Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka rakennan maailmanlaajuisen sivuston maakohtaisella sisällöllä?
Tämä Ask an SEO -kysymys tulee Danilta Melbournessa, joka kirjoitti:
”Mikä on paras sivustorakenne sisältö-/uutispohjaiselle verkkosivustolle, joka haluaa olla kansainvälinen mutta myös maakohtainen?
Esimerkiksi haluat jakaa sisältöä Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Australiaan, Hongkongiin ja Singaporeen, mutta sitten erillistä sisältöä, joka on tarkoitettu pääasiassa Iso-Britannialle tai Australialle.
Onko parasta käyttää pääverkkotunnustason sivustoa (.com) maailmanlaajuista sisältöä varten ja käyttää sitten maakohtaisia alihakemistoja (.com/au/ tai .com/gb/)?
Onko sinulla silloin myös erillinen kotisivu jokaiselle maalle?”
Hei Dan, hyvä puoli tässä kysymyksessä on, että siihen ei todellakaan ole väärää vastausta.
Vaikka kansainväliset verkkosivustot saattavat olla hämmentäviä ja kalliita toteuttaa, sinulla on yleensä vapaus toimia parhaalla tavalla.
Occamin partaveitsi pätee enemmän kuin haluamme ajatella SEO:n suhteen.
Joten kyllä, vastata kysymykseesi, mielestäni se on yksinkertaisin lähestymistapa, vaikka se riippuu tuottamasi sisällön tyypistä.
Oletetaan esimerkiksi, että lataat englanninkielisiä kansainvälisiä uutisia, joita luetaan kaikkialla maailmassa.
Siinä tapauksessa yleinen ylätason verkkotunnus (gTLD) on paras reitti alihakemistoineen jokaiselle maalle, johon haluat kohdistaa.
Jos kuitenkin haluat luoda lokalisoitua sisältöä ja houkutella tiettyjä yleisöjä eri maissa, ccTLD:iden ja aliverkkotunnusten käyttämisessä on etuja, joista mielestäni on syytä keskustella.
Mikä URL-rakenne sopii minulle?
Viime kädessä uskon, että kaksi vaihtoehtoa sopii parhaiten verkkosivustollesi, joten voit valita, mikä on mielestäsi paras uutisorganisaatiollesi.
gTLD:t maakohtaisilla alihakemistoilla
Jos käytät kansainvälistä ja lokalisoitua sisältöä, sijoittaminen huipputason verkkotunnukseen, jossa on alihakemistoja eri maille, olisi helpoin vaihtoehto.
Jokaisella maakohtaisella aloitussivulla voi olla oma ainutlaatuinen aloitussivu, jossa on rajoitettu navigointi ja joka käsittelee tiettyä sisältöä kyseiseen maahan, kuten .com/au tai .com/uk.
Tämän lähestymistavan etuna on, että sen käyttöönotto on uskomattoman helppoa, ja kaikki verkkotunnuksen valtuudet jaetaan koko verkkosivustollesi. Lisäksi sinulla voisi olla sama tiimi, joka hallinnoi paikallista ja laaja-alaista sisältöäsi.
Valitettavasti tällä lähestymistavalla on kaksi haittapuolta.
Ensinnäkin alihakemistoillasi ei ole niin paljon paikallista tunnelmaa, mikä voi vaikuttaa hieman käyttökokemukseen.
Suurempi huolenaihe on kuitenkin se, että verkkosivustosi arkkitehtuuri voi muuttua sotkuiseksi, varsinkin jos jokaisella alihakemistolla on omat navigointiluokkansa.
Esimerkiksi monissa uutisorganisaatioissa on usein huipputason navigointipalkkeja, jotka käsittelevät tiettyjä kyseiseen maahan liittyviä kysymyksiä.
Otetaan tämä CNN:n verkkosivuston perusrakenne esimerkkinä:
Varo, että kaikki sisältö kuuluu URL-osoitteen rakenteeseen: https://example.com/us/newsstory, äläkä erillisiä alihakemistoja maakohtaisessa alihakemistossasi, kuten https://example.com/us/covid19/newsstory.
Tämä auttaa sinua välttämään navigointiongelmia ja tekemään verkkosivustostasi helpommin hallittavan.
Edut
- Helpoin toteuttaa.
- CMS:t tarjoavat helppo monikielinen hallinta.
- Minimi ennakkokustannukset.
- Helppo navigointi.
- Linkkipääoma jaetaan verkkotunnuksen yli.
Sisällön lokalisointi aliverkkotunnuksilla
Toisaalta, jos ensisijaisesti keskittyy lokalisoituun sisältöön ja siihen haluat sukeltaa, alueellisten verkkosivujen ylläpitäminen aliverkkotunnuksissa voi olla hyvä vaihtoehto.
Ihannetapauksessa sinulla olisi laaja gTLD, jossa on kansainvälistä sisältöä emobrändillesi.
Tämän jälkeen voit luoda aliverkkotunnuksia tietyille maille, jotka vetoavat kyseiseen väestöryhmään.
Joten gTLD:si voi olla englanninkielinen uutissivusto, josta EU:n, AUS:n ja Yhdysvaltojen ihmiset voivat nauttia (jos tämä on ensisijainen yleisösi), kun taas saatat isännöidä erillistä verkkotunnusta kullekin maalle, jos käsittelet tiettyjä aiheita. liittyvät kyseiseen maahan.
Valitettavasti tällä lähestymistavalla on monia haittoja.
- Sisällön isännöinti eri verkkotunnuksissa voisi olla haastavaa järjestää.
- Aliverkkotunnukset maksavat enemmän toteuttaa kuin alikansiot.
- Brändäystä voi olla vaikea ylläpitää jos verkkosivustollasi työskentelee useita tiimejä.
- Linkkipääoma ei jakaannu tasaisesti koko verkkotunnuksessasi.
Jos sinulla on kuitenkin erilliset tiimit, jotka työskentelevät sisällön parissa tietyillä alueilla maailmanlaajuisesti, on olemassa vahva syy paikkakohtaisen sisällön isännöimiselle aliverkkotunnuksessa.
Edut
- Lokalisoitu UX.
- Tehokkaampi maantieteellinen kohdistaminen.
- Sisältö on järjestelmällisempää alueen mukaan.
Ylimääräisiä huomioita
Kieli vs. maantieteellinen kohdistaminen
Nyt suuri osa siitä, mitä olemme tähän mennessä keskustelleet, keskittyy ensisijaisesti maantieteelliseen kohdistamiseen tietyille maille/alueille.
Mutta mitä tapahtuu, jos näissä maissa on paljon monikielisiä puhujia? Miten optimoimme sen?
Entä jos esimerkiksi kirjoitat kansainvälisiä uutisia englanniksi, mutta haluat luoda saman artikkelin espanjaksi ja esitellä sen etusivullasi?
Käytätpä sitten aliverkkotunnusta tai gTLD:tä, voit ottaa käyttöön hreflang-tunnisteita, joiden avulla voit luoda monikielistä sisältöä sekä laajoista että paikallisista aiheista.
Perus hreflang-tunniste on HTML-tunniste, kuten , ja se tarkoittaa, että verkkosivu on kirjoitettu hakukoneille tietyllä kielellä.
Joten jos haluat luoda englanninkielistä sisältöä ranskalaisille ihmisille, lisää tällainen tagi HTML-koodisi päähän:
On olemassa useita tapoja ottaa käyttöön hreflang-tunnisteita monikielisille puhujille eri maissa, mutta helpoin tapa on luoda kansio, jossa on kaikki hreflang-tunnisteet ja lähettää ne XML-sivustokartassa.
Avainsanatutkimus
On selvää, että verkkosivustosi ei kata kaikkia maita ja kieliä.
Joten ennen kuin käytät kymmeniä tunteja uuden aliverkkotunnuksen luomiseen, hreflang-tunnisteiden käyttöönottoon ja monikielisen sisällöntuottajien palkkaamiseen, sinun on tutkittava ja määritettävä, mihin maihin kannattaa kohdistaa.
Kansainvälinen avainsanatutkimus on loistava strategia selvittääksesi, mitkä markkinat sitoutuvat eniten verkkosivustoosi. Esimerkiksi, Semrush tarjoaa työkaluja, joiden avulla voin suodattaa avainsanatrendejä ja -tuloksia maittain englanniksi:
Lisäksi tämänkaltaiset työkalut antavat minulle perustason kunkin avainsanan maailmanlaajuisesta määrästä.
Vastaavasti voit tehdä saman avainsanatutkimuksen eri kielillä selvittääksesi, mitkä maat ovat eniten sitoutuneita espanjaan tai saksaan.
Koska verkkosivustosi keskittyy uutisiin ja ajankohtaisiin tapahtumiin, tutkimuksesi vaihtelee hieman.
Avainsanojen ja kilpailullisten tutkimusten tekeminen Semrushin, Ahrefsin ja Google Adsin kaltaisilla työkaluilla voi kuitenkin antaa hyvän käsityksen siitä, mitkä maat/kielet ovat kannattavin sijoitus.
Sisältö ja käännös
Lopuksi, jos verkkosivustosi keskittyy alueelliseen sisältöön, sinun on investoitava paikallisiin sisällöntuottajiin tarjotaksesi vierailijoille aidon uutiskokemuksen.
Palkkaa kääntäjiä ja vältä kääntäjän työkalujen käyttöä niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi yritä tehdä aliverkkotunnuksestasi tai alihakemistostasi mahdollisimman ainutlaatuinen kyseiselle maalle.
Viime kädessä tämä saattaa tarkoittaa verkkotunnuksesi tiettyjen osien hallinnan siirtämistä eri henkilöille ja ryhmille aluekohtaisen sisällön hallintaa varten.
Loppuhuomautukset
Päätös aliverkkotunnuksen vai alihakemiston välillä riippuu ensisijaisista liiketoimintatavoitteistasi.
Vaikka linkkien pääoman ja käänteisten linkkien kaltaiset näkökohdat ovat tärkeitä, päätöksen pitäisi riippua siitä, mikä lähestymistapa tuottaa parhaan liikennevirran ja sitoutumisen, varsinkin kun olet uutispohjainen/blogisivusto.
Riippumatta siitä, mitä strategiaa käytät, sinun on otettava mukaan muita tekijöitä, kuten hreflang-tunnisteita ja paikallisten sisällöntuottajien palkkaaminen, jotta sisältösi houkuttelee mahdollisimman laajaa yleisöä.
Lisää resursseja: