Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä matkabudjetti 5 yksinkertaisessa vaiheessa (ilmainen suunnittelija)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä matkabudjetti 5 yksinkertaisessa vaiheessa (ilmainen suunnittelija)

Monet ihmiset nauttivat matkustamisesta ympäri maailmaa, uusiin paikkoihin tutustumisesta tai vain rentoutumisesta rauhallisessa ympäristössä.

Loma on loistava tapa vähentää stressiä ja parantaa tuottavuutta, mutta matkustaminen voi olla kallista. Matkabudjetin tekemisellä on suuri merkitys, kun suunnittelet seuraavaa lomaasi.

Niiden, jotka rakastavat matkustamista, tulisi sisällyttää se kuukausibudjettiinsa rivikohtana. Varaa joka kuukausi tietty summa matkaa varten omalle erilliselle tililleen.

Varaa ne rahat nimenomaan lomabudjettiin, jotta ne voidaan käyttää syyttömästi. Matkakuluihin sijoitetut rahat voidaan yksinkertaisesti palauttaa matkatililtä.

Jos velkaa on vaikea maksaa pois, välittömän loman suunnittelu ei välttämättä ole hyvä idea. Tässä tapauksessa etusijalla tulisi olla a hätärahasto joka sisältää 3-6 kuukauden asumiskulut.

Miksi lomabudjetointi on tärkeää?

Vaikka lomavaroja on hyvä tottua joka kuukausi, on myös tärkeää luoda budjetti jokaiselle yksittäiselle matkalle. Tämä auttaa määrittämään, kuinka kauan kestää, että lomatilille kertyy tarpeeksi rahaa matkan maksamiseen. Se mahdollistaa myös logistiikan suunnittelun budjetissa pysyen.

Lomien ajoittaminen ja budjetointi voi olla erittäin nautinnollista. Tutkimme hotellimajoituksia, ravintoloita ja ilmaisia ​​asioita auttaa rakentamaan ennakointia. Koko perheen voi olla hauskaa viettää aikaa yhdessä miettien tulevan matkan eri osia.

Budjetoida lomaa 5 yksinkertaisessa vaiheessa

Kun on aika kartoittaa lomakulut, muutamat tärkeät vaiheet auttavat johtamaan menestykseen ja huolettomaan matkustamiseen. Aloita laatimalla kattava lomabudjetti, jossa keskitytään seuraaviin viiteen pääluokkaan kuuluviin kuluihin. Kun nämä on selvitetty, loput yksityiskohdat loksahtavat paikoilleen.

1. Valitse kohde ja haluamasi päivämäärä

Aloita valitsemalla kohde ja naulaamalla matkapäivämäärät. Muista, että joissakin paikoissa vieraileminen on kalliimpaa kuin toisissa. Myös vuodenaika voi vaikuttaa hinnoitteluun. Turistihuippuaikoina tehty matkustaminen maksaa yleensä enemmän kuin sesongin ulkopuoliset matkat.

Jousta

Joustavuus on yksi helpoimmista tavoista säästää lomaa budjetoitaessa. Tutustu useisiin matkakohteisiin ja vertaile hintoja ennen kuin päätät majoitus- ja lentolippuvaihtoehdoista. Koska nämä ovat matkabudjetin kaksi suurinta kulua, niiden kurissa pitäminen auttaa pitämään kokonaiskustannukset alhaisina.

Ole valmis etsimään vaihtoehtoisia majoitusvaihtoehtoja tai yöpymään paikassa, joka on hieman kauempana turistialueista. Muista, että suurin osa loma-ajasta kuluu hotellihuoneen ulkopuolella – joten ei ole mitään syytä sijoittaa suurta osaa budjetista mukaviin majoitustiloihin, jotka käytetään vain nukkumiseen.

🔥 Empfohlen:  Unbury Me -arvostelu – Kuinka päästä eroon velasta

Ole myös joustava valitessasi matkapäivää. Monissa matkahakukoneissa on “joustavat päivämäärät” -vaihtoehto, jonka avulla voidaan etsiä halvimpia lento- ja majoitushintoja. Suunnittele näille päivämäärille lisäsäästöjä matkabudjettiin.

Aiheeseen liittyvä: 11 parasta halpaa lomaideaa

Harkitse vuodenaikaa

Vuodenaika voi todella vaikuttaa matkabudjettiin. Monet ihmiset ovat alkaneet suunnitella häitä häämatkansa ympärille, eivätkä päinvastoin. Esimerkiksi, jos tavoitteena on matkustaa Italiaan ilman omaisuuksia tai kohdata suuria turistijoukkoja – ja silti nauttia hyvästä säästä – menkää naimisiin alkusyksystä, joka tunnetaan olkapääsesonkina. Tämä on hyvä aika vuodesta matkustaa, koska sää on edelleen hyvä, mutta väkijoukot ovat harventuneet. Suurin osa lasten kanssa matkustavista matkustaa kesäisin. Kun lapset ovat palanneet kouluun, lentolippujen ja majoituksen hinnat yleensä laskevat, jolloin ihmiset, joilla on enemmän joustavuutta, voivat matkustaa halvemmalla.

Aiheeseen liittyvä: Ansaitse rahaa vuokraamalla kotisi Airbnb:n avulla loman aikana

2. Tee luettelo tärkeimmistä kuluistasi (käytä matkabudjettitaulukkoa)

Kun laadit matkabudjettia, suunnittele ensin suurimmat kulut, mukaan lukien kuljetus, majoitus ja ruoka. Niiden poistaminen auttaa suuresti koko lomabudjetin kokoamisessa.

Tutki halpoja matkatarjouksia (kuljetus)

Lähellä kotia tehtävien matkojen kuljetuskustannukset eivät ole kovin korkeat. Mutta kun lentoliput tulevat kuvaan, kuljetusten rivikohta kasvaa dramaattisesti. Tutki useita lentoyhtiöitä halpoja matkatarjouksia ja harkitse jatkolentojen ottamista kulujen alentamiseksi. Jos se on mahdollista, tarkista lähikaupunkien lentokentiltä lähtevien lentojen hinnat.

Lentoyhtiöiden lennot suurille lentoasemien solmukohdille ovat yleensä halvempia. Esimerkiksi American Airlinesin ja Southwest Airlinesin pääkonttori on Dallasissa. Näiden lentoyhtiöiden lennot ovat yleensä halvin matka kyseiselle alueelle ja sieltä pois.

Tutki majoitusta

Toinen suuri kulu jokaisessa matkabudjetissa on majoitus. On olemassa monia vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita yöpymispaikan valinnassa, mukaan lukien hostellit, hotellit, motellit, bed and breakfastit tai huoneistot. Tai jos matkaan sisältyy telttailu, majoitus voi sisältää mökkejä ja telttoja.

Sen sijaan, että olisit brändiuskoinen tietylle hotellille, käytä matkasivustoja, kuten Hotels.com, vertaillaksesi eri ketjujen kustannuksia. Loppujen lopuksi suurin osa matka-ajasta kuluu nähtävyyksien katseluun ja tutkimiseen, ei huoneessa.

Mitä lähempänä majoitukset ovat tärkeimpiä nähtävyyksiä, sitä kalliimpia ne ovat. Harkitse pysymistä jonnekin syrjässä säästääksesi rahaa.

Kun matkustat ryhmän kanssa, jaa majoituskustannukset. Vuokraa esimerkiksi talo tai huoneisto, jossa on useita huoneita ja jaa kustannukset. Jos määränpääsi on kauempana, harkitse matkailuauton vuokraamista. Jo 175 dollarilla per yö voit nukkua mukavasti 10 aikuista ja silti alle 20 dollaria per henkilö per päivä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka valita oikea materiaali projektiisi

Budjetti ruokaan

Yksi vaikeimmista lomabudjetin rivikohdista on ruoka. Säästä rahaa tällä alueella valitsemalla majoituspaikka, jossa on keittiö – tai ainakin jääkaappi ja mikroaaltouuni. Syö siellä joitain aterioita ja pohdi sitten muutaman kerran käymällä ulkona syömässä paikallisissa ravintoloissa.

Toinen loistava tapa säästää rahaa ruoassa on majoittua bed and breakfastissa tai hotellissa, jossa on aamiainen. Jotkut ketjut, kuten Homewood Suites tai DoubleTree, tarjoavat molemmille keittiöalueelle lämpimän aamiaisen, mikä auttaa säästää rahaa. Ulkona syömisen yhteydessä ostetut juomat voivat nopeasti lisätä laskua, joten osta viiniä tai olutta huoneeseen pitääksesi matkabudjettisi kurissa.

Kun suunnittelet aterioita, yritä mennä ulos lounaalle päivällisen sijaan. Lounas on yleensä halvempaa kuin illallinen, ja monia samoja vaihtoehtoja tarjotaan halvemmalla. Ei myöskään yleensä ole niin houkuttelevaa tilata lounaalla kalliita alkoholijuomia.

Aiheeseen liittyvä: Halvan polttoaineen löytäminen lähistöltä (kun olet liikkeellä)

3. Tee luettelo pienemmistä kuluista

Kun olet suunnitellut suuremmat kulut, ota selvää lisäominaisuuksista, kuten nähtävyyksistä, viihteestä ja lahjoista.

Tutki mahdollisia lomaaktiviteetteja ja paikallisia vierailukohteita. Siirry verkkoon saadaksesi käsityksen liittyvistä kustannuksista ja budjetoi sen mukaan.

Älä unohda suunnitella tarvittavia rokotteita ulkomaille matkustaessasi sekä lahjoja kotiin vietäväksi. Rakenna budjettiin puskuri yllätyskulujen huomioon ottamiseksi. On aina parasta suunnitella enemmän ja sitten kuluttaa vähemmän.

4. Määritä kuukausittaiset säästöt

Kun karkea lomabudjetti on laadittu, on aika selvittää, miten se maksetaan. Ota kokonaissumma ja jaa se matkaan jäljellä olevien kuukausien määrällä. Jos esimerkiksi lomapäivä on yhdeksän kuukauden kuluttua ja matkan hinta on noin 2 700 dollaria, 300 dollaria on varattava joka kuukausi.

Jos summa vaikuttaa liian suurelta, on kaksi vaihtoehtoa: säädä aikajanaa tai ansaitse ylimääräistä rahaa.

Tarvittaessa lykkää matkaa muutamalla kuukaudella, kunnes säästyy tarpeeksi, tai mieti, miten voit saada lisätuloja. On monia eri tapoja ansaita rahaa sivussa ja auttaa saavuttamaan tämä säästötavoitteesi.

5. Lomabudjetointi ei lopu tähän

Näistä matkabudjeteista ei ole paljon hyötyä, jos niitä ei noudateta. On tärkeää seurata kustannuksia ja pysyä menojen tasolla loman aikana. Älä stressaa jokaisesta pennin yli, mutta älä myöskään mene yli laidan. Ei olisi hauskaa nähdä ikäviä yllätyksiä pankki- tai luottokorttiotteella myöhemmin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka nimetä Pinterest-taulusi avainsanojen avulla

Yksi helpoimmista tavoista seurata kuluja matkan aikana on a budjetointityökalu kuten Personal Capital. Vaihtoehtoisesti voit jatkaa kulumistasi Excel-laskentataulukon tai jopa kynän ja paperin avulla. Riippumatta menetelmästä, pidä se ajan tasalla ja tarkista se säännöllisesti.

Bonusvinkki: Laadi matkasuunnitelma

Vaikka matkasuunnitelmaa ei tarvitse luoda budjetoitaessa lomaa, se todella auttaa pysymään raiteilla. Paras tapa tehdä tämä on käyttää Excel-laskentataulukkoa. Tee karkea hahmotelma erillisellä merkinnällä jokaiselle lomapäivälle. Täytä kaikki matkatiedot ja aikataulutetut toiminnot, kuten kiertoajelut.

Tee sivulle erillinen sarake ja luettele kaikki mahdolliset lomatoiminnot. Ryhmittele kaikki tapahtumat, jotka ovat samalla kaupungin alueella, ja kirjoita muistiin, kuinka kauan kukin niistä kestää. Laita ne nyt eri päiväotsikoiden alle joko aamulla tai iltapäivällä.

Yritä ryhmitellä toimintaan tai nähtävyyksiin, jotka tapahtuvat samassa kaupunginosassa. Ruoka- ja ravintolavaihtoehtoja voidaan lisätä aikataulun karsimisen jälkeen.

Reittien on tarkoitus olla joustavia, ei rajoittavia. Siirrä asioita ympäri löytääksesi oikean tasapainon. Huomaa kunkin luettelon merkinnän kustannukset.

Arvioi matkan kokonaisbudjetti lisäämällä kaikki kulut yhteen laskentataulukon alareunaan. Muista, että matkasuunnitelmaa ei tarvitse seurata sanasta sanaan. Käytä sitä suunnittelutyökaluna ja keskity matkasta nauttimiseen.

Matkabudjetin laatiminen on ajan arvoista

Vaikka matkabudjetin laatiminen saattaa tuntua vaivalloiselta, pitkällä aikavälillä se tekee lomasta paljon hauskempaa.

Lomabudjetti tarkoittaa sitä, ettei rahasta stressaa matkan jälkeen. Se mahdollistaa edistyneen suunnittelun ja aikaa säästää tarpeeksi rahaa. Loman budjetointi tarkoittaa, että on helppoa rentoutua ja pitää hauskaa, kun tietää, että kaikki on budjetissa ja valmis maksettavaksi.