Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka selvittää, kuka omistaa verkkotunnuksen (6 menetelmää)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka selvittää, kuka omistaa verkkotunnuksen (6 menetelmää)

Verkkosivuston rakentaminen edellyttää verkkotunnuksen rekisteröintiä. Mutta kuten pian huomaat, parhaat nimet on jo otettu.

Mitä vaihtoehtoja sinulla sitten on?

No, voit luovuttaa ja tyytyä toiseen verkkotunnukseen. Tai jos olet päättänyt omistaa varatun verkkotunnuksen, voit yrittää ostaa sen nykyiseltä omistajalta.

Näyttää riittävän yksinkertaiselta, eikö?

Tilanteesta riippuen se voi olla monimutkaisempi kuin luulet. Mistä sinä edes tiedät, kuka sivuston omistaa? Ja miten saisit yhteyden omistajaan?

Sisällysluettelo

Kuinka löytää verkkotunnuksen omistaja

Tässä on nopea opas verkkosivuston omistajan selvittämiseen.

Tapa 1: Tarkista WhoIs-hakemisto

On olemassa organisaatio nimeltä Internet Corporation for Assigned Names and Numbers eli ICANN. Tämä ryhmä vastaa kaikista verkkotunnusten rekisteröinneistä. Ja se vaatii kaikkien rekisteröityneiden antamaan nimensä, postiosoitteensa, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa.

Ja paras osa? Yleisöllä on pääsy kaikkiin näihin tietoihin. Tai ainakin heidän pitäisi pystyä (sitä myöhemmin).

Mutta joo – jos menet ICANNin verkkosivuillavoit kirjoittaa verkkotunnuksen nimen ja selvittää, kuka omistaja on, sekä muita mahdollisesti tarvittavia tietoja.

Tältä WhoIs-haun hakutulos näyttäisi. Verkkotunnuksen omistajan nimi pitäisi löytyä kohdasta “Rekisteröijä”.

Huomaat kuitenkin pian, että useimmat sivustot eivät näytä verkkotunnuksen omistajan nimeä. Kuinka se on mahdollista?

Useimmat verkkotunnusten rekisteröintipalvelut tarjoavat palvelun, jossa he pitävät yhteystietosi yksityisinä. Ja monet verkkotunnuksen omistajat valitsevat tämän palvelun, koska he eivät halua jakaa tietojaan kaikkien kanssa.

Loppujen lopuksi, kuka haluaisi jakaa puhelinnumeronsa ja postiosoitteensa maailman kanssa?

Joten miksi edes vaivautua etsimään WhoIs-tietokannasta? Onko se edes sen arvoista?

Kyllä se on.

Miksi? Koska voit silti löytää verkkotunnuksen omistajan sähköpostiosoitteen. Vaikka et näe omistajan henkilökohtaista tai yrityssähköpostiosoitetta, sinun pitäisi silti pystyä tavoittamaan omistaja verkkotunnuksen rekisteröijän antaman sähköpostiosoitteen kautta.

WhoIs-hakutyökalun käyttämisessä on muita etuja. Se näyttää sinulle verkkotunnuksen rekisteröintitietueet, jotka sisältävät tietoja, kuten rekisteröinnin vanhenemisen. Miten tämä auttaa sinua?

Jos verkkotunnuksen rekisteröinti on vanhentumassa, sinun ei ehkä tarvitse edes ostaa verkkotunnusta omistajalta. Sinun tarvitsee vain odottaa, kunnes rekisteröinti päättyy. Ja jos omistaja unohtaa uusia tai hylkää sen kokonaan, tämä verkkotunnus on jälleen käytettävissä.

Voit lopulta ostaa nimen suoraan verkkotunnusten rekisteröintipalvelusta, mikä tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse huolehtia omistajan yhteystietojen saamisesta.

Mutta WhoIs ei ole ainoa vaihtoehto. Voit ottaa yhteyttä verkkosivuston omistajaan muillakin tavoilla, kuten näet alla.

Tapa 2: Käytä verkkotunnusten rekisteröintipalveluita

Tämä menetelmä voi osua tai jättää väliin, koska verkkotunnusten rekisteröijät hakevat tietonsa ICANNilta. Tämä tarkoittaa, että verkkotunnuksen omistajien, jotka haluavat pitää yhteystietonsa yksityisinä, postiosoitteensa ja puhelinnumeronsa poistetaan edelleen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa todellinen rikosblogi

Voit silti yrittää ottaa yhteyttä verkkotunnuksen omistajaan käyttämällä kaikkia muita WhoIs-tietokannan antamia tietoja.

Joten miksi käyttää verkkotunnusten rekisteröintipalvelua verkkotunnusten etsimiseen?

Tässä syy:

Rekisteröijät tekevät paljon muutakin kuin näyttävät sinulle verkkotunnuksen saatavuuden ja tarjoavat verkkopalvelun. Rekisterinpitäjä voi toimia myös verkkotunnuksen välittäjänä. Kaikki rekisterinpitäjät eivät tarjoa tätä palvelua, mutta suurimmat tarjoavat.

Hyvä isä on vain yksi yrityksistä, jotka tarjoavat verkkotunnusvälityspalvelua.

Mitä verkkotunnuksen välittäjä tekee?

Sano, että haluamasi verkkotunnus on varattu. Välittäjä neuvottelee omistajan kanssa puolestasi. Ja on useita syitä, miksi tämä voi olla hyvä sinulle:

  • Helpompi asiointi — Jos et ole koskaan aiemmin ostanut verkkotunnusta toiselta henkilöltä, et tiedä mitä odottaa. Eikä omistajallakaan voinut olla kokemusta verkkotunnuksen myynnistä. Välittäjät tietävät, mitä he tekevät, joten se voi auttaa tekemään prosessista paljon helpompaa kaikille osapuolille.
  • alempi hinta — Verkkotunnusten omistajat ovat taipuvaisempia nostamaan myyntihintojaan, jos he saavat selville, että he ovat tekemisissä yrityksen kanssa, jolla on siihen varaa. He kaikki haluavat loppujen lopuksi suuren tuoton sijoitukselleen. Mutta välittäjät tekevät parhaansa tarjotakseen sinulle parhaan mahdollisen tarjouksen.
  • Piilotettu identiteetti – Jos haluat pitää identiteettisi myös piilossa, voit. Se on yksi välittäjän käytön eduista. Sinun ei tarvitse kertoa toiselle leirille, että sinä yrität ostaa verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen rekisteröijä ei tietenkään tee tätä ilmaiseksi. Se veloittaa sinulta summan plus provisio. Jotta saisit käsityksen siitä, mitä tämä palvelu voi maksaa, GoDaddy Domain Broker veloittaa 69,99 dollaria verkkotunnusta kohti plus 20 % palkkio.

Kyllä, se ei todellakaan ole halpaa, etenkään aloittaville ja pienille yrityksille. Ja vain siksi, että teet tarjouksen, se ei tarkoita, että verkkotunnuksen omistaja puraisi.

Mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, välittäjä ei vain saa sinulle haluamasi verkkotunnusta, vaan myös auttaa sinua määrittämään sen, jotta voit käyttää sitä heti. Tämä on, jos käytät samaa rekisterinpitäjää web-isäntänä, mikä varmasti pakottaa sinut tekemään.

Mutta entä jos olet sellainen henkilö, joka mieluummin hoitaa asiat itse ja WhoIs-hakusi epäonnistui? Mitä muuta voit tehdä?

Se ei ole vieläkään ohi, sillä voit yrittää tavoittaa verkkotunnuksen omistajan muutamalla tavalla.

Tapa 3: Vieraile verkkosivustolla

Oletko kokeillut vierailla sivustolla?

Niin typerältä kuin se kuulostaakin, jotkut ihmiset unohtavat, että suurin osa tiedoista, joita he tarvitsevat ottaakseen yhteyttä verkkotunnuksen omistajaan, ovat jo verkkosivuston tietosivulla. Jotkut sivustot tarjoavat jopa yhteydenottolomakkeen, jonka avulla voit lähettää viestin suoraan omistajalle.

Muutama asia pitää kuitenkin mielessä:

  • Viestisi vastaanottava henkilö ei välttämättä ole verkkotunnuksen omistaja. Joten saatat haluta lykätä arkaluonteisten tietojen antamista, kunnes voit varmistaa, että puhut oikean henkilön kanssa.
  • Omistajalla ei ehkä ole kokemusta verkkotunnusten myynnistä. Ja on hyvä mahdollisuus, että he eivät halua. Joten olisi parempi, jos suhtautuisit ystävällisesti ja ymmärtäisit paremmin asemaa, johon asetat heidät.
  • Omistajat ovat varovaisia ​​verkkotunnusten ostotarjouksista, koska useimmat ihmiset, jotka haluavat ostaa ne, ovat kilpailijoita. Ajattele sitä. Joku, joka haluaa ostaa verkkotunnuksen, kuten “buyretrogames.com”, on luultavasti samassa liiketoiminnassa kuin omistaja.
  • Jos otat yhteyttä suureen yritykseen, todennäköisyys, että kyselysi löytää tiensä oikealle henkilölle, on vähäinen. Joten sinun on parempi asettaa odotuksesi ennen sähköpostin lähettämistä. Ja vaikka se toimisikin, varaudu, sillä todennäköisyys joutua hylätyksi on korkea.
🔥 Empfohlen:  Mitä ovat Amazon Affiliate -ostot?

Mutta kaiken tämän jälkeen ei ole mitään haittaa ottaa yhteyttä sivuston omistajaan ja lähettää tuntomerkki. Et koskaan tiedä, kuka saattaa olla kiinnostunut myymään verkkotunnuksensa. He saattavat jopa harkita koko sivustonsa ja sen omaisuuden myymistä.

Tapa 4: Käytä sosiaalista mediaa

Jos sinulla on edelleen ongelmia verkkotunnuksen ja verkkosivuston omistajan selvittämisessä, voit kokeilla onneasi sosiaalisessa mediassa.

Joillakin yrityssivustoilla ei ole tietosivua. Ja ne, jotka tekevät, laittavat joskus sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita myynti-, asiakastuki- tai markkinointiosastoilleen.

Mikään näistä tiedoista ei auta sinua saamaan yhteyttä henkilöön, joka omistaa verkkotunnuksen, jonka haluat ostaa.

Kuitenkin:

Kukoistava yritys tulee aina olemaan näkyvissä sosiaalisessa mediassa. Joten vaikka sivusto ei välttämättä mainitse, kuka sivuston omistaja on, löydät varmasti tiedot sosiaalisen median alustasta, kuten LinkedInistä.

Ja saatat haluta pysyä LinkedInin käytössä. Yhteyden ottaminen sivuston omistajaan sosiaalisten alustojen, kuten Facebookin, Twitterin, Instagramin tai TikTokin, kautta voi tuntua siltä, ​​että ylität rajan – varsinkin jos tilit ovat selvästi henkilökohtaiseen käyttöön.

Mutta LinkedIniä käytetään laajalti liiketoiminnassa, joten tarjouksen lähettäminen sinne saattaa olla hyväksyttävämpää.

Tapa 5: Käytä sähköpostin etsintätyökalua

Mikä on sähköpostin etsintätyökalu, kysytkö?

Sähköpostihaun avulla käyttäjät voivat löytää sähköpostiosoitteita, jotka on yhdistetty verkkosivulle. Tämä on strategia, jota markkinoijat käyttävät löytääkseen uusia liidejä yrityksilleen. Mutta ei ole mitään syytä, miksi voisit käyttää samaa tekniikkaa saadaksesi selville, kuka omistaa verkkotunnuksen.

Kuinka se toimii?

Sähköpostihaku on yleensä joko verkkosovelluksen tai selainlaajennuksen muodossa. Jos käytät ensin mainittua, sinun tarvitsee vain kirjoittaa verkkotunnuksen nimi ja odottaa, että työkalu viimeistelee sen. Jälkimmäinen menetelmä on hieman helpompi, koska saat selville kaiken tarvitsemasi vain aktivoimalla laajennuksen, kun olet kohdesivustolla.

Joten jos käytät sähköpostin etsintä sivustolla, kuten Disney.com, sinun pitäisi löytää joidenkin yrityksessä työskentelevien ihmisten nimet ja sähköpostiosoitteet.

Vaikka Disneyn kaltainen sivusto saattaa olla liian suuri yritys näyttääkseen parhaiden messinkiensä tietoja, tämä strategia toimii varmasti pienemmillä sivustoilla.

Sähköpostin hakutyökaluista verkossa ei ole pulaa. Mutta Hunter.io ja Etsi se johto ovat kaksi pelin tunnetuinta nimeä.

🔥 Empfohlen:  Yritetään navigoida sivuston navigoinnissa

Useimmat sähköpostin etsintätyökalut eivät ole ilmaisia. Mutta koska tarvitset tietoja vain yhdelle verkkosivustolle, ilmainen kokeilu saattaa riittää.

Jälleen henkilöllä, jonka kanssa saatat puhua, ei välttämättä ole mitään tekemistä verkkotunnuksen rekisteröinnin kanssa. Yrityksen omistaja olisi voinut siirtää verkkotunnuksen rekisteröinnin jollekin muulle, eikä ole ajatellut asiaa sen jälkeen.

Tapa 6: Etsi edellinen omistaja

Tämä viimeinen menetelmä on luultavasti pitkä havainto, mutta se voi toimia oikeissa olosuhteissa.

Jos verkkotunnuksen nykyinen omistaja osti sen joltain toiselta, voit yrittää kysyä edelliseltä omistajalta uuden omistajan yhteystiedot.

Mistä tietää, onko sivustolla edellinen omistaja?

Voit etsiä sivustoa osoitteesta Wayback-kone ja etsi merkkejä siitä, että sivustoa hallinnoi joskus eri henkilö.

Niille, jotka eivät ole koskaan ennen kuulleet tästä työkalusta, Wayback Machine voit nähdä verkkosivuston välimuistiversiot. Yksinkertaisemmin sanottuna se ottaa tilannekuvia verkkosivustoista aina silloin tällöin ja lisää ne tietokantaansa. Käyttäjät voivat sitten käyttää näitä tilannekuvia nähdäkseen, miltä verkkosivusto näytti päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia sitten.

Ajatuksena on, että syötät verkkotunnuksen ja palaat kohtaan, jossa sivusto on tehnyt suuren remontin. Tämä on merkki siitä, että sivustolle on tehty uusi hallinta. Jos vanhemmassa mallissa on Tietoja-sivu, on mahdollista, että se näyttäisi vanhan omistajan yhteystiedot uuden sijasta.

Jos löydät vanhan omistajan nimen, voit ottaa häneen yhteyttä jollain yllä mainituista tavoista.

Tämä menetelmä ei ole käytännöllisin eikä tehokkain. Mutta jos olet todella epätoivoinen, se kannattaa yrittää. Kuka tietää? Saatat päätyä onnekas.

Johtopäätös

Nämä ovat joitakin tapoja, joilla voit selvittää, kuka omistaa verkkotunnuksen. Jotkut ovat melko helppoja, kun taas toiset saattavat tuntua laukaukselta pimeässä.

Mitä menetelmiä kannattaa kokeilla ensin?

Verkkosivustolla vieraileminen on helpointa, joten sinun tulee tehdä se ensin. Whois-haun pitäisi olla toinen siirtosi. On hyvä mahdollisuus, että nämä kaksi menetelmää antavat sinulle etsimäsi tiedot.

Sosiaalisen median ja sähköpostin hakutyökalujen käyttö ovat uudempia strategioita, jotka voivat tuottaa mahtavia tuloksia.

Mutta jos mikään muu ei auta, voit aina keksiä toisen verkkosivuston nimen. Et koskaan tiedä – saatat löytää vielä paremman.

Tutustu verkkotunnusideoita käsittelevään viestiimme saadaksesi inspiraatiota.

Ja jos haluat joskus myydä verkkotunnuksia, lue viestimme verkkotunnuksen myymisestä löytääksesi yhteenvedon vaiheista.


Table of Contents