Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä lyhyt video: Kattava oppaasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä lyhyt video: Kattava oppaasi

Tässä videossa WebFX-markkinointitiimin Jess selittää, kuinka voit tehdä lyhyen videon, joka kiinnittää huomion.

Transkriptio:

Lyhyiden videoiden tekemiseen ei tarvita monimutkaisia ​​laitteita. Jos sinulla on puhelin ja idea, voit tehdä lyhyitä videoita, jotka saavuttavat tavoitteesi.

Vakavasti, selaa vain mitä tahansa sosiaalisen median alustaa ja näet runsaasti tee-se-itse -materiaalia – olipa kyseessä sitten nopea opetusohjelma tai video, joka kouluttaa ihmisiä tietystä aiheesta.

Riippumatta haluamastasi tuotantobudjetista, tällä hetkellä katsomasi video selittää suppean kokoisen sisällön luomisen perusteet, joten jatka katsomista.

Mikä on lyhytmuotoinen video?

Mitä tulee mieleen, kun kuulet “lyhytvideon”? Alle minuutin pituisia videoita? Viiden minuutin videoita?

Yleisesti hyväksytty lyhytmuotoisen videon määritelmä on mikä tahansa alle kymmenen minuuttia kestävä video. Tätä pidempiä videoita kutsutaan – ja olet ehkä arvannut tämän – pitkämuotoisiksi videoiksi.

Sekä lyhyillä että pitkillä videoilla on paikkansa markkinoinnissa, mutta lyhytmuotoisilla videoilla on yleensä paras sitoutumisaste.

Kun Wistia tarkasteli tietoja yli 560 000 videosta isännöintialustallaan, he havaitsivat, että ihmiset viipyivät eniten alle kahden minuutin videoiden katseluun.

Tämän kahden minuutin alapuolella tiedot osoittavat, että ihmiset viipyvät noin 70 % videosta. Kun kesto nousee kolmeen, neljään tai jopa viiteen minuuttiin, sitoutumisaste laskee. Joten lyhyimmät lyhyet videot pitävät huomion parhaiten.

Kuinka tehdä lyhyt videosuunnitelma

Ennen kuin kosketat kameraa, tiedä mitä haluat videoltasi. Tämä sisältää:

Sinun tavoitteesi

Kysy ensin itseltäsi, miksi haluat tehdä tämän videon. Yritätkö saada yleisösi rekisteröitymään sähköpostiisi, tekemään ostoksia tai ottamaan sinuun yhteyttä? Haluatko vain lisätä tietoisuutta aiheesta?

Sinun sävysi

Kun sinulla on tavoite, voit selvittää videosi sävyn. Kaksi tärkeää asiaa vaikuttavat sävyyn: aihe, jota videosi käsittelee, ja tapa, jolla tyypillisesti kommunikoit yleisösi kanssa.

Kanavasi

Kun olet päättänyt tavoitteesi ja sävyn, voit valita, missä jaat lyhytmuotoisen videosi. Eri alustoilla on erilaiset vaatimukset – ja erilaiset yleisöt.

Esimerkiksi video palveluistasi ei välttämättä toimi hyvin Twitterissä, mutta se voi hyödyttää verkkosivustoasi suuresti. Toisessa esimerkissä, jos verkkosivustollasi on video, haluat todennäköisesti tallentaa sen vaakasuunnassa. Jos video on käynnissä Instagramissa, kannattaa ehkä tallentaa pystysuorassa muodossa.

Lopuksi voit käyttää kaikkia tähän mennessä tekemiäsi päätöksiä määrittääksesi, mitä videossasi sanotaan ja miten tiedot esität.

Sinun käsikirjoitus

Et välttämättä tarvitse sanasta sanaan käsikirjoitusta, vaikka se voi olla ratkaisevaa menestyksesi kannalta, varsinkin kun nauhoitat jonkun puhuvan kameralle.

Jos et käytä täydellistä käsikirjoitusta, on hyvä hahmotella, mitä haluat videollesi. Kokeneemmat videokuvaajat voivat luoda käsikirjoituksestasi kuvakäsikirjoituksen, joka hahmottelee haluamasi otokset käsikirjoituksen jokaisesta osasta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada videotodistuksia asiakkailta

Haluat, että logosi näkyy tai mainitset yrityksesi videosi ensimmäisten sekuntien aikana. Tällä tavalla, vaikka joku näkisi vain muutaman sekunnin sisällöstäsi, hän näkee silti brändisi.

Haluat myös houkutella yleisösi videon alussa. Kerro kiinnostava tarina, esitä kysymys, jaa huomiota herättävä tilasto. Varmista vain, että lisäät videoosi koukun, jotta ihmiset houkuttelevat yritykseesi.

Sinun muotosi

Mieti elementtejä, joita käytät konseptisi esittämiseen.

Jos haluat luoda opetusvideon, tekeekö joku jokaisen vaiheen kameran edessä puhuessasi yleisölle, vai nauhoitetaanko joku selostus, joka menee yli b-rollin? Ehkä sinulla ei ole puheenvuoroa ollenkaan… vain musiikkia.

Julkaisemme videoita joka maanantai.

Jep. Joka Maanantai.

Liity mukaan 5000 markkinoijaa jotka saavat markkinointitietonsa WebFX-videoista.

Tilaa nyt

Koordinoi videotasi

Käsikirjoitus auttaa sinua myös määrittämään tarvitsemasi laitteet, osallistuvat ihmiset ja kuinka kauan strategiasi kunkin videon suorittaminen kestää.

Haluat ehkä luoda laskentataulukon, jotta voit seurata kaikkia lyhyisiin yritysvideoihisi liittyviä tietoja. Yllätyt, mitä vain muutaman minuutin materiaaliin mahtuu.

Laskentataulukossasi voit hahmotella aikajanasi, linkittää tärkeisiin resursseihin (esim. käsikirjoitukseen ja kuvakäsikirjoitukseen), luetella tarvitsemasi grafiikan, kirjoittaa muistiin, kuka on mukana, tunnistaa ihanteelliset kuvauspaikat ja paljon muuta.

Nyt olet valmis ottamaan tämän opetusohjelman parhaan osan lyhyiden videoiden tekemisestä.

Kuinka tuottaa lyhytmuotoinen video

Jos olet tehnyt kaiken koordinoinnin etukäteen, videon kuvaamisen pitäisi olla helppoa.

Tuo käsikirjoituksesi ja haluamasi otokset videokuvaukseen. Tämä varmistaa, että saat kaiken tarvitsemasi yhdestä kuvauksesta – ja sinun ei tarvitse palata toiseen päivään saadaksesi jotain, mitä sinun olisi pitänyt saada ensimmäisellä kerralla.

Varmista, että sinulla on luettelo varusteista (ja tarvitsemasi rekvisiitta tai sisustus), jotta voit tuoda oikeat tavarat mukaasi. Jos luettelossasi on vain iPhone ja jotain puhelimesi tukemista, se on täysin kunnossa.

Laitteet lyhyiden videoiden tekemiseen

Tässä on luettelo laitteista, jotka saatat haluta ostaa, jos päätät investoida enemmän lyhytmuotoiseen videoon:

 • Kamera videoominaisuuksilla. Joskus kamerat ja objektiivit toimitetaan erikseen, joten varmista, että tiedät mitä olet ostamassa.
 • Jalusta, joko kameralle tai puhelimeesi, jos et ole valmis hankkimaan kameraa.
 • Mikrofoni, joka löytyy eri muodoissa, kuten kiinnitettävä lavalier-mikrofoni, haulikkomikrofoni tai kämmenmikrofoni. Saatat myös löytää mikrofonin, joka yhdistetään puhelimeesi.
 • Äänitallennin, johon voit liittää mikrofonin, mikä antaa sinulle enemmän hallintaa kuin jos liität suoraan kameraan.
 • XLR-kaapeli mikrofonin liittämiseen ääninauhuriin.
 • Kuulokkeet äänen kuunteluun.
 • Muistikortit kamerallesi ja äänitallentimellesi.
 • Kolmen pisteen valaistussarja valaisemaan kohdettasi, olipa kyseessä sitten henkilö tai tuote.
 • Teleprompterin jalustan kiinnitys tekee käsikirjoituksen lukemisesta luonnollisempaa. Poistat paljon stressiä lahjakkuudestasi, jos heillä on sanat, jotka he sanovat suoraan heidän edessään.
🔥 Empfohlen:  10 ilmaista tuottavuustyökalua kiireisille web-ammattilaisille

Mitä tulee rekvisiittiin, saatat tarvita paljon koristeluun settisi, tai et välttämättä tarvitse yhtään. Se riippuu käsikirjoituksesta ja näkemyksestäsi sisällöstä.

Sarjoista puheen ollen, mistä tiedät, minne videosi tallennetaan?

Ihannetapauksessa valitset rauhallisen sijainnin, jossa on vähän kaikua ja runsaasti luonnonvaloa. Ulkona kuvaaminen tarkoittaa, että joudut käsittelemään elementtejä ja muita luonnossa esiintyviä ääniä, joten ole valmis sopeutumaan nopeasti, jos kuvaat ulkona.

Jos tallennat toimistossasi, varmista, että kerrot työtovereillesi, että nauhoitat, jotta he voivat pitää melun kurissa.

Kuinka asentaa laitteet

Jos kuvaat videota puhelimella ilman ulkoista mikrofonia, muista, että mitä kauempana olet kohteesta, sitä enemmän taustamelua saat huoneesta.

Joten jos tallennat videota kymmenen metrin etäisyydellä kohteesta, kuulet osan siitä, mitä kohde sanoo, mutta itse huoneen ääni, ohikulkevat autot ja työtoverisi yskiminen voi vääristää sitä. viereiseen huoneeseen, ja sinulla on spontaani nuuskailutapaus.

Pidä kamera vain muutaman metrin päässä kohteesta, kunnes päätät sijoittaa mikrofoniin. Olipa kyseessä sinä, työtoveri tai eloton esine näytöllä, tarvitset jalustan tai jotain tukevaa kameraa tukemaan.

Jos kuvaat henkilön kanssa, vaikka tämä henkilö olisit sinä, pidä kamera silmien tasolla tai hieman sen yläpuolella. On tapauksia, joissa matalakulmainen laukaus toimii, mutta se on tyypillisesti taiteellinen valinta; se ei ole aina imartelevaa. Haluat myös varmistaa, että et leikkaa kenenkään päätä tai jätä liikaa tilaa.

Kohteen ei tarvitse olla täydellisesti keskellä, joten sijoita kamera kohtaan, jossa se näyttää parhaalta.

Jos sinulla on valaistussarja, haluat näppäinvalon valaisemaan kohteen edestä, täyttövalon minimoimaan varjot, joihin näppäinvalo ei osu, ja taustavalon, joka erottaa kohteen taustasta.

Eikö sinulla ole valaistussarjaa? Anna luonnonvalon kirkastaa kohdettasi sijoittamalla se tai ne ikkunan viereen valon loistaessa niihin, ei niiden taakse. Voit myös siirtää joitain lamppuja ympäriinsä luodaksesi oikean tunnelman, jos sinulla on niitä käytettävissäsi.

Olemme käyneet läpi, kuinka tärkeää on pitää mikrofoniton kamera kohteen lähellä. Jos sinulla on mikrofoni, joko kiinnitä se kohteeseen, kiinnitä se kameraan tai aseta se telineeseen.

Liitä mikrofoni ääninauhuriin tai suoraan kameraan ja testaa sitä kohteen kanssa varmistaaksesi, etteivät äänitasot mene liian korkeaksi. Tämä voi johtaa epämiellyttävään rapeaan ääneen, kun ääni on huipussaan, eli leikkausta.

🔥 Empfohlen:  20 siistiä asiaa Amazonista alle 25 dollarilla

Jos otos näyttää hyvältä ja ääni kuulostaa hyvältä, olet valmis tallentamaan. Yritä ottaa jokaisesta otoksesta vähintään kaksi otosta, jotta sinulla on vaihtoehtoja muokattaessa. Siitä puhuen…

Kuinka muokata lyhytmuotoista videota

Sinulla on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi materiaalia koota yhteen. Ei se mitään! On parempi, että sinulla on ylimääräisiä leikkeitä kuin että vaihtoehdot loppuvat.

Jos videosi kuvattiin yhtäjaksoisesti, voit ehkä leikata alun ja loput puhelimellasi tai tietokoneellasi ja julkaista sitten. Alustalla, jolle lataat, voi myös olla muokkausominaisuuksia, kuten TikTok tai YouTube.

Canva, Kapwing ja iMovie sopivat erinomaisesti yksinkertaisiin videomuokkauksiin. Edistyneempiä muokkausominaisuuksia varten käytä ohjelmistoa, kuten Premiere tai Final Cut Pro.

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset videoeditointiin, konsepti pysyy samana:

 • Lataa parhaat videosi
 • Järjestä ne uudelleen tavalla, joka kertoo tarinasi
 • Korjaa kuvamateriaalia tarvittaessa värillä
 • Lisää viestiäsi parantavia graafisia tai musiikillisia elementtejä
 • Tarkista ja vie videosi
 • Julkaise videosi

Mittaa mittareita, jotka vaikuttavat sinun lopputulos.

Oletko kiinnostunut yksilöllisistä liiketoimintatarpeistasi mukautetuista raportoinnista? MarketingCloudFX:n tarjoama WebFX luo mukautettuja raportteja yrityksellesi tärkeimpien mittareiden perusteella.

 • Johtoja
 • Tapahtumat
 • Puhelut
 • Tulot

Lisätietoja

Kuinka mainostaa lyhyitä yritysvideoitasi

Lyhyiden videoidesi ei tarvitse elää vain yhdellä alustalla. Voit muokata videoidesi eri versioita ja julkaista niitä useilla kanavilla.

Ehkä teet pystysuoran videon Instagramia varten ja muunnat sen neliöiksi LinkedInille. Tai sinulla on verkkosivustollasi viiden minuutin video, jonka haluat leikata puoleen sosiaaliseen mediaan. Voit jakaa uuden videosi myös sähköpostitilaajillesi. Sen ei tarvitse kerätä pölyä yhteen paikkaan.

Kaikki yhden videon eteen tekemäsi työ voi johtaa tuloksiin tulevina vuosina.

Ja tämä on päättely lyhyen videon tekemiseen

Voit katsoa tiimimme lyhytmuotoisia videoita tilaamalla YouTube-kanavamme. Lataamme joka viikko uusia videoita, jotka kattavat laajan valikoiman digitaalisen markkinoinnin aiheita.

Meillä on myös sähköpostiuutiskirje, joka on täynnä tiimimme digitaalisen markkinoinnin oivalluksia. Tilaa Revenue Weekly -lehti käyttämällä videon kuvauksessa olevaa linkkiä.

Nähdään pian, elokuvantekijät!