Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tarkistaa, onko yrityksen nimi otettu (ILMAINEN)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tarkistaa, onko yrityksen nimi otettu (ILMAINEN)

Yrityksesi nimi on yksi avaintekijöistä, jotka luovat brändisi. Sinun on osattava tarkistaa, onko yrityksen nimi otettu, jotta asiakkaat eivät hämmentyisi yrityksesi liiketoiminnasta.

Yrityksen nimi voidaan suojata paikallisella, osavaltion, liittovaltion tai kansainvälisellä tasolla. Sinun kannattaa tarkistaa yrityksen nimen saatavuus kullakin tasolla varmistaaksesi, että yrityksesi nimeä ei käytetä.

Keskustelemme paikoista, joista voit tarkistaa yrityksen nimen yleisen saatavuuden keskittyen seuraaviin asioihin:

Napsauta mitä tahansa yllä olevista linkeistä siirtyäksesi suoraan blogin sinulle tärkeimpään osaan.

Miksi sinun pitäisi tarkistaa yrityksen nimen saatavuus?

Ennen kuin aloitat yrityksen, sinun tulee tarkistaa, käyttääkö toinen yritys haluamaasi yrityksen nimeä. Yrityskokonaisuuden muodostaminen on haastavaa, jos nimi on jo käytössä. Lisäksi saatat loukata toisen yrityksen immateriaalioikeuksia, mikä voi johtaa kalliisiin oikeusjuttuihin.

Viime kädessä tämä on vaikein osa yrityksen nimeämisessä, mutta autamme sinua navigoimaan yritysten nimien valinnassa helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Tämän blogin lisäksi meillä on myös blogi yrityksen nimen valitsemisesta ja yrityksen nimentarkistustyökalumme, joka auttaa sinua löytämään yritysnimiä ja yhdistää sinut suoraan NameCheapiin verkkotunnuksen ostamista varten. Kokeile kuvitteellista nimigeneraattoria jo tänään. Se on nopea seulontahaku, joka helpottaa elämääsi.

Tarkista, onko nimi saatavilla yrityksille

Tulevan yrityksen omistajan tulee tarkistaa, onko yrityksen nimi saatavilla seuraavissa paikoissa:

 1. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto
 2. Valtiosi valtiosihteeri
 3. Paikalliset tietokannat
 4. Nettisivun URL
 5. Sosiaalisen median tilit

Jos nimi on jossain kategoriassa, sinun tulee etsiä eri nimi sekaannusten välttämiseksi.

Näytämme sinulle, kuinka voit suorittaa nimihaun jokaiselle yllä mainitulle sijainnille.

#1. Kuinka tarkistaa, onko nimi Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston (USPTO) tavaramerkki

Tavaramerkillä suojattu yrityksen nimi:

 • Tunnistaa tavaran tuottajan
 • Suojaa brändiä laillisesti tavaramerkkilain nojalla
 • Suojaa petoksia ja väärennöksiä vastaan.

Voit suorittaa tavaramerkkihaun käyttämällä tavaramerkkien elektronista hakujärjestelmää (TESS) USPTO:n verkkosivustolla. Tavaramerkittyjen yritysten nimien etsimisen vaiheet ovat:

 1. Päätä, minkä tyyppinen haku suoritetaan
 2. Syötä hakusanat
 3. Tarkista tulokset

Kuinka selvittää, onko yrityksen nimi jonkun muun tavaramerkkioikeus

Liittovaltion tavaramerkkitietokannan avulla voit tehdä tavaramerkkien nimihaun viidellä tavalla:

 1. Perus sanahaku: Perushaut etsivät vain kauppanimeä. Niissä ei ole logoja. Useimmat ihmiset haluavat tarkistaa yrityksen tavaramerkin käyttämällä tätä vaihtoehtoa.
 2. Sana- ja muotoilumerkkihaku (strukturoitu): Käytä TESSiä yritysten nimien ja logojen etsimiseen käyttämällä rekisteröityjen tavaramerkkien sisäisiä suunnittelukoodeja.
 3. Sana- ja muotoilumerkkihaku (vapaa muoto): Jos tarvitset monimutkaisempia hakuehtoja, käytä vapaata muotoa boolen logiikalla. Voit halutessasi käyttää tätä, jos tavaramerkkihakusi antaa miljoona tulosta, mutta ensimmäinen sivu ei näytä liittyvältä.
 4. Selaa sanakirjaa: Tämä tavaramerkillä suojattu yrityshakutyökalu listaa kaikki tulokset aakkosjärjestyksessä.
 5. Haku OG:stä Julkaisupäivä tai rekisteröintipäivä (Haku OG): Virallinen lehti on virallisten tavaramerkkihakemusten julkaisu. Tämän haun avulla voit vahvistaa, että joku ei ole äskettäin hakenut tavaramerkkiä nimelle.
🔥 Empfohlen:  Android 13 on täällä, ja voit ladata sen Pixel-puhelimeesi heti

Käydään läpi esimerkki. Valitse “Perus”, jolloin pääset sivulle, joka näyttää alla olevan kuvan kaltaiselle.

Etsi yrityksesi yksikön nimen saatavuus

Kirjoita yrityksen nimi, jota haluat käyttää. Yllä olevassa kuvassa käytimme “UpFlip”, ja tulokset osoittavat, että toimitusjohtajamme omistaa tavaramerkkioikeudet yritysnimeen.

Tarkista TESS-hakutulokset

Saat kolme mahdollista tulosta:

 1. Ei tuloksia: Saat todennäköisesti valtakunnallisen tavaramerkkisuojan. Tarkista virallisesta lehdessä, ettei nimi ole vireillä.
 2. Yksittäinen tulos löytyi: Et voi ilmoittaa tavaramerkkivirastolle, mutta voit ehkä ottaa yhteyttä tavaramerkin omistajaan tavaramerkin käyttöoikeuden ostamiseksi.
 3. Useita tuloksia löytyi: Saatat myös saada tuloksia, kuten alla olevan videon kolmannen dian. Sinun on tarkistettava kaikki sivulla olevat tavaramerkit varmistaaksesi, ettet riko tavaramerkkiloukkauslakeja.

Parhaat tulokset saat ottamalla yhteyttä tavaramerkkilakimiehenä, jos olet huolissasi tavaramerkin loukkauksesta.

Sinun ei tarvitse hakea tavaramerkkiä, koska yleislainsäädäntöiset tavaramerkkioikeudet suojaavat sinua ilman muodollista rekisteröintiä USPTO:ssa. Rekisteröi tavaramerkkisi, jos saavutat sen suojan, mutta älä tuhlaa aikaasi kansainvälisten tavaramerkkirikkomusten nostamiseen. Tutustu tavaramerkkiyrityksesi nimen rekisteröinnin etuihin.

#2. Kuinka tarkistaa, onko yrityksen nimi otettu ulkoministerin SOS-verkkosivustolta

Jokaisella osavaltiolla on valtiosihteeri, jossa pienyritysten omistajat voivat perustaa osakeyhtiön (LLC) tai yhtiön. Heillä on valtion arkistointitoimisto, joka sisältää yrityskokonaisuuksien haun.

Hakutyökalut vaihtelevat osavaltioittain, mutta ne voivat sisältää:

 • Tavaramerkit
 • Kaupanimet
 • Palvelumerkit
 • Varatut nimet
 • Yrityslisenssit

Löydät osavaltiosi valtiosihteerin hakutyökalun siirtymällä osoitteeseen usa.gov. Kun pääset SOS-verkkosivustollesi, etsi termejä, kuten:

 • LLC:n nimihaku
 • Yrityksen hakunimi
 • Hae yrityskokonaisuuksia
 • Kuvitteellinen yritysnimihaku
 • Doing Business As (DBA-nimi) -haku

Jokaisella osavaltiolla on hieman erilaisia ​​tapoja muotoilla sivustonsa, joten sinun on tarkistettava, kuinka voit etsiä yrityskokonaisuuden nimeä valtionvirastostasi.

#3. Paikallisen yrityskokonaisuuden haun suorittaminen

Paikalliset viranomaiset voivat myös vaatia yrityksen omistajaa rekisteröimään yrityksen virallisen nimen DBA (Doing Business As) -rekisteröinnillä. Tarkista asia paikalliselta County Clerkin toimistolta. Löydä piiritoimistosi osoitteesta NACO.org.

Kun löydät yrityksen nimihaun, tarkista, onko yrityksesi nimi saatavilla paikallisesti. Myös kaupungeilla voi olla vaatimuksia.

🔥 Empfohlen:  RoboForm Review 2023: Onko RoboForm turvallinen? (Testattu)

#4. Kuinka tarkistaa verkkotunnuksen saatavuus

Jokaisen uuden yrityksen on hankittava verkkosivuston verkkotunnus. Voit yksinkertaisesti kirjoittaa “https://yourbusinessname.com” mihin tahansa verkkoselaimeen tarkistaaksesi, omistaako kilpaileva yritys verkkosivuston.

Vaihtoehtoisesti voit etsiä yrityksen nimeä esimerkiksi seuraavilta sivustoilta:

 1. Nimi halpa
 2. Hyvä isä
 3. Hostinger

Joskus verkkotunnuksesi on saatavilla, mutta hinta on korkea. Sivustoja, joiden verkkotunnus maksaa yli 100 dollaria vuodessa, myy ulkopuolinen yritys, joka uskoo, että verkkosivustosta tulee paljon liikennettä, korkean auktoriteetin verkkosivusto. Vältän näitä, ellei sinulla ole oikeutettua syytä uskoa, että voit hyötyä näiden pienyritysten nimien käytöstä.

#5. Kuinka tarkistaa, onko nimi yrityksille saatavilla sosiaalisessa mediassa

Helpoin tapa tarkistaa, onko yrityksesi nimi saatavilla suosituilla sosiaalisen median sivustoilla, on tehdä yleinen Internet-haku. Googlaa ehdottamasi yrityksesi nimi ja tarkista, onko Facebook-, Instagram-, YouTube- tai TikTok-profiileja.

Jos jokin tulee esille, etsi toinen nimi.

Onko yritykseni nimi otettu?

Tähän mennessä olet tarkistanut yrityksesi nimen saatavuuden kaikissa asiaankuuluvissa paikoissa, joissa rekisteröityjä ja rekisteröimättömiä yritysten nimiä saatetaan käyttää. Jos et ole löytänyt omalla nimelläsi kutsuttua yritystä, olet valmis arkistoimaan perustamisasiakirjoja ja valitsemaan liiketoimintakokonaisuutesi.

Yrityksen nimihaun UKK

Mitä on yrityksen nimen rekisteröinti?

Yrityksen nimen rekisteröinti on prosessi, jossa toimitetaan uuden yrityskokonaisuuden nimi sen valtion kanssa, jossa aiot harjoittaa liiketoimintaa. Ota selvää kuinka rekisteröidä yritys.

Voinko rekisteröidä yrityksen nimen verkossa?

Useimmat osavaltiot sallivat yrityksen rekisteröinnin verkossa, mutta jotkut ovat edelleen jumissa kivikaudessa. Tarkista valtion virastoiltasi saadaksesi lisätietoja.

Voinko muuttaa yritykseni nimeä myöhemmin?

Joo. Lähetä vain “muutosartikkelit” osavaltiollesi. Älä käytä uutta nimeä ennen kuin valtio hyväksyy sen.

Voiko kahdella yrityksellä olla sama nimi?

Toinen yritys ei saa käyttää tavaramerkkien liikenimiä ilman tavaramerkin omistajan kirjallista lupaa. Jos haluat käyttää tavaramerkillä suojattua yrityksen nimeä, ota yhteyttä omistajaan selvittääksesi, olisiko hän valmis tarjoamaan franchising-mahdollisuuden.

Mistä voin tarkistaa, onko yrityksen nimi otettu?

Aloita tarkistamalla, onko yrityksen yleinen nimi saatavilla Googlen avulla. Tarkista sitten yrityksen nimen saatavuus osoitteesta USPTO.gov ja ulkoministerin toimistosta ja katso, vaaditaanko paikkakunnallasi yrityksiä rekisteröitymään niihin.

Mitä teet, jos joku kopioi yrityksesi nimen?

Ota ensin yhteyttä henkilöön ja kerro hänelle kohteliaasti, että omistat yrityksen nimeen liittyvän tavaramerkin. He saattavat muuttaa sitä ilman oikeudellista ristiriitaa, koska mikään uusi yritys ei halua aloittaa oikeudellisia ongelmia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ohjattua tekoälyn sisältötoimintoa voidaan käyttää ideoiden luomiseen ja tehokkaiden sisällön ääriviivojen luomiseen?

Jos tämä ei auta, voit lähettää tavaramerkkisi USPTO:lle, mikä antaa sinulle valtuudet ryhtyä oikeustoimiin. Oikeudelliset ristiriidat ovat kalliita, ja niihin tulisi ryhtyä vasta sitten, kun olet yrittänyt ratkaista oikeudenkäynnin ulkopuolella.

Mistä tiedän, onko yrityksen nimi tavaramerkki?

Tarkista Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston liittovaltion tietokanta. Käytä TESS-hakutyökaluja liittovaltion hakuun ja tarkista osavaltioiden tavaramerkkitoimistot.

Voinko merkitä yritykseni nimen tavaramerkiksi, jos joku muu käyttää sitä?

Ei. Vain yksi yritys voi rekisteröidä yrityksen nimen laillisesti. Jos suoritat tavaramerkkiyrityksen nimen haun ja joku muu käy jo kauppaa haluamallasi nimellä, ota yhteyttä yrityksen omistajaan ja kysy, olisiko hän kiinnostunut myymään franchising-sopimuksen. Saatat olla onnekas ja saada etumatkaa yrityksellesi.

Pitäisikö yritykselläni ja LLC:llä olla sama nimi?

Se riippuu yrityksestä. Voit ylläpitää LLC:tä ja sinulla on erilliset dba-rekisteröidyt. Tämä on yleistä, kun ihmiset omistavat franchising-sopimuksia. LLC:n nimi saattaa olla Fast Food Franchises LLC, kun he harjoittavat liiketoimintaa McDonaldsina.

Pitääkö logosi vastata yrityksesi nimeä?

Logosi ei tarvitse vastata yrityksesi nimeä, ellet merkitse mallia tavaramerkillä. Logosi on osa markkinointistrategiaasi, eikä sitä vaadita lain mukaan vastaamaan tavaramerkkisi yritysnimeäsi.

Jakaminen on välittämistä!