Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä NFT: opas vuodelle 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä NFT: opas vuodelle 2023

Ei-vaihtokelpoiset tunnukset eli NFT:t ovat saaneet paljon huomiota viime aikoina. Tämä ei ole yllättävää, varsinkin kun kuulet tarinoita artisteista, jotka ovat ansainneet kymmeniä miljoonia dollareita myymällä yhden NFT:n.

Kun katsot markkinoita, NFT:t ovat nousseet pilviin pelkästään viime vuonna. Investointipankki Jefferiesin mukaan NFT-teollisuus saavuttaa a 80 miljardin dollarin arvostus vuoteen 2025 mennessä.

Mutta mikä on NFT ja miten voit tehdä sellaisen?

Käsite voi olla hieman hämmentävää ymmärtää. Mutta älä huoli, opastamme sinut läpi kaikki perusasiat, jotka sinun tulee tietää, sekä vaiheet oman NFT:n luomiseen ja lyömiseen.

Mikä on NFT?

NFT:t ovat digitaalisia resursseja, joiden yksilöllinen identiteetti säilytetään ja varmistetaan lohkoketjussa (digitaalinen pääkirja). Jokainen NFT ei ole vaihdettavissa, eli sitä ei voi helposti vaihtaa toiseen samanarvoiseen omaisuuteen. Yleisiä NFT-resursseja ovat kuvat, videot, musiikki, GIF-tiedostot ja keräilyesineet.

NFT:llä on arvo, koska varoista on vain yksi versio. Toisin sanoen NFT:llä voi olla vain yksi omistaja kerrallaan – kukaan ei voi muuttaa sen omistusta tai luoda samaa NFT:tä lohkoketjuun. Tämän niukkuuden vuoksi NFT:n luojat/omistajat voivat määrittää omaisuudelleen omat hinnat.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Kuinka NFT:t toimivat?

NFT:t edellyttävät digitaalisten tunnuksien luomista salaustekniikan avulla. Kryptomaailmassa tätä tunnuksen luomisprosessia kutsutaan lyömiseksi. Tyypillisesti NFT:iden lyömiseksi sinun on maksettava älykkäiden sopimusten luomisesta kryptovaluutalla.

Älykkäät sopimukset ovat ohjelmistokoodin osia, joiden avulla lohkoketju voi tallentaa tietoja turvallisesti ja läpinäkyvästi. Viime kädessä nämä koodit hallitsevat NFT:iden omistusta ja siirrettävyyttä.

Kuka voi luoda NFT:n?

Jokainen, jolla on vähän rahaa, voi lyödä NFT:n. Nykypäivän NFT-alustat tarjoavat työkaluja, joiden avulla voit luoda kaikenlaisia ​​NFT:itä ja liittää tiedostoihisi lukitsematonta sisältöä. Olitpa taiteilija, muusikko, keräilijä, yrittäjä tai yritys, voit luoda oman NFT:si käyttämällä helppoja lyöntityökaluja, jotka ovat saatavilla NFT-markkinapaikoilla.

Ennen kuin alat perehtyä NFT:n tekemiseen, käydään läpi joitakin suosittuja NFT-esimerkkejä saadaksesi inspiraatiota.

1. Arkipäivät: Ensimmäiset 5000 päivää

suosittu NFT-esimerkki: Joka päivä ensimmäiset 5000 päivää

Tämä NFT on 5 000 kuvan digitaalinen kollaasi, jonka on luonut Mike Winkelmann, digitaalinen taiteilija, joka tunnetaan ammattinimellä Beeple. Se lyötiin JPG-tiedostona ja myytiin ennätyshintaan 69,3 miljoonaa dollaria suuressa huutokaupassa vuonna 2021. Tämän NFT:n arvo on 5 000 päivittäisessä futuristisessa kuvassa, jotka Beeple tekee päivittäin 1. toukokuuta 2007 ja 7. tammikuuta 2021 välisenä aikana. .

2. Nyan Cat GIF

nyan kissa gif

Hieno asia NFT:ssä on, että kuka tahansa voi muuttaa luomuksestaan ​​ainutlaatuisen hyödykkeen. Nyan Catin luoja päätti 10-vuotisjuhlaansa muuttaa hurjan suositun GIF:n NFT:ksi ja huutokaupata sen. Voitko arvata, mikä oli voittaja? 300 Ethereum-merkkiä! (Yli 950 000 dollaria perustuen Ethereumin hintaan tätä kirjoitettaessa.)

🔥 Empfohlen:  Parhaat liikeideat naisille

3. Bored Ape Yacht Club

The Bored Ape Yacht Club on eniten tuottava NFT-kokoelma 10 000 sarjakuvamaisesta apinasta. Se oli neljän ystävän idea, jotka innostuivat käyttämään apinoita sosiaalisina avatareinaan, koska “aping in” on termi ihmisille, jotka ostaisivat uusia NFT:itä ottamatta huomioon niihin liittyviä riskejä. He eivät tienneet, että muutamaa vuotta myöhemmin kaikki yrittäjistä julkkiksiin tulisivat sisään ja kuluttaisivat satoja tuhansia dollareita luomuksiinsa. (Juuri äskettäin Eminem käytti huimat 462 000 dollaria hankkiakseen Bored Ape NFT:n.)

4. Doge NFT

Samalla tavalla kuin keräilijät maksavat valtavia summia kulttileluista ja harvinaisista tavaroista, Doge NFT näyttää, kuinka digitaalinen niukkuus voi tehdä ikonisista luomuksista arvokkaita. Kesäkuussa 2021 Kabosu-nimisen virnistävän Shiba Inu -koiran kulttimeemi myytiin 4 miljoonalla dollarilla. Mielenkiintoista on, että NFT-sijoittajaryhmä, joka osti NFT:n, myy nyt sen murto-osuuden, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi omistaa kappaleen vain 1 dollarilla.

Kuinka luoda ja luoda NFT

Nyt lihaiseen osaan. Katsotaanpa perusvaiheita omien NFT:iden tekemiseen. Muista, että tämän ei ole tarkoitus olla kattava opas. On olemassa erilaisia ​​tapoja tehdä tämä riippuen käyttämistäsi työkaluista, joten käytä näitä vinkkejä yleisinä ohjeina.

1. Päätä, minkä tyyppisen NFT:n haluat luoda

NFT:t ovat monipuolisia – sinulla on paljon vaihtoehtoja valita, minkä tyypin haluat luoda. Vaihtoehtojasi ovat taideteokset, liput tapahtumiin, meemit, media ja musiikki, pelit, virtuaalikohteet ja paljon muuta. Voit jopa luoda NFT:n tosielämän esineille, kuten arvokkaille keräilyhahmoille tai julkkiksen allekirjoittamille valokuvalle.

Ne ovat usein kuva-, ääni- tai videotiedoston muodossa, kuten JPG, PNG, MP4, MOV ja vastaavat.

Jos päätät tehdä yksinkertaisen NFT:n, et välttämättä tarvitse kehittäjää. Mutta jos NFT on monimutkaisempi esine, kuten peli, tai sillä on monimutkainen älykäs sopimus (myyntiehdot), saatat tarvita kehittäjän apua.

Kun teet ensimmäistä NFT:täsi, mieti, kuinka voit tarjota lisäarvoa yleisöllesi. Jos sinulla on jo yritys, voit yrittää luoda kanta-asiakaskortin tai yksinomaisen tarjouskoodin. Ja voit aina palkata taiteilijan luomaan mukautettua taidetta sinulle.

2. Valitse NFT-kauppapaikka

Valittavana on useita NFT-markkinapaikkoja, kun haluat löytää, missä voit lyödä kappaleesi. Jokaisella NFT-markkinapaikalla on omat hyvät ja huonot puolensa myyjien kannalta, joten muista tehdä tutkimus ennen kuin teet valinnan. Kolme suosituinta ovat Avoin meri, Harvinainenja SolSea.

nft Marketplace aloittelijoille: Rarible

Nämä alustat helpottavat uusien sisällöntuottajien sukeltamista NFT-maailmaan. Jotkut edellyttävät sinun todentamista tai kirjoittamista lohkoketjuun, kun taas toiset, kuten OpenSea ja Rarible, sallivat “pikakuvakkeet”, kuten laiska lyöminen. Laiskassa lyömisessä voit välttää joitain maksuja asettamalla NFT:si myyntiin kirjoittamatta sitä lohkoketjuun ja siirtämällä sen sitten ostajallesi, jos se on ostettu.

🔥 Empfohlen:  Canva Liven käyttäminen esityksissäsi

Yksi aloittelijoiden tärkeimmistä näkökohdista on maksut, joita kutsutaan usein “kaasuksi”. Jokaisella markkinapaikalla on omat maksunsa riippuen siitä, kuinka aiot lyödä ja myydä NFT:si. Esimerkiksi OpenSea vaatii maksun tilisi alustamisesta, mikä voi joissain tapauksissa maksaa jopa 100 dollaria.

3. Määritä kryptolompakko

Seuraava askel on luoda digitaalinen lompakko, johon tallennat kryptovaluutat ja NFT:t. Tärkeä näkökohta, joka sinun on otettava huomioon valitessasi lompakkoa, on se, onko se yhteensopiva sen lohkoketjun ja NFT-markkinapaikan kanssa, jota aiot käyttää NFT:si lyömiseen.

Vaikka kryptolompakoista ei ole pulaa, useimmat NFT:n luojat käyttävät sitä MetaMask-selainlaajennuslompakko. Tämä lompakko on helppo asentaa, ja se yhdistetään useimpiin lohkoketjuihin, joita käytetään NFT:n luomiseen ja kauppaan, mukaan lukien Ethereum ja Binance Smart Chain. Muut yleiset lompakot ovat Enjin, AlphaWalletja Luota lompakkoon.

Huomautus: Useimmat NFT-lompakot ovat selainpohjaisia, mikä tarkoittaa, että ne ovat yhtä turvallisia kuin taustalla oleva selainsovellus. Parhaan turvallisuuden takaamiseksi suosittelemme sijoittamista laitteistolompakkoon, kuten Ledger Nano X. Laitteistolompakot tallentavat yksityisiä avaimesi offline-tilassa, joita käytetään erilaisten kolikoiden ja NFT-varojen hallintaan lohkoketjuissa.

laitteistolompakko NFT:n tallentamiseen

4. Osta kryptoa pörssin kautta

Kun olet luonut lompakon, on aika ostaa kryptovaluuttaa, jotta voit maksaa kaasua NFT:n lyömisestä. Paras tapa tehdä tämä on luoda tili hyvämaineiselle pörssille, kuten Binance, Krakentai Crypto.com. Prosessi on melko yksinkertainen ja voidaan suorittaa älypuhelimellasi.

Nyt kun sinulla on tili, voit kirjautua sisään ja ostaa kryptovaluutan. NFT-lyöntiä varten sinun on ostettava Ethereum (ETH) tai Solana (SOL) kolikot riippuen siitä, minkä lohkoketjun haluat lyödä. Kun olet valmis, siirrä kolikot lompakkoon, jonka määritit edellisessä vaiheessa.

Siirtyminen pörssistä kryptolompakkoosi:

 1. Kirjaudu vaihtoon.
 2. Avaa Lompakot-välilehti navigointipalkin ylä- tai alaosassa.
 3. Napauta Nosta ja valitse sopiva valuutta.
 4. Kirjoita lompakkosi osoite Osoite-kenttään.
 5. Valitse oikea verkko (ERC-20 ETH:lle, Solana SOL:lle).
 6. Syötä summa ja paina Nosta.

5. Yhdistä lompakkosi NFT-alustaan ​​ja rahapajaan

Lompakon täydentämisen jälkeen sinun on yhdistettävä se NFT-alustaan, jota käytät digitaalisen omaisuutesi luomiseen. Havainnollistetaan vaiheet, jotka sinun on suoritettava (käytämme esimerkkinä Marketplace Rariblea).

 1. Siirry osoitteeseen Rarible.com ja napsauta Yhdistä lompakko -painiketta näytön oikeassa kulmassa.
 1. Valitse digitaalinen lompakkosi (kuten MetaMask) ja anna Rariblelle lupa tarkastella tilejäsi.
 1. Napsauta Yhdistä ja hyväksy alustan käyttöehdot ja iän vahvistus.
 1. Palaa Rariblen kotisivulle ja napsauta sinistä Luo-painiketta oikeassa yläkulmassa.
 1. Valitse joko yhden digitaalisen kopion luominen NFT:stäsi tai useiden kopioiden luominen, jotta voit myydä saman tuotteen useita kertoja.
 1. Lataa digitaalinen tiedosto, jonka haluat tehdä NFT-muodossa.
 1. Seuraavaksi sinua pyydetään valitsemaan, kuinka haluat myydä NFT-tiedostosi. Ei ole pakollista saattaa omaisuutta myyntiin sitä luotaessa. Voit myös laittaa sen myyntiin ja asettaa minimihinnan lyönnin jälkeen.
 1. Valitse, haluatko tarjota täyden korkearesoluutioisen version NFT:stäsi vai lisätä lukitsematonta sisältöä salaisen latauslinkin tai verkkosivun kautta.
 1. Valitse NFT:n kokoelmaksi Rarible.
 1. Lisää NFT-taiteen otsikko ja kuvaus.
 1. Määritä tietty prosenttiosuus rojalteista, jotka haluat saada toissijaisista myynnistä.
 1. Määritä tiedostosi ominaisuudet, kuten väri tai koko pikseleinä.
 1. Napsauta Luo kohde.
 1. Hyväksy tapahtuma kryptolompakossasi (maksa kaasumaksut).
 1. Napsauta Vahvista > Lähetä tiedosto ja Mint-tunnus.
 1. Vahvista sopimuksen integrointi lompakkoosi (älysopimuksen luomisesta veloitetaan pieni kaasumaksu).
 1. Allekirjoita myyntitilaus napsauttamalla Kirjaudu lompakkoosi.
🔥 Empfohlen:  Google päivittää PageSpeed ​​Insightsin Lighthouse 11:llä

Ja siinä se. NFT on nyt lyöty. Löytääksesi luodun NFT:n napsauta Profiili > Omat kohteet. NFT-keräilyesineet tulevat näkyviin näytöllesi.

Omat NFT:si eivät ole niin kaukana kuin luulet

Kun kuulet ensimmäisen kerran NFT:stä, voi tuntua liian monimutkaiselta tai mahdottomalta itse murtautua markkinoille. Mutta perusteellisella tutkimuksella, huolellisuudella ja luovuudella se on saavutettavissa paremmin kuin miltä näyttää.

Ja kuka tietää: jos pelaat korttisi oikein, saatat jonain päivänä liittyä miljoonan dollarin NFT-klubiin!

NFT:n UKK:n luominen

Kuinka paljon NFT:n tekeminen maksaa?

NFT:n lyönnin kustannukset vaihtelevat usein kaasun ja sivuston maksujen mukaan. Esimerkiksi Ethereum-lohkoketjussa voit odottaa maksavan noin 70 dollaria tunnuksen turvaamisesta. Sivustomaksut keskimäärin noin 300 dollaria, vaikka jotkut sivustot antavat sinun listata NFT:t ilmaiseksi.

Voitko luoda NFT:n ilmaiseksi?

On mahdollista, jos valitsemasi NFT-alusta tukee laiska lyömistä. Tämä prosessi luo metatiedot NFT:lle luomatta itse NFT-tunnusta. Kun joku ostaa kyseisen NFT:n, se lyödään virallisesti ja aiheutunut kaasumaksu siirretään ostajalle. Muista, että maksut saattavat yllättää ihmiset, jotka yrittävät ostaa luomuksesi. Joten vaikka pääset välttämään lyöntipalkkioita, saatat joutua maksamaan menetettyjen myynnin ja portfoliomahdollisuuksien perusteella.

Haluatko oppia lisää?