Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä hyvä ensivaikutelma ensimmäisenä päivänä uudessa työpaikassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä hyvä ensivaikutelma ensimmäisenä päivänä uudessa työpaikassa

Uuden työsi ensimmäinen päivä voi olla pelottava. Tiedät, että sinun on opittava uudesta roolistasi, mutta haluat myös tulla toimeen työtovereiden ja esimiesten kanssa.

Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa “antaa sävyn sille, millainen työntekijä olet tulevaisuudessa”, sanoo Darren Easton, The Cyphers Agencyn varatoimitusjohtaja ja luova johtaja. “Jos osoitat heti, että sinulla on hyvä, positiivinen asenne ja tulet toimeen ihmisten kanssa, sinusta tulee henkilö, jonka kanssa työtoverisi eivät vain halua työskennellä, vaan myös tukevat, kun kohtaat haasteita.”

Psychology Todayn mukaan ihmiset voivat muodostaa ensivaikutelman seitsemässä sekunnissa.[1] Nämä voivat muuttua pitkäaikaisiksi käsityksiksi, jotka kertovat menestyksestäsi roolissasi ja urassasi, joten on tärkeää saada se heti alusta alkaen.

7 tapaa tehdä hyvä ensivaikutelma uudessa työssäsi

Uudet kollegasi ja esimiehesi huomaavat, huokuvatko sinusta itseluottamusta, tunneälyä ja johtajuusominaisuuksia. Nämä pehmeät taidot työpaikalla ovat tärkeitä, koska ne voivat auttaa sinua sopeutumaan uuteen rooliin ja menestymään siinä.

Työskenteletpä sitten etänä tai toimistossa, aloita näiden ominaisuuksien näyttäminen noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Tule paikalle aikaisin.

Aikainen ilmestyminen osoittaa, että olet vastuullinen, järjestäytynyt ja arvostat työtäsi. Mutta on tärkeää ajoittaa tämä oikea työtehtäväsi mukaan. Etätyöntekijöiden tulisi kirjautua neuvottelupuheluihin minuutti tai kaksi etuajassa, ja myös tuntityöntekijöiden tulee saapua vain muutama minuutti etuajassa. Vaikka et saa palkkaa lisäajasta, oikea-aikaisuus voi antaa hyvän sävyn ensimmäisenä työpäivänä uudessa työpaikassa.

Jos olet kokopäiväinen talon työntekijä, esimiehesi saattaa tarvita aikaa valmistautuakseen saapumiseesi – etkä halua esiintyä liian innokkaasti. Hyvä nyrkkisääntö: Saavu paikalle 15 minuuttia etuajassa paikan päällä, suosittelee Myra T. Briggs, Nonprofit HR:n hakukonsultti ja käytännön johtaja.

“Tämä antaa sinulle aikaa kirjautua sisään vartijan kanssa, selvittää pysäköinti tai napata kuppi kahvia. Ilmoita sitten itsestäsi viisi minuuttia ennen aloitusaikaasi”, Briggs sanoo.

Ja jos et ole tehnyt työmatkaa aiemmin, harjoittele sitä kerran tai kahdesti ennen ensimmäistä päivääsi. Myöhässä saapuminen, koska olet eksynyt tai osunut liikenteeseen, voi tuntua epäjärjestyneeltä.

Aiheeseen liittyvät: 11 hyvää työtapaa erottuvaksi työntekijäksi tulemiseen

🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa ystäväehdotukset käytöstä Facebookissa

2. Pukeudu työhön.

Sinun ei tarvitse pukeutua johtajien tavoin, mutta pukeutumisesi täytyy heijastaa sitä, että otat työsi vakavasti. Kysy pukeutumiskoodista haastatteluprosessin aikana ja näytä sitä parhaassa versiossasi ensimmäisenä päivänä.

“Jos arkikulttuurina ovat esimerkiksi farkut ja urheilujalkineet, valitse koskemattomat farkut, vapaa-ajan kengät ja business-casual -toppi”, Briggs sanoo.

Monilla organisaatioilla on “päivän puku” -politiikka, Briggs lisää. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee pukeutua asianmukaisesti jokaisen päivän velvollisuuksien mukaan, mutta voit pukeutua rennosti, jos sinulla ei ole ulkopuolisia velvollisuuksia.

Ja jos työskentelet etänä, paitasi saattaa olla ainoa vaate, joka näkyy videoneuvotteluissa. Sen pitäisi kuitenkin näyttää ammattimaiselta, ja sinun pitäisi näyttää hoidetulta puhtaalla taustalla.

3. Opi rakennuksen pohjapiirros tai yrityksen rakenne.

Saat todennäköisesti esittelyn rakennuksessa ensimmäisenä työpäivänäsi uudessa työpaikassa, mutta sinun ei todennäköisesti odoteta muistavan missä kaikki on.

Kun tiedät, mistä löydät avainhuoneet – toimistot, kylpyhuoneet tai taukohuoneet – voit näyttää järjestelmälliseltä. Lisäksi säästät aikaa, kun et eksy. Henkilöstöpäällikölläsi voi olla kaavio rakennuksesta ja kaikkien istumapaikasta, mutta voit myös tehdä oman kaavion tai tehdä muistiinpanoja.

Etätyöntekijöiden tulee pyytää luettelo työntekijöiden nimistä, arvoista ja sähköpostiosoitteista. Ala miettiä, keneen sinun pitäisi ottaa yhteyttä ja mitä tarkoitusta varten.

Jokaiseen uuteen työhön liittyy oppimiskäyrä, joten älä pelkää pyytää työtoverilta apua tai ohjeita tai edes sitä, kuka on vastuussa mistäkin tehtävistä. Se voi olla hyvä tapa aloittaa ensimmäinen keskustelu ja solmia työystävyyssuhteita.

4. Tuo uusia ideoita pöytään.

Innovatiivisuus on ominaisuus, jonka useimmat johtajat rakastavat nähdä. Mutta saatat vaikuttaa itsekeskeiseltä, jos tulet ensimmäisenä päivänä uuteen työpaikkaan muutosluettelon kanssa. Kokeile sen sijaan tätä pidemmän aikavälin ideoiden kehittämisprosessia, joka voi alkaa ensimmäisestä päivästäsi:

 • Kun suoritat työsi päätehtäviä, mieti, mitä voit parantaa.
 • Kirjoita muistiinpanoja uusista prosesseista, projekteista ja työkaluista, jotka voivat auttaa tiimiäsi.
 • Sopivana ajankohtana – esim. tapaamisissa tai tapaamisissa – esitä miettimäsi ratkaisut.
 • Jos toinen työntekijä auttoi aivoriihissä, anna heille tunnustusta.
 • Jos aikataulusi sallii, auta muutosten toteuttamisessa.

Näiden uusien ideoiden luominen voi auttaa sinua erottua työssä ja pääset eteenpäin urallasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada tuotemäärätiedot Magento 2:sta

5. Vapaaehtoinen tehtäviin.

Kun toimit vapaaehtoisena tehtäviin, osoitat aloitteellisuutta ja halukkuutta oppia jotain uutta. Voit ehdottaa valokopion tekemistä, lähettää sähköpostia asiakkaalle tai järjestää kokouksen.

Uutena työntekijänä 90 % huomiostasi tulisi suunnata työsi oppimiseen ja loput 10 % näihin pieniin tehtäviin, sanoo Kathy Robinson, uraneuvontaa tarjoavan TurningPointin perustaja. Haluat olla varma, että omistat tarpeeksi aikaa roolisi oppimiseen.

Kuitenkin “sinun on oltava varovainen, ettet joudu kaatopaikaksi murskauksille, joita kukaan muu ei halua tehdä”, Robinson sanoo.

Yritä löytää tasapaino auttavaisuuden ja pysyä tuottavana työssä. Pysy yhteydessä pomosi kanssa, olipa kyse säännöllisistä yhteydenotoista tai satunnaisista sähköpostiviesteistä, jotta voit varmistaa, että se, mitä olet hyväksynyt, on todella toteutettavissa.

6. Opi nimiä.

Psychology Today -artikkelin mukaan 85 % aikuisista unohtaa nimet. Mutta nimien oppiminen on ratkaisevan tärkeää ihmisistä, joiden kanssa olet vuorovaikutuksessa useimpien, kuten esimiesten ja työtovereiden, rakennuksen vastaanottovirkailijaan, huoltohenkilökuntaan, turvallisuuteen ja niin edelleen.

“Se on merkki kunnioituksesta”, Briggs sanoo. ”Se on aina haaste, mutta tämän tekemiseen käytetty aika osoittaa, että arvostat työtovereitasi. On myös erittäin tärkeää oppia lausumaan nimiä, joten älä pelkää kysyä.” Kun tiedät ihmisten nimet, sinut nähdään myös sisäpiiriläisenä, mikä auttaa sinua sopeutumaan yritykseen ja vaikuttamaan rooliisi.

Ensimmäisen keskustelusi aikana jonkun kanssa toista hänen nimensä. Pyydä heitä kirjoittamaan se, jos se on monimutkaista. Toista sitten nimi, kun sanot hyvästit. Voit myös käyttää sitä, mitä Psychology Today kutsuu “katso, snap, connect” -menetelmä:

 • Katso: Keskity nimeen.
 • Napsahtaa: Luo mielikuva nimestä ja kasvoista.
 • Kytkeä: Yhdistä nimi ja mielikuva, jotta voit hakea tiedot myöhemmin.

Jos henkilö käyttää nimikylttiä toimistossaan tai työpöydällään, sekin voi auttaa.

7. Osoita kunnioitusta pomoasi ja työtovereitasi kohtaan.

Kunnioitus on keskeinen piirre missä tahansa työympäristössä. Se edistää ryhmätyötä ja ammattitaitoa ja antaa ihmisille tietää, että heitä arvostetaan. Itse asiassa “ihmiset haluavat tuntea itsensä kuulluksi ja arvostetuksi työssä yli kaiken”, Robinson sanoo.

Voit osoittaa kunnioitusta monella tapaa aloittaen näistä pienistä askeleista:

 • Harjoittele hyvää kehonkieltä. Noin 55 % viestinnästä jaetaan kehonkielellä. Voit lähettää kunnioittavan viestin katsomalla katsekontaktia, seisomalla hyvässä asennossa, olemalla ristissä käsiäsi tai pyörittelemättä silmiäsi.
 • Ole hyvä kuuntelija. Kun toinen henkilö puhuu, älä keskeytä. Kuuntele, mitä he sanovat, ja lisää sitten jotain arvokasta keskusteluun.
 • Tee työsi. Saatat myöhästyä töistä, jos saavut myöhässä, eksyt työjuruihin tai et hallitse aikaasi hyvin. Työtoverit saattavat joutua pitämään löysäsi, mikä voi kertoa, että olet välinpitämätön.
 • Ole täsmällinen. Saavu töihin ajoissa ja varmista, että saat työsi valmiiksi määräaikaan mennessä. Käytä sitten muutama minuutti siellä täällä luodaksesi siteitä työtovereihisi.
 • Harjoittele selkeää viestintää. Kun keskustelet työprojekteistasi työtovereiden kanssa sähköpostitse tai henkilökohtaisesti, ole suoraviivainen, jotta he tietävät tarkalleen, mitä tarvitset. Harjoittele diplomaattisen kielen käyttöä kunnioittavasti.
 • Älä siirrä työongelmiasi muiden käsiin. Ongelmia syntyy työssä jatkuvasti, mutta tärkeintä on se, miten ne ratkaiset. Yritä löytää ratkaisuja ja pysy tasaisena, ennen kuin tuot ongelman jollekin muulle. Selitä, kuinka luulet heidän voivan auttaa.
🔥 Empfohlen:  15 suosittua asiaa, joita voit tehdä ja myydä kotoa

Jos huomaat, että sinulla on vaikeuksia kunnioittaa työtoveriasi jostain syystä, keskustele esimiehesi tai henkilöstöresursseistasi. Heillä saattaa olla ehdotuksia tai he voivat helpottaa tapaamista asioiden selvittämiseksi.

Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa luo ennakkotapauksen tulevaisuudelle

Robinson sanoo, että hyvä organisaatio on tärkein tekijä hyvän vaikutelman luomisessa ja pitkän uran kehittämisessä. Järjestäytyneet ihmiset tekevät yleensä työnsä, koska he hallitsevat aikansa hyvin, pohtivat ongelmia (ja mahdollisia ratkaisuja) ja heillä saattaa olla aikaa tehdä vapaaehtoistyötä lisätehtäviin.

Lopulta voit jopa pyytää korotusta kun olet osoittanut olevasi hyvä työntekijä.

“Mitä enemmän pystyt toimittamaan, sitä todennäköisemmin teet hyvän vaikutelman”, Robinson sanoo, “ja viime kädessä saavutat haluamasi urakehityksen.”

Table of Contents