Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä Cloudwaysistä nopeampi WordPress-verkkosivustollesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä Cloudwaysistä nopeampi WordPress-verkkosivustollesi

Joten olet päättänyt isännöidä WordPress-verkkosivustoasi tai harkitset sitä.

Cloudways tarjoaa vankan suorituskyvyn heti valmiina, mutta kuinka voit tehdä WordPress-verkkosivustostasi entistä nopeamman?

Tässä artikkelissa aion jakaa 7 asiaa, jotka voit tehdä saadaksesi paremman suorituskyvyn Cloudways-alustasta käsittelemättä verkkosivustoasi tai tallentamatta laajennuksia välimuistiin.

Vaikka olen tulossa tähän WordPress-käyttäjänä, useimmat näistä menetelmistä toimivat muissa sisällönhallintajärjestelmissä.

1. Valitse oikea pilvipalvelin ja sijainti

Cloudways antaa sinun pyörittää palvelimia Digital Oceanin, Amazon AWS:n ja Google Cloudin avulla.

Jos olet jo valinnut isäntäsi ja rakentanut verkkosivustosi, vaihtamisessa ei ole juurikaan järkeä.

Jos et kuitenkaan ole vielä valinnut käyttämääsi pilvipalvelinta, sinun on otettava huomioon muutama seikka.

Verkkosivustosi tehokkuus määräytyy osittain:

  • Valitsemasi pilvipalvelin – Vaikka pilvipalvelinten välillä ei yleensä ole paljon eroa, Digital Ocean tarjoaa yleensä parhaan hinta-suorituskykysuhteen.
  • Varaamasi palvelinresurssit – Tämä riippuu suurelta osin verkkosivustosi saamasta liikenteestä ja palvelimellasi olevien verkkosivustojen määrästä. Mitä enemmän maksat, sitä enemmän palvelinresursseja saat. Puhun tästä hetken kuluttua tarkemmin.
  • Valitsemasi palvelimen sijainti – Sinun tulee aina valita paikka, joka on lähinnä kohdeyleisöäsi. Jos pääyleisösi on Euroopassa – valitse palvelin Euroopassa. Jos etsit maailmanlaajuista yleisöä, Yhdysvallat on yleensä turvallisin vaihtoehto. Sisällöntoimitusverkko (CDN), kuten Cloudways, nopeuttaa kuitenkin verkkosivustoasi kauempana palvelimestasi oleville.

2. Lisää palvelimesi resursseja

Ok, joten jos verkkosivustosi on jo Cloudwaysissa ja liikenne lisääntyy – tehokkain tapa parantaa suorituskykyä on lisätä palvelinresursseja.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on enemmän:

  • CPU-ytimet
  • RAM
  • Varastointi
  • Kaistanleveys

Yksi Cloudwaysin hienoista ominaisuuksista on pystysuoran skaalauksen helppous. Voit lisätä palvelinresursseja helposti muutamalla napsautuksella.

Voit tehdä tämän napsauttamalla palvelinta ja siirtymällä osoitteeseen Palvelimen hallintaPystysuuntainen skaalaus.

Näet jotain tällaista:

Siirrä liukusäädintä oikealle, niin näet uusien palvelinresurssien hinnan. Kun olet valmis, napsauta Skaalaa nyt -painiketta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kauan PPC:llä kestää toimia? 3 kuukautta (ja tässä miksi)

3. Päivitä PHP-versio

Yhteensopivuussyistä Cloudways ei käytä oletuksena uusinta PHP-versiota.

WordPress-versiosi, laajennukset ja teemasi ovat kuitenkin hyvin ylläpidettyjä ja ajan tasalla – vaihtaminen uusimpaan PHP-versioon parantaa suorituskykyä.

Jos haluat päivittää PHP-version Cloudwayssa, siirry osoitteeseen Palvelimen hallintaAsetukset ja paketit Paketit.

Näet PHP-version, jonka vieressä on pieni kynäkuvake. Napsauta kuvaketta, niin avattava valikko tulee näkyviin, josta voit valita uuden PHP-version.

Korkein PHP-versio tarjoaa yleensä parhaan suorituskyvyn, mutta yleensä on parasta valita toiseksi korkein versio yhteensopivuusongelmien välttämiseksi. Klikkaus Tallentaa kun olet valmis.

On hyvä harjoittaa varmuuskopiointi ensin. Ja muista tarkistaa verkkosivustosi toimivuus kokonaan PHP-version päivityksen jälkeen varmistaaksesi, ettei yhteensopivuusongelmia ole.

Jos kohtaat ongelmia – palaa takaisin ja valitse uusimmasta alempi versio. Esimerkiksi jos sinulla on ongelmia PHP 8.1:n kanssa, vaihda sen sijaan PHP 8:aan ja katso, miten asiat etenevät.

4. Päivitä MariaDB-versio

MariaDB on mitä Cloudways käyttää MySQL:ään. Se on osoittautunut nopeammaksi ja tehokkaammaksi.

PHP-version tavoin Cloudways ei pakota uusinta versiota automaattisesti yhteensopivuussyistä.

Näet vaihtoehdon MariaDB:n päivittämiseen juuri PHP-version alapuolella.

Varoitus: Kun olet päivittänyt MariaDB-versiot, et voi päivittää sitä alempaan versioon. Tämä ei valitettavasti toimi samalla tavalla kuin PHP-version palauttaminen. Joten jos olet epävarma yhteensopivuudesta – älä päivitä. Jos päivität, päivitä vain yksi versio uudemmaksi ja tarkista verkkosivustosi ongelmien varalta.

Kuten ennenkin, napsautamme kynäkuvaketta ja valitsemme avattavasta valikosta uusimman version.

Kun klikkaat TallentaaCloudways näyttää varoituksen, joka on vahvistettava ennen kuin jatkat.

Turvallisin tapa päivittää MariaDB

Koska et voi alentaa MariaDB-versiota, paras tapa päivittää on kloonata palvelin ja suorittaa täydellinen testikierros varmistaaksesi, että kaikki toiminnot toimivat niin kuin pitää.

Kun tiedät, että kaikki toimii hyvin, sinulla on joitain kodinhoitotehtäviä järjestettävänä. Ensin sinun on avattava verkkotunnuksesi uudella palvelimella ja päivitettävä “verkkotunnuksen hallinta” -sivu verkkotunnuksellasi. Tämän jälkeen sinun on päivitettävä DNS uuden palvelimen palvelimen IP-osoitteella.

🔥 Empfohlen:  3 parasta WordPress-valokuvateemaa

Tämän jälkeen sinun on järjestettävä SSL-sertifikaattisi uutta palvelinta varten SSL-sertifikaatti-sivun kautta. Jos käytät Let’s Encrypt -toimintoa, tämä voidaan tehdä vasta, kun DNS on päivitetty ja verkkotunnuksesi osoittaa uuteen palvelimeen.

Onneksi DNS-tietueet päivittyvät nykyään melko nopeasti, varsinkin kun käytetään A-tietueita ja IP-osoitteita. Joten ole vain valmis määrittämään SSL-sertifikaatti heti, kun DNS-tietueesi päivitetään.

Voit käyttää WhatsMyDNS nähdäksesi, milloin DNS-tietueesi ovat päivittyneet. Ja jos tarvitset apua missä tahansa vaiheessa, Cloudwaysin live-chat-tuki on käytettävissäsi.

On myös syytä huomata, että jos käytät muita työkaluja tai järjestelmiä, kuten palomuuria tai CDN-palvelu kuten Sucuri/Cloudflare, tämä DNS-päivitysprosessi voi vaihdella hieman. Tai Sucurin tapauksessa sinun on päivitettävä isännöinnin IP-osoitteesi (verkkotunnuksesi rekisteröijän DNS-tietueiden sijaan).

Kun uusi palvelimesi päivitetyllä MariaDB-versiolla on käytössä, sinun kannattaa tehdä uusi testikierros varmistaaksesi, että kaikki toimii niin kuin pitää.

Ja sinun on peruutettava vanhat palvelimet, koska et tarvitse niitä. Suosittelen antamaan sille noin 4–5 päivää ennen niiden peruuttamista, jos sinulla on ongelmia. Muista ottaa täydelliset palvelimen varmuuskopiot ennen kuin teet sen – vain, jotta olet suojassa.

Huomautus: Jos haluat lisätukea kloonauspalvelimille, tutustu Cloudwaysin opetusohjelmiin ja tukiartikkeleihin, kuten Tämä.

5. Asenna Redis

Oletuksena palvelimellasi on aktivoitu palvelintason välimuisti.

Mutta sinun pitäisi löytää parannettu suorituskyky, kun asennat Rediksen myös palvelimellesi.

Rediksen ideana on vähentää WordPressin raskasta nostoa sivun luomiseen. Viime kädessä tämä tarkoittaa harvempien tietokantakyselyjen suorittamista, mikä on aina hyvä asia.

Voimme tehdä tämän samalla sivulla kuin aiemmin napsauttamalla Asentaa vieressä olevaa painiketta Redis.

Asennuksen jälkeen löydät lisäasetuksia siirtymällä osoitteeseen Palvelimen hallintaHallinnoi palveluita.

Haluatko poistaa Rediksen asennuksen? Ei ongelmaa. Voit poistaa sen samalta sivulta, jonne sen asensit, ja se kestää hetken.

🔥 Empfohlen:  Kuinka muuntaa HEIC JPG: ksi iPhonessa

6. Kasvata muistirajaa

Muistiraja on suurin tiedostokoko, joka PHP-tehtävälle voidaan varata.

Hyvä nyrkkisääntö on lisätä tätä 256 Mt.

Voit tehdä tämän menemällä osoitteeseen Palvelimen hallintaAsetukset ja paketit Perus.

Kun olet siinä, saatat haluta pidentää myös enimmäissuoritusaikaa.

7. Asenna CDN

Kun joku käyttää verkkosivustoa, hän kokee nopeammat latausajat mitä lähempänä ne ovat palvelinta.

Haasteena on kuitenkin se, että verkkosivustolla on aina vierailijoita, jotka ovat valtavan matkan päässä palvelimestasi.

Ratkaisu? Käytä sisällönjakeluverkostoa. Tai lyhyesti CDN.

Tämä nopeuttaa verkkosivustoa tarjoamalla resursseja palvelimelta, joka on lähempänä verkkosivustoa käyttävää vierailijaa. Lue lisää CDN-aloittelijoiden oppaastamme.

Nyt Cloudways sisältää CDN:n, mutta käyttämäsi kaistanleveys on maksullinen. Ja maksu on sovelluskohtaisesti (tässä tapauksessa WordPress.)

Cloudways käyttää Cloudflaren Enterprise-alustaa CDN:ään, ja niistä veloitetaan lisämaksu.

Jos haluat jatkaa CDN:n määrittämistä suoraan Cloudwaysin avulla, löydät vaihtoehdot sen tekemiseen Sovellusten hallinta CloudwaysCDN.

Käärien sen

Siinä se on: 7 tapaa saada lisää suorituskykyä WordPress-verkkosivustostasi Cloudwaysissä – ilman, että sinun tarvitsee sekoilla välimuistilaajennusten kanssa.

Tässä on kyse palvelimesi optimoinnista parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Kun se on tehty, muista testata verkkosivustosi toimivuus. Ja sitten siirry muihin suorituskyvyn parannuksiin välimuistilaajennusten jne. avulla.