Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka pieni sosiaalisen median tauko voi tuoda sinulle yllättävän suuria terveyshyötyjä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka pieni sosiaalisen median tauko voi tuoda sinulle yllättävän suuria terveyshyötyjä

Sosiaalinen media ei ole terveellisin virkistystoiminta siellä; Voin henkilökohtaisesti taata sen. Lukuun ottamatta lukuisia riippumattomia tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet selkeän yhteyden sosiaalisen median käytön ja mielenterveyden heikkenevän kaavion välillä, masennukseen, ahdistuneisuuteen, vääriin trendeihin ja rehottavaan väärään informaatioon johtaneen käyttäjien tiedetään jopa lisäävän itsensä vahingoittamiseen.

Vielä pahempaa on, että sosiaalisen median alustat eivät tee siitä yhtään helpompaa. Algoritmit nojaavat verkkosisällön kulutuksen addiktiiviselle puolelle ja yrittävät pitää käyttäjät koukussa loputtomiin kiinnostukseen perustuviin suosituksiin. Monille käyttäjille tämä merkitsee tuntikausia tyhjäkäyntiä ja tuhoamista puhelimen näytöllä.

Dalle-E/OpenAI

Mutta näyttää siltä, ​​että päivittäisen sosiaalisen median surffausajan vähentäminen ei ole hyväksi vain mielenterveydelle, vaan myös fyysiselle hyvinvoinnille. Journal of Technology in Behavior Science -lehdessä julkaistu Swansean yliopiston uusi tutkimus viittaa siihen, että sosiaalisen median surffaamiseen käytetyn ajan lyhentäminen jopa 15 minuutilla parantaa fyysistä terveyttä tuntuvasti.

Osana tutkimusta Swansean yliopiston lääketieteellisen ja terveystieteiden tiedekunnan asiantuntijat pyysivät 20–25-vuotiaita osallistujia raportoimaan viikoittain fyysisestä ja henkisestä terveydestään sosiaalisen median aktiivisuuden vähentämisen jälkeen. Käyttäjät, jotka seurasivat ehdotusta, ilmoittivat “keskimäärin 15 %:n parantuneen immuunitoiminnassa, mukaan lukien vähemmän vilustumista, flunssaa, syyliä ja verrucaea”.

Se toimii odotettua paremmin

Andy Boxall/Digital Trends

Useimmat ihmiset käyvät sosiaalisen median humalaistunnoissa istumistilanteissa, kuten makaavat sängyllä tai sohvalla. Voimmeko siis päätellä, että sosiaalisen median käyttöä vähentämällä ihmiset käyttivät tuon ajan johonkin muuhun toimintaan tai vain antoivat keholleen enemmän lepoa, ja se vaikutti heidän fyysiseen hyvinvointiinsa – eikö?

”On perusteltu oletus, että sosiaalisen median käytön vähentäminen mahdollistaa muun toiminnan, joka voi olla terveellisempää. Emme todellakaan tiedä sitä; se voi olla, tai vaikutukset terveyteen voivat johtua stressin vähenemisestä, joka liittyy sosiaalisen median käyttämättä jättämiseen”, professori Phil Reed Swansean yliopiston psykologian laitokselta kertoi Digital Trendsille. “Annetaan heidän valita vapaasti, mitä he tekevät ylimääräisellä ajalla, on paljon tehokkaampaa”, hän lisää.

🔥 Empfohlen:  Kuinka estää Android-näyttöä sammumasta automaattisesti

Parantuneen fyysisen terveyden lisäksi osallistujat, jotka vähensivät aktiivisuuttaan sosiaalisessa mediassa, ilmoittivat myös unensa laadun parantuneen 50 % ja masennusoireiden vähentyneen 30 %. Itse asiassa testi oli niin tehokas, että ihmiset, joita pyydettiin lyhentämään sosiaalisen median aikaa 15 minuutilla joka päivä, päätyivät itse asiassa vähentämään näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa noin 40 minuuttia.

Jotain ilkeää käytöstä myös

Dalle-E/OpenAI

Professori Reed vastasi myöntävästi, kun kysyttiin, oliko tämä ensimmäinen laatuaan tutkimus, jossa osoitettiin yhteys vähentyneen sosiaalisen median käytön ja fyysisen hyvinvoinnin välillä. ”Uskon, että tämä on ensimmäinen laatuaan tutkimus, joka osoittaa selkeän yhteyden vähentyneen sosiaalisen median käytön ja fyysisen hyvinvoinnin välillä. Useat muut ovat tarkastelleet sosiaalisen median käytön vähentämisen vaikutusta henkiseen hyvinvointiin, mutta eivät fyysiseen hyvinvointiin”, hän kertoi Digital Trendsille.

Yksi näkökohta on kuitenkin vielä ratkaisematta – sosiaalisen median käytön ja terveysongelmien välisen suoran korrelaation määrittäminen vai ovatko muutokset hyvinvointimuuttujissa, kuten masennus, tai muut tekijät (kuten fyysisen aktiivisuuden lisääntyminen) tekijöitä, jotka katalysoi positiivisia muutoksia. Varmaa on, että nettovaikutus on positiivinen.

Kolmen kuukauden aikana tehty tutkimus päätyi myös yllättävään lopputulokseen. Tutkimuksen mukaan ihmisten käskemisellä lyhentää sosiaalisen median ruutuaikaa tietyllä aikavälillä ja sen käyttämisellä muuhun toimintaan oli itse asiassa päinvastainen vaikutus. Tämä ryhmä päätyi pidentämään sosiaalisen median surffaamisaikaansa jopa suuremmalla marginaalilla kuin suositeltu leikkaus.

Joten päivän päätteeksi tämä on johtopäätös. Sosiaalisen median kulutuksen leikkaaminen jopa 15 minuutin paketilla voi vähentää “riippuvuutta sosiaalisesta mediasta ja parantaa yleistä terveyttä ja immuunijärjestelmän toimintaa sekä vähentää yksinäisyyden ja masennuksen tunnetta”.

Tiivistetty versio tutkimuksesta on luettavissa Swansean yliopiston verkkosivuilla, ja koko tutkimuspaperi on myös saatavilla.