Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä sosiaalisen median kilpailuanalyysi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä sosiaalisen median kilpailuanalyysi

Mikä on kilpailija-analyysi

Sosiaalisen median kilpailuanalyysin avulla markkinoijat voivat tunnistaa oman markkinaraon muiden brändien vahvuudet ja heikkoudet ja verrata niitä omaan. Suorituskykysi vertailu alan johtaviin yrityksiin on hyödyllistä monella tapaa, sillä se ei ainoastaan ​​auta näkemään yleistä markkinatilannetta, vaan myös löytämään lisää mahdollisuuksia.

Pohjimmiltaan sosiaalisen median läsnäolon analyysi tarkastelee erilaisia ​​mittareita: mitä sosiaalisia verkostoja on mukana, mitkä ovat kilpailijoiden sisältöstrategiat, avainsanat, hashtagit, maininnat, sitoutumisasteet jne. Tämän analyysin avulla voit ymmärtää, miten toimit. kilpailijoita vastaan ​​eri tasoilla ja luo selkeä kasvusuunnitelma.

Miksi tehdä sosiaalisen median kilpailuanalyysi

Kilpailukykyiset tiedotusvälineet auttavat sinua saamaan paljon oivalluksia ja tarjoavat selkeän suunnan. Erityisesti voit tunnistaa:

 • Kilpailu omalla markkinaraollasi
 • Suorat ja epäsuorat kilpailijasi
 • Tuotteidesi ja palveluidesi kysyntä
 • Kilpailijoiden lähestymistavan tehokkuus
 • Puutteita sosiaalisen median strategiassasi
 • Kilpailijoiden ääni
 • Trendikkäitä aiheita ja teemoja hyödynnettäväksi
 • Paras aika jakaa sisältöä sosiaalisessa mediassa
 • Potentiaalisten asiakkaiden kipukohdat
 • Tapoja erottua kilpailijoistasi
 • Yleisön mielipide
 • Mahdolliset virheet vältettäväksi

Kaiken kaikkiaan muiden merkkien seuranta omalla markkinaraolla antaa sinulle paremman käsityksen markkinoista ja auttaa sinua määrittämään oikeat tavoitteet. Vaikka markkinaraon manuaalinen tutkiminen on melko vaikeaa ja aikaa vievää, sosiaalisen median kilpailuanalyysityökalut voivat automatisoida työn. Alla kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon analyysissäsi ja mitä ohjelmia tulee käyttää kullekin mittarille.

Kuinka analysoida kilpailijoitasi sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median kilpailuanalyysi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen. Tunnista ensin suorat ja epäsuorat kilpailijasi, analysoi sitten huolellisesti heidän sosiaalinen läsnäolonsa ja löydä lopuksi aukot, jotka on täytettävä.

1. Tunnista kilpailijasi

Ensin sinun on selvitettävä, keitä kilpailijasi ovat. Tässä on muutamia tapoja tehdä se:

 1. Tunnista kohdeavainsanat Google AdWords Avainsanojen suunnittelija. Tämä työkalu voi analysoida verkkosivustosi ja luoda luettelon osuvista avainsanoista hakumäärien ja kilpailun perusteella. Jos tiedät jo kohdeavainsanasi, syötä ne ohjelmaan saadaksesi aiheeseen liittyviä avainsanoja ja kaventaaksesi niitä myöhemmin mahdollisten kilpailijoiden luetteloa.
 2. Valitse kymmenen yrityksellesi osuvinta avainsanaa ja kirjoita ne Googleen yksitellen. Selaa hakutuloksia saadaksesi selville, kuka sijoittuu missäkin SERP:ssä kyseisten avainsanojen perusteella ja saa eniten liikennettä. Kiinnitä erityistä huomiota brändeihin, jotka maksavat mainosten näkymisestä orgaanisten tulosten yläpuolella.
 3. Tarkista myös, mitkä yritykset sijoittuvat näiden avainsanojen mukaan sosiaalisissa hauissa. He eivät ehkä ole niitä, jotka sijoittuvat hyvin Googlessa. Jos haluat esimerkiksi tutkia kilpailijoita Facebookissa, kirjoita avainsanasi hakukenttään ja napsauta ylävalikosta Sivut.
 1. Selvitä, mitä muita brändejä yleisösi seuraa omalla markkinaraollasi. Tämä saattaa paljastaa vielä enemmän kilpailijoita. Voit esimerkiksi tarkistaa suosituimmat seuraajat Twitter Analyticsissa, tarkastella heidän profiilejaan ja heidän seuraamiaan tilejä. Jos napsautat “Tweetit ja vastaukset”, näet myös, minkä profiilien kanssa he ovat vuorovaikutuksessa.
 2. Kun sinulla on luettelo mahdollisista kilpailijoista, rajaa se viiteen tai kymmeneen, jotta voit varata aikaa jokaisen perusteelliselle analyysille. Valitse ne, jotka sopivat parhaiten brändillesi ja yleisöllesi. Ei ole tarvetta analysoida alan raskaita hittejä, sillä heidän tavoitteensa ovat erilaiset kuin sinun, varsinkin jos brändisi on pienempi.
 3. Suoran kilpailijasi lisäksi on järkevää tarkastella myös epäsuoria kilpailijoita. Tämä sisältää brändejä, jotka on suunnattu hieman eri yleisölle, mutta tarjoavat samanlaisia ​​palveluita tai päinvastoin. Tämä analyysi voi auttaa sinua laajentamaan kohdeyleisöäsi tai tarjoamiesi palveluiden valikoimaa.
🔥 Empfohlen:  Miten yritykset hyödyntävät yhteisöä yhteydenpitoon ja yhteydenpitoon asiakkaidensa kanssa?

2. Analysoi heidän toimintaansa sosiaalisessa mediassa

Nyt kun olet huomannut, keitä kilpailijasi ovat, on aika analysoida näiden brändien sosiaalisen median profiileja ja löytää lisää kasvumahdollisuuksia. Saadaksesi lisää tietoa, hyödynnä tässä luvussa kuvattuja sosiaalisen median kilpailuanalyysityökaluja.

Sosiaaliset verkostot

Tarkista ensin, missä sosiaalisissa verkostoissa kilpailijasi ovat aktiivisia. Vieraile kilpailijoiden verkkosivustoilla ja napsauta sosiaalisen median kuvakkeita heidän kotisivujensa alareunassa. Luonnollisesti vain siksi, että yritys käyttää tiettyä verkkoa, sinun ei pitäisi sokeasti seurata heidän esimerkkiään. Mutta heidän strategiansa tunteminen auttaa sinua parantamaan omaasi.

Muista laajentaa analyysisi sosiaalisen median ulkopuolelle. Esimerkiksi, Synapview voit myös seurata kilpailijoitasi Redditissä ja blogeissa. Talkwalker seuraa yli 150 miljoonaa lähdettä, mukaan lukien blogit, arvostelut, videot, foorumit, uutiset jne. Kun tiedät, millä muilla alustoilla kilpailijasi ovat, voit tavoittaa laajemman yleisön.

Sisältö

Sisältö on monien tuotemerkkien ensisijainen työkalu yhteydenpitoon potentiaalisiin asiakkaisiin, joten kilpailijoiden sisältöstrategioiden analysointi on seuraava tärkeä askel. Muista tarkistaa:

 • Heidän julkaisemansa sisältötyypit. Mikä on tekstien, valokuvien ja videoiden tasapaino?
 • Heidän viestiensä sävy. Käyttävätkö he rentoa keskustelusävyä vai melko muodollista sävyä?
 • Heidän tykätyimmät ja jaetuimmat viestinsä. Mitkä aiheet kiinnostavat yleisöä eniten?
 • Jakavatko he alkuperäistä sisältöä vai jakavatko uudelleen artikkeleita muilta sivustoilta?
 • Mikä on niiden sisällön tarkoitus: myynninedistämistarkoituksessa, opettavassa, viihdyttävässä vai muussa?

Yksi loistava tapa kaivaa syvemmälle on tilata kilpailijoiden uutiskirjeet, jotka yleensä heijastavat yrityksen ääntä ja viestiä ja voivat antaa sinulle runsaasti tietoa saavutuksista, asiakaskunnasta, tuotepäivityksistä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Kaikki nämä tiedot voivat auttaa sinua ymmärtämään tapoja vahvistaa asemaasi markkinaraon sisällä.

Työkalut kuten BuzzSumo auttaa sinua tunnistamaan kilpailijoidensi jaetuimmat viestit ja löytämään aiheita, jotka voivat ohjata liikennettä. Unbox Social on Instagramin kilpailijoiden analysointityökalu, joka tarjoaa edistyksellistä analytiikkaa, kuten sitoutumista, vuorovaikutusta, kommentteja, tykkäyksiä, hashtageja ja käytettyjä avainsanoja. Twitonomia saa näkemyksiä kilpailijoiden läsnäolosta Twitterissä, kuten twiittien kokonaismäärän, keskimääräisen twiitin päivässä, uudelleentwiittausten määrän jne.

twitonomia

Vaikuttajat

Strategia, jota monet brändit käyttävät saadakseen enemmän käyttäjien huomion, on vaikuttajamarkkinointi. Yritä selvittää, käyttävätkö kilpailijasi tätä lähestymistapaa, ja jos käyttävät, millaisten vaikuttajien kanssa he tekevät yhteistyötä ja millaista sitoutumista nämä kampanjat saavat aikaan. Täällä omistetut työkalut, kuten Socialbakers tarjoavat syvällistä analytiikkaa, mukaan lukien vaikuttajien seuranta kilpaileville yrityksille.

Avainsanat

Yritä selvittää, millä avainsanoilla kilpailijasi sijoittuvat. Google AdWords Avainsanojen suunnittelija auttaa sinua tunnistamaan avainsanat ja näyttämään niiden keskimääräiset kuukausittaiset haut ja kilpailutason. SEMrush vetää kilpailijoiden avainsanat, jotka voivat vaikuttaa omaan sisältöstrategiaasi. Avaimenreikä näyttää kiinnostavimmat viestit ja vaikutusvaltaisimmat käyttäjät valituilla avainsanoilla.

avaimenreikä

Ahrefs tarkistaa kaikkien URL-osoitteiden suosituimmat maksuttomat avainsanat ja antaa arvion näiden avainsanojen kautta saamastaan ​​liikenteestä. Toinen Ahrefsin ominaisuus nimeltä “Sisältöaukko” avulla voit löytää avainsanoja, joilla kilpailijasi sijoittuvat, mutta sinä et.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda Instagram-sisältösuunnitelma yrityksille

Seuraava koko

Useimmat sosiaalisen median analyysimallit tarkistavat kilpailijoidesi seuraavan koon. Kun ymmärrät, mistä heidän yleisönsä tulevat, voit nähdä, ketä saatat tavoittaa. Tarkastele myös demografisia tietoja, kun analysoit kilpailijoiden seuraajia. Jos sinulla on ostajapersoona, vertaa tuloksia yleisöösi ja katso, kohdistatko oikeita käyttäjiä.

Iconosquare näyttää tiedot seuraajamäärästä, kasvusta, sitoutumisasteesta ja julkaisutiheydestä viimeisten 30 päivän ajalta. SproutSocial on toinen loistava työkalu, jonka avulla voit tutkia seuraajiesi väestötietoja. SocialBlade voit arvioida seuraajamäärää eri sosiaalisilla alustoilla ja saada oivalluksia yleisön demografisista tiedoista.

socialblade

Lähetystiheys

Tarkista, kuinka usein kilpailijasi julkaisevat sisältöä ja mikä sitoutuminen heillä on, ja vertaa sitä sitten omaan julkaisutiheyteen. Jos esimerkiksi muut brändit julkaisevat säännöllisesti viestejä viikonloppuisin ja saavat vuorovaikutusta käyttäjien kanssa, tämä tarkoittaa, että heidän kohdeyleisönsä on verkossa tällä hetkellä. Haluat ehkä seurata heidän esimerkkiään. Esimerkiksi, Fanisivu Karma auttaa sinua saamaan nämä tiedot kilpailijoiden profiileista.

fanisivu-karma

Sitoutumisprosentti

Hyvin sitoutunut yhteisö on selkeä indikaattori monipuolisesta sosiaalisen markkinoinnin strategiasta. Tarkista, mitkä kilpailijasi viestit saavat eniten tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja. Esimerkiksi, Vaizle tarjoaa ilmaisia ​​analyysityökaluja sitoutumisen seuraamiseen Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa. RivalIQ asettaa viestit paremmuusjärjestykseen sitoutumisen mukaan kilpailijasi profiilissa.

kilpailija

Kanssa Phlanx-laskimella voit tunnistaa minkä tahansa URL-osoitteen sitoutumisen.

flanksi

Kiinnitä huomiota myös siihen, miten brändit ovat vuorovaikutuksessa seuraajiensa kanssa. Miten he reagoivat kommentteihin, erityisesti negatiivisiin? Vie analyysisi askel pidemmälle ja tarkista kilpailijoiden sivujen kehitys. Siirry heidän ensimmäiseen julkaisuun ja analysoi, kuinka heidän lähestymistapansa on muuttunut ajan myötä. Oliko se aluksi vähemmän tehokas kuin nyt? Jos on, mikä on muuttunut?

Sosiaalisten verkostojen sisäänrakennetut analytiikkaominaisuudet voivat tarjota sinulle paljon oivalluksia. Käytä esimerkiksi “Katsottavat sivut” tehdessäsi Facebookin kilpailija-analyysiä. Voit tarkistaa tämän viikon sivun tykkäysten kokonaismäärän, julkaisujen määrän ja sitoutumisen. Sitoutumisprosentin laskemiseksi ota julkaisun sitoutumismäärä (tai viestien keskimääräinen sitoutuminen) ja jaa se kilpailijasi seuraajamäärällä.

Hashtagit

Hashtageihin tutustuminen voi myös antaa sinulle käsityksen kilpailijoiden suorituskyvystä sosiaalisessa mediassa. Työkalut kuten Hootsuite Streams tarkkaile eri verkkojen avainsanoja ja hashtageja yhdessä hallintapaneelissa. Metricool kerää tietoja markkinaraon suosituimmista hashtageista ja esittää yksityiskohtaisia ​​analyyseja visuaalisissa kaavioissa, kuten aktiviteetit tunti- tai minuuttikohtaisesti, kieli- ja laitelähteiden jakelu, osallistujamaat jne.

Mainitsee

Toinen älykäs lähestymistapa on analysoida brändisi äänen osuutta kilpailijoihin verrattuna. Tämä voi olla vaikeaa tehdä manuaalisesti, joten harkitse erikoistyökalun käyttöä, joka etsii merkkimainoksia puolestasi, kuten esim. Tuotemerkkikello, Mentionlyticstai SproutSocial.

Voit myös analysoida yleisön tunteita ymmärtääksesi, mitä käyttäjät kokevat tietystä brändistä. Esimerkiksi, Tuotemerkki 24 avulla voit ymmärtää, ovatko yritystä koskevat keskustelut enimmäkseen myönteisiä vai negatiivisia.

brand24-sosiaalinen-kuuntelu

Bios

Monet brändit hyödyntävät sosiaalisten alustojen bio-osiota esitelläkseen tärkeimpiä etujaan. Kilpailijoiden profiilien analysointi antaa sinulle käsityksen siitä, miten he asettavat itsensä ja millä avainsanoilla he ohjaavat liikennettä. Työkalut kuten Followerwonk avulla voit etsiä Twitter-bioista tiettyjä avainsanoja, jotta voit kirjoittaa kohdeavainsanasi ja löytää kaikki brändit, jotka käyttävät sitä profiilikuvauksessaan.

🔥 Empfohlen:  Mikä on Drip-sähköpostikampanja?
seuraajawonk

Visuaalisuus

Visuaalisella sisällöllä on tärkeä rooli yleisön luomisessa, minkä vuoksi useimmat sosiaalisen median kilpailuanalyysimallit tarkastelevat, kuinka brändit käyttävät kuvia ja videoita. Kilpailija IQ voit koota kaikki kilpailijoiden valokuva- ja videoviestit yhteen ruudukkoon saadaksesi yleiskuvan heidän visuaalisesta strategiastaan. Voit suodattaa viestejä sisältötyypin, mittareiden, sitoutumisen ja muiden mukaan.

rivaliq-top-engagement-posts

Maksulliset kampanjat

Lopuksi muista analysoida kilpailijoiden maksetut kampanjat. Mainokset ovat selvä osoitus siitä, että yritys haluaa tavoittaa uusia yleisöjä. Vaikka et voi selvästi tunnistaa, kuinka paljon he käyttävät mainoksiin, kilpailevat tiedotusvälineet raportoivat esimerkiksi Sociality.io näyttää sinulle analytiikkaa siitä sitoutumisesta, jonka heidän tehostetut viestinsä saavat. Näin voit verrata tavallisten ja ylennettyjen viestien suhdetta ja arvioida, kuinka tehokasta niiden edistäminen on.

3. Paikanna aukot

Seuraava askel on tunnistaa puutteet strategiassasi sekä kilpailijoiden strategiassa. Myöhemmin voit muuttaa nämä aukot kasvumahdollisuuksiksi ja hallita markkinoita. Nyt kun osaat analysoida sosiaalista mediaa, korostetaan joitakin tapoja havaita aukkoja sosiaalisen median strategiassasi:

 1. Selvitä, mitkä sosiaaliset verkostot tuovat kilpailijoillesi eniten sitoutumista ja voitko rakentaa sosiaalista läsnäoloasi siellä.
 2. Tunnista kilpailijoiden suosituimmat sivut ja katso, käsitteletkö myös samoja aiheita (edellyttäen, että kohdistat samalle yleisölle). Jos ei, uusien teemojen tarttuminen voi auttaa sinua tavoittamaan enemmän käyttäjiä.
 3. Selvitä, mihin avainsanoihin kilpailijasi kohdistaa, mutta voitko lisätä niitä sisältöösi. Toinen kysymys on, vastaako sisältösi hakukyselyitä, jotka houkuttelevat ihmisiä luoksesi. Tutki aiheeseen liittyviä avainsanoja, jotka voivat tuoda sinulle enemmän liikennettä.
 4. Sama koskee hashtageja: tunnista ne, jotka tuovat liikennettä kilpailijoiden sivuille, ja katso, voitko sisällyttää ne strategiaasi.
 5. Biosin analysointi voi antaa sinulle käsityksen siitä, miten muut brändit asettavat itsensä, jotta voit luoda kiehtovamman profiilikuvauksen.
 6. Maksullisen kampanjan analyysi näyttää, mitkä mainokset aktivoivat muita brändejä, jotta voit rakentaa itsellesi tehokkaan kampanjan.

Lopuksi voit pyytää kohdeyleisöäsi suoraan antamaan palautetta ja valitsemaan strategiasi. Kysy heiltä esimerkiksi, mitkä aiheet pitävät kiinnostavimpia, mitkä ovat heidän kipukohtansa, mitä sisältöstrategiastasi saattaa puuttua jne.

Loppujen lopuksi kyse on suorituskyvyn vertailusta kilpailijoihisi. Muokkaa strategiaasi löytämäsi perusteella ja käytä kilpailijoiden omia taktiikoita saadaksesi etulyöntiaseman.

Kilpailija-analyysin suorittaminen sosiaalisessa mediassa

Kun sosiaalinen media on usein kuluttajatiedon ykkönen, yhä useammat brändit tutkivat ympäristöä huolellisesti. Lisäksi sosiaalisen median kilpailijaanalyysillä on suuri rooli tehokkaan markkinointistrategian luomisessa. Avain menestykseen on kerätä tietoja ja tunnistaa aukot kilpailijoiden lähestymistavassa, jotka voit korjata.