Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka parantaa talouttasi enneagrammityyppisi perusteella

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka parantaa talouttasi enneagrammityyppisi perusteella

Itsensä löytämisen etsintä on loputon matka. Mitä enemmän tunnemme itsemme, sitä enemmän meidän on tarkasteltava hyviä ominaisuuksiamme, mutta myös negatiivisia ominaisuuksiamme.

Työkalu, josta monet pitävät apua, ovat persoonallisuuden profiloijat. Nämä testit voivat kaventaa tunteiden, ajattelutapojen ja motivaatioiden määrää ja auttaa meitä ymmärtämään, miksi toimimme niin kuin toimimme.

Yksi suurimmista nykyään käytetyistä persoonallisuuden profiloijista on Enneagrammi-teoria. Tämän persoonallisuustestin erottaa muista se, että se ei ainoastaan ​​osoita, miten käyttäydyt nyt, vaan myös kuka sinusta voisi tulla. Se auttaa sinua löytämään miksi teet mitä teet ja kuinka tehdä parempia valintoja.

Tämä tekee Enneagramista hyödyllisen työkalun selvittäessämme, miksi käytämme rahaa niin kuin käytämme ja kuinka voimme parantaa taloudellisia tapojamme.

Mikä on Enneagrammi?

Enneagrammi on persoonallisuuden profilointijärjestelmä, jossa on yhdeksän eri tyyppiä, joista jokainen on merkitty numerolla. Jokaisella tyypillä on erilaiset sisäiset motivaatiot ja maailmankuvat, jotka vaikuttavat heidän ajattelu-, tunne- ja toimintamalleihinsa.

Kuinka Enneagrammityyppisi vaikuttaa kuluttamiseen

Enneagrammityyppisi tunteminen voi auttaa sinua ymmärtämään motiivejasi, ja se pätee erityisesti kulutukseen.

“Enneagramminumerosi selittää, miksi käytät niin kuin kulutat”, sanoo Jenn Whitmer, Certified Enneagram Coach. “Kahdella eri numerolla voi olla täsmälleen sama käyttäytyminen, mutta ne yrittävät vastata erilaisiin tarpeisiin.”

Joten jos haluat parantaa kulutustasi, selvitä ensin kulutuspersoonallisuutesi niiden tarpeiden perusteella, joita yrität täyttää. Löydät enneagrammityyppisi ottamalla a Ilmainen Enneagrammitesti tai lukea jotakin monista suosittuja kirjoja aiheesta, kuten Tie takaisin luoksesi.

1. The Reformer (alias The Budget Lover)

He voivat olla rationaalisia, itsehillittyjä ja yleensä perfektionisteja. Heillä on taipumus tukahduttaa omia henkilökohtaisia ​​tarpeitaan ja halujaan näyttää muille, että heillä on kaikki yhdessä, ja he voivat kärsiä kovasta sisäisestä kriitikosta.

“Heidän “mustavalkoisen” maailmankuvansa tekee heistä budjetoinnin mestarit, Whitmer sanoo. “Ihmiset viihtyvät tekemällä oikeita asioita, ja budjetit auttavat heitä tekemään sen.”

Pyrkimys täydellisyyteen motivoi pysymään budjetin alapuolella kaikissa luokissa. ”Perheen budjetissamme miehelläni ja minulla on kumpikin 100 dollaria käytettäväksi harkinnanvaraisena rahana joka kuukausi. Minun on vaikea käyttää rahojani”, sanoi Brittany Kline, tyyppi One ja The Savvy Couple -blogin toinen omistaja. “Jos kysyt minulta missä tahansa vaiheessa kuukauden aikana, kuinka paljon rahaa minulla on jäljellä 100 dollaristani, voin kertoa sinulle melkein penniin asti.”

Tyyppiykköset voivat parantaa menojaan varmistamalla, että heidän budjettinsa sisältää heidän arvostamansa asiat ja antamalla itselleen luvan käyttää rahaa niihin.

Aiheeseen liittyvä: 7 parasta budjetointisovellusta kaikentyyppisille budjetoijille

2. The Helper (alias The Giver)

Kaksikko on välittävä, auttavainen ja ihmissuhdehakuinen. He löytävät merkityksen yhteydenpidosta ja empatiasta muiden kanssa.

🔥 Empfohlen:  10 tapaa täydentää sosiaalisen median yhteisöäsi

Kaksikon halu tulla tarpeellisiksi ja arvostetuiksi saa heidät antamaan avokätisesti rahansa perheelle, ystäville ja asioille, joista he välittävät. Hyvin tehtynä tästä voi olla todella apua. Muuten se voi johtaa siihen, että muut tulevat taloudellisesti riippuvaisiksi kahdesta tai käyttävät rahaa hyväntekeväisyyskuvansa vahvistamiseen.

Jos olet kaksi, aloita arvioimalla ihmiset ja syyt, joita haluat tukea. Aseta sitten raja lahjoituksillesi noudattamalla budjettia. Aseta rajat ystävien ja perheenjäsenten kanssa, jotka hyödyntävät lahjoitusluonnettasi.

3. The Achiever (alias The Status Spender)

Kolmikot ovat tavoitteellisia, määrätietoisia ja mukautuvia. He ovat mielikuvatietoisia ja voivat olla liian huolissaan muiden mielipiteistä heistä. Kolmoset käyttävät mieluummin rahaa asioihin, jotka tekevät vaikutuksen muihin tai lisäävät heidän asemaansa, mutta miltä ne näyttävät, riippuu yksilöstä.

“Enneagrammityypin kolme saavuttajana arvostan sijoittamista ja taloudellisen tulostaulun valaisemista mahdollisimman korkealle”, sanoi Brian Robben, Robben Median toimitusjohtaja. ”Tärkeintä on nettovarallisuuteni, passiiviset tulot ja vuositulot. Sillä tavalla voitan rahapeleissä.”

Kolmikot, jotka käyttävät rahaa säilyttääkseen mielikuvan menestyksestä ja ylellisyydestä, ovat vaarassa kerätä velkaa, jos heidän tulonsa eivät pysy heidän elämäntapansa tahdissa.

Jos olet tyyppi kolme, voit parantaa talouttasi seuraamalla tulojasi ja noudattamalla kulutussuunnitelmaa. Muista sisällyttää säästötavoitteesi kuukausibudjettiisi sekä elämäntapatavoitteet, kuten laadukkaampien elämysten nauttiminen perheen kanssa.

4. Individualisti (alias The Emotional Spender)

Neloset ovat idealistisia, ilmeikkäitä ja omaperäisiä. He etsivät aina sitä, mitä puuttuu, joko sisäisesti tai suhteissaan, ja monet ilmaisevat itseään hyvin taiteen kautta.

Koska tunne, että tyhjiö on täytettävä, neloksista voi tulla tunnekuluttajia, jotka ostavat tavaroita saadakseen heidät tuntemaan olonsa onnelliseksi tai vahvistetuksi. Ostokset voivat olla niinkin yksinkertaisia ​​kuin “herkku” pitkän päivän tai loman jälkeen, mikä auttaa heitä pakenemaan arkeaan.

Whitmer sanoo, että neloset tarvitsevat tavan ilmaista itseään.

Jos olet Nelikkö, jolla on taipumus viettää tunne-elämää, etsi ilmaisia ​​tapoja ilmaista itseäsi, kuten kirjoittamalla, piirtämällä tai soittamalla musiikkia.

Aiheeseen liittyvä: 5 merkkiä, jotka osoittavat, että sinulla on ostoriippuvuus

5. The Investigator (alias The Deal Seeker)

Fives ovat analyyttisiä, innovatiivisia ja usein eristettyjä. Heitä motivoi tiedon hankkiminen ja omavaraisuuden parantaminen suojellakseen itseään ja resurssejaan epävarmuudelta.

Fives ovat luonnollisesti loistavia budjetoinnissa, mutta kun heidän on käytettävä rahaa, heidän huomionsa yksityiskohtiin ja tutkimustaidot tekevät niistä loistavia optimoimaan jokaisen dollarin löytää kuponkeja ja tarjouksia.

“Minun on ehdottomasti tiedettävä, mihin jokainen dollari menee! Se antaa minulle itseluottamusta, että voin hallita kulutustottumuksiani, sanoi Vickie Pierre, kirjoittaja ja Loans.orgin tutkija. ”Juuri toissapäivänä kerroin innoissani ystävälleni, kuinka ylpeä olin itsestäni, kun menin äskettäisellä matkalla vain 4 dollarilla yli budjetin. Jos se ei ole tyypillistä Five-käyttäytymistä, en tiedä mitä on!”

🔥 Empfohlen:  11 vinkkiä parhaan SEO-sisällön luomiseen vuonna 2023

Yksi tapa parantaa kulutustasi viidenneksi on arvioida, onko ostoksesi tarve vai vain suuri. Voit säästää paljon rahaa hyvällä sopimuksella, mutta rahan käyttämättä jättäminen voi säästää vielä enemmän.

6. The Loyalist (alias The Saver)

Kuutiset ovat ahkeria, vastuullisia ja luotettavia. He ovat uskollisia virheelle ja puolustavat kiivaasti ihmisiä, joista he välittävät. Kuusi uskoo, että jos jokin voi mennä pieleen, se menee. Tämä uskomus saa heidät nauttimaan rahojensa säästämisestä enemmän kuin mikään muu persoonallisuustyyppi.

Kuusi on ainoa Enneagrammityyppi, jolla on kaksi muunnelmaa sen suhteen, kuinka he käsittelevät pelkoa. Fobic Sixes ovat uskollisia järjestelmille ja uskomuksille ja pakenevat peloista. Vastafobiset Sixes ovat uskollisia ajatukselle, että kaikki järjestelmät ja uskomukset pitäisi kyseenalaistaa ja he etsivät asioita, joita he pelkäävät voittaakseen ne.

“Kuuteena minulla on tapana säästää ja valmistautua johonkin taantumaan, jonka tiedän olevan tulossa”, sanoi Kurt Perschke, vastafobinen Six ja Web Baby Showerin omistaja. ”Vastafobinen luonteeni on myös saanut minut etsimään taloudellista turvaa vaihtoehtoisten sijoitusten kautta; reuna voi olla turvapaikka.”

Kuutena voit löytää lohtua laskemalla, kuinka valmistautunut olet, käyttämällä a hätärahastolaskuri. Tulevaisuuteen valmistautumisen lisäksi älä unohda hidastaa tarpeeksi kauan nauttiaksesi nykyhetkestä.

7. The Enthusiast (alias The Impulsive Spender)

Seitsemän on spontaani, kiireinen ja optimistinen. He ovat innostuneita seikkailuista ja rakastavat kokeilla uusia asioita. Tämän vuoksi Sevens kyllästyy helposti, mikä voi saada heidät käyttämään impulsiivisesti matkustamiseen ja uusiin kokemuksiin.

“Asennan taloudellisia tavoitteita ja teen parhaani pitääkseni niitä kiinni, mutta huomaan silti kuluttavani liikaa ja ostavani impulsiivisesti asioita, jotka eivät kuuluneet budjettiini”, sanoi Marissa Owens, tyyppi Seven ja MOMarketMedian omistaja. “Se johtuu tärkeän kokemuksen menettämisen pelosta tai ikävystymisen pelosta, jos en tee sitä.”

Jos olet Enneagram-seitsemän, voit parantaa kulutustasi määrittelemällä “miksi” ja käyttämällä sitä motivaatiosi. Voit myös katsoa, ​​mitä muita Enneagrammin ominaisuuksia sinulla on ja pelata niiden kanssa. Esimerkiksi Owensilla on myös kakkostyypin piirteitä ja hän sanoo, että juuri nuo motiivit auttavat häntä hallitsemaan kulujaan.

“Kaksisiipeni muistuttaa minua siitä, että on tärkeää pitää kiinni budjetistani, jotta voin säästää rahaa ja käyttää sitä avokätisesti muihin”, hän sanoi. “Kun ajattelen muiden auttamista itseni palvelemisen sijaan, on helpompi pitää kiinni budjetistani.”

🔥 Empfohlen:  Miten avoin työhön linkedin toimii? (Täydellinen opas)

Aiheeseen liittyvä: Mielipide: Avioparilla tulisi olla erilliset pankkitilit. Tässä on miksi

8. The Challenger (alias The Stockpiler)

Kahdeksat ovat itsevarmoja, päättäväisiä ja suojelevat muita. Tyypin 8 persoonallisuudet arvostavat tilanteensa hallintaa, mikä saa monet heistä kaipaamaan taloudellista riippumattomuutta.

Tämä halu voi myös johtaa tavaroiden keräämiseen, mikä tekee niistä vähemmän riippuvaisia ​​muista ihmisistä. Kahdeksat ovat aina valmiita ja käyttävät yleensä rahaa ruokakomeronsa täyttöön, työkalujen ostamiseen tee-se-itse-projekteihin ja kaikkeen muuhun ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisyydestä ja omavaraisuudesta.

Kahdeksana saatat hyötyä lisääntyvästä keskinäisriippuvuudesta. Liity paikalliseen vaihtoon tai Ei osta mitään -ryhmä jakaa mitä sinulla on ja olla tarpeeksi haavoittuvainen kysymään, kun tarvitset jotain.

9. The Peacemaker (alias The People Pleaser)

Yhdeksän on helppokäyttöinen, osallistava, ja joskus niitä voidaan pitää päättämättöminä. He asettavat muiden tarpeet ja halut etusijalle säilyttääkseen rauhan ja yrittävät tukahduttaa heidän halunsa ja tunteensa nauttimalla ruoasta, juomasta tai viihteestä.

Yhdeksällä on yleensä vaikeuksia sanoa “ei”, ja he suostuvat usein asioihin, joita he eivät halua tehdä, mukaan lukien rahankäyttö. Nines lähtee päivälliselle, lomalle ja minne tahansa muualle heidän ystävänsä ja perheensä haluavat miettimättä, haluavatko he käyttää rahansa sinne.

Jos olet yhdeksän, harkitse enemmän itsemääräämisoikeutta ja oman etusi mukaisia ​​päätöksiä siitä, miten ja mihin käytät rahasi. Sen sijaan, että yrität sulautua yhteen, kohdista kulutussi prioriteetteihin. Sen sijaan, että kuluttaisit rahaa tukahduttaaksesi tunteita, etsi terveellisiä tapoja ilmaista niitä.

Aiheeseen liittyvä: Raha ja suhteet: Kuinka yhdistää taloutta ilman draamaa

Ei ole olemassa kaikille sopivaa kulutustyyliä

Enneagrammi-persoonallisuustyyppisi tunteminen voi olla tehokas työkalu kulutuksen parantamiseen. Haluatpa kuluttaa vähemmän tai antaa itsellesi luvan kuluttaa enemmän, sen avulla voit hyödyntää vahvuuksiasi ja antaa itsellesi anteeksi heikkoudet. Saatat myös huomata, että sinulla on muutamia erityyppisiä ominaisuuksia.

Loppujen lopuksi tavoitteena on luoda sinulle räätälöity kulutustyyli. Vasta sitten huomaat, että parempien kulutustottumusten luominen on helpompaa kuin luulit.