Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tulla freelance-verkkosuunnittelijaksi 7 yksinkertaisessa vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tulla freelance-verkkosuunnittelijaksi 7 yksinkertaisessa vaiheessa

Blue Coronan mukaan 38 % verkkosivuston kävijöistä poistuu, jos he eivät pidä ulkoasusta tai navigoinnista.[1]

Olemme kaikki napsautuneet pois verkkosivustolta, jos valikkoa on vaikea lukea tai sisältöä on mahdoton löytää. Tiedän, että olen tehnyt sen.

Ihmiset arvioivat yrityksen uskottavuutta myös verkkosivuston ulkonäön perusteella ja odottavat sen latautuvan kahdessa sekunnissa tai vähemmän. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustojen on näytettävä hyviltä, ​​oltava käyttäjäystävällisiä ja latautuvat tarpeeksi nopeasti, jotta kävijät eivät pääse eteenpäin.

Mutta miten yritys saa aikaan toimivan, kauniin verkkosivuston, joka houkuttelee ja pitää käyttäjät?

He palkkaavat muun muassa web-suunnittelijan.

Mitä on Web Design?

Verkkosuunnittelu on ulkoasua, ulkoasua, kuvia ja muita visuaalisia käyttöliittymäelementtejä, jotka vaikuttavat käyttäjän kokemukseen verkkosivustolla. Monet yritykset ja verkkosivustojen omistajat käyttävät verkkosuunnittelijoita esteettisesti miellyttävän ja käyttäjäystävällisen verkkosivuston luomiseen.

Verkkosuunnittelu vs. web-kehitys

Vaikka verkkosuunnitteluun sisältyy se, mitä käyttäjät näkevät vieraillessaan verkkosivustolla, verkkokehittäjät työskentelevät taustalla varmistaakseen, että sivusto toimii oikein.

Tämä koskee esimerkiksi sitä, kuinka nopeasti sivut latautuvat, että käyttäjät eivät koe virheitä ja varmistavat, että verkkosivusto on mobiiliystävällinen. Verkkokehittäjät käyttävät tyypillisesti koodauskieliä, kuten HTML, CSS ja JavaScript tehdäkseen työnsä.

Verkkosivustojen omistajat voivat palkata sekä suunnittelijan että kehittäjän luomaan sivuston yritykselleen.

Aiheeseen liittyvät: 16 online-liikeideaa, jotka kuka tahansa voi aloittaa

Mitä web-suunnittelija tekee ja kuinka paljon he tienaavat?

Verkkosuunnittelijat käyttävät luovuuttaan ja silmää suunnitteluun luodakseen toimivia, käyttäjäystävällisiä ja kauniita verkkosivustoja. He työskentelevät yhdessä asiakkaidensa kanssa valitakseen sivuston asettelun, värit, fontit ja kuvat. He varmistavat myös, että lukijat voivat helposti navigoida sivustolla kannettavalla tietokoneella, pöytäkoneella, puhelimella tai tabletilla.

Web-suunnittelijan pätevyys

Verkkosuunnittelijoilla on usein visuaalisen suunnittelun tutkinto tai todistus. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se auttaa ymmärtämään verkkosivuston elementtejä, kuten väriteemoja, fontteja, asetteluja ja mittasuhteita.

User Experience (UX) -koulutus on hyödyllinen myös mahdollisille web-suunnittelijoille. Tämä koulutus auttaa suunnittelijoita pohtimaan erilaisia ​​ihmisiä, jotka saattavat käyttää sivustoa auttaakseen heitä kartoittamaan, miten kukin käyttäjä liikkuu sivustolla.

Suunnittelu- ja UX-ideoiden toteuttamiseksi web-suunnittelijat työskentelevät usein ohjelmoijan kanssa tai oppivat koodauskieliä, kuten HTML:n (mikä luo sivuston rakenteen) ja CSS:n (millä voit muuttaa värejä, kuvia ja muita visuaalisia näkökohtia). Näiden kielten oppiminen ei ole ratkaisevan tärkeää web-suunnittelijalle, mutta se voi tehdä sinusta paremman suunnittelijan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada jäseniä Telegram-kanaville vuonna 2023 (9 tapaa!)

Keskipalkka

Glassdoorin mukaan kokopäiväiset yritysverkkosuunnittelijat tienaavat keskimäärin noin 52 000 dollaria vuodessa. Jos haluat mieluummin työskennellä itsellesi, freelance-verkkosuunnittelijat voivat ansaita 30–80 dollaria tunnissa.[2]

Aiheeseen liittyvä: 50 freelance-työsivustoa ensimmäisen (tai seuraavan) keikkasi löytämiseksi

Kuinka aloittaa työskentely verkkosivustosuunnittelijana

Ihmiset, jotka pitävät verkkosivustojen suunnittelusta, voivat rakentaa oman yrityksensä muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Kokopäiväisten tulojen kasvattaminen voi viedä aikaa, mutta se on mahdollista.

1. Ilmoittaudu web-suunnittelu- tai kehityskurssille

Mieti ensin, mitä taitoja sinulla on ja mitä tarvitset. Harkitse sitten luokkien ottamista umpeen. Udemy tarjoaa edullisia HTML- ja CSS-kursseja, visuaalista suunnittelua ja käyttökokemusta.

Verkkotunnit ovat käytännöllisiä ja hyödyllisiä, jos yrität kehittää web-suunnittelutaitojasi. Kurssien kustannukset ovat investointi, joka voi maksaa itsensä takaisin yritystäsi rakentaessasi.

Mitä enemmän osaamista ja palveluita voit tarjota, sitä enemmän voit veloittaa ja sitä korkeamman profiilin asiakkaiden kanssa voit työskennellä. Lisäksi voit vähentää luokat veroistasi.

2. Luo oma yrityksesi verkkosivusto

Loistava tapa harjoitella suunnittelutaitojasi on työskennellä ensimmäisen projektin parissa: oman verkkosivustosi parissa. Voit aloittaa siitä tehdä yksinkertainen blogi tai verkkosivuilla.

Jos haluat kasvattaa verkkosuunnitteluliiketoimintaasi ja houkutella asiakkaita, tarvitset paikan, jossa voit esitellä taitojasi ja kykyjäsi. Yrityksesi sivusto on ensimmäinen ja paras mainoksesi potentiaalisille asiakkaille.

3. Lisää portfoliosi verkkosivustollesi

Asiakkaat palkkaavat sinut sen perusteella, mitä he näkevät, joten on erittäin tärkeää, että esittelet suunnittelutaitojasi ja henkilökohtaisia ​​projektejasi yrityksesi verkkosivustolla. Jos sinulla ei ole asiakkaita, voit luoda mallisivustoja osoittaaksesi, kuinka lähestyt tiettyä mallia.

Voit myös ottaa yhteyttä paikallisiin voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin, kirkkoihin tai yrittäjien ystäviin ja tarjoutua työskentelemään heidän sivustollaan vastineeksi kokemuksista.

4. Tunnista ihanteellinen asiakkaasi

Kun aloitat yritystäsi, sinun on mietittävä, miltä ihanteellinen asiakkaasi näyttää. Kysy itseltäsi kysymyksiä, kuten:

  • Millaista liiketoimintaa he harjoittavat?
  • Onko sinulla jokin tietty aihe tai genre, johon haluaisit erikoistua?
  • Kuka ylläpitää suunnittelemaasi sivustoa?
  • Kuinka vanhoja he ovat?
  • Missä he asuvat?
  • Mikä on heidän budjettinsa?

Tämä on vain esimerkkiluettelo kysymyksistä. Kun luot ihanteellista asiakasprofiiliasi, voit lisätä niin monta yksityiskohtaa kuin haluat, mikä auttaa sinua tunnistamaan, minkä tyyppisiä sivustoja ihanteellinen asiakkaasi omistaa ja kuinka markkinoida ja verkottua heidän kanssaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää tekoälyä tekstinkirjoitustaitojen parantamiseen

5. Etsi asiakkaita

Verkkosuunnittelijana löydät työtä kahdella tavalla: työskentelemällä jonkun muun palveluksessa tai freelancerina. Jos olet kiinnostunut freelancerina toimimisesta, sinun on myös tarjottava asiakkaita.

Perinteiset web-suunnittelutyöt

Joskus toiselle työskentely on loistava tapa saada jalkasi oven väliin ja kehittää taitojasi samalla kun ansaitset tasaisen palkan. Jotkut ihmiset pitävät perinteisestä aikataulusta ja muista työntekijän eduista.

Jos haluat löytää työtä web-suunnitteluyritykseltä, tutustu työpaikkailmoituksiin LinkedInissä, Indeedissä ja Glassdoorissa. Voit myös tehdä haun “verkkosuunnitteluyritykset” ja selata heidän verkkosivustojensa uraosiota.

Varmista, että sinulla on vankka ansioluettelo, vaikka sinulla ei olisi paljon kokemusta. Korosta asioita, kuten asiaankuuluvaa koulutusta, aiempien asiakkaiden kokemuksia ja tekemiäsi suunnitelmia.

Freelancerina

Freelancerina työskentelet itsellesi. Tämä tarkoittaa, että sinun vastuullasi on hallita omaa aikatauluasi, seurata tulojasi ja menojasi sekä löytää asiakkaita.

Yksi tapa löytää asiakkaita on verkostoituminen. Selvitä, missä potentiaaliset asiakkaasi voivat olla, ja vieraile näissä paikoissa. Se voi olla Facebook-ryhmä, henkilökohtainen tapaaminen paikkakunnallasi tai jopa LinkedIn. Kokeile verkostoitumista muiden freelance-verkkosuunnittelijoiden kanssa; heillä voi olla hyviä vinkkejä ensimmäisten asiakkaiden löytämiseen.

Jos verkostoituminen tuntemattomien kanssa tuntuu epämukavalta, voit aloittaa suunnittelemalla markkinointikampanjan. Jaa uudet palvelusi sosiaalisen median seuraajillesi tai sähköpostilistallesi, kokoa Facebook-mainoskampanja tai kerro perheellesi ja ystävillesi, mitä olet tekemässä.

Kysy heiltä, ​​voivatko he yhdistää sinut mahdollisiin asiakkaisiin. Joskus tämä henkilökohtainen yhteys helpottaa verkottumista.

Aiheeseen liittyvä: 25 laillista tapaa ansaita rahaa verkossa

Pikeys

Kun olet potentiaalisten asiakkaiden edessä, sinun on esitettävä heidät. Liitä mukaan kuvaus siitä, kuinka voit auttaa heitä, mikä tekee sinusta erilaisen, miksi heidän pitäisi palkata sinut, ja lyhyt yhteenveto kokemuksestasi tai taidoistasi.

Jos olet verkostoitumistapahtumassa, yritä tislata kaikki nämä tiedot 60 sekunnin “hissipuheeksi” ja varmista, että sinulla on käytettävissäsi käyntikortteja jaettavaksi, jotta mahdolliset asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä. Voit jopa käyttää korttejasi pienenä näytteenä työstäsi.

6. Mainosta palveluitasi

Kasvatakseen liiketoimintaansa freelance-verkkosuunnittelijoiden on mainostettava itseään ja palveluitaan.

Sosiaalinen media on ilmainen ja tehokas tapa herättää kiinnostusta suunnittelutaitojasi kohtaan, ja se on myös tapa pysyä yhteydessä verkkoosi. Käyttämällä ilmaisia ​​alustoja, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, voit jakaa päivityksiä projekteistasi, palveluvalikoimastasi ja jopa kysyä seuraajiltasi, mitä he haluaisivat sinun oppivan tai työskentelevän.

🔥 Empfohlen:  Vähän huoltoa vaativat passiiviset tulot

Sponsoroidut tai kohdistetut mainokset sosiaalisen median verkostoissa ovat toinen tehokas tapa ohjata liikennettä suunnittelupalveluihisi. Tämä laajentaa potentiaalista asiakaskuntaasi, koska sinulla on mahdollisuus tavoittaa asiakkaita alueesi ulkopuolelta.

Jos sinulla on sähköpostilista, voit jakaa sen avulla suunnitteluvinkkejä ja temppuja, antaa sisäpiiritietoa tulevista projekteista tai päivityksistä tai jopa tarjota alennuksia uusille asiakkaille.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka tulla graafiseksi suunnittelijaksi 8 yksinkertaisessa vaiheessa

7. Rakenna brändiäsi

Verkkosuunnittelijana autat yrityksiä rakentamaan brändiään. Mutta on yhtä tärkeää, että rakennat myös henkilöbrändiäsi. Voit tehdä tämän muutamalla tavalla:

Kotisivusi. Luo ja päivitä verkkosivustosi persoonallisuuttasi vastaavaksi. Varmista, että välität oikean tunteen ihanteelliselle asiakkaallesi.

Sinun sosiaalinen mediasi. Ole johdonmukainen kaikilla alustoilla. Käytä samaa nimeä, profiilikuvaa, sävyä (esim. rento vs. ammattilainen) ja verkkosivuston tietoja kaikkialla, missä jaat yrityksesi tiedot. Ihmiset tulevat tuntemaan sinut tällä tavalla.

Sinun markkinarako. Keskity tiettyyn markkinarakoon, mieluiten sellaiseen, josta olet intohimoinen. On helpompi markkinoida tietylle yleisölle kuin kaikille. Kuka tietää, sinusta voi tulla terveellisten reseptisivustojen tai käsintehtyjen saippuavalmistajien suosikkihenkilö.

Palvelusi. Työskentele hyvin asiakkaidesi kanssa. Tyytyväinen asiakas ohjaa sinut ystävien tai perheen luo, jotka tarvitsevat palveluitasi, ja tyytyväisten asiakkaiden arvostelut ovat helpoin tapa rakentaa brändiäsi.

Vankan, johdonmukaisen brändin luominen rakentaa luottamusta, tunnustusta ja saa potentiaaliset asiakkaat todennäköisemmin palkkaamaan sinut.

Pitäisikö sinun ryhtyä verkkosivustosuunnittelijaksi?

Jos olet luova, hyvä suunnittelussa ja sinulla on peruskoodaustaidot (tai olet halukas oppimaan ne), saatat pärjätä hyvin verkkosivujen suunnittelussa. Sinun on myös kyettävä kuuntelemaan asiakkaitasi, tekemään yhteistyötä heidän ja verkkokehittäjien kanssa ja, jos olet kiinnostunut freelancerina toimimisesta, pystyä markkinoimaan ja pitämään itseäsi.

Vaikka alalle murtautuminen voi olla vaikeaa varsinkin niille, joilla ei ole erityiskoulutusta, harjoittelemalla, verkostoitumalla ja etsimällä mahdollisuuksia kehittää taitojasi ja portfoliotasi, voit menestyä web-suunnittelijana.