Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tehdä WordPress-blogistasi tai verkkosivustostasi yksityinen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tehdä WordPress-blogistasi tai verkkosivustostasi yksityinen

Nopea ja yksinkertainen WordPress-opas WordPress-blogin tekemiseen yksityiseksi ja piilotetuksi hakukoneilta.

Aiemmissa kirjoittamissani mini-WordPress-opetusohjelmissa olen näyttänyt sinulle, kuinka voit muuttaa tekstisi väriä ja kuinka siirtää ilmainen WordPress.com-blogisi itse isännöityyn WordPress.com-sivustoon.

Tällä kertaa aion jakaa kanssasi kokemukseni blogistasi yksityiseksi. Käytätpä blogia kaupallisista syistä tai vain tapana jakaa matkojasi ja ajatuksiasi ystävien ja perheen kanssa, useimmat ihmiset pitävät siitä, että heidän viestinsä ovat julkisia. Google ja muut hakukoneet tuovat enemmän vierailijoita sivustollesi, mikä lisää artikkeleidesi suosiota ja ehkä lisää mainostuloja.

Mutta joskus haluat pitää WordPress-blogisi yksityisenä. Kuinka voit tehdä sen? Vastaus riippuu siitä, millaista yksityisyyttä haluat.

Tee henkilökohtainen viesti yksityiseksi

Joskus haluat pitää suurimman osan sivustosi sisällöstä vapaasti vierailijoille, mutta haluat pitää yksittäisen viestin, videon, podcastin tai valokuvan yksityisenä.

On monia syitä, miksi ihmiset päättävät tehdä yksittäisestä viestistä yksityisen. Ehkä haluat jakaa vauvakuvia vain valitun perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Ehkä haluat jakaa kuvia ja tekstiä illasta, mutta et halua työnantajasi tai koulusi näkevän niitä. Ehkä kehittelet yrityksellesi ideoita, joita et ole vielä valmis jakamaan yleisölle. Ehkä olet opettaja ja haluat jakaa materiaalia vain oppilaidesi kanssa. Tai ehkä haluat vain jakaa joitain yksityisiä ajatuksia, joista et halua koko Internetin keskustelevan.

Jos olet kiinnostunut tekemään yhdestä (tai useammasta) viestistäsi yksityisen, mutta et koko blogia, toimi seuraavasti:

Tee aiemmin julkaistusta julkisesta viestistä yksityinen

Jos olet jo kirjoittanut artikkelin ja se on julkaistu, et voi suojata sitä tietyiltä arkistoilta ja verkkokaapimilta. Mutta voit estää ihmisiä käyttämästä sitä tulevaisuudessa.

Valitse hallintapaneelista Viestit ja napsauta sitten Kaikki viestit.

🔥 Empfohlen:  6 esimerkkiä markkinoiden segmentoinnista

Sieltä näet luettelon kaikista viesteistäsi. Napsauta sen kohdalla, jonka haluat tehdä yksityiseksi Pikamuokkaus.

Etsi sieltä sanaa Näkyvyys ja muuta asetukset yksityisiksi. Voit valita, haluatko näyttää viestin vain sinulle (sekä kaikille muille, jotka ovat blogisi ylläpitäjiä tai muokkaajia) tai valita salasanan.

Kirjoita yksityinen postaus

Jos kirjoitat aivan uutta viestiä ja haluat tehdä siitä yksityisen, katso näytön oikeasta yläkulmasta. Siellä näet julkaisuvaihtoehdot, missä sanotaan Näkyvyys. Valitse “yksityinen” ja päätä sitten, lisätäänkö salasana vai ei.

Huomautus: sinun EI tarvitse lisätä salasanaa tehdäksesi viestistä yksityisen. Jos viesti on yksityinen, mutta siinä ei ole salasanaa, hakukoneet eivät indeksoi sitä ja vain sinä ja muut blogisi muokkaajat/järjestelmänvalvojat näet sen. Yksityiset ja salasanalla varustetut viestit näkevät kuka tahansa, jolla on salasana.

Tee koko WordPress-blogistasi tai -sivustostasi yksityinen

Monet ihmiset päättävät tehdä koko blogistaan ​​yksityisen useista syistä. Johtuipa sitten siitä, että jaat henkilökohtaisia ​​tietoja tunteistasi, haluat jakaa valokuvia valitun perheenjäsenten ja ystävien kanssa tai haluat vain paikan kehittää ajatuksiasi yksityisesti, koko blogisi on yksinkertainen ja helppo tehdä yksityiseksi.

Huomaa: jos blogisi oli aiemmin julkinen, on mahdollista, että blogisi kopioita tai tilannekuvia on saatavilla jossain eri arkistoissa. Mutta kun teet blogistasi yksityisen, Googlen kaltaiset hakukoneet eivät enää vieraile sivustossasi (tai linkitä siihen), eikä suuri yleisö näe sivustossasi mitään. Voi kestää muutaman minuutin, ennen kuin uudet tietosuoja-asetukset tulevat voimaan.

Voit tehdä koko blogistasi yksityisen seuraavasti:

 • Siirry blogisi hallintapaneeliin.
 • Valitse asetukset.
 • Valitse sieltä Yksityisyys.
 • Näet kolme vaihtoehtoa: Julkinen, Piilotettu ja Yksityinen. Jos valitset “Piilotettu”, hakukoneet eivät enää linkitä sivustoosi, mutta kaikki, joilla on blogisi osoite, voivat nähdä kaiken. Valitse Yksityinen tehdäksesi blogistasi yksityisen.
🔥 Empfohlen:  Ontarion yritysrekisteri: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kun olet valinnut Yksityinen, vain sinä (ja tarvittaessa blogin ylläpitäjät/toimittajat) näet sivuston. Jos haluat jakaa sivustosi valitun henkilöluettelon kanssa, toimi seuraavasti:

 • Siirry blogisi hallintapaneeliin.
 • Klikkaa Omat sivustot.
 • Klikkaa Ihmiset ja sitten Lisätä.
 • Sinulle annetaan kehote lisätä henkilön sähköpostiosoite tai WordPress-käyttäjänimi. Lisää niiden ihmisten tiedot, jotka haluat kutsua sivustollesi.
 • Jokainen blogiisi kutsumasi henkilö saa roolin.

Jokaisen henkilön roolit määräävät, mitä he voivat tehdä tai nähdä blogissasi. Olettaen, että olet jo tehnyt blogistasi yksityisen, tässä on eri roolivaihtoehdot:

 • Katsoja – Tämä henkilö voi nähdä kaiken blogissasi ja jättää kommentteja, mutta ei mitään muuta.
 • Järjestelmänvalvoja – Tämä henkilö voi käyttää, tarkastella ja muuttaa mitä tahansa blogissasi. Jokainen lisäämäsi ylläpitäjä voi tehdä mitä tahansa, mukaan lukien blogisi poistaminen, joten valitse uudet ylläpitäjät huolellisesti!
 • Toimittaja – Tämä henkilö voi tarkastella blogiasi, kommentoida ja muokata kaikkia blogiin kirjoitettuja viestejä, mukaan lukien omasi.
 • kirjoittaja – Kirjoittaja voi tarkastella blogiasi, kommentoida ja julkaista uutta sisältöä käyttämällä WordPress-käyttäjänimeään sivurivinä.
 • avustaja – Kuten kirjoittaja, kirjoittaja voi tarkastella blogiasi, kommentoida ja julkaista uutta sisältöä käyttämällä WordPress-käyttäjänimeään tekijänään. Suurin ero on, että avustajat eivät voi ladata mediaa sivustollesi tai poistaa kommentteja.

Jos haluat muuttaa henkilön pääsyä blogiisi, seuraa yllä olevia ohjeita päästäksesi sivulle Ihmiset osio. Valitse käyttäjä, jota haluat muokata, ja joko muuta hänen tilaansa tai poista hänet.

Ja siinä se!!!

Sillä ei ole väliä, isännöitkö omaa WordPress-versiotasi vai käytätkö WordPressin ylläpitämää ilmaista blogia, kaikki yllä olevat vaihtoehdot ovat käytettävissäsi. Muutamalla napin painalluksella on mahdollista tehdä yksityiseksi joko yksittäinen viesti tai koko blogisi.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.