Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä rahaa 3D-tulostimella

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä rahaa 3D-tulostimella

3D-tulostusliiketoimintaan sisältyy prosessi ns lisäainevalmistus. Painolaitteistossa käytetään pääasiassa CAD-tekniikkaa eli tietokoneavusteista suunnittelua, jossa yhdistetään erilaisia ​​materiaaleja ja muotoillaan niistä kiinteitä, kolmiulotteisia esineitä. 3D-tulostimet ovat erittäin tarkkoja, ja käyttäjät voivat luoda niillä melkein mitä tahansa kuviteltavissa olevaa.

Perusteet

Suurin osa 3D-tulostintoiminto samalla perusperiaatteella kuin mustesuihkutulostin. Mutta sen sijaan, että mustetta käytettäisiin kerroksittain paperiarkille, useimmat 3D-tulostimet ottavat materiaaleja, kuten nailonmuovia, lämmittävät niitä, kunnes ne sulavat, ja sitten kerrostavat tai muotoilevat ne kolmiulotteiseen muotoon. Muita tulostusmenetelmiä ovat laserien ohjaaminen nestemäisiin hartseihin nesteen kovettamiseksi ja kovettamiseksi muotoon tai jauhetun muovin sulattamiseen säteillä kiinteiksi, sidottuiksi rakenteiksi.

Käyttäjä luo tietokoneella 3D-suunnitelman, joka sisältää tarkat mitat, kulmat, mitat ja materiaalivaatimukset. CAD syötetään sitten 3D-tulostimeen, joka analysoi suunnittelun ja alkaa muotoilla menettelyä sen luomiseksi uudelleen.

Mitä voit luoda 3D-tulostimella

3D-tulostimet tunnetaan kyvystään luoda aivan mitä tahansa. Perusmuodosta monimutkaisen yksityiskohtaisiin taideteoksiin, teknisiin osiin ja jopa ihmiselinten jäljennöksiin! Tarvitset vain tulostimen ja mallin, ja olet valmis.

3D-tulostus kehittyy nopeasti, ja ihmiset keksivät uusia ja jännittäviä malleja joka vuosi. Voit käyttää kestäviä muoveja, jotka pysyvät pehmeinä ja joustavina, kun ne ovat jäähtyneet ja kuivuneet, tai kovia, jäykkiä tyyppejä, jotka eivät halkeile tai hajoa helposti. Lelut, komponentit, korut ja jopa ruoka ovat 3D-tulostimien valikoimassa.

3D-tulostuksen tulevaisuus

3D-tulostusta on kutsuttu nimellä tuotannon tulevaisuus ja tarjoaa uskomattoman valikoiman mahdollisuuksia kaikille teollisuuden aloille, mukaan lukien lääketiede, tekniikka, koulutus, rakentaminen ja ilmailu – muutamia mainitakseni.

Useimpia 3D-tulostimia rajoittavat fyysiset mitat, eivätkä ne pysty tulostamaan mitään itseään suurempaa. Asiat ovat kuitenkin muuttumassa, kun 3D-tulostimet tulevat nopeammin ja paremmin tulostamaan osia kokonaisesta suunnittelusta ja pystyvät käyttämään muitakin materiaaleja kuin muovia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä myyntiä oikean varastonhallinnan avulla

3D-tulostuksen tyypit ja materiaalit

On olemassa monia erilaisia ​​malleja ja 3D-tulostimia, joista jokaisella on erilaisia ​​vahvuuksia tai ne voivat käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Katsotaanpa pari yleisempää tekniikkaa ja menetelmää.

Sulatettu Deposition Modeling (FDM) -tulostimet

FDM-tulostimet ovat yleisimmin käytettyjä 3D-tulostimia. Nämä tulostimet lämmittävät muovimateriaalia sulattamalla polymeerilohkon ja syöttämällä sen suuttimen kautta pinnalle. Tulostin näkee suunnittelun sarjana 2D “tasoja”, joita lisätään asteittain päällekkäin taso kerrallaan. Kun jokainen materiaalikerros lasketaan, esine alkaa muotoutua alusta alkaen. Tulostin tietää CAD:sta, mitkä alueet tulee jättää avoimeksi objektin sisällä ja milloin materiaalia tulee lisätä tai pidättää. Kerrokset yhdistetään sitten joko liimalla tai käyttämällä ultraviolettivaloa niiden yhdistämiseksi.

Stereolitografiatulostimet (SLA).

Nämä ovat alkuperäisiä 3D-tulostimia ja ovat edelleen erittäin suosittuja. SLA-tulostimet ohjaavat lasersäteen nestemäiseen polymeerihartsiin. Tämä neste on valoherkkä, ja se reagoi laserin valoon “kovettumalla” tai muuttamalla sen kovettuneeksi muoviksi. Prosessi, jota kutsutaan “fotopolymerointiksi”, tuottaa erittäin tarkkoja lopputuotteita, joiden pinta on sileä ja SLA-hartsit tarjoavat laajan valikoiman muoviominaisuuksia.

Selektiiviset lasersintraustulostimet (SLS).

SLS-tulostimet käyttävät “sintrausta”, jossa laserit lämmittävät jauhemaista nylonmateriaalia lähellä sen sulamispistettä, jolloin pienet hiukkaset sitoutuvat kiinteään muotoon. SLS-tulostimet voivat luoda tarkkoja geometrisia muotoja, ja jotkin niistä pystyvät käyttämään metallimateriaaleja.

Muita 3D-tulostusmenetelmiä ovat mm PolyJet ja MultiJet Fusion (MJF) tulostus.