Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka saada puolisosi mukaan velan maksamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka saada puolisosi mukaan velan maksamiseen

Jos olisit kertonut minulle 25-vuotiaalle, että olisin velaton 28-vuotiaana ja haluaisin todella puhua taloudestani, olisin sanonut, että olet sekoittanut minut johonkin toiseen.

Tuolloin minulla ei ollut halua maksaa pois 50 000 dollarin opintolainani tai 4 000 dollarin autolainani. Ja kun sulhaneni kertoi haluavansa maksaa 24 000 dollarin opintolainansa pois, vastaukseni oli: “Onnea!”

En halunnut osallistua budjetointiin, säästäväiseen asumiseen tai luopumiseen asioista, joiden ajattelin tekevän minut onnelliseksi.

Mutta nykyinen mieheni halusi tukeani ja osallistumistani, joten hän yritti saada minut mukaan. Ei kestänyt kauan, ennen kuin näin asiat hänen näkökulmastaan. Näkisin velkojen maksamisen jonakin, joka minun oli tehtävä saavuttaakseni omat tavoitteeni, ja ihailin häntä hänen johdonmukaisuudestaan ​​ja sitoutumisestaan.

Ja kahden vuoden kovan työn ja kulutustottumusteni muuttamisen jälkeen saimme 78 000 dollarin velan takaisin; saavutus, joka oli mahdollista vain, koska teimme yhteistyötä.

Miksi yhdessä työskentely on parempi

Yksin voi mennä nopeasti, mutta yhdessä pääsette pidemmälle. Kumppanisi kanssa samalla aaltopituudella oleminen voi viedä sinut pidemmälle kuin uskot olevan mahdollista. Luulin aluksi, että velkamme maksaminen vie viisi vuotta; mutta koska mieheni ja minä työskentelimme yhdessä, päädyimme kahteen.

Tiede tietää myös kumppanisi kanssa synkronoinnin arvon. Tiimityön taustalla oleva psykologia on olennainen osa NASAn tutkijoita, jotka pyrkivät lähettämään astronautteja Marsiin.[1] He tietävät, että teknologia on tärkeää päästäkseen perille, mutta pienen astronautitiimin dynamiikan ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää pitkän aikavälin tehtävän onnistumiselle.

Et ehkä yritä päästä Marsiin, mutta velkojen maksaminen on silti pitkän aikavälin tehtävä. Yhdessä tekeminen helpottaa matkaa.

6 tapaa saada puolisosi mukaan ja maksaa velat pois

Velasta eroon pääseminen on vaikeaa, mutta se voi olla vielä vaikeampaa, kun puolisosi ei työskentele kanssasi. Jos haluat saada kumppanisi mukaan maksamaan velkaa, on useita tapoja lähestyä keskustelua, jotta se olisi tuottava.

1. Valitse oikea aika puhua.

Oikean keskusteluajan valitseminen saa teidät molemmat oikeaan mielentilaan käydäkseen tuottavimman keskustelun. Allison Baggerly, Inspired Budgetin takana oleva persoona, suosittelee tapaamisen ajoittamista kalenteriisi, jotta olette yhtä mieltä siitä, että se on hyvä aika molemmille.

”Älä pommi häntä, kun he astuvat ovesta sisään töiden jälkeen. Kukaan ei halua puhua suurista elämänmuutoksista heti, kun he palaavat kotiin pitkän päivän jälkeen! hän sanoi. “Ole sen sijaan tarkoituksellinen ja valitse aika, jolloin olette molemmat valmiita puhumaan tulevaisuudestanne.”

🔥 Empfohlen:  10 itsenäisen ammatinharjoittamisen liikeideaa ja miten pääset alkuun

Jos puolisosi epäröi tai luulet, että he yrittävät päästä eroon viime hetkellä, suunnittele jotain, joka kannustaa häntä näyttäytymään. Ehkä pullo viiniä tai suosikkijälkiruoansa – mitä tahansa, mikä rohkaisee heidän läsnäoloaan.

On myös tärkeää tietää väärä aika puhua. Älä ota taloutta esille, kun riitelet jostain muusta tai silloin, kun jommallakummalla teistä on kohonneita tunteita. Tavoitteesi on saada kumppanisi yhdistämään velkojen maksaminen positiivisiin kokemuksiin, ei negatiivisiin.

Aiheeseen liittyvä: Raha ja suhteet: Kuinka yhdistää taloutta ilman draamaa

2. Kuuntele enemmän kuin puhut.

Jos olet esittänyt mielipiteesi, puolisosi luultavasti tietää, mitä ajattelet budjetista, velasta ja rahan säästämisestä. Mutta tiedätkö miltä heistä tuntuu? Kun yrität saada kumppanisi mukaan velkojen maksamiseen, yritä kuunnella enemmän ja puhua vähemmän.

Innostuminen jostain voi saada sinut puhumaan siitä taukoamatta. Ole tietoinen siitä, kuinka usein otat esille taloudellisia aiheita, jotta et kuormita tai ärsytä puolisoasi. Kuuntele sitten, mitä he sanovat asioista, joita he haluavat, ja turhautumisesta rahaan tai työhön.

Osa kuuntelemista on kiinnittää huomiota asioihin, joita he eivät sano. Yritä esimerkiksi kiinnittää huomiota heidän impulssiostoihinsa tai siihen, kuinka he käyttäytyvät maksaessaan jostain. Kun huomaat, kuinka he ovat vuorovaikutuksessa rahan ja kulutuksen kanssa, voit ymmärtää, mistä he saattavat pelätä luopua, jos heidän on muutettava elämäntapaansa.

3. Johda esimerkkiä.

Sinun ei tarvitse odottaa, kunnes puolisosi on mukana tehdäksesi muutoksia, jotka parantavat talouttasi. Itsesi parantaminen ja pienten voittojen juhliminen voi innostaa kumppaniasi parantamaan omaansa.

Tietysti jotkut asiat ovat vaikeita tehdä, kun puolisosi ei tee yhteistyötä, joten keskity toimiin, jotka ovat täysin sinun hallinnassasi. Aloita budjetointi palkkasi, vähennä palkkaasi impulsiivinen kuluttaminenja suorita ylimääräisiä velkoja, kun voit.

Älä sokeria kokemuksiasi saadaksesi ne näyttämään paremmalta kuin se on. Ole rehellinen, kun kamppailet, ja toista miksi olet sitoutunut, vaikka se on vaikeaa. Tämä voi olla tehokkain esimerkki motivoimaan puolisoasi liittymään kanssasi.

4. Puhu ystävällisesti.

Ennen kuin olet samalla taloussivulla, puolisosi voi tehdä suuren oston kuulematta sinua ensin tai jättää huomiotta yrityksesi puhua jostain rahaan liittyvästä. Ole näissä tapauksissa tietoinen sävystä, jota käytät vastataksesi niihin, ja puhu mahdollisimman ystävällisesti.

Ystävällisyydellä puhuminen ei tarkoita tyhmyyttä. Voit silti olla vihainen, turhautunut tai masentunut. On tärkeää kommunikoida nuo tunteet ja syyt niihin sävyllä ja kielellä, joka ei ole syyllistä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada 1000 seuraajaa Instagramissa ilmaiseksi

Syyttävä kielenkäyttö, vaikka sitä ei käytetä tarkoituksella, voi nopeasti saada kumppanisi sulkeutumaan, ryhtymään puolustautumaan ja tappaa kaikki rakentava keskustelu, joka olisi voinut olla mahdollista.

5. Esitä eteenpäin suuntaavia kysymyksiä.

Jos haluat rohkaista lisää keskusteluja taloudesta, älä kysele puolisoasi kysymyksillä hänen menneisyydestään. Molly Ford-Coates, talousneuvoja ja Ford Financial Managementin perustaja, suosittelee esittämään kysymyksiä, jotka saavat heidät ajattelemaan tulevaisuuttaan.

“Miltä haluat tulevaisuutesi näyttävän? Mitä aiot tehdä? Kerro vastauksesi mahdollisimman yksityiskohtaisesti tämän keskustelun aikana. Kirjoita vastauksesi muistiin. Luo visiotaulu”, hän sanoi. “Kun sinulla on yhteinen näkemys tulevaisuudesta, on paljon helpompi työskennellä sitä kohti yhdessä.”

Kaikkeen mitä teemme, liittyy jonkinasteinen taloudellinen vakaus. Ota selvää, mitä kumppanisi haluaa tulevaisuudeltaan ja aloita suunnittelemaan, kuinka pääset sinne. Tämä suunnitelma sisältää väistämättä taloudellisen osan, mutta älä aloita siitä. Selvitä puolisosi “miksi?” ja se antaa heille syyn huolehtia velattomasta.

6. Ole kärsivällinen.

Puolisosi ei ehkä ole mukana maksamassa velkaa aikajanallasi. Monet ihmiset eivät halua ajatella tai puhua taloudesta, koska se voi olla heikentävän ahdistuksen, syyllisyyden ja häpeän lähde.

Yleensä on syvälle juurtuneita syitä, miksi ihmiset eivät halua tunnustaa rahaongelmiaan. Saattaa kestää jonkin aikaa päästä näiden ongelmien ytimeen ja alkaa tavoittelemaan velkavapautta samaan tahtiin. Välttäminen ei välttämättä ole punainen lippu; se on vain jotain, jonka kanssa sinun tulee olla kärsivällinen ja työskennellä sen läpi.

Aiheeseen liittyvä: Mielipide: Avioparilla tulisi olla erilliset pankkitilit. Tässä on miksi

Mitä tehdä, jos puolisosi ei liity ponnisteluihisi

Se voi olla erittäin masentavaa, jos sinä ja kumppanisi tavoitteet eivät ole linjassa. Ja se voi olla suorastaan ​​tuhoisaa, kun taloudelliset tavoitteet näyttävät olevan ristiriidassa keskenään.

Älä menetä toivoa. Vaikka on selvää, että sinä ja puolisosi eivät koskaan ole samalla sivulla tai ainakin näyttää siltä tällä hetkellä, voit silti työskennellä yhdessä.

Hae Neuvontaa. Parisuhdeneuvonta ei ole merkki siitä, että avioliittosi on sairas tai rikki. Pikemminkin se on ennaltaehkäisevä toimenpide sen pitämiseksi terveenä. Kaikki parit voivat hyötyä satunnaisista neuvontaistunnoista, mutta se on välttämätöntä pariskunnille, joilla on vaikeuksia nähdä jotain.

Ulkopuolisen näkökulman saaminen koulutetulta ammattilaiselta voi antaa teille molemmille näkökulman tärkeimpään: suhteeseenne.

🔥 Empfohlen:  Shift4Shop rakentaa tehokkaan integraation Google Analytics V4:n kanssa

Jos kumppanisi on huolissaan, muistuta häntä siitä, että tämä ei heijasta häntä ihmisenä, etkä yritä korjata sitä. Pariskuntaneuvonnassa on kyse erilaisuuden omaksumisesta ja niiden kanssa työskentelemisestä.

Todellisuuden tarkistus. Jos puolisosi kiistää vakavasti, he saattavat tarvita todellisuuden tarkistamista velkasi vuoksi. Tee luettelo kaikista luvuista, mukaan lukien velkasi määrä, kuinka paljon olet säästänyt eläkkeelle, mitä olet säästänyt hätätilanteita varten ja kuinka nämä luvut vaikuttavat perheesi tulevaisuuteen.

Lindsay Bryan-Podvin, laillistettu sosiaalityöntekijä ja talousterapeutti, sanoo, että sinun on tehtävä todellisuustarkistus mahdollisimman ystävällisesti. Vältä mainitsemasta niitä ongelman lähteenä ja muista mainita panoksesi nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen.

“Käytä “minä” ja “me” huolellisesti, joten omistat tavarasi ja he tuntevat olevansa osa tiimiäsi, hän sanoi. “Esimerkiksi “Olen tuntenut oloni valmiiksi maksamaan lainojamme aggressiivisemmin ja halunnut meidän katsovan maksusuunnitelmaamme yhdessä.”

Pysy valppaana. Kaikilla tarinoilla ei ole onnellista loppua. Valitettavasti, taloudellinen uskottomuus on yleinen ilmiö ihmissuhteissa. Jos puolisosi kieltäytyy ottamasta vastuuta taloudestaan, sinun tulee olla ahkera jaetun ja henkilökohtaisen taloustilisi tarkistamisessa ja itsesi laillisessa turvaamisessa.

Etsi tuntemattomia laskuja, säännöllisiä “yllätys”-paketteja tai rahoitustilien tilan muutosta, kuten ilman lupaasi avattua tiliä tai nimesi poistamista yhteistililtä. Nämä voivat tarkoittaa, että puolisosi käsittelee rahojasi väärin. Haluat toivoa parasta, mutta on viisasta varautua pahimpaan.

Aiheeseen liittyvä: Toimivatko Dave Ramseyn 7 vauvan askelta todella?

Taloudellinen ja suhteellinen turvallisuus on perimmäinen tavoite

Velan maksamisen tarkoitus ei ole saada enemmän käytettävissä olevia tuloja tai vain sanoa, että olet velaton. Useimmille ihmisille todellinen syy, miksi he haluavat saada velkansa maksetuksi, on enemmän vapautta ja joustavuutta elää elämää, jota he rakastavat.

Ja rakastamaasi elämään kuuluu epäilemättä puolisosi. Muista siis, että perheesi on tärkeämpi kuin velaton oleminen. Jatka elämääsi tavalla, joka edistää taloudellista turvallisuuttasi ja innostaa kumppaniasi liittymään kanssasi. Se voi viedä aikaa, mutta se on odottamisen arvoista.