Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tarkistaa WordPress-blogi piilotettujen haittaohjelmien varalta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tarkistaa WordPress-blogi piilotettujen haittaohjelmien varalta

Miljoonien verkkosivustojen ja erityyppisten kehittyneiden haittaohjelmien ansiosta tietoverkkorikoksista on tulossa yleisempää kuin autovarkauksista. Tässä artikkelissa näytän sinulle erilaisia ​​tapoja tarkistaa WordPress-sivustot haittaohjelmien varalta.

WordPress-sivustot ovat usein roskapostittajien, hakkereiden ja haittaohjelmien kohteena. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että WordPress on suosituin online-sisällönhallintajärjestelmä ja sen sisäinen toiminta on hakkereiden tuttua. Et jättäisi auton avainta virtalukkoon, mutta jos sinulla on sivusto, jossa on päivätty WordPress-versio ja yleiset asetukset, voit yhtä hyvin lisätä tunnisteita, joissa lukee “hakkeriystävällinen”.

Jokaisen WordPress-sivuston omistajan tulisi ryhtyä toimenpiteisiin WordPress-turvallisuuden parantamiseksi.

Useimpien hakkereiden vakiotaktiikka on helpoin – sivustosi saastuttaminen haittaohjelmilla. Näitä uhkia voivat olla:

  • Pharma-hakkerit, jotka ruiskuttavat roskapostia tiedostoihin tai tietokantoihin
  • Drive-by download – komentosarjat, jotka lataavat haitallisia tiedostoja käyttäjän tietokoneelle, yleensä heidän edes tietämättään. Lataus saattaa naamioitua hyödylliseksi apuohjelmaksi tai se voi olla piilotettuna toisen laillisen ohjelman kanssa.
  • Backdoors – ohjelma, joka antaa hakkereille pääsyn milloin tahansa, joko FTP-latausten tai jopa WordPress-hallintapaneelin kautta.
  • Tietokanta tai tiedostojen lisäys – koodin lisääminen tietokanta- tai järjestelmätiedostoihin, joka antaa hakkereille pääsyn. Tietokanta-injektiot ovat yleinen uhka, jossa eri tietueiden läpi siroteltu teksti voidaan koota yksinkertaisella kyselyllä haitallisiksi komentoiksi. WordPress käyttää yhtä MySQL-tietokantaa, joka sisältää kaikki sivustosi hallintaan tarvittavat asetukset ja tiedot.
  • Uudelleenohjaukset – koodinpätkä, joka lähettää vierailijat linkeistäsi hakkerisivuston sivulle, joka huijaa ihmisiä lataamaan haitallisia tiedostoja. He saattavat jopa kopioida yhden omista sivuistasi, jotta käyttäjä ei edes tiedä, että heidät on lähetetty toiselle sivustolle.
  • Tietojenkalastelu – petollinen sivu/lomake, jossa pyydetään arkaluontoisia tietoja, kuten käyttäjänimiä, salasanoja ja tilinumeroita, jotka hakkerit vangitsevat ja joita käytetään tilien käyttämiseen. Usein tämä on erittäin hyvä kopio laillisesta sivustosta, jota saatat käsitellä, kuten pankista tai Paypalista, jonka he ovat tunnistaneet verkkotoiminnastasi. Paitsi että kaikki antamasi tiedot menevät suoraan hakkerin henkilökohtaisiin tiedostoihin.

Turvotukset

Jotkut hakkerit eivät ole vain tyytyväisiä saamaan tietoja tai jopa lamaannuttamaan kohdistetun sivuston. he turmelevat sivun (ja ajavat asiakkaasi pois) sijoittamalla otsikon tai kuvan, joka ilmoittaa, että “Goon Squad on hakkeroinut tämän sivuston!”

Verkkosivustojen turmeleminen on itse asiassa harvinaista haittaohjelmien aiheuttamaan tartuttamiseen verrattuna, mutta se on joidenkin hakkereiden suosima taktiikka. Suurin osa haluaa pysyä piilossa, jotta he voivat jatkaa tietojen varastamista ja tilien vaarantamista.

Kun hakkerit näyttävät itsensä, sinun on ensin löydettävä ja poistettava loukkaavat tiedostot. Mutta tietyn egon tyydytyksen lisäksi he saavat tyydytyksen siitä, että he tietävät, että sivustosi on hakkeroitavissa vierailijoillesi, mikä voi maksaa sinulle liikennettä ja aiheuttaa yhtä paljon vahinkoa tuloksellesi kuin jos he olisivat todella päässeet pankkitilillesi.

WordPress-hakkerit käyttävät aikansa

Useimmissa tapauksissa salainen hakkerointi tarkoittaa, että hakkereilla on enemmän aikaa toimia ja he voivat huijata tai tartuttaa enemmän vierailijoita. WordPress-sivusto voidaan hakkeroida omistajan tietämättä, mikä tarkoittaa, että et vain sinä, vaan kaikki asiakkaasi ovat alttiina.

Hakkerit saattavat tuoda sivustollesi haittaohjelmia ja odottaa sen aktivoimista, jotta kaikki tarkistuksissa näkyvät muutokset näyttävät vaarattomilta, koska ongelmaa ei ole. Sitten he alkavat huomaamattomasti toteuttaa haitallisia komentosarjoja saadakseen lisää pääsyä ja hallintaa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että he voivat saada sivustoltasi mitä haluavat, milloin tahansa, jos niitä ei löydetä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta Instagram-seuraajaa tarvitset ansaitaksesi rahaa vuonna 2023?

On erittäin tärkeää tarkistaa verkkosivustosi tiedostot säännöllisesti, jotta löydetään mahdollisesti käyttöön otetut haittaohjelmat. Sivustosi saattaa näyttää toimivan täydellisesti, vaikka se itse asiassa on vakavasti vaarantunut. Hakkereilla voi jo olla IP-osoitteesi tai hän on kopioinut istuntoevästeitä, jotka antavat pääsyn WordPress-hallintapaneeliisi. Jotkut hakkerit ottavat käyttöön koodia, joka on suunniteltu luomaan illuusion, että järjestelmätiedostoissasi on kaikki normaalisti ja kaiken on oltava kunnossa. Todellisuudessa he olisivat jo saattaneet varastaa kaikki arkaluontoiset tiedot, jotka he voivat löytää, ja käyttää sähköpostiasi ja käyttäjätilejäsi roskapostin lähettämiseen useammille uhreille.

Jos hakukoneet, kuten Google, tunnistavat sivustosi haittaohjelmien lähteeksi, unohda sijoitukset, joiden saavuttamiseksi olet tehnyt niin kovasti töitä. Sinut ei vain joudu mustalle listalle, vaan sivustosi saattaa näkyä selaimissa, joissa on suojausvaroitus haitallisena sivustona. Vierailijat katoavat, kun olet saanut vaikutelman, että asiat sujuivat hyvin.

Onneksi on olemassa useita laajennuksia tai saatavilla olevia kolmannen osapuolen palveluita, jotka voivat auttaa tunnistamaan haittaohjelmat WordPress-sivustolla. Useimmat näistä sivuston tarkistuksista toimivat kirjoittamalla URL-osoitteesi, napsauttamalla tarkistuspainiketta ja odottamalla tuloksia. Nämä tarkistukset eivät kuitenkaan välttämättä sisällä piilotettuja tai arkistoituja tiedostoja ja sivuja tai tunnistavat erityisen innovatiivisten hakkerointiyritysten koodia. Lyhyesti sanottuna mikään ei ole 100% taattu.

WordPress-skannaustyökalut

Sucuri

Tällä yrityksellä on vankka maine turvatoimien ja haittaohjelmien tarkistuksen suhteen. Securin SiteCheckillä voidaan tarkistaa sivustosi tunnettujen ongelmien varalta niiden ilmaisella kokeiluversiolla.

SiteCheck-haittaohjelmatarkistus ei tarkasta vain haittaohjelmia, vaan myös turmeluksia ja injektiohyökkäyksiä. Se voi myös havaita, ovatko vaarantuneet sähköpostitilit johtaneet siihen, että sivustosi palvelin on joutunut roskapostin vastaanottajien mustalle listalle.

Ilmaisversion suurin haittapuoli on, että sinun on skannata sivustosi manuaalisesti itse, ja tulokset ovat rajalliset, koska se on etäskanneri. Päivitys maksulliseen premium-suunnitelmaan tarjoaa paljon kattavamman tuotteen. Se sisältää automaattiset hälytykset sähköpostitse kaikista epäilyttävistä ongelmista. Täysi versio poistaa haittaohjelman ja IP-osoitteesi etäpalvelimen roskapostiluetteloista.

Sucuri tarjoaa myös Sucuri Security -laajennuksen, joka tarjoaa palomuurin suojauksen sekä haittaohjelmatarkistukset. Se toimii myös lisäsuojauksena tunnetuille WordPress-haavoittuvuuksille ja tarjoaa sinulle luettelon kirjautumisista, jotta näet tarkalleen, kuka on käyttänyt sivustoasi. Siinä on myös joitain hyödyllisiä ominaisuuksia palautumiseen, jos sinut hakkeroidaan, kuten apuohjelma salasanojen nollaamiseen.

Virustotal

Tämä on ilmainen verkkopalvelu, joka tunnistaa ja analysoi epäilyttävät tiedostot ja niihin liittyvät URL-osoitteet sivustollasi ja auttaa sinua havaitsemaan virukset, madot ja muun tyyppiset haittaohjelmat.

CodeGuard

Tämä on todella varmuuskopiointiohjelma, joka luo automaattiset tiedostojen varmuuskopiointi- ja palautustoiminnot yhdellä napsautuksella. Mutta se myös tarkkailee sivustoasi säännöllisesti muutosten varalta ja lähettää hälytyksiä, jos se havaitsee mahdollisia haittaohjelmia. Joka tapauksessa jokaisen sivuston tulee tehdä säännöllisesti varmuuskopioita tiedostojen ja tietojen säilyttämiseksi, jos ne ovat vioittuneet.

CodeGuard-suunnitelmat ovat erittäin edullisia peruspalveluun. VaultPress tarjoaa monia samoja palveluita, mutta korkeammalla maksulla.

Wordfence Security

Yksi suosituimmista WordPress-tietoturvalaajennuksista, se skannaa paitsi teematiedostoja, myös WordPress-ydintiedostoja ja muita laajennuksia tunnettujen uhkien varalta. Se voi myös toimittaa muutoslokin, joka auttaa tunnistamaan haitalliset lataukset, sekä suosituksia sivustosi turvallisuuden parantamiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä rahaa 3D-tulostimella

Wordfence tarkistaa arkistoon tallennettuja aiempia versioita vastaan. Sillä on myös mahdollisuus tehdä tarkistuksia WordPress-asennuksen ulkopuolella, mikä on hyvä idea, jos sinulla on työtiedostoja muissa kansioissa.

Tuotteesta on sekä ilmaisia ​​että premium-versioita, joista jälkimmäinen tarjoaa enemmän ominaisuuksia ja palveluita, jotka sopivat erikokoisille ja -tarpeisille yrityksille.

Hakkeri kohde

HackerTarget on tehokas online-skannaustyökalu, joka tarjoaa joukon tietoturvatestauspalveluita verkkosivustojen haavoittuvuuksien ja mahdollisten tietoturvaongelmien tunnistamiseen. Yksi HackerTargetin tärkeimmistä ominaisuuksista on sen WordPress-tietoturvatarkistus.

Ilmainen tuote suorittaa “vähän vaikutuksen” tarkistuksen alkeellisimmista kriittisistä alueista, joilla saattaa esiintyä haittaohjelmia tai korruptiota. Syvempiä ovat herkempiä skannauksia on saatavilla heidän premium-tuotteissaan.

Skanneri suorittaa useita tarkistuksia, kuten tunnistaa vanhentuneita laajennuksia, teemoja ja WordPressin ydinasennuksia, jotka voivat sisältää haavoittuvuuksia. Etsimällä tunnettuja tietoturvaongelmia ja virheellisiä määrityksiä se auttaa verkkosivustojen omistajia korjaamaan mahdolliset heikkoudet ennen kuin verkkorikolliset voivat hyödyntää niitä.

HackerTarget tarkistaa myös ongelmia, kuten hakemistoluetteloiden haavoittuvuuksia, jotka voivat paljastaa arkaluontoisia tietoja verkkosivuston rakenteesta ja resursseista. Se arvioi myös otsikkomäärityksiä ja SSL/TLS-varmenteita. Mahdollisista havaituista ongelmista ilmoittaminen on todella hyvin koottu sekä toimivia suosituksia niiden korjaamiseksi.

IsItWP Security Scanner

IsItWP Security Scannerin käyttö on helppoa. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa verkkosivustosi osoite työkaluun, ja se alkaa skannata sivustoasi. Se tarkistaa ongelmat, kuten haitalliset ohjelmistot, huonot linkit ja muut asiat, jotka voivat aiheuttaa ongelmia sivustollesi.

Parasta on, että kun skannaus on tehty, IsItWP Security Scanner näyttää sinulle raportin kaikista löytämistään ongelmista. Raportissa kerrotaan myös, kuinka voit korjata nämä ongelmat, jotta verkkosivustosi voi olla taas turvallinen.

WPSec

Voit käyttää WPSecia syöttämällä verkkosivustosi URL-osoitteen skanneriin. Työkalu tarkistaa sitten sivustollasi erilaisia ​​tietoturvaongelmia, kuten haittaohjelmia, vanhentuneita ohjelmistoja ja haavoittuvuuksia, joita hakkerit voivat hyödyntää. Se voi arvioida tehokkaasti WordPress-verkkosivustoa ja tuottaa tuloksia suhteellisen lyhyessä ajassa verrattuna joihinkin muihin skannereihin.

WPSecillä on yksinkertainen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, joten se on eritasoisten käyttäjien käytettävissä. Skannerin suoraviivaisen suunnittelun avulla käyttäjät voivat nopeasti aloittaa skannauksen ja ymmärtää tulokset.

Työkalusta on saatavilla ilmaisia ​​ja premium-versioita. Jokainen niistä tarjoaa selkeitä, käyttökelpoisia raportteja, joissa on ohjeita havaittujen ongelmien ratkaisemiseen. Raportit ovat helposti ymmärrettäviä, ja ne tarjoavat arvokasta tietoa sivuston turvallisuuden parantamisesta.

WordPressin haittaohjelmien suojauslaajennukset

Jos sinulla on paljon kuvatiedostoja, saatat haluta vaihtoehdon, jonka avulla voit sulkea ne pois tarkistuksista, muuten prosessi saattaa hidastua huomattavasti.

Teeman aitouden tarkistus

Tämä laajennustyökalu voi tarkistaa WordPress-teematiedostoistasi haitallisen sisällön, mukaan lukien laittomat alatunnisteen linkit ja Base64-koodin lisäysongelmat. Se palauttaa tiedot kaikista linkeistä, jotka on koodattu malliin, ja vaikka kyseessä ei välttämättä olekaan haittaohjelma, kannattaa välillä tarkistaa, ettei mitään mahdollisesti haitallista ole välitetty.

WP Cerber Security

WP Cerber Security on tehokas suojauslaajennus, joka tarjoaa kattavan suojan WordPress-verkkosivustollesi. Ominaisuuksiin kuuluu vahva palomuuri, haittaohjelmatarkistus ja roskapostisuoja. Laajennus tarjoaa myös IP-eston, sisäänkirjautumissuojauksen ja kaksivaiheisen todennuksen, mikä varmistaa, että verkkosivustosi on hyvin suojattu kyberuhkilta.

Virustorjunta

Tämä on yksinkertaisesti nimetty ilmainen laajennus, joka tarkistaa teematiedostot roskapostin ja haitallisen koodin varalta. Yksi sen parhaista ominaisuuksista on kätevä hälytysviesti, joka näkyy suoraan WordPressin hallintapalkissa. Muita vaihtoehtoja haittaohjelmien havaitsemiseen ovat sähköpostihälytykset. AntiVirus kuitenkin tarkistaa vain nykyiset teemasi; muita asennettuja teemoja ei tarkisteta. Ellet ole yksi niistä, jotka tykkäävät vaihtaa teemoja aika ajoin, käyttämättömät teemat lisäävät riskiä ja ne tulee poistaa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka USP:n määrittäminen auttaa liiketoiminnan kasvua

Haittaohjelmien torjunta

Tämä on toinen erinomainen suojauslaajennus, joka tarkistaa ja poistaa automaattisesti haittaohjelmat, virukset ja muut tunnistetut uhat WordPress-sivustostasi. Se voi myös vahvistaa wp-kirjautumiskoodiasi estääkseen brute force -kirjautumisyritykset.

Quttera

Tämä laajennus, nimeltään Quttera Web Malware Scanner, skannaa sivustosi ja luo helposti seurattavan raportin, joka näyttää mahdolliset uhat, kuten takaovet, haitalliset iframe-kehykset, koodin lisäyksen ja paljon muuta. Se myös ilmoittaa, jos Internet-palveluntarjoajat ovat joutuneet sivustosi roskapostin mustalle listalle.

Wemahu

Tämä on melko uusi laajennus, joka tarkistaa säännöllisesti WordPress-sivustosi haitallisen koodin varalta ja lähettää sinulle sähköpostitse raportin havaituista uhista.

Turvallisuus Ninja

Aktivoinnin jälkeen Security Ninja tarkistaa verkkosivustosi mahdollisten tietoturvaongelmien, kuten heikkojen salasanojen, vanhentuneiden ohjelmistojen ja virheellisten asetusten, varalta. Se myös tarkistaa, onko sivustollasi haittaohjelmia ja varoittaa mahdollisista ongelmista, jotta voit poistaa ne ja pitää sivustosi turvassa.

Toinen Security Ninjan hyödyllinen ominaisuus on kyky suorittaa automaattisia tarkistuksia säännöllisesti. Tämä auttaa sinua pysymään aktiivisena ylläpitämään verkkosivustosi turvallisuutta ja varmistamaan, että se on aina ajan tasalla ja suojattu uusilta uhilta.

Käytännöllinen lähestymistapa

Perustekniikka, jota sinun ei pidä unohtaa, on epäjohdonmukaisuuksien etsiminen manuaalisesti WordPress-ydintiedostojesi koodista tai äkilliset tiedostokoon muutokset, jotka voivat viitata epätavallisten PHP-skriptien lisäämiseen. Hyvä tapa on ottaa näistä tiedostoista viimeisimmät varmuuskopiot, joita voit käyttää vertailuun.

Jos tallennat ja lataat kuvia pilvipalveluihin, kuten Dropboxiin, saatat haluta myös tarkistaa nämä tiedostot alkuperäisiin versioihin verrattuna. Jos et ole optimoinut kuvaa tai muuttanut kokoa, eroavaisuudet pitäisi olla helposti havaittavissa.

Tämä vaatii tietysti enemmän työtä ja arvokasta aikaa. On epärealistista viettää tuntikausia tiedostojen tarkistamiseen ja vertaamiseen sivustoilla, joilla on satoja tiedostoja ja kuvia. Voit luottaa muutosseurantaan ja vain tarkistaa tiedostot, jotka näkyvät muutettuina, varmistaaksesi, etteivät ne ole vaarantuneet. Tai etsi tekstinvertailutyökalu, joka säästää aikaasi sellaisten koodisivujen läpikäymisessä, joita et ehkä ole kovinkaan perehtynyt. Mutta opit paljon WordPressistä ja PHP:stä.

Jos säilytät viimeisimmät kopiot, sinun tarvitsee vain poistaa ja korvata kaikki epäilyttävät muutokset.

Jokainen WordPress-sivusto tulee tarkistaa säännöllisesti uhkien tunnistamiseksi ja poistamiseksi mahdollisimman pian. Mitä kauemmin haittaohjelmat väijyvät ja voivat toimia, sitä enemmän se voi vahingoittaa sivustoasi ja kävijöitäsi.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.