Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka saada enemmän tykkäyksiä Facebookissa: 27 vinkkiä ja temppua

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka saada enemmän tykkäyksiä Facebookissa: 27 vinkkiä ja temppua

Haluatko tietää salaisuuden saada lisää tykkäyksiä Facebookissa? Olet oikeassa paikassa.

Facebook-tykkäykset ovat enemmän kuin pelkkä turhamaisuusmittari.

Ne ovat tärkeä sijoitussignaali Facebook-algoritmissa ja auttavat määrittämään, kuinka näkyviä viestisi ovat yleisösi uutissyötteessä.

Lisäksi ne toimivat myös tärkeänä sosiaalisena todisteena yrityksille. Mitä enemmän tykkäyksiä Facebook-sivullasi on, sitä enemmän asiakkaat luottavat brändiisi.

Tässä viestissä opit saamaan lisää tykkäyksiä Facebookissa käyttämällä 27 todistettua vinkkiä ja temppua.

Valmis? Aloitetaan!

1. Työskentele Facebook-sivullasi

Jos yrität saada enemmän tykkäyksiä Facebook-yrityssivullesi, sivusi optimointi on askel numero yksi – tee tämä ennen kuin teet mitään muuta.

Varmista ensin, että URL-osoitteeksi on asetettu jotain mieleenpainuvaa (mieluiten tuotemerkkiäsi), jotta kohdeyleisösi on helpompi löytää. Voit muuttaa Facebook-sivun URL-osoitetta valitsemalla Sivuasetukset > Sivun tiedot > Käyttäjätunnus.

Seuraavaksi työskentele visuaalisten kuvien parissa. Ammattimainen, silmiinpistävä otsikko ja profiilikuva kulkevat pitkälle. Tässä hyvä esimerkki Mr. Beanilta (maailman neljänneksi tykätyin Facebook-sivu):

Huomaat, että yllä olevassa esimerkissä toimintopainike on asetettu seuraamaan, mutta voit muuttaa sen Tykkääksi sivusi asetuksista, jos tykkäykset ovat brändisi tärkein mittari.

2. Kiinnitä tärkeimmät viestisi

Seuraava asia, jonka haluat tehdä optimoidaksesi Facebook-sivusi, on kiinnittää tärkeimmät viestisi.

Kiinnitys asettaa viestisi sivun yläosaan parantaakseen niiden näkyvyyttä, mikä puolestaan ​​auttaa heitä saamaan enemmän tykkäyksiä ja vuorovaikutusta:

Joten jos tietty Facebook-viesti on tärkeä brändillesi, varmista, että kiinnität sen.

3. Ota pikavastaukset käyttöön

Viimeinen asia, jonka saatat haluta tehdä asettaaksesi sivullesi mahdollisimman paljon tykkäyksiä, on ottaa pikavastaukset käyttöön.

Pikavastaukset ovat automaattisia viestejä, jotka lähetetään automaattisesti takaisin asiakkaille, jotka lähettävät viestiä sivullesi.

Voit ottaa ne käyttöön Meta Business Suiten kautta. Navigoi vain kohteeseen Saapuneet > Automaatiot > Luo automaatio > Tervehtiä ihmisiä > Välitön vastaus. Kirjoita sitten viesti, jonka haluat lähettää välittömänä vastauksena.

Jos päätavoitteesi on saada tykkäyksiä, voit kokeilla jotain tällaista:

4. Suunnittele strategiasi

Jos haluat saada enemmän Facebook-sitoumusta ja -tykkäyksiä, dokumentoitu sosiaalisen median markkinointistrategia auttaa. Tämä ohjaa ponnistelujasi ja auttaa sinua menestymään.

Jos sinulla ei vielä sellaista ole, aloita lukemalla oppaamme voittavan sosiaalisen median markkinointistrategian rakentamisesta.

Strategiasi tulee hahmotella asioita, kuten sisältöyhdistelmäsi (esim. 20 % mainospostauksia, 30 % koulutusviestejä, 30 % hauskoja meemejä, 20 % Facebook-keloja jne.), julkaisuaikataulusi (esim. kerran päivässä klo 17), brändityylisi ohjeet, Facebook-ryhmät, joissa aiot jakaa sisältöä jne.

5. Lähetä useammin

Mitä useammin julkaiset, sitä enemmän ihmisiä tavoitat. Ja mitä enemmän ihmisiä tavoitat, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia saada Facebook-tykkäyksiä ja muita sitoumuksia.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi pyrkiä julkaisemaan sisältöä Facebookiin 1-3 kertaa viikossa. Mutta jotkut merkit julkaisevat useita kertoja päivässä.

Jos tarvitset apua uusien ideoiden jakamiseen, sosiaalisen median automaatiotyökalut voivat auttaa.

Voit esimerkiksi käyttää Missinglettr-ohjelmaa muuntaaksesi blogikirjoituksen automaattisesti useiksi Facebook-viesteiksi ja lisätäksesi ne kirjastoosi, jotta ne poistuvat ajan myötä. Tai määritä automaattinen sisällön kuratointi täyttääksesi kalenterisi sisällöllä, joka on todistetusti resonoiva kohdeyleisösi kanssa.

6. Lähetä oikeaan aikaan

Ihannetapauksessa sinun pitäisi julkaista Facebookissa silloin, kun kohdeyleisösi on aktiivisin.

Näin useammat ihmiset näkevät viestisi (ja toivottavasti pitävät niistä).

Mutta älä huoli, sinun ei tarvitse olla ketjutettuna Facebookiin 24/7 voidaksesi julkaista, kun yleisösi on verkossa.

Voit käyttää sosiaalisen median ajoitustyökalua, kuten SocialBee, ajoittaaksesi julkaisut etukäteen intuitiiviseen sisältökalenteriin, ja se lähettää ne automaattisesti oikeaan aikaan sinulle.

Jotkin ajoitustyökalut voivat jopa laskea parhaan ajan postaamiseen sitoutumishistoriasi perusteella.

7. Järjestä palkintoja

Lahjoitukset voivat olla loistava tapa saada viruksen huomio Facebook-sivullesi ja saada samalla paljon tykkäyksiä.

Päästäksesi alkuun, sinun on rekisteröidyttävä sosiaalisen median kilpailutyökaluun. Suosittelemme SweepWidgetin käyttöä, koska se on helppokäyttöinen, edullinen, joustava ja monipuolinen.

Käytä sitten työkaluasi lahjan määrittämiseen. Sinun on valittava palkinto (jota yleisösi haluaa) ja lisättävä osallistumistavat (toiminnot, jotka käyttäjien on suoritettava osallistuakseen saadakseen mahdollisuuden voittaa).

🔥 Empfohlen:  Kuinka pitkä sivun latausaika vaikuttaa tulokseen

Osallistumisvaatimuksena ei voi olla “tykkää tästä sivusta” tai “tykkää tästä julkaisusta”. Mutta kiertotapana voit käyttää sen sijaan “käyntiviesti”- tai “käynti sivulla” -toimintoa. Tämä ohjaa liikennettä viesteihisi/sivuillesi, ja käyttäjät voivat päätyä pitämään niistä joka tapauksessa.

Varmista vain, että olet tietoinen Facebookin kilpailusäännöistä ja ohjeista ja että kilpailusi on voimassa kaikkien sovellettavien lakien ja säädösten mukaisesti.

8. Luo virussisältöä

Paras tapa saada tuhansia Facebook-tykkäyksiä on luoda postaus, joka leviää viraalisesti.

Viruspostauksia jakaa suuri joukko ihmisiä. Ja parhaat esimerkit viruspostauksista voivat tavoittaa miljoonia ihmisiä ja kerätä kymmeniä tuhansia tykkäyksiä.

Huumori voi olla loistava tapa parantaa viestiesi viraalisuutta. Ihmiset rakastavat jakaa sisältöä, joka saa heidät nauramaan ystäviensä kanssa, minkä vuoksi hauskat viestit saavat yleensä niin paljon tykkäyksiä ja jakoja.

Muita usein viruksellisia viestejä ovat motivoiva sisältö, arvoituksia, humanisoituja tarinoita ja tieteellinen tutkimus.

Tässä on esimerkki jälkimmäisestä Facebook-sivulta Relationship Rules, joka keräsi 1,8 000 jakoa ja 7 000 tykkäystä:

Voit nähdä, miksi tämä postaus levisi virukseksi: Kaikki Relationship Rules -yleisön esikoiset tarttuivat tilaisuuteen ihailla ja jakoivat tutkimuksen sisarustensa kanssa.

9. Käytä kuvia ja videoita

Kuvat ja videot vievät enemmän tilaa Facebook-syötteessä tavallisiin tekstiviesteihin verrattuna, mikä tekee niistä näkyvämpiä.

Lisäksi visuaaliset viestit ovat myös parempia kiinnittämään käyttäjän huomion ja saamaan heidät lopettamaan vierityksen ja huomaamaan.

Tämän seurauksena Facebookin käyttäjät pitävät, kommentoivat ja jakavat kuva- ja videopostauksia todennäköisemmin kuin tavallisia julkaisuja. Itse asiassa keskimääräisen Facebook-videon sitoutumisaste on 0,26 %, mikä on huomattavasti korkeampi kuin muissa viesteissä.

Lopputulos on selvä: jos haluat enemmän tykkäyksiä, varmista, että käytät kuvia ja videoita viesteissäsi.

10. Jaa uudelleen virussisältöä

Voi olla vaikeaa keksiä tarpeeksi tuoreita uusia ideoita Facebook-postauksille sisältökalenterisi täyttämiseksi.

Mutta muista, että viestisi ei tarvitse olla täysin alkuperäinen.

Voit suurentaa sisältökalenteriasi jakamalla uudelleen olemassa olevaa virussisältöä, jonka on jo todistettu resonoivan yleisösi kanssa.

Ja itse asiassa tämä voi olla loistava tapa saada tonnia tykkäyksiä nopeasti. On olemassa useita erittäin menestyneitä Facebook-sivuja, jotka jakavat uudelleen virussisältöä ja ovat onnistuneet saamaan satoja tuhansia tykkäyksiä.

Esimerkiksi Facebook-sivu Just Satisfying Things julkaisee uudelleen tyydyttäviä videoita, jotka on hankittu eri puolilta verkkoa, kuten tämä:

Ja heidän sivullaan on yli puoli miljoonaa tykkääjää ja 2,5 miljoonaa seuraajaa. Tuo ei ole huono.

11. Kierrätä parhaiten menestynyt sisältösi

Sen lisäksi, että julkaiset uudelleen muiden ihmisten virussisältöä, voit myös kierrättää ja jakaa uudelleen omia viestejäsi saadaksesi niistä enemmän arvoa.

Käytä Metan sisäänrakennettua analytiikkaa (tai syvempää näkemystä varten sosiaalisen median analytiikkaohjelmistoa) tunnistaaksesi, mitkä viestistäsi saivat eniten tykkäyksiä ja sitoutumisia.

Jätä ne sitten sosiaalisen median aikatauluun myöhempää ajankohtaa varten. Anna heille uusi kuvateksti, jotta se pysyy tuoreena, ja varmista, että jätät tarpeeksi aikaa viestien väliin, jotta se ei vaikuta liian toistuvalta.

12. Luo Facebook-rullat

Facebook Reels on Metan vastaus TikTokiin.

Kelat ovat lyhytmuotoisia videoita, joissa on viraalisia äänileikkeitä, musiikkia, tehosteita jne., jotka näkyvät Facebookin katseluvälilehdellä (sekä käyttäjän kotisivulla).

Ja koska lyhytmuotoiset videot ovat tällä hetkellä niin suosittu muoto, kelat saavat yleensä enemmän katselukertoja ja sitoumuksia kuin tavalliset viestit.

Itse asiassa se on alustan nopeimmin kasvava formaatti.

Joten jos et vielä julkaise keloja, nyt on aika aloittaa. Lisää lyhytmuotoinen video sisältövalikoimaasi, niin se voi auttaa sinua saamaan lisää tykkäyksiä.

13. Käytä Facebook Liveä

Livestreamit ovat toinen nopeasti kasvava sisältömuoto Facebookissa.

Live-videot ovat loistavia keskustelun herättäjänä, ja ne synnyttävät jopa kuusi kertaa enemmän vuorovaikutusta kuin tavalliset videot.

Kokeile suoratoistoa viikoittain tai kuukausittain, ja se voi auttaa saamaan lisää tykkäyksiä.

14. Käytä hashtageja

Hashtagit eivät ole yhtä tärkeitä Facebookissa verrattuna muihin alustoihin, kuten Instagramiin, mutta niillä on silti merkitystä.

Ne tekevät viesteistäsi haettavia, löydettäviä ja interaktiivisempia. Varmista siis, että käytät niitä tarvittaessa.

🔥 Empfohlen:  Prosper Personal Loans Review 2023

Siellä on paljon työkaluja, jotka voivat auttaa sinua löytämään suosittuja ja trendikkäitä hashtageja omalta markkinaraoltasi. Ja SocialBeessa voit jopa luoda oman hashtag-kokoelmasi.

15. Suorita kilpailijatutkimusta

Toinen loistava tapa saada enemmän tykkäyksiä Facebookissa on muuttaa kilpailijasi strategioita.

Aloita tunnistamalla, ketkä ovat parhaiten suoriutuneita kilpailijoitasi. Nämä ovat brändejä/vaikuttajia, joilla on tapana saada eniten tykkäyksiä/sitoumuksia/seurauksia omalla markkinaraollasi (heillä pitäisi olla sama kohdeyleisö kuin sinulla).

Katso sitten mitä he tekevät. Miten he saavat niin monta sitoutumista? Onko olemassa tiettyä viestimuotoa, johon he keskittyvät? Millaista sisältöä he luovat? Lisäävätkö he julkaisujaan vai ovatko heidän tulokset täysin orgaanisia? Ota oppimasi mukaan ja käytä sitä omassa strategiassasi.

Suosittelemme käyttämään kilpailijoiden analyysityökalua ajan säästämiseksi sen sijaan, että tekisit kaiken manuaalisesti. Sosiaalinen asema on loistava vaihtoehto.

Se auttaa sinua tunnistamaan nopeasti johtavat kilpailijasi ja heidän parhaiten suoriutuneen sisällön sekä poimimaan hyödyllisiä tietoja automaattisesti.

16. Kommentoi muiden ihmisten viestejä

Oman markkinaraon suosittujen viestien kommentoiminen on loistava tapa saada enemmän katseita Facebook-profiilillesi/sivullesi.

Keskity viesteihin, jotka saavat tuhansia katselukertoja ja tykkäyksiä, ja yritä jättää kommentteja, jotka ovat hyödyllisiä, hauskoja tai kiinnostavia.

Ajatuksena on, että ihmiset näkevät kommenttisi ja voivat napsauttaa sivullesi. Ja jos he pitävät näkemästään, he saattavat pitää sivustasi/sisällöstäsi.

Ota tämä video esimerkiksi BigDawsTv:stä:

Alkuperäinen videojulkaisu keräsi huimat 45 miljoonaa katselukertaa. Ja ylin kommentti sai 12 000 tykkäystä. Se on paljon sitoutumista yhdestä yksinkertaisesta vastauksesta.

17. Kutsu ystäväsi ja perheesi tykkäämään sivustasi tai viesteistäsi

Tämä on helppo voitto, jonka voit saada suoraan portista.

Kun luot uuden Facebook-sivun, kosketa olemassa olevaa verkostoasi pyytämällä ystäviäsi ja perhettäsi tykkäämään siitä. He pitävät sivustasi paljon todennäköisemmin kuin satunnaiset käyttäjät, joten tämä voi olla erittäin tehokasta.

Aloita siirtymällä sivullesi ja napsauttamalla -kuvake ja valitse Kutsua ystäviä. Valitse sitten niiden profiilien nimet, jotka haluat kutsua. Helppo!

18. Laajenna verkkoasi

Olemme juuri tarkastelleet, kuinka voit saada helppoja sivutykkäyksiä kutsumalla olemassa olevaa verkostoasi tykkäämään sivustasi.

Joten saadaksesi vielä enemmän tykkäyksiä, sinun tarvitsee vain laajentaa verkostoasi hankkimalla uusia ystäviä.

Facebook on loppujen lopuksi sosiaalinen mediaverkosto, joten käytä sitä sellaisena ja ole sosiaalinen.

Liity ryhmiin, vietä aikaa ja hanki ystäviä. Sitten kun olet rakentanut suhteen, pyydä uusia ystäviä tykkäämään sivustasi.

19. Kutsu yleisösi tykkäämään sivustasi tai viesteistäsi

Ystävien ja perheen lisäksi voit myös joukko kutsua ihmisiä, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa aiemmin, tykkäämään sivustasi Meta Business Suiten kautta.

Voit tehdä tämän avaamalla Meta Business Suiten työpöydällä ja valitsemalla Profiili > Yleisön kasvu > Lähetä kutsut.

Valitse sitten vaihtoehto lähettää kutsuja ihmisille, jotka ovat reagoineet Facebook-viesteihisi.

20. Tunne kohdeyleisösi

Se auttaa tutkimaan tarkasti, kuka kohdeyleisösi on, kun suunnittelet Facebook-strategiaasi.

Mitä paremmin ymmärrät yleisöäsi, sitä helpompi sinun on luoda asiaankuuluvaa sisältöä, joka resonoi heidän kanssaan ja saa tykkäyksiä.

Lisäksi hyvä käsitys yleisöstäsi auttaa sinua määrittämään kohdistusvaihtoehtoja maksetuille mainoskampanjoille, jotta voit saavuttaa paremman sijoitetun pääoman tuoton.

Ja se helpottaa heidän aktiivisimpien Facebook-ryhmien löytämistä (tutustumme seuraavaksi siihen, kuinka voit käyttää Ryhmiä saadaksesi lisää Facebook-tykkäyksiä).

Analytics voi auttaa sinua selvittämään, kuka yleisösi on ja minkälaiseen sisältöön he reagoivat. Voit käyttää Meta Business Manageria saadaksesi ilmaista analytiikkaa, mutta saat parempia tietoja kolmansien osapuolien ratkaisuista, kuten Social Status.

21. Liity Facebook-ryhmiin

Jotta saisit enemmän näkyvyyttä Facebookissa, on tärkeää olla aktiivinen osallistuja yhteisöissä, joista kohdeyleisösi löytyy.

Hyvä tapa tehdä tämä on liittyä ryhmiin, jotka liittyvät omaan markkinarakoonsi. Voit kommentoida ja olla vuorovaikutuksessa muiden jäsenten kanssa saadaksesi lisää tykkäyksiä.

Voit myös mainostaa sivuasi suoraan, mutta tämä riippuu Facebook-ryhmän erityissäännöistä. Muista viitata sääntöihin ennen kuin julkaiset mainossisältöä.

22. Tee yhteistyötä vaikuttajien kanssa

Yhteistyö muiden vaikuttajien kanssa on loistava tapa tavoittaa uusia yleisöjä ja saada lisää tykkäyksiä Facebookissa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä rahaa metaversessa (20 todistettua tapaa)

Voit käyttää vaikuttajien markkinointityökaluja korostaaksesi vaikutusvaltaisia ​​sisällöntuottajia omalla markkinaraollasi ja suorittaa sitten yhteistyökampanjoita, jotka auttavat sinua mainostamaan sivuasi.

Vaikuttajamarkkinointikampanjoita ajaessasi sinun ei tarvitse keskittyä vain Facebookiin. Voit ajaa kampanjoita Instagramissa, Twitterissä ja muissa palveluissa ja lisätä linkkejä, jotka ohjaavat katsojia Facebook-sivullesi.

23. Ristimainonta muilla sosiaalisen median alustoilla

99 prosentilla Facebookin käyttäjistä on muita sosiaalisia tilejä, joten voit helposti saada lisää Facebook-seuraajia ohjaamalla heidät muista kanavista.

Jos sinulla on esimerkiksi hyvä seuraaja Instagramissa, voit rohkaista seuraajiasi menemään Facebookiin ja tykkäämään sivustasi.

Muista lisätä linkit Facebook-sivullesi kaikkiin sosiaalisen median biosiin, ja voit myös lisätä toimintakehotuksen seuraajillesi tykkäämään Facebook-sivustasi.

24. Ohjaa liikennettä verkkosivustoltasi

Jos sinulla on verkkosivusto, jolla on jo käyntejä, voit tehdä monia eri asioita kannustaaksesi kävijöitäsi pitämään Facebook-sivustasi.

Joitakin vaihtoehtoja ovat sosiaalisten linkkien lisääminen verkkosivustosi alatunnisteeseen tai sivupalkkiin, Facebook-tykkäyspainikkeen lisääminen blogiviesteihisi tai voit jopa lisätä ponnahdusikkunan, jossa kävijöitä pyydetään tykkäämään Facebook-sivustasi.

Toinen vaihtoehto on lisätä ylimääräinen vaihe sähköpostin rekisteröitymislomakkeeseen. Kun verkkosivustosi vierailijat ovat kirjautuneet sähköpostilistallesi, voit pyytää heitä pitämään sosiaalisen median profiileistasi kätevien yhden napsautuksen sosiaalisten kuvakkeiden avulla.

25. Pyydä tykkäyksiä sähköpostiisi

Jos sinulla on sähköpostilista, mutta yhteystietosi eivät muutu Facebook-tykkäyksiksi, on hyvä idea sisällyttää sähköposteihisi sosiaaliset kuvakkeet, joita lukijat voivat napsauttaa tykätäkseen Facebook-sivustasi.

Voit lisätä nämä linkit jokaiseen lähettämääsi sähköpostiin, mutta voi myös olla hyödyllistä lähettää omistettuja sähköpostiviestejä Facebookistasi tykkäämisestä, jos aiot keskittyä erityisesti Facebook-markkinointiin.

Jos olet todella kiinnostunut kasvattamaan Facebook-tykkäyksiäsi, voit innostaa lukijoita tarjoamalla alennuksia tilauksistasi vastineeksi Facebook-sivusi tykkäämisestä.

26. Suorita Facebook-mainoskampanjoita

Orgaanisten tykkäysten saaminen Facebookissa on paljon vaikeampaa kuin ennen, joten saattaa olla syytä harkita maksettujen mainoskampanjoiden toteuttamista yrityksesi löydettävyyden lisäämiseksi Facebookissa.

Facebookin maksullinen mainosjärjestelmä on todella helppokäyttöinen ja sen tiedetään olevan tehokas tapa saada tykkäyksiä erityisesti pienille tai paikallisille yrityksille, joilla on hyvin tarkka kohdeyleisö.

Maksullisten mainoskampanjoiden luominen Facebookissa on myös todella helppoa. Voit asettaa kulutusrajat varmistaaksesi, että et ylitä mainosbudjettiasi, ja maksat aina, kun Facebook-käyttäjä napsauttaa mainoksiasi.

27. Älä osta tykkäyksiä

Vaikka se voi olla houkuttelevaa, kun haluat kasvattaa seuraajaasi, tykkäysten ostaminen ei ole koskaan hyvä idea. Ostetut tykkäykset eivät ole aitoa sitoutumista, ja ne voivat heikentää suorituskykyäsi algoritmissa.

Paljon parempi tapa on kasvattaa seuraajiasi orgaanisesti, vaikka se vie vähän kauemmin. Jos haluat kestävän Facebook-näkyvyyden ja aktiivisen seuraamisen, orgaaninen kasvu on ainoa tapa saavuttaa tämä.

Ainoa etu tykkäysten ostamisessa on, että se voi auttaa sinua ansaitsemaan sosiaalista näyttöä ja luomaan brändiluottamusta, kun uudet Facebook-käyttäjät löytävät sivusi, mutta se voi olla käyttöehtojen vastaista ja johtaa kieltoon. Riski ei vain ole sen arvoista.

Lopulliset ajatukset

Tämä päättää oppaamme siitä, kuinka saada lisää tykkäyksiä Facebookissa. Toivomme, että siitä oli apua!

Kun olet täällä, saatat haluta tutustua muihin sosiaalisen median oppaihimme:

Onnea!