Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka päivittää PHP WordPressille nopeamman sivuston nopeuden ja paremman yhteensopivuuden saavuttamiseksi
Sinun pitäisi tietää jo nyt, että sivustosi nopeus ja suorituskyky ovat tärkeitä hakutuloksissa korkeamman sijoituksen, tulosten lisäämisen ja käyttökokemuksen parantamisen kannalta.
Tämän vuoksi olet todennäköisesti jo optimoimassa sivustosi kuvia, hyödyntämässä selaimen välimuistia ja käyttämällä luotettavaa isännöintipalveluntarjoajaa.
WordPress toimii PHP 5.6:n ja uudemman kanssa. Mutta koska uusin versio on PHP 7.3, sen vähäisempää käyttäminen vaatii vain uhraamaan sivustosi nopeuden, suorituskyvyn ja yhteensopivuuden.
Siksi tänään näytämme sinulle, kuinka PHP päivitetään WordPressille. Mutta ensin, katsotaanpa nopeasti mitä PHP on ja miksi se on niin tärkeä.
Mikä on PHP ja miksi sinun pitäisi välittää siitä?
PHP on palvelinpuolen ohjelmointi- ja komentosarjakieli, jota käytetään dynaamisten verkkosivustojen luomiseen. Ja sattuu vain niin, että WordPressin ydin on kirjoitettu ensisijaisesti tällä avoimen lähdekoodin komentosarjakielellä.
Kun joku napsauttaa PHP-koodia sisältävää verkkosivua, kuten WordPress-sivujesi tekevät, koodi käsitellään sivustosi palvelimen kautta, muunnetaan HTML:ksi ja näytetään käyttäjän näytöllä verkkosivustona.
Siisti asia PHP:ssä on, että sinun ei koskaan tarvitse opetella sitä käyttääksesi WordPress-verkkosivustoasi.
Ainoa kerta, kun sinun todella tarvitsee oppia PHP (), on, jos haluat kehittää WordPress-teemoja, laajennuksia tai mukauttaa sivustoasi toimien, suodattimien ja mahdollisesti HTML- ja CSS-koodien avulla.
Se sanoi, WordPress-verkkosivustojen omistajat.
Vanhoilla ja uusilla PHP-versioilla
W3Techsin mukaan, PHP:tä käyttää yli 79 % maailman kaikista verkkosivustoista, jotka käyttävät palvelinpuolen ohjelmointikieltä. Ja tietysti tämä koskee kaikkia WordPress-sivustoja, koska PHP muodostaa lähes koko sisällönhallintajärjestelmän.
Kuten kaikilla ohjelmistoilla, PHP:llä on elinkaari, joka mahdollistaa jatkuvan kehityksen, korjaukset, virheenkorjaukset ja parannukset.
Itse asiassa sen alkuperäisen julkaisun jälkeen uutta PHP-versiota tuetaan yleensä 2 vuoden ajan, kunnes se ansaitsee “vanha” -merkinnän ja uusi versio julkaistaan, jota on parempi käyttää.
Ongelmana on, että monet verkkosivustojen omistajat eivät tiedä tästä elinkaaresta tai edes siitä, mitä versiota heidän WordPress-verkkosivustonsa käyttää.
Mikä vielä pahempaa, he eivät ymmärrä, että jopa PHP 7.0:aan siirtymisellä voi olla seuraavat edut:
- PHP-version päivittäminen uusimpaan versioon pitää WordPress-ytimen turvassa
- PHP:n uusimman version käyttäminen takaa, että muut ohjelmistot, kuten teemat ja lisäosat, ovat yhteensopivia
- PHP 7 on korkeampi koodistandardi, ja siinä on parempia ominaisuuksia kehittäjille
Lopuksi, PHP 7 on paljon kevyempi ja tehokkaampi ohjelmointitieto, mikä tarkoittaa, että se prosessoi nopeammin kuin koskaan ja auttaa myös sivustosi latautumaan räjähdysmäisesti.
Voit tarkistaa vain yhden () useille PHP-versioille suoritetun nopeusvertailutestin tulokset ja nähdä itse kuinka nopeasti PHP:n uudemmat versiot toimivat.
Tietenkin WordPress toimii PHP 5.6:n ja uudemman kanssa. Mutta mieti tätä. PHP 5.6:ta ei ole tuettu aktiivisesti vuoden 2017 alun jälkeen, ja tietoturvatuki päättyy tammikuussa 2019. Silti 27,3 % WordPressin käyttäjistä käyttää sitä edelleen.
Puhumattakaan siitä, että 15,5 % ihmisistä käyttää edelleen PHP 7.0:aa () mutta sitä ei ole tuettu vuoden 2019 alusta lähtien. Arvasitkin, että vuoden 2019 loppuun mennessä toinen versio, PHP 7.1, puree pölyä, kun se tulee. turvallisuustukeen.
Tämä jättää vain PHP 7.2:n ja PHP 7.3:n aktiivisesti tuettaviksi versioiksi suojauskorjauksin ja kaikkineen.
No, toivottavasti opimme PHP:n tärkeydestä ja päivityksestä hyvin, hyvin pian!
Kuinka tarkistaa, mikä PHP-versio WordPress-sivustosi on käynnissä
Okei, jotta tiedät, että päivitetyn PHP-version käyttö on tärkeää. Mutta ennen kuin yrität päivittää PHP:täsi, tarkista ensin konepellin alta ja katso, mitä versiota WordPress-verkkosivustosi tällä hetkellä käyttää.
Helpoin tapa tehdä tämä on mennä osoitteeseen Työkalut > Sivuston terveys WordPress-hallintapaneelissasi. Napsauta sitten Tiedot -välilehti.
Vieritä seuraavaksi kohtaan Palvelin avattavasta valikosta ja katso mitä PHP-versiota sivustosi käyttää.
Jos huomaat, että käytät vanhentunutta PHP-versiota, on aika korjata se!
Varmista, että verkkoisäntäsi tukee uusimpia PHP-versioita
On monia syitä, miksi WordPress-sivustojen omistajat eivät päivitä PHP-versiotaan:
- Kuten edellä mainittiin, monet ihmiset eivät tiedä tai välitä heidän PHP-versiostaan. Tämä tarkoittaa, että ellei kehittäjä tai verkkoisäntä ilmoita heille, että päivitys on tulossa, sitä ei tapahdu.
- Kehittäjät huomaavat, että verkkosivuston, teeman ja laajennuskoodin päivittäminen uudempiin PHP-versioihin vie liikaa aikaa.
- Päivitys myös vaatii laajan yhteensopivuuden testauksen aina kun verkkosivusto päivitetään uudempaan PHP-versioon. Kehittäjät ja verkkosivustojen omistajat eivät halua käsitellä tätä hässäkkää tai myöhemmin ilmeneviä ongelmia.
Lopuksi jotkut hosting-yritykset ovat epäröi julkaista päivitettyjä PHP-versioita.
Uudet PHP-versiot tarkoittavat mahdollista sivuston kaatumisten lisääntymistä yhteensopivuusongelmien vuoksi, mikä tarkoittaa tukilippujen lisääntymistä. He eivät ymmärrä, että suurin osa ongelmista tulee itse asiassa asiakkailta.
Loppujen lopuksi ei ole mitään syytä, miksi kaikkien WordPress-sivustojen ei pitäisi päivittää PHP-versioitaan. Valitettavasti yksi suurimmista PHP-päivityksen esteistä on itse asiassa hosting-yritykset ja niiden kieltäytyminen tukemasta korkeampia versioita.
Mikä vielä pahempaa, tässä artikkelissa “Houkuttele isännöintisi muotoon”, Joost de Valk kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka monet verkkoisännät eivät rohkaise käyttäjiään tekemään päivitystä, mikä on aivan yhtä huono asia kuin se, että se ei tarjoa uudempaa versiota alun perin.
Tästä syystä seuraava askel sen jälkeen, kun olet selvittänyt, mitä PHP-versiota verkkosivustosi käyttää, on tarkistaa verkkoisäntältäsi, mitä versioita se tukee.
Ja jos huomaat, että ne eivät tue PHP:n uusinta versiota, on todennäköisesti aika etsiä muualta WordPress-isännöintiä.
Nyt on aika päivittää PHP-versiosi cPanelilla
Voit päivittää PHP-versiosi web-hosting-tilisi cPanelin () kautta. Suosittelemme kuitenkin ensin ottamaan varmuuskopion sivustostasi siltä varalta, että jokin menee pieleen.
Suosittelemme myös, että testaat PHP-päivityksen paikallisesti tai esitysympäristössä ennen sen julkaisemista varmistaaksesi, ettei yhteensopivuusongelmia tule.
Vaihe 1: Luo kopio sivustostasi
Aloita luomalla kopio verkkosivustostasi, jossa on kaikki tiedostot ja tietokanta. Joskus jopa sivustosi varmuuskopion käyttäminen antaa sinulle tarpeeksi työtä.
Vaihe 2: Luo paikallinen tai esityssivusto
Määritä testausympäristö joko paikallisesti tai välitysympäristön avulla, jos verkkoisäntäsi tarjoaa sellaisen. Lisää verkkosivustosi kopio testausympäristöösi, jotta sinulla on tarkka kopio elävästä sivustostasi.
Päivitä seuraavaksi testisivustosi PHP ja aloita yhteensopivuusongelmien testaus.
Vaihe 3: Tarkista PHP-yhteensopivuus
Sinun tulee käydä läpi testisivustosi varmistaaksesi, ettei PHP-päivityksen kanssa ole mennyt rikki. Tämä tarkoittaa sivustosi toimivuuden ja suunnittelun tarkistamista varmistaaksesi, että kaikki toimii edelleen ja näyttää oikein.
Tässä on joitain hyödyllisiä PHP-yhteensopivuustyökaluja:
- PHP-yhteensopivuuden tarkistus: Tämä on loistava työkalu yhteensopivuusongelmien tarkistamiseen aina PHP 7.3:een asti. On joitain rajoituksia, koska joidenkin laajennusten tiedetään aiheuttavan vääriä positiivisia tuloksia. Mutta se antaa sinulle hyvän alun.
- Error Log Monitor: Tämä laajennus lisää sivustollesi kojelautawidgetin, joka näyttää viimeisimmät viestit PHP-virhelokistasi. Voit myös vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia. Olitpa kehittäjä tai et, tämä laajennus on täydellinen ratkaisu saadaksesi apua, kun sitä tarvitset.
- WP_DEBUG: Vaikka virheenkorjaustilan käyttöönotto WordPressissä ei olekaan varsinainen “työkalu”, se auttaa sinua tarkastelemaan PHP-viestejä, jotta voit käsitellä niitä.
Jos löydät ongelmia testisivustollasi tämän prosessin aikana, etsi ratkaisuja. Tämä voi sisältää uudempien PHP-versioiden kanssa yhteensopivien lisäosien tai teemojen muuttamisen.
Älä vain unohda tehdä samat muutokset live-sivustossasi, kun olet ratkaissut ongelman testisivustollasi!
Vaihe 4: Vaihda PHP-versio cPanelissa
Kun olet testannut kaiken paikallisella sivustollasi, on aika päivittää PHP-versiosi tosielämässä. Voit tehdä tämän kirjautumalla sisään cPaneliin ja etsimällä PHP-versioiden hallintaosion.
Valitse seuraavaksi hakemisto (), jonka haluat päivittää.
Kun teet tämän, sinulla on sitten mahdollisuus valita, mitä PHP-versiota haluat käyttää. Ja jos olet todella onnekas, web-isännälläsi on jopa hallittu PHP-versio, joka päivittyy automaattisesti tarvittaessa.
Tässä on luettelo ohjeineen PHP-version päivittämiseen 32 eri verkkopalvelimelle.
Lopulliset ajatukset
PHP:n uudempien versioiden käyttäminen on ratkaisevan tärkeää, jos haluat, että verkkosivustosi ylläpitää nopeat latausajat, pysyy suojattuna ja on edelleen yhteensopiva uusien markkinoille tulevien teemojen ja lisäosien kanssa.
Vaikka WordPress jatkaa työskentelyä PHP:n vanhempien versioiden kanssa ja sykli jatkuu PHP-versioiden kuollessa ja uusien julkaisussa, on järkevää optimoida verkkosivustosi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ja tämä tarkoittaa nopeimman latauksen, erittäin turvallisen ja yhteensopivan PHP-version käyttöä.
Joten tarkista, mitä PHP-versiota WordPress-sivustosi käyttää, ja tee muutos, jos et pidä näkemäsi. Sinä ja sivustosi vierailijat olette tyytyväisiä.