Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka saada freelance-työntekijä tahdikkaasti irti

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka saada freelance-työntekijä tahdikkaasti irti

Freelancerit ovat nykyään tärkeä osa työvoimaa monille yrityksille. Sen on arvioitu 70,4 miljoonaa Amerikkalaiset tekevät jonkinlaista freelance-työtä.

Tämä asettaa yritykset ainutlaatuiseen asemaan hallita joskus etätyövoimaa, joka ei ole aivan kuten tavallinen työntekijä.

Ensinnäkin et todellakaan “irta” freelanceria, koska he eivät teknisesti toimi sinulle perinteisessä mielessä. Mutta se ei tarkoita, etteikö jonkun päästäminen irti, vaikka olisit työskennellyt hänen kanssaan freelance-periaatteella, ei olisi vaikeaa. Se todella on!

Lisäksi luultavasti otat heiltä pois työtä, jonka he ovat luottaneet tuloihinsa. Sinulla on luultavasti hieman huono olo tästä. Sinun on silti kiinnitettävä huomiota siihen, mikä on yrityksesi etua ennen kaikkea.

Hyvä uutinen on, että freelancerit ovat tottuneet antamaan ja saamaan 1099 työntekijää tai “itsenäistä urakoitsijaa”. Vaikka heillä olisi pitkäaikaisia ​​sopimuksia asiakkaiden kanssa, on odotettavissa, että tarpeet ja budjetit voivat muuttua milloin tahansa.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Kun freelancer ansaitsee jäädä

Useimmat freelancerit tekevät mitä he tekevät rakkaudestaan. He johtavat omaa yritystään ja valitsevat, mistä he haluavat kirjoittaa ja minkä asiakkaiden kanssa he työskentelevät.

Kuten kaikissa muissakin ammateissa, on huonoja omenoita, mutta useimmiten saat erittäin innostuneen freelancerin, joka on erinomainen työssään.

Freelancereillä on usein monenlaisia ​​taitoja eri aloilla. Koska he ovat työskennelleet niin monille eri yrityksille, he voivat usein tarjota uusia lähestymistapoja ja oivalluksia, joita et ehkä saa ilman ulkopuolista näkökulmaa.

Parhaat freelancerit jatkavat oppimista ja taitojensa kehittämistä. Monet jatkavat oppimista ja uusien, toisiaan täydentävien palvelujen, kuten hakukoneoptimoinnin, sisältöstrategian ja jälkiaikataulutuksen, kehittämistä. He haluavat kehittyä ja löytää uusia tapoja miellyttää asiakkaitaan.

Freelancereille, jotka haluavat pysyä yrityksessä pitkällä aikavälillä, on tärkeää pitää taitonsa ajan tasalla ja jatkaa oppimista ja kehittymistä.

Parhaat freelancerit tarkastelevat asiakkaan toiveita ja ehdottavat muita tapoja auttaa ja muita tehtäviä, joita he voisivat ottaa.

He voivat myös olla varmoja ehdottaessaan muita aiheita, joista kirjoittaa, tai lisätäkseen lisäyksiä, joita ei pyydetty, kuten sisäisiä linkkejä.

Sen lisäksi, että freelancerit voivat välttää irtisanoutumisen, tämä on juuri sitä, mitä jokainen yritys haluaa nähdä, kun se etsii ahkeria freelancereita, joita he haluavat pitää.

Aika sanoa hyvästit

Kun käytät suuren freelance-joukon palveluita, on väistämätöntä, että saatat joutua lopettamaan niiden käytön jossain vaiheessa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää Chat GPT 4:ää ilmaiseksi

Johtuipa tämä työnkulun tarpeidesi muutoksesta, freelance-työn laatu ei ole sitä mitä haluat, tai olet ehkä vain löytänyt jonkun, joka sopii tarpeisiisi paremmin. Kaikki nämä skenaariot tapahtuvat melko säännöllisesti freelance-ihmisten kanssa.

Riippumatta syystä, kukaan ei halua käskeä jotakuta rypistämään, eksymään tai lähtemään vaellukselle. Kiusoittelen vain. Et sanoisi sitä kenellekään, mutta on olemassa tapoja päästää joku tahdikkaasti irti helposti.

Tässä on joitain, mitä saa ja ei saa tehdä, kun olet valmis “potkuttamaan” freelancerin tiimistäsi:

1. Älä vain haamu heitä

Tämä on todella turhauttavaa freelance-työntekijänä olemista. Kun freelancerilla on asiakas, johon hän luottaa tai jonka kanssa hän on työskennellyt pitkään, ja yhtäkkiä asiakas katoaa täysin nollasta syystä, se voi jättää freelancerin tunteen, että hän teki jotain väärin.

He raatelevat aivojaan ja käyvät läpi jokaista pientä vuorovaikutusta, vaikka sopimuksen asiat olisivatkin pinnalla menneet hyvin.

Se on epäreilua heitä kohtaan eikä auta sinua myöskään, jos päätät työskennellä heidän kanssaan myöhemmin uudelleen.

Voit päättää, miten haluat irtisanoa freelancerina, mutta on tärkeää, että ainakin soitat hänelle kohteliaisuuspuhelulla tai sähköpostilla.

Ihannetapauksessa lopetat heidän palvelunsa tavallisella tavalla kommunikoit heidän kanssaan. Puhelinsoitto tai sähköposti on hyvä, jos kyseessä on etätyöntekijä. Jos he yleensä tulevat toimistoosi, haluat todennäköisesti tehdä sen henkilökohtaisesti.

Joka tapauksessa on asianmukaista ja huomaavaista varoittaa heitä tarpeidesi muuttumisesta. Kerro heille rehellinen syy. Freelancer on kuullut kirjasta kaikki syyt siihen, milloin asiakkaan tarpeet muuttuvat, jotta et järkytä häntä rehellisyydelläsi.

2. Soita tai lähetä sähköpostia

On asiakkaan tai työnantajan päätettävissä, haluatko lopettaa freelancer-palvelun puhelimitse tai sähköpostitse. Tämä voi riippua siitä, kuinka normaalisti kommunikoit heidän kanssaan.

Jos he ovat etätyöntekijöitä, puhelu tai sähköposti on hyvä. Jos he tavallisesti tulevat toimistoosi, haluat todennäköisesti tehdä sen henkilökohtaisesti.

Joka tapauksessa on asianmukaista ja huomaavaista antaa heille varoitus siitä, että tarpeesi ovat muuttuneet. Kerro heille rehellinen syy.

Freelancer on kuullut kirjasta kaikki syyt siihen, milloin asiakkaan tarpeet muuttuvat, joten et järkytä häntä rehellisyydelläsi.

3. Älä kirjoita niitä kokonaan pois

Jos sinusta tuntuu, että heidän työnsä freelancerina oli arvokasta, mutta syy, miksi annat heidän mennä, johtuu budjettirajoitteista, sinun kannattaa pitää tämä suhde avoimena.

Tulevaisuuden työ saattaa nousta yrityksellesi ja on aina hyvä olla a freelancerien lista luotat siihen, että voit luottaa hetkessä.

🔥 Empfohlen:  6 vinkkiä skaalautuvan käynnistyksen rakentamiseen

4. Kiitä freelancerin työtä

Silloinkin, kun ovi on osumassa freelancerin ulos tullessa, se helpottaa pistoa muutamalla ystävällisellä sanalla.

Varmista, että kerrot heille, kuinka paljon heidän freelance-työnsä hyödytti yritystäsi. On aina helpompi kuulla hyviä asioita, joita he ovat tehneet sinulle, kun lopetat heidän palvelunsa. Tätä kutsutaan iskun pehmentämiseksi.

Ole kunnioittava ja kunnioittava, varsinkin jos haluat mahdollisesti käyttää niitä uudelleen tulevaisuudessa. Kysy freelancerilta, eikö hän haittaisi jäädä Rolodexiisi (onko tämä vielä?) tulevia projekteja varten, jos budjettiasi on laajennettava.

Toisaalta, jos tiedät, ettet aio käyttää niitä enää, älä anna sen näyttää käyttävän. Se vain antaa freelancerina toivoa, että yritykseltäsi saattaa tulla lisää työtä sinulta.

5. Ole kohtelias

Vaikka irtisanoisit freelancerin huonon työn tai asenteen vuoksi, on silti tärkeää olla kohtelias. Se, mitä sanot ja miten kohtelet freelancereitasi ja työntekijöitäsi, kuvastaa yritystäsi.

Ja kun Internet on käsillä, on aivan liian helppoa, että huono vaihto toistuu sanatarkasti entisen freelancerisi sosiaalisessa mediassa. Et tarvitse tuollaista huonoa julkisuutta.

Ole ystävällinen ja selitä ongelma ja miksi päästät freelancerisi menemään. Tarjoa vinkkejä siitä, miten ne voisivat parantaa ja viimeistellä positiivisella tavalla. He voivat paremmin, ja niin myös sinä.

6. Keskustele heidän kanssaan yksityisesti

Vaikka se on sinun valintasi ja voit irtisanoa freelancerin tapaamisessa muiden freelancerien ja työntekijöiden kanssa, se liittyy siihen, kuinka kohtelet ihmisiä ja miten haluat yrityksesi näkyvän.

Jos keskustelet freelancerina henkilökohtaisesti, etsi yksityinen huone tai käytä toimistoasi ja keskustele heidän kanssaan rauhallisesti yksityisesti, ellei ole syytä olla tekemättä niin. Jos olet peloissasi tai olet huolissasi siitä, että he voivat reagoida huonosti jollakin tavalla, ota vähintään yksi henkilö mukaasi turvallisuutesi vuoksi.

Tämän lisäksi rauhallinen, ystävällinen keskustelu toimistossasi tai muussa tilassa on oikea tapa. Et yritä nolata tai saada heitä tuntemaan itsensä pieneksi, vaikka irtisanoisit heidät, koska et ollut tyytyväinen heidän työhönsä.

Heidän kanssaan kahdenkeskinen puhuminen ja asioiden lempeä selittäminen voi tehdä tapaamisesta positiivisen molemmille.

7. Ole valmis, jos asiat eivät mene hyvin

Vaikka olisit varma, että kokous sujuu hyvin, on välttämätöntä poistaa heiltä mahdollisesti pääsy järjestelmiisi ennen kuin irtisanoat freelancerina.

Poista kaikki salasanat ja käyttäjätunnukset salasananhallinnasta. Poista tiedostojen jakaminen Dropboxissa, Google Docsissa tai vastaavissa ja varmista, että he eivät voi enää käyttää verkkosivustoasi, sosiaalista mediaa tai mitään ohjelmistoja, jotka auttavat heitä hallitsemaan projektejasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä Binance Smart Chain MetaMaskiin vuonna 2023?

Kun sinulla on tapaamisesi, kuten ehdotimme, ota vähintään yksi henkilö enemmän paikalla, jotta sinulla on todistaja siitä, mitä sanottiin ja tehtiin. Jos olet epävarma freelanceristasi, voit myös olla vartijalla varmuuden vuoksi.

Jos kokous ei mene hyvin, ole luja ja varaudu keskeyttämään kokous ja saattamaan freelancerin tarvittaessa ulos. Älä väittele heidän kanssaan ja ole tarpeeksi itsevarma sanoaksesi se, mitä sinun on sanottava selvästi ja kohteliaasti.

Jos et saa käsitystäsi yli, lopeta kokous ja lähetä heille kirje tai sähköposti, jossa kerrot, mitä haluat tehdä.

Huomautus: Emme ole lakiammattilaisia, joten tämä ei ole oikeudellinen neuvo, mutta tämä on toinen vinkki, joka kannattaa muistaa. Jos uskot, että sinulla on ongelmia freelancerin irtisanomisessa, hanki oikeudellisia neuvoja ja neuvoja HR:ltä ennen kuin puhut hänen kanssaan.

8. Tarjoa lausunto

Kun olet työskennellyt hyvin ammattitaitoisen ja lahjakkaan freelancerin kanssa, voi olla vaikea päästää heistä irti, vaikka tiedät, että vaikutat todennäköisesti suoraan heidän tuloihinsa. Yksi tapa helpottaa iskua on tarjota heille lausunto tai arvostelu.

Suositukset ja arvostelut tarjoavat ratkaisevan sosiaalisen todisteen potentiaalisille asiakkaille ja ovat aidosti hyödyllisiä freelancereille. Se on mukava asia ja jatkaa merkittävää suhdettasi freelancerina.

Ja jos tulee aika, jolloin haluat palkata freelancerina uudelleen ja työskennellä heidän kanssaan, voit olla varma, että he kuulevat sinusta mielellään.

Paketoida

Ennen kuin lopetat freelance- ja asiakassuhteen, varmista ennen kaikkea, että olet maksanut heille täysin kaikista heidän palveluistaan. Älä jätä heitä odottamaan rahat, jotka olet velkaa heille. Se on vain huonoa bisnestä.

Muista, että jos sinun täytyy “iroittaa” freelancerina, koska hänen suorituskykynsä ei ylitä odotuksiasi, WriterAccessissa on tuhansia erittäin päteviä kirjoittajia, jotka ovat valmiita palvelemaan sisältötarpeitasi. Pysähdy, niin pääset alkuun riskittömästi 14 päivän kokeilu tänään.

Table of Contents