Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tarkistaa tuotteen kausiluonteisuus

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tarkistaa tuotteen kausiluonteisuus

Voitteko kuvitella jouluseppeleen lanseerausta maaliskuussa?

Kuinka arvelet sen käyvän?

Toki saatat myydä muutaman, mutta jos tuotteen lanseeraus Amazonissa on tuottaa huomattavaa voittoa, saatat olla pettynyt kuultuasi, että myyntisi ei skaalaudu toivomallasi tavalla.

Tämä johtuu siitä, että jouluseppeleet ovat a kausiluonteinen tuote.

Ja kausivaihtelu tarkoittaa usein, että tuotteeseen liittyvät hakumäärät, myynti ja kuukausittaiset tulot kasvavat ja laskevat.

Kun on kyse tuotteiden myymisestä verkossa tai henkilökohtaisesti, tuotteen kausiluonteisuuden määrittäminen voi olla tärkeä tieto, kun ymmärrät, milloin tuote julkaistaan ​​tai millä avainsanoilla voit optimoida ilmoituksesi lomaa varten.

Cerebron hyvän käytön tunteminen on ero sen välillä, onko sinulla kattavampi kuva siitä, miltä markkinarakoasi näyttää viimeisten 30 päivän, 60 päivän, 90 päivän aikana ja koko ajan, vai onko sinua sokeutunut äkillinen kiinnostuksen puute tuotteitasi kohtaan. .

Katsotaanpa tarkemmin esimerkkiä Wall Decor -arkkuhyllystä – pelottava goottilainen sisustus kotiin, musta kelluva puuhylly (B08TQN83GL), jotta voit toteuttaa tämän käytännön omissa kapeissasi.

Vaikka monet avainsanoista ovat varmasti ikivihreitä tämän artikkelin kiinnostavan markkinaraon kannalta – jotkut ovat huipussaan vain satunnaisesti.

Voimme saada paremman mittauksen siitä napsauttamalla kaaviokuvaketta Cerebron sisällä Hakutulos-kohdan alla olevan numeron vieressä.

Esimerkiksi avainsana, joka tulee tälle tuotteelle, on Halloween hylly, mutta riippumatta siitä, harkitsetko jotain parasta avainsanaa, jota voit käyttää yritystietojesi optimoinnissa tai sen sisällyttämisessä osaksi kohdistuskampanjoitasi, suosittelen aina kaavion napsauttamista nähdäksesi, kuinka kausiluonteinen tuote todella on.

Kun ponnahdusikkuna avautuu, voit viitata Google-trendeihin, Walmartiin ja Amazoniin tässä samassa kaaviossa.

Vaihtamalla aikakehykseksi kaikki aika, voimme nähdä, että emme edes näyttäneet tämän avainsanan hakumäärää vasta viikkoja ennen Halloweenia tälle ASIN:lle. Hakujen määrä 500–600 on melko tuore kuvakaappauksen ottohetken perusteella.

🔥 Empfohlen:  25 viimeisimmät tulosprosentin optimointitilastot vuodelle 2023

Jos nyt odotan Halloween-hyllyllä olevan 600 hakua ympäri vuoden, tekisin suuren virheen. Jos et olisi tiennyt Halloween-huippuja lokakuussa, sinun pitäisi etsiä syvemmälle ymmärtääksesi, kuinka kysyntä vaihtelee ympäri vuoden.

Vertaa Halloween-hyllyn hakumäärää yksittäisten avainsanojen kaikkien aikojen kaaviossa olevaan Arkkuhyllyn hakumäärään.

Voit nähdä, että tyypillisesti luku vaihtelee 5 000 ja 10 000 välillä, mutta näet huippuja, kuten viime vuonna, huippu oli tulossa elo- ja syyskuussa.

Ja todellakin, tänä vuonna taas elo- ja syyskuussa näemme huippunsa.

Miten minun pitäisi sulattaa nämä tiedot?

No älä oleta! Älä tee sitä virhettä olettamalla, että ihmiset ovat jatkuvasti kiinnostuneita tietystä tuotteesta ympäri vuoden ilman, että heillä on tietoja teoriasi tueksi. Saatat huomata, että jotkut avainsanat ovat kausiluonteisia, vaikka luulisit toisin.

Jälleen kerran, kun näet hakumääräkaavion Cerebron sisällä, napsauta sitä, kun tarkastelet muutamia tärkeimpiä avainsanoja ja avaat sen Google Trendsissä, avaa se Walmartissa, avaa se Amazonissa ja katso. jos näet hakumäärän huippuja ja laaksoja. Ja se antaa sinulle oikean käsityksen tämän avainsanan kilpailukyvystä eri aikoina ja myös silloin, kun ihmiset etsivät lisää.

Table of Contents