun tulee linkittää sivustosi asiaankuuluville sivuille. Nämä sivut voivat sisältää yhteystietoja, muita sisältöjä tai tuoteluetteloita. Sama koskee myös ulkoisia linkkejä. Mieti, miksi joku saattaa napsauttaa linkkiä ja mitä hän odottaa näkevänsä napsautuksen jälkeen. Jos aloitussivu ei vastaa heidän odotuksiaan, se voi ärsyttää käyttäjää.
 • Linkki korkealaatuisiin sivustoihin – Google pitää parempana sisältöä, jolla on vankka ja luotettava linkkiverkosto. Niin, jos linkität vähän liikennettä oleville sivustoille tai suojaamattomille sivuille, Google parantaa sijoitustasi vastaavasti. Yleensä on parasta linkittää muille sivustoille, joilla on korkea auktoriteettiluokitus. Saatavilla on ilmaisia ​​työkaluja (esim Domain Authority Checker Mozilta).
🔥 Empfohlen:  Kuinka monta YouTube-käyttäjää on vuonna 2023?

Bottom Line: Ole osuva kohdeyleisöllesi!

Kaiken kaikkiaan riippumatta siitä, mitä menetelmiä tai taktiikoita käytät sisällön optimointiin, jokaisen toiminnon tulisi keskittyä yhteen tavoitteeseen – käyttäjän osuvuuteen.

Koska tämä on Googlen algoritmin ensisijainen tavoite, sinun on käytettävä samaa lähestymistapaa tuottaessasi uutta sisältöä sivustollesi.

Tässä on joitain yleisiä sääntöjä, joita on noudatettava:

 • Pysy keskittyneenä – Älä yritä käsitellä liian montaa aihetta yhdessä kappaleessa. Sen sijaan on parempi hajottaa ne erillisiin osiin, jos mahdollista.
 • Edestä ladattava tärkeä tieto – Käyttäjät eivät halua selata tekstiä löytääkseen tarvitsemansa. Anna tärkeimmät tiedot etukäteen ja sukeltaa sitten tarkemmin myöhemmin. Tällä tavalla käyttäjät voivat saada haluamansa välittömästi ja sitten he voivat valita syvemmälle aiheeseen.
 • Käytä otsikoita hyödyksesi – Useimmat ihmiset lukevat artikkelin päättääkseen, haluavatko he lukea sen. Jos otsikot ja alaotsikot ovat liian yleisiä tai eivät vaikuta asiaankuuluvilta, yleisösi poistuu välittömästi. Lisäksi avainsanojen sisällyttäminen otsikoihin auttaa botteja indeksoimaan sivun oikein.

Sisällön optimointi SEO-strategiat

Nyt kun tiedät, kuinka optimoida sisältösi hakukoneoptimointia varten, keskustellaan muutamista tavoista kehittää lisää sisältöä sivustollesi. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on saada vauhtia, jotta sivustosi liikenne pysyy tasaisena pitkällä aikavälillä. Asianmukaisen ja optimoidun sisällön luominen on ratkaisevan tärkeää, jotta et jää jälkeen.

Luo aiheklustereita avainsanojen perusteella

Kun olet tehnyt kattavan avainsanatutkimuksen, sinun pitäisi pystyä luomaan aiheryhmiä niiden ympärille. Sieltä voit päättää, minkä tyyppistä sisältöä haluat tuottaa, ja rakentaa aikataulun sen ympärille.

Kun kehität näitä aiheryhmiä, sinun tulee myös ottaa huomioon, minkä tyyppistä sisältöä haluat tuottaa.

Vaikka blogiviestit ovat yleisimpiä, älä unohda infografiikkaa, videoita, valkoisia papereita, e-kirjoja ja paljon muuta.

Itse asiassa voit luoda usean tyyppistä sisältöä samalle aiheryhmälle ja keskittyä aiheen eri puoliin kussakin kappaleessa.

Tutki liikennettä ja luokittele avainsanasi

Avainsanaliikenne vaihtelee koko ajan, joten sinun on kirjauduttava sisään säännöllisesti varmistaaksesi, että olet keskittynyt aiheisiin ja avainsanoihin, jotka saavat eniten osumia.

Ihannetapauksessa voit luokitella aiheklusterit luotuasi hakumäärän mukaan, jotta voit käyttää energiasi sisältöön, joka tuottaa eniten viittauksia mahdollisimman nopeasti.

Sieltä sinun tulee sijoitella jäljellä olevat aiheryhmäsi uudelleen uusien trendien ja hakumäärän muutosten perusteella. Muista myös, että jotkin aiheet voivat olla laskevassa trendissä, mikä tarkoittaa, että niillä ei ole merkitystä tulevaisuudessa.

Sen sijaan on parempi keskittyä nouseviin trendeihin tai ongelmiin, jotka ovat aina tärkeitä yleisöllesi (eli ikivihreisiin).

Älä unohda metaotsikoita ja metakuvauksia

Vaikka ensisijainen tavoitteesi on tuottaa korkealaatuista ja osuvaa sisältöä, et voi tinkiä yksityiskohdista.

Metaotsikot, otsikkotunnisteet, metakuvaukset, vaihtoehtoinen teksti ja kuvatekstit ovat kaikki osa suurempaa SEO-strategiaa. Kun luot uutta kappaletta, sinulla pitäisi olla järjestelmä, joka tarkistaa ja tarkistaa kaikki nämä elementit, joten mitään ei puutu.

🔥 Empfohlen:  Landbot: Parhaat koodittomat chat-rakentajat yrityksille

Esimerkiksi, kun hankit (tai tuot) kuvia blogikirjoitukseen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Kuvan nimi – Jos tiedostonimi on IMG_87692, se ei tarkoita mitään hakukoneelle. Nimeä sen sijaan se uudelleen joksikin sisällön kannalta olennaiseksi (mieluiten avainsanaksi, jos mahdollista).
 • Vaihtoehtoinen teksti – Tämä teksti näkyy, jos kuvaa ei voi ladata sivulle. Sitä käytetään myös näkövammaisten näytönlukuohjelmiin, joten se on välttämätöntä.
 • Kuvateksti – Kuvatekstit eivät aina ole välttämättömiä, ellei kuva tarjoa teokselle lisäkontekstia. Voit myös käyttää avainsanoja täällä niin kauan kuin ne sopivat luontevasti.
 • Kuvan koko – Korkearesoluutioiset valokuvat näyttävät hyviltä, ​​mutta hidastavat sivun nopeutta. Muista muotoilla kuva uudelleen, jotta se latautuu mahdollisimman nopeasti.

Kuten näet, on olemassa tonnia pieniä elementtejä, jotka on helppo jättää huomiotta.

Jos mahdollista, luo näistä komponenteista tarkistuslista tarkistaaksesi jokaisen uuden kappaleen ennen kuin se julkaistaan.

Käytä useita mediatyyppejä

Pääsääntöisesti kiinnostavin on videosisältö, jota seuraa visuaalinen sisältö (eli infografiikka) ja sitten tekstipohjaiset kappaleet, kuten blogiviestit ja valkoiset paperit.

Kaiken kaikkiaan sisällön optimointistrategiaasi tulisi sisältää monipuolinen valikoima erilaisia ​​medioita, jotta voit houkutella laajempaa yleisöä.

Lisäksi on helpompi jakaa ja mainostaa sisältöäsi eri alustoilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Tässä on nopea luettelo erityyppisistä digitaalisista sisällöistä, joita voit tuottaa:

 • Blogiviestit
 • Tuoteluettelot
 • Suositukset
 • Valkoiset paperit
 • E-kirjat
 • Webinaarit
 • Valokuvia ja kuvituksia
 • Infografiikka
 • Videot
 • Suorat lähetykset
 • Oppaat

Kaiken kaikkiaan anna luovuutesi valloilleen äläkä koskaan tunne rajoituksia tai rajoituksia tietyntyyppiseen sisältöön.

Käytä automaatiota sisällön julkaisuaikataulun asettamiseen

Uuden sisällön luominen, julkaiseminen ja mainostaminen on kokopäiväistä työtä, joten yritysten ja verkkosivustojen on vaikea ylläpitää pitkän aikavälin vauhtia. Onneksi automaattiset työkalut helpottavat uusien kappaleiden jakamista eri alustoilla.

Näiden työkalujen avulla markkinointitiimisi voi keskittyä enemmän sisällön kehittämiseen ja tuotantoon, koska heidän ei tarvitse huolehtia julkaisemisesta tietyillä sivustoilla eri aikoina.

Käyttäjien sitoutuminen on kuitenkin valtava osa sisällön optimointia, sillä mitä enemmän liikennettä kappaletta ympäröi, se parantaa sen sijoitusta. Älä siis unohda olla yhteydessä yleisöösi sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa (esim. YouTubessa). Sen lisäksi, että voit koota yleisösi kappaleen taakse, voit myös kerätä arvokasta tietoa siitä, mitä yleisösi haluaa ja odottaa.

Käyttäjien palaute on erittäin tärkeää, koska se varmistaa, että olet aina keskittynyt merkitykselliseen sisältöön, joka ylläpitää tai lisää sivustosi liikennettä. Pohjimmiltaan, älä vain “aseta sitä ja unohda se” kun lähetät uusia kappaleita.

Hanki parempaa SEO-sisältöä rocksisällöllä

Vaikka noudattaisit näitä ohjeita, on vaikeaa luoda kiehtovaa sisältöä tyhjästä. Onneksi Writer Access by Rock Contentin avulla voit hyödyntää valtavaa määrää kirjailijoita ja tekijöitä, jotka voivat auttaa toteuttamaan visiosi. Saada ilmainen Writer Access -kokeilu ja selvitä, millaista korkealaatuista materiaalia voit saada.

Table of Contents