Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tulla haamukirjoittajaksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tulla haamukirjoittajaksi

Ghostwriters ovat ammattikirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet tuottamaan kirjallista materiaalia toisen henkilön, yrityksen tai brändin puolesta.

Ne ovat myös olennainen osa minkä tahansa digiajan yrityksen laajempaa sisältömarkkinointistrategiaa, joten todella loistavalle haamukirjoittajalle riittää työtä.

Nykypäivän tuotemerkit ja markkinointiosastot luottavat haamukirjoittajiin tuottamaan kaikkea kirjoista, uutiskirjeistä ja blogikirjoituksista puheisiin, käsikirjoituksiin ja mainosteksteihin.

Tässä on lähempi katsaus siihen, kuinka voit ryhtyä itse haamukirjoittajaksi ja hyödyntää näitä uskomattomia mahdollisuuksia.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Menestyneiden haamukirjoittajien olennaiset taidot ja piirteet

Kuten kaikki muutkin uravalinnat, jotkut ihmiset sopivat erityisen hyvin haamukirjoittajan uraan. Parhailla haamukirjoittajilla on nämä henkilökohtaiset ominaisuudet:

 • Määräaikaan tähtäävä
 • Järjestetty
 • Rehellinen
 • Luova
 • Kärsivällinen ja kommunikoiva
 • Hienoa yhteistyössä ja suunnan ottamisessa

Ghostwritereiden on kyettävä toimimaan hyvin osana suurempaa yhteistyötiimiä, ja tällaiset ominaisuudet auttavat. Tee myös freelance-kirjoitustaidot, kuten seuraavat:

 • Blogin kirjoittaminen
 • Yleinen sisällön kirjoittaminen
 • Digitaalinen markkinointi
 • SEO
 • Tarinankerronta
 • Julkaiseminen

Menestyneimmät haamukirjoittajat ovat oppineet useita kirjoitustyyppejä. Heillä on myös vähintään perustiedot digitaalisesta markkinoinnista ja hakukoneoptimoinnista; nämä ovat välttämättömiä luotaessa sisältöä verkkoon.

Haamukirjoittajana olemisen edut ja haitat

Päätät sitten erikoistua haamukirjoittamiseen tai et, se on erinomainen taito kehittää ja tarjota asiakkaille palveluna. Joitakin haamukirjoituksen etuja ovat:

 • Se voi olla tuottoisaa, varsinkin jos valitset oikeat asiakkaat.
 • Saat palkan työstäsi etukäteen sen sijaan, että joutuisit odottamaan rojalteja.
 • Sinulla on mahdollisuus kirjoittaa erilaisista aiheista ja olla yhteydessä moniin erilaisiin asiakkaisiin.
 • Sinusta tulee parempi, monipuolisempi kirjoittaja.
 • Voit työskennellä missä tahansa, myös omassa kodissasi.
 • Voit auttaa muita löytämään äänensä.

Haasteita, joita kohtaat pyrkivänä haamukirjoittajana, ovat seuraavat:

 • Ghostwriting-työtä on runsaasti, mutta ala on kilpailukykyinen, joten ole valmis myymään itsesi.
 • Et ansaitse sivurivejä työstäsi.
 • Toisten ihmisten ideoiden ja tarinoiden herättäminen eloon ei sovi kaikille.
 • Jotkut kirjoitusaiheet ovat kiinnostavampia kuin toiset.
🔥 Empfohlen:  12 parasta Etsy-vaihtoehtoa vuodelle 2023 (vertailu)

Kuinka paljon haamukirjoittaja ansaitsee?

Vaikka a haamukirjoittajan tulot voi vaihdella huomattavasti tehtävästä toiseen, haamukirjoitus on loistava tilaisuus ansaita vakaa elanto. Blogiviestien ja artikkelien kaltaisten kohteiden keskimääräiset hinnat laskevat välillä 0,15–4 dollaria sanaa kohden. Suuri kirjankirjoitusprojekti voi kuitenkin ansaita kirjailijalle jopa 2 000–70 000 dollaria.

Kuinka tulla haamukirjoittajaksi

Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti palkitsevaa tulevaa uraa haamukirjoittajana? Pidä seuraavat vinkit mielessä.

Hanki tutkinto

Vaikka kirjallisuuden tai digitaalisen markkinoinnin muodollinen tutkinto ei ole ehdottoman välttämätön haamukirjoittajaksi ryhtymiseksi, sellaisen hankkiminen on silti erittäin hyvä idea. Tutkinnon suorittaneet kirjailijat ansaitsevat yleensä enemmän rahaa.

Rakenna kokemusta

Paraskaan tutkinto ei korvaa käytännönläheistä kirjoituskokemusta, ja ainoa tapa saada se on kirjoittamalla. Pidä päiväkirjaa, aloita blogi ja etsi lisää mahdollisuuksia hioa kirjoitustaitojasi.

Rakenna portfolio

Kun olet valmis, on aika alkaa etsiä ensimmäisiä haamukirjoituskeikkojasi, jotta voit rakentaa portfoliosi. Kokeile haamukirjoitusta alueesi yrityksille tai organisaatioille. Voit myös tarjota palveluitasi aluksi vapaaehtoiseksi, jos et halua ladata heti.

Aloita verkostoituminen

Henkilökohtaiset yhteydet ovat tärkeitä kaikentyyppisille sisällöntuottajille, mukaan lukien haamukirjoittajille, joten älä pelkää rakentaa verkostoasi. Ole aktiivinen LinkedInin kaltaisilla alustoilla ja hyödynnä tilaisuuksia tavata ajatusjohtajia, kirjoittajia, yritysten omistajia, markkinoijia ja muita.

Hio taitojasi

Mitä enemmän haamukirjoittelet, sitä paremmaksi tulet viime kädessä, joten tartu mahdollisuuteen käsitellä erilaisia ​​aiheita ja sisältötyyppejä. Pysy ajan tasalla alan parhaista käytännöistä, hakukoneoptimoinnista ja Google-algoritmien muutoksista.

Opi kollegoiltasi, erityisesti parhailta haamukirjoittajilta, kuten Pat Springle, Alice Sullivan, Mike Loomis ja Byron Laursen.

Kuinka löytää ja saada upeita haamukirjoituskeikkoja

Jokainen haamukirjoittaja tarvitsee suunnitelman löytääkseen runsaasti laadukasta jatkuvaa työtä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

Käytä oikeita resursseja

Jokaisella menestyneellä haamukirjoittajalla on käytettävissään luettelo resursseista. Tässä on joitain tietää:

 • WriterAccess: Huipputason freelance-kirjoitusalustaan ​​liittyminen on välttämätöntä, ja WriterAccess on yksi parhaista. Liittymällä pääset nopeasti huippuasiakkaiden luo, premium-palkan ja kiehtovia työmahdollisuuksia.
 • Freelancer.com: Freelancer ei ole aivan yhtä luotettava kuin WriterAccess, mutta se on silti hyvä paikka täyttää aikatauluaukkoja lisätyöllä.
 • CopyBlogger: CopyBlogger on täynnä artikkeleita ja hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat kirjoittajia hiomaan taitojaan ja menestymään alalla.
🔥 Empfohlen:  7 käytännön askelta, kuinka olla vähemmän materialistinen

Kirjoita tehokkaita sovelluksia

Muista, että haamukirjoittaminen on erittäin kilpailukykyistä, mutta voittajasovellus, joka osoittaa kirjoitustaitosi, voi todella erottaa sinut muista. Korosta keskeisiä taitoja ja kokemusta, jotka tekevät sinusta parhaiten sopivan, ja muista käsitellä asiakkaan projektin kaikki osat.

Harjoittele neuvottelutaitojasi

Vaatii harjoittelua ja taitoa tullaksesi taitavaksi neuvottelemaan korvauksista haamukirjoitustyöstäsi, mutta on tärkeää, että teet niin. Maksa sen verran, minkä tiedät palveluidesi olevan arvoisia, ja valitse projektisi huolellisesti.

Älä pelkää neuvotella, vaan vastusta halua alittaa itsesi vain päästäksesi keikkoihin. Erittele, miksi veloitat tekemisistäsi potentiaalisilta asiakkailta ja näytä heille, miksi olet sen arvoinen.

Johtopäätös

Menestymiseen haamukirjoittajana on kyse pelin huipulla pysymisestä, tavoitteiden asettamisesta ja näiden tavoitteiden mukaisten projektien valitsemisesta. Jos teet sen oikein, saatat aloittaa elämäsi unelma-uran.

Aloita, kun haet Ryhdy WriterAccess-kirjoittajaksi tänään! Ensimmäinen iso asiakkaasi on vain muutaman klikkauksen päässä!

Table of Contents