Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka siirtyä Tumblrista WordPressiin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka siirtyä Tumblrista WordPressiin

Harkitsetko blogisi siirtämistä Tumblrista WordPressiin?

Hyvä valinta!

Ei sillä, että Tumblr olisi huono paikka hengailla. Se on hauska sosiaalisen median alusta, jossa on tiivis yhteisö ja loistava paikka olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa, joilla on samat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet.

Mutta jos kirjoitat blogia tavoitteena – yleisön kasvattaminen, blogisi tulouttaminen tai olemassa olevan yrityksen markkinointi – itseisännöity WordPress on oikea tapa edetä.

Miksi WordPress Tumblrin sijaan?

WordPressillä on paljon etuja vakaville bloggaajille.

Itseisännöimällä WordPressillä:

 • Sinä omistat alustasi. Tumblr puolestaan ​​kuuluu Yahoolle. Tumblogisi on noudatettava heidän sääntöjään, ja jos ei, he voivat poistaa sivustosi.
 • Voit hallita paremmin verkkosivustosi suunnittelua ja toimintaa käyttämällä teemoja ja laajennuksia tai jopa syventymällä koodiin.
 • Blogisi kaupallistamiseen on TONNIA muita vaihtoehtoja.
 • Voit hyötyä SEO-eduista, jos blogisi on omalla verkkosivustollasi sen sijaan, että annat linkkisi Tumblrille (he eivät tarvitse sitä).
 • Verkkosivustosi perustuu luotettavampaan ja vakaampaan ohjelmistoon. Jos Yahoo päättää sulkea Tumblrin, et ole onneton. Mutta WordPress on avoimen lähdekoodin, ja sitä ylläpitää valtava yhteisö. Vaikka yhteisö hajoaisi kokonaan, WordPress-ohjelmisto olisi edelleen olemassa.

Vaihtaminen voi tuntua pelottavalta, jos olet käyttänyt Tumblria jonkin aikaa. Meneekö kaikki kova työsi hukkaan? Onko uuden alustan oppiminen liian vaikeaa?

Ei hätää: Tumblr-käyttäjänä sinulla on jo kaikki taidot, joita tarvitset WordPressin käyttämiseen ja kaiken olemassa olevan sisältösi siirtämiseen uudelle WordPress-sivustollesi.

Vaihe 1: Asenna uusi WordPress-blogisi

Ennen kuin alamme siirtää sisältöäsi, sinun on siirrettävä se paikkaan

Joten aloitamme luomalla uuden WordPress-verkkosivustosi.

Ensin sinun on ostettava verkkotunnus ja verkkopalvelu. Aloita tutustumalla artikkeliimme parhaista WordPress-verkkoisännöistä.

Useimmat suosittelemamme isännät tarjoavat WordPressin helpon asennuksen. Prosessin yksityiskohdat vaihtelevat isännästä riippuen, joten muista noudattaa heidän ohjeitaan WordPressin määrittämiseksi ja ottaa yhteyttä isäntäsi tukeen, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua prosessissa.

Huomautus: Tarvitsetko lisää apua? Tutustu yksityiskohtaiseen oppaaseemme WordPress-blogin perustamisesta.

🔥 Empfohlen:  TikTokin asiakaspalvelu: Kuinka ottaa yhteyttä TikTokiin vuonna 2023

Tumblr-tyyliset WordPress-teemat

Meillä on paljon WordPress-teemaarvosteluja ja -katsauksia, joita voit selata, mutta suosittelen, että aloitat luettelostamme parhaista WordPress-teemoista bloggaajille.

Jos tarvitset apua uuden teemasi asentamisessa, tutustu oppaaseemme, joka käsittelee 3 helppoa tapaa asentaa WordPress-teema.

Vaihe 2: Tuo Tumblr-viestisi

Kun WordPress on asennettu ja teemasi on asennettu, olet valmis nappaamaan Tumblr-sisältösi.

Voit tehdä sen suoraan WordPress-hallintapaneelista asentamalla väliaikaisesti erityisen laajennuksen, joka tekee kaiken työn puolestasi.

Napsauta WordPress-hallintapaneelissa Työkalut > Tuo.

Napsauta sitten Tumblr (luettelon toiseksi viimeiseksi).

Napsauta ponnahdusikkunassa oikeassa alakulmassa olevaa Asenna nyt -painiketta.

Odota hetki, kunnes laajennus asennetaan.

Kun se on valmis, näet alla olevan näytön. Napsauta Activate Plugin & Run Importer -linkkiä.

Seuraavalla sivulla on ohjeita siitä, kuinka voit antaa WordPress-sivustollesi pääsyn Tumblr-viesteihisi:

Kuten tekstissä selitetään, sinun on luotava “sovellus”, jotta voit tarjota WordPress-verkkosivustollesi pääsyn Tumblr-tilillesi. Se voi tuntua hieman oudolta, mutta älä hikoile yksityiskohtia; Tämä on vain väliaikainen tapa saada WordPress ja Tumblr puhumaan keskenään.

Käy annettujen ohjeiden mukaisesti osoitteessa Tumblr-sovellukset sivu uudelle välilehdelle (pidä WordPress-hallintapaneeli auki!) ja napsauta Rekisteröi hakemus -painiketta:

Täytä vaaditut lomakkeen kentät seuraavalla sivulla:

 • sovelluksen nimi: Tämä on vain sisäinen viittaus, joten sillä ei ole väliä, millä nimellä sitä kutsutaan. Voit kirjoittaa vain verkkosivustosi nimen tai viedä Tumblrin WordPressiin.
 • Sovellussivusto: Kirjoita WordPress-verkkosivustosi URL-osoite WordPress-hallintapaneelissa näkyvien ohjeiden mukaisesti. (esim. http://example.com)
 • Sovelluksen kuvaus: Jälleen, tällä ei ole väliä. Voit kirjoittaa jotain yksinkertaista, kuten “Vie Tumblr WordPressiin”.
 • Hallinnollinen yhteyssähköposti: Kirjoita tähän oma sähköpostiosoitteesi.
 • Oletussoitto-URL-osoite: Kirjoita uudelleen WordPress-verkkosivustosi URL-osoite (esim. http://example.com)

Nämä ovat ainoat kentät, jotka sinun on täytettävä; voit jättää loput huomioimatta.

Napsauta alareunassa Rekisteröidy jatkaaksesi.

Nyt sinun pitäisi nähdä uusi “sovelluksesi” sivun yläosassa:

Kopioi OAuth-kuluttajaavain ja liitä se WordPress-hallintapaneelin vastaavaan kenttään.

Napsauta takaisin Tumblr-sovellukset -sivulle Näytä salainen avain ja kopioi ja liitä se myös vastaavaan WordPress-kenttään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka rikastua tyhjästä!

Napsauta sitten Yhdistä Tumblriin -painiketta.

Napsauta seuraavassa näytössä Valtuuta sovellus -linkkiä:

Napsauta Salli:

Varmista, että tiedot näyttävät oikein, ja napsauta oikealla olevaa Tuo tämä blogi -painiketta:

Tumblr-tilisi koosta riippuen tämä voi kestää jonkin aikaa! Ole kärsivällinen ja anna sille aikaa työskennellä.

Kun se on valmis, tuontipainikkeessa lukee nyt Valmis!

Siirry eteenpäin ja siirry kohtaan Viestit > Kaikki viestit tarkistaaksesi viestisi Tumblrista. Saatat joutua lisäämään otsikoita, luokkia ja muita tietoja.

Vaihe 3: Ohjaa verkkotunnuksesi Tumblrista WordPressiin

Jos käytit omaa verkkotunnustasi (esim. “www.omanimi.com”) Tumblrin kanssa

Jos käytit jo omaa verkkotunnustasi (kuten www.omanimi.com) Tumblr-sivustollasi, sinun on ohjattava se uudelle WordPress-sivustollesi.

On monia tapoja tehdä tämä, mutta paras tapa on varmistaa, että jokainen vanha Tumblr-viestisi ohjaa automaattisesti samaan viestiin uudella WordPress-sivustollasi. Voit tehdä tämän kahdessa vaiheessa.

Vaihe yksi on ohjata verkkotunnuksesi uudelleen. Kun määritit verkkotunnuksesi ensimmäisen kerran Tumblrilla, olet todennäköisesti seurannut sitä Nämä ohjeet osoittavat verkkotunnuksesi Tumblr-tilillesi. Sinun on palattava ja muokattava DNS-tietueitasi osoittaaksesi WordPress-isäntäisi nyt. Tarkat vaiheet tämän tekemiseen riippuvat verkkotunnusten rekisteröintipalvelusta, jolta ostit verkkotunnuksesi, ja verkkopalveluyrityksestä, jota käytät uudessa WordPress-sivustossasi. Jos tarvitset apua tässä, ota yhteyttä verkkotunnuksen rekisteröintipalveluun tai isännöintiyritykseen (joka voi olla sama yritys).

Vaihe kaksi on yksittäisten viestien uudelleenohjausten määrittäminen.

Tämä on työläs vaihe, koska sinun on ohjattava jokainen viesti erikseen. Et ehkä halua tehdä tätä, jos sinulla on paljon vanhoja viestejä Tumblrista. Mutta jos sinulla on aikaa syöttää jokainen uudelleenohjaus, tämä auttaa sinua välttämään rikkinäisiä linkkejä, pitämään vierailijasi tyytyväisinä ja säilyttämään jokaisen Tumblr-viestin hakukoneoptimoinnin.

Uudelleenohjausten määrittämiseksi meidän on käytettävä laajennusta. Voit katsoa täydellisen oppaamme uudelleenohjausten lisäämisestä WordPressiin.

Nyt jokaisessa viestissä sinun on syötettävä vanha Tumblr-osoite vasemmalle ja uusi osoite oikealle (miinus verkkotunnuksen nimi).

Älä unohda testata vanhoja linkkejäsi varmistaaksesi, että ne ohjaavat oikein.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa Google Adsensen avulla verkkosivustollani

Jos käytit Tumblr-aliverkkotunnusta (esim. “omanimi.tumblr.com”)

Valitettavasti tämä rajoittaa hieman vaihtoehtojasi. Paras vaihtoehto, kun siirrät jotain pysyvästi verkossa, on käyttää pysyvää 301-uudelleenohjausta, kuten teimme yllä.

Mutta et voi tehdä tätä Tumblr-aliverkkotunnuksella. Vaihtoehtosi ovat siis:

 1. Hylkää vanhat viestisi ja lähetä vain ilmoitus, että kirjoitat nyt blogia uudessa osoitteessa. Tämä on okei, jos et saanut paljon liikennettä Tumblr-blogiisi – voit sen sijaan aloittaa alusta uudella WordPress-blogillasi.
 2. Ota käyttöön Javascript-uudelleenohjaus jokaiselle viestille. Tämä ei ole hyvä vaihtoehto, koska Google-botit eivät aina pysty seuraamaan Javascriptin uudelleenohjauksia. Tämä ei välttämättä hyödytä hakukoneoptimointiasi, mutta se auttaa ihmisiä löytämään uuden blogisi. Jos saat paljon liikennettä vanhoihin Tumblr-viesteihisi, tämä saattaa olla vaivan arvoista.

Ota Javascript-uudelleenohjaus käyttöön kirjautumalla Tumblr-tilillesi, napsauttamalla Tili-kuvaketta ja napsauttamalla Muokkaa ulkoasua.

Napsauta Muokkaa teemaa -painiketta sivun yläosassa.

Napsauta vasemmalla olevan valikon yläosassa teemasi nimen alla olevaa Muokkaa HTML-koodia -linkkiä:

Hae koodista . Liitä seuraava koodi aivan tagin yläpuolelle:

(Muista korvata http://yourname.com todellisella uudella verkkotunnuksellasi!)

Heti -tunnisteen jälkeen tulee olla -tagi.

Kopioi ja liitä tämä koodi uudelle riville välittömästi -tunnisteen jälkeen:

Se siitä! Viestisi pitäisi nyt ohjata uudelle WordPress-sivustollesi.

Vaihe 4: Ilmoita seuraajillesi

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, älä unohda ilmoittaa seuraajillesi uudesta osoitteestasi! Harkitse ilmoitusten tekemistä verkkosivustollasi, sosiaalisen median tileilläsi ja sähköpostiuutiskirjeessäsi ja pyydä seuraajiasi tilaamaan, jos he eivät ole vielä tehneet.

Seuraavat vaiheet

Nyt olet siirtänyt blogisi WordPressiin, on aika viedä blogisi uudelle tasolle rokkaavalla WordPress-teemalla, joka tekee sisällöstäsi erottuvan.

Aloita tutustumalla viestiimme WordPress-blogiteemoja.

Table of Contents