Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tulla kirjailijaksi: Lopullinen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tulla kirjailijaksi: Lopullinen opas

Internet on täynnä monia mahdollisuuksia ansaita ja tehdä ura verkossa. Ja kirjoittaminen on yksi vaativimmista ja edullisimmista uravaihtoehdoista ihmisille, jotka rakastavat kirjoittaa kokemuksiaan, tunteitaan ja tunteitaan alustalle. Inc:n mukaan noin 73 % työnantajista maailmanlaajuisesti etsii ehdokkaita, joilla on hyvä kirjoitustaito. Tästä syystä tässä on täydellinen läpimurto kaikesta, mitä sinun on tiedettävä kirjoittajaksi tulemisesta ja tämän tuottoisan uran jatkamisesta! Sukellaanpa syvälle siihen.

Kuka voi tulla kirjailijaksi?

Käytännössä kenestä tahansa voi tulla kirjailija harjoittelemalla ja kovalla työllä. Kirjoittaminen on ilmaisuvoimainen taiteen muoto, aivan kuten maalaus, tanssi, musiikki tai ruoanlaitto. Sinun täytyy omistautua tälle taiteelle ja hallita se tiukasti harjoittelemalla ajan myötä. Yksi parhaista tavoista aloittaa kirjoittamisen matka on aloittaa päiväkirja tai luoda oma blogi.

On myös tärkeää lukea paljon ja laajentaa ajatuksiasi ja ideapankkiasi ajan myötä. Jos kuitenkin luulet, että englanti ei ole vahvuutesi, voit myös tutkia kirjoittamisen uraa äidinkielelläsi vaivattomasti!

Mitä ominaisuuksia tarvitset tullaksesi kirjailijaksi

Jokaisessa kirjailijassa on ainutlaatuinen ominaisuus. Muutamia yhteisiä ominaisuuksia, jotka jokaisella kirjoittajalla pitäisi kuitenkin olla, ovat:

Silmää yksityiskohdille

Suuret kirjoittajat ovat aina parhaita tarkkailijoita. He tekevät aina muistiinpanoja ja huomaavat kaikki ympärillään olevat hienovaraiset muutokset luoden täydellisen kirjoituksen. Lisäksi tämä uteliaisuus ja huomio yksityiskohtiin tekevät heistä erinomaisia ​​toimittajia, jotka huomaavat pienimmätkin kielioppivirheet selaillessaan artikkelia ja lisäävät heidän kirjoitukseensa henkilökohtaista ilmettä!

Lopuksi tarkkaavaisuus jokaisessa yksityiskohdassa varmistaa, että et menetä mitään kuvaavia yksityiskohtia.

Kuri

Menestyneet kirjoittajat ovat erittäin kurinalaisia ​​työnsä suhteen. Vaikka uudelleenkirjoituksista, muokkauksista ja parannuksista aiheutuva turhautuminen on väistämätöntä, kurinalainen lähestymistapa kirjoittamiseen helpottaa tehtävää.

Hyvät kirjoittajat ovat aina omistautuneet jatkuvaan uudelleenarviointiin ja parantamiseen, kunnes he saavuttavat halutun laadun. Myös kurinalaisuutta noudattaen sinä kirjailijana kasvat jatkuvasti ja saavutat paremmin ammatillisessa ympäristössäsi.

Selkeys

Hyvä kirjoittaja osaa tislata monimutkaiset ajatukset ja ideat yksinkertaisimpaan sävyyn ja selkeään kieleen, joka on lukijan helpompi tulkita. Kirjoittajat voivat helposti hioa syvällisimpiä aiheita läpi ja hajottaa monimutkaisimmat teoriat yksinkertaisiksi osiksi saadakseen kristallinkirkkaan ymmärryksen.

Vahva sanasto

Vankka sanasto on todellinen voimavara jokaiselle hyvälle kirjoittajalle. Kukaan ei halua lukea samoja sanoja ja lauseita uudestaan ​​​​ja uudestaan. Siksi sanaston parantaminen auttaa sisällyttämään mielenkiintoisia ja epätavallisia sanoja kirjoitukseen, mikä tekee siitä interaktiivisemman ja jännittävämmän.

Sopeutuvuus

Kirjoittajan tulee aina olla avoin uusille muokkauksille ja uudelleenkirjoituksille aina tarvittaessa. Tällaiset ehdotukset ja suositukset ovat avaintekijöitä, joiden avulla kirjallisesti menestyy entisestään.

Et voi mitenkään ottaa mitään suositusta egollesi ja päästä eroon siitä. Kirjoittajat ovat erittäin ennakkoluulottomia, minkä ansiosta he voivat nähdä työnsä lukijoidensa silmin ja parantaa asteittain heikkouksiaan.

Intohimo lukemiseen

Kirjoittajien tulee olla innokkaita lukijoita. Et voi mitenkään hankkia hyvää sanavarastoa ilman lukemista. Mitä enemmän luet, sitä paremmin ymmärrät kirjoittamisen kaikki hienot yksityiskohdat, kuten sävyn, kehystyksen, syntaksin jne.

Noudata jokaista määräaikaa

Jos kirjoitat asiakkaallesi, sinun odotetaan lähettävän työsi tietyn määräajan kuluessa. Laadukkaan sisällön toimittaminen tietyssä määräajassa takaa sen, että olet ammattimainen, mutta myös luotettava.

Kommunikointitaidot

Kirjoittajat ovat erinomaisia ​​kommunikoijia. Kirjoittajana, jos et ole hyvä viestinnässä, on suuri mahdollisuus, että et ehkä pysty välittämään kaikkia tietoja ja ideoita lukijallesi. Tämä jättää sinulle erittäin sotkuisen sisällön. Siksi sinun on työstettävä viestintätaitojasi kirjoittajana.

Vahvat tutkimustaidot

Kirjoittajana sinulla on oltava vahvat tutkimustaidot, jotta voit hioa eri lähteitä ja tuoda esille oleelliset tiedot lisättäväksi artikkeliisi. Vaikka sinulla saattaa olla aiempaa tietoa aiheesta, sinun on silti tehtävä lisätutkimusta joka kerta kouluttaaksesi lukijasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kärsivällisyyttä

Lopuksi, kirjoittamistaidon hallitseminen vaatii yleensä paljon aikaa ja vaivaa. Sinulla on oltava tarpeeksi kärsivällisyyttä ja päättäväisyyttä täydentääksesi koko artikkelin ja jatkaaksesi jokaista tarvittavaa tarkistusta menettämättä hallintaa. Kurillasi on myös tärkeä rooli kärsivällisyytesi rakentamisessa tällä uralla.

Mitkä verkkokurssit ovat parhaita kirjailijoille?

Löydät Internetistä useita kursseja perustasi rakentamiseen ja kirjoitustaitosi valjastamiseen. Jotkut kirjailijoille parhaista verkkouran valinnoista ovat:

Kirjoittaminen Flairin kanssa

Shani Raja on entinen Wall Street Journal -toimittaja, ja hän on opettanut monille huipputoimittajille ja yrityskirjoittajille parantamaan kirjoitustaitojaan ajan myötä. Writing With Flair on yksi Udemyn myydyimmistä kirjoituskursseista, jolla on tällä hetkellä yli 80 000 opiskelijaa.

Hyvä Sanojen kanssa

Michiganin yliopisto tarjoaa tämän kurssin, ja siinä on yli neljä aihetta, jotka kattavat kaikki yksityiskohdat kirjailijaksi tulemisesta. Se auttaa muotoilemaan lauseita ja lisäämään oikean syntaksin jokaiseen artikkeliin.

Sen lisäksi saat myös sertifikaatin, jonka voit lisätä portfolioosi ja kasvattaa uskottavuuttasi!

Kirjoittaminen tieteissä

Jos pidät tekniikasta, tieteestä tai lääketieteestä ja tykkäät kirjoittaa niistä, Writing in the Sciences on uskomaton kurssi, joka auttaa sinua luomaan parhaita artikkeleita ja hiomaan kirjoitustaitojasi.

🔥 Empfohlen:  3 asiaa, jotka olen oppinut riskinotosta ja yrittäjyydestä

Tieteiden kirjoittamista tarjoaa Stanfordin yliopisto, ja sillä on nyt miljoonia katselukertoja. Se on täydellinen valinta, jos sinulla on erikoistunut tieteen tai tekniikan kirjoittaminen.

Kuten edellinen, saat E-todistuksen Standfordin yliopistosta tämän kurssin suorittamisen jälkeen.

Uutuus

Jos haluat kirjoittaa romaanin ja valjastaa luovia kirjoitustaitojasi, Novelty on oikea valinta siihen. Novelty tarjoaa sinulle laajan valikoiman erilaisia ​​maksullisia kursseja, joiden avulla voit kirjoittaa myydyimmät romaanit hetkessä!

Ultimate Web Content Writing MasterClass

Jos haluat tietää sisällön kirjoittamisen, hakukoneoptimoinnin ja bloggaamisen eri puolista, tämä kurssi on yhden luukun kohde kaikkiin tarpeisiisi. Se auttaa sinua tulemaan erinomaiseksi sisällöntuottajaksi ja copywriteriksi. Tämän kurssin sisältö keskittyy myyvän tappavan sisällön kirjoittamiseen.

Kuinka sinusta voi tulla kirjailija?

Nyt kun perusasiat ovat valmiit ja ymmärrämme, mitä menestyväksi kirjoittajaksi tuleminen vaatii, siirrytään kirjailijaksi tulemisen vaiheittaiseen oppaaseen ja aloita matkasi kirjoittamiseen.

Paranna lukutaitoja

Jos sinulla ei ole vielä tapaa lukea, on korkea aika omaksua tämä tapa aloittaaksesi kirjoittamisen urasi. Aloita lukemalla minkä tahansa kirjan tai romaanin, josta pidät. Voit myös aloittaa lukemalla lehtiä, sarjakuvia, blogiviestejä jne.

Kun olet oppinut lukemisen, haaraudu eri tieteenaloihin ja ryhdy aiheen asiantuntijaksi kiinnostuksesi mukaan.
Jos haluat tulla B2B copywriteriksi, tietokirjallisuus on loistava genre, johon voit keskittyä. Voit valita muistelmia, elämäkertoja ja uutisia ja lukea ne huolellisesti.

Kirjoitustyylisi, sävysi ja äänesi saavat inspiraationsa lukemistasi kirjoista. Se vaikuttaa vähitellen kirjoituksesi laatuun.

Tiedon hankkimisen lisäksi lukeminen auttaa löytämään sopivimmat mahdollisuudet kirjailijaksi. Olipa kyse sitten blogikirjoituksista, uutiskirjeistä tai kirjoista. Kirjoittajana sinulla on täydet mahdollisuudet monipuolistaa haluamaasi mahdollisuutta.

Kirjoita joka päivä

Kuten kaikki elämässä, omistautunut harjoittelu tekee sinusta täydellisen!

Jos rajoitat kirjoitusharjoitteesi kolmeen twiittiin päivässä ja odotat olevasi mestari siinä, olet väärässä.

Kirjoittamisen taidon saavuttamiseksi sinun on kirjoitettava uskonnollisesti joka päivä ilman rajoituksia. Erinomainen tapa hallita tämä taito on sitoutua tiettyyn määrään sanoja joka päivä. Aloita kirjoittamalla 200 sanaa joka päivä ja ole kurinalainen.

Luo online-läsnäolo

Vaikka et olisi vielä valmis luomaan blogia, sinun tulee silti luoda online-läsnäolo kirjallisesti, mikä auttaa sinua rakentamaan portfoliosi.

Sinun on aloitettava kirjoittaminen markkinoille saadaksesi kritiikkiä muilta ja kehittyäksesi ajan myötä. Aloita joko pitämällä perinteisiä mediataloja tai lähetä vieraspostitarjouksia eri vierailijapostisivustoille. Voit myös lähettää blogejasi tai artikkeleitasi sosiaalisen median sivustoillesi ja saada niiden kautta pitoa ja sitoutumista.

Päätavoitteena on luoda läsnäolo verkossa ja parantaa kirjoittamisen laatua. Siinä mielessä ole täysin valmis jopa hylätyksi. Kaikki julkaisut tai verkkosivustojen omistajat eivät pidä pitchistäsi. Mutta älä anna hylkäysten masentaa sinua. Jatka julkaisujesi ja kirjoituksesi jakamista säännöllisesti ja lisää asteittain läsnäoloasi Internetissä.

Liity kirjailijaryhmään

Koska puhuimme verkkonäkyvyyden rakentamisesta rakentavan kritiikin saamiseksi, yksi loistava tapa saavuttaa se on liittyä kirjoitusryhmään.

Löydät lukuisia kirjoittajaryhmiä Facebookista, Instagramista, Wattpadista tai muilta sivustoilta, joissa kirjoittajilla on yhteisö vuorovaikutuksessa muiden kirjoittajien kanssa, aktivoida niitä.

Samoin voit myös muodostaa parin kirjoittajaryhmäsi jäsenen kanssa ja aloittaa jokapäiväisen sanalaskentahaasteen, mikä on loistava tapa pysyä motivoituneena kirjoitusmatkasi aikana! Kirjailijaryhmään liittyminen antaa sinun olla vuorovaikutuksessa samanhenkisten ihmisten kanssa ja saada lisää tietoa matkallasi.

Etsi mentoreita

Kuten sanoimme, on hyödyllistä, jos sinulla on mentori, joka voi ohjata sinua koko kirjoitusmatkasi ajan. Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita antamaan sinulle ilmaisia ​​neuvoja matkaasi varten.

Erinomainen tapa löytää mentoreita on ilmoittautua erilaisille kursseille, jotka auttavat nopeuttamaan urasi kasvua. Kurssien ohjaajat ovat aivan kuin henkilökohtaiset mentorisi, jotka voivat antaa sinulle henkilökohtaista ohjausta ja kohottaa sinua kirjoitusmatkasi kaikissa ongelmissa.

Kirjat, jotka voivat auttaa parantamaan kirjoitustaitoja

Kuten mainitsimme aiemmissa kohdissamme, kirjojen säännöllinen lukeminen on olennainen askel kirjoitusmatkallasi, jota et voi koskaan sivuuttaa. Jos olet hämmentynyt sopivien kirjojen valitsemisesta lukutottumuksesi aloittamiseen, tässä on joitain suosittuja ehdotuksia, joita voit harkita.

Stephen Kingin kirjoittamisesta

On Writing on täynnä muistelmia ja anekdootteja, jotka toimivat oppaina tai neuvoja aloitteleville kirjoittajille. Hän kuvailee kokemuksiaan kirjailijana ja on maininnut jokaisen elämänsä ylä- ja alamäkeen, jotka olivat osa hänen kirjoittajan uraansa.

Tämä kirja auttaa tunnistamaan kirjoitusvirheet ja luomaan pohjan kirjoittajan urallesi.

Christopher Voglen kirjailijan matka

Jos pidät mytologiasta, tämä kirja on täydellinen sinulle! Writer’s Journey on loistava tapa muokata romaanejasi ja antaa niille realistinen tunnelma, josta lukijasi varmasti nauttivat.

Siitä huolimatta se on parempi ihmisille, jotka haluavat kirjoittaa fiktiivisiä romaaneja tai kirjoja lähiaikoina. Kerrontarakenne ja hahmon arkkityyppi osoittavat täydellisesti koko tarinan ja pitävät sinut aina reunalla lukiessasi.

Renni Brownen ja Dave Kingin itsemuokkaus kaunokirjailijoille

Tämän kirjan on todistettu muuntavan käsikirjoituksia julkaistuiksi romaaneiksi ja novelliksi. Tämä kirja opettaa pääasiassa tekniikoita ja muita olennaisia ​​​​komponentteja, joita tarvitaan menestymiseen kirjoittamisessa. Se opettaa kaiken kirjoitustesi muokkaamisesta ja siitä, kuinka saat artikkeleihisi täydellisyyttä joka kerta. Tästä syystä toinen pakollinen luettava, jos haluat ymmärtää, kuinka tulla kirjailijaksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka oppia kulmaa

Ray Bradbury Zen in the Art of Writing

Zen jakaa rakkautensa, jännityksensä, viisautensa ja kokemuksensa koko kirjoitusmatkansa aikana tässä kirjassa. Ylivoimaiset tarinat ovat täysin käytännöllisiä tarinoita, jotka auttavat selventämään kirjoittamisen perusteita ja inspiroimaan sisälläsi olevaa kirjoittajaa!

Chuck Wendigin Kick-Ass Writer

Kirjoitusmatka on pitkä ja ikuinen. Opit uusia asioita melkein joka päivä! Saatat kuitenkin jäädä jumiin erilaisiin kyselyihin. Kick-Ass Writer puhuu erilaisista näkökohdista ja kyselyistä, joita kirjailija saattaa saada ajan myötä.

Se auttaa tunnistamaan ja vastaamaan kaikkiin kysymyksiin erittäin selkeällä tavalla, mikä antaa kirjoittajan mielelle maksimaalisen selkeyden.

Anne Lamott Bird by Bird

Kirjailijan elämä on todellakin vuoristorataa. Alkuperäisistä hylkäämisistä kirjoittajan lohkoihin ja muuhun. Ajan myötä joudut käsittelemään miljoonia asioita, jotka saattavat aiheuttaa turhautumista. The Bird by Bird kertoo samanlaisista tapauksista ja kokemuksista kirjailijan elämässä, mikä on melko yleistä, ja opastaa, kuinka kirjailijan haasteet voitetaan.

Lisa Cronin tarina Genius

Jos pidät tarinoiden kirjoittamisesta, tämä kirja auttaa sinua kehittämään taitoa käyttää kognitiivisia tarinankerrontastrategioita pitääksesi lukijasi koukussa kirjaasi. Se auttaa rakentamaan raakoja ideoita ja luomaan kokonaisen tarinan, mikä on kirjoittajalle hankala tehtävä.

Story Genius purkaa erilaisia ​​mahdollisuuksia ja tekniikoita menestyäksesi tarinankerrontaurallasi.

Kirjoittajille saatavilla olevat kirjoitusvaihtoehdot

Koska olemme jo puhuneet siitä, kuinka paljon kirjoittaja voi ansaita keskimäärin, katsotaanpa, mitkä ovat kirjailijoiden erilaiset kirjoitusvaihtoehdot, jotka ovat kestäviä ja kannattavia samanaikaisesti.

Freelance-kirjoitus

Freelance-kirjoittajuudella on yksi työelämän suurimmista eduista, joustavuus! Voit valita kenelle työskentelet ja aiheet, joista haluat kirjoittaa. On olemassa erilaisia ​​freelance-kirjoituksia, alkaen blogin kirjoittamisesta copywritingiin ja moniin muihin. Voit käyttää alustoja, kuten Fiverr, asiakkaiden etsimiseen.

Lisäksi, jos haluat ansaita enemmän, on aina suositeltavaa valita sopiva markkinarako ja erikoistua kyseiseen aiheeseen, kuten tekniikkaan, digitaaliseen markkinointiin, lääketieteeseen jne.

Ghostwriting

Kun kirjoitat freelance-kirjoitusta, sinut katsotaan useimmissa tapauksissa julkaistujen artikkelien ansioksi. Päinvastoin, haamukirjoittamisen yhteydessä sinua ei lueta blogeihisi tai kirjoituksiisi. Sen sijaan se lasketaan jonkun muun syyksi.

Tästä syystä täällä on enemmän mahdollisuuksia ansaita, koska et voi markkinoida blogejasi itse, etkä saa täältä kuuluvia krediittejä.

Ziprecruiterin mukaan haamukirjoittajat ansaitsevat keskimäärin noin 51 456 dollaria vuodessa!

Bloggaaminen

Bloggaaminen on monipuolinen ja yksi suosituimmista vaihtoehdoista ammattikirjoittajille. Voit luoda lääkäriblogin, ruokablogin, markkinointiblogin, IT-blogin tai jopa kirjailijablogin,

Blogi on uskomaton tapa rakentaa yhteisöäsi ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa blogitekstien ja artikkeleiden kautta.
Voit myös ansaita kuusinumeroisia tuloja bloggaamalla affiliate-markkinoinnin, sponsoroidun sisällön ja monien muiden kautta.

Lopuksi voit myös luoda ja käyttää blogiasi markkinointistrategiana ja rakentaa portfoliosi esitelläksesi muille asiakkaillesi sinua.

Kuinka rakentaa uraa kirjoittamisessa

Nyt kun kaikki mahdollisuudet ja tekniikat ovat valmiit ja kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kirjoittamisen aloittamisesta ja tämän tavan rakentamisesta, siirrytään kirjoittamisen uran rakentamiseen ja hyvien tulojen tekemiseen siitä.

Vaihe 1: Hanki sopiva todistus verkossa

Asianmukainen sertifiointi auttaa sinua rakentamaan uskottavuutta ja parantamaan ansioluetteloasi, kun lähetät sen esittelypuheessasi tuleville asiakkaillesi.

On olemassa useita kursseja, leirejä ja webinaareja, jotka tarjoavat sinulle online-todistuksia, joiden avulla voit rakentaa kirjoitusuraasi asteittain. Samoin aiemmin mainitsemamme kurssit tarjoavat sinulle e-todistuksia, jotka ovat voimassa maailmanlaajuisesti ja joilla on merkittävä merkitys koko kirjoittamisen urallasi.

Vaihe 2: Hanki kirjoittamisen tutkinto

Jotkut monet instituutit ja korkeakoulut tarjoavat sinulle kirjallisen pää- tai sivututkinnon kokopäiväisesti. Voit kuitenkin valita myös lyhyempiä kursseja ja saada kirjoitustutkintosi huippuoppilaitosten sertifioimana.

Kirjallisen tutkinnon suorittaminen auttaa sinua selkiyttämään perusteet. Se varmistaa, että opit suoraan ammattilaisilta ja saat parhaan tiedon kirjoitusurallesi.

Myös kirjoittamisen tutkinnon hankkiminen antaa sinulle etulyöntiaseman kirjoittajakollegoihisi nähden, koska sinut opettaa ammattilainen, ja tutkinto on pelin muuttaja haastatteluiden ja pitkien aikana.

Vaihe 3: Aloita blogi

Blogin perustaminen vaatii hieman alkuinvestointia, joka on sen arvoista, kun saat siitä vihdoin vetoa ja tuloja. Blogisi on melkein online-yrityksesi, jonne voit kirjoittaa ajatuksesi muistiin ja ansaita ne vaivattomasti.

Kun luot blogia, voit kertoa asiakkaillesi kirjoittamiesi artikkelien laadusta ja antaa sinulle paremman ymmärryksen siitä, kuinka voit pitää blogia. Tämä auttaa tekemään kentästäsi entistä paremman ja idioottivarman!

Vaihe 4: Luo portfolio

Portfolion luominen on ehdottoman välttämätöntä uran kirjoittamisen kannalta. Portfoliosi on summa aiemmista näytteistäsi ja aiemmista saavutuksistasi kirjoittamisen alalla.

Mitä tulee näytteisiin, voit joko linkittää blogisi portfolioosi tai linkittää kaikki vierasviestit, jotka olet saattanut lähettää muualle. Juuri tästä syystä mainitsimme edellisissä kohdissa verkkonäkyvyyden luomisen kirjoittamalla.

Hyvä portfolio on aivan kuin ansioluettelosi tai ansioluettelosi, jotka lähetät asiakkaillesi sekä pitchsi, miksi heidän pitäisi palkata sinut organisaatioonsa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka koneoppiminen mullistaa terveydenhuoltoalan?

Muistaa. Mitä enemmän vaivaa lisäät portfoliosi rakentamiseen, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on sinetöidä lopullinen sopimus potentiaalisen asiakkaasi kanssa.

Vaihe 5: Luo itsellesi verkkosivusto

Sinun on luotava itsellesi verkkosivusto, jossa luetellaan kaikki menneisyytesi tutkinnot, sertifikaatit ja saavutukset. Se on melkein “Tietoja meistä” -osio, joka paljastaa käsityksen työelämästäsi. Tämä auttaa sinua jälleen kerran luomaan vankan verkkonäkyvyyden.

Ammattimahdollisuuksia kirjailijoille

Vaikka olemme keskustelleet muutamasta vaihtoehdosta, jotka voit valita kirjailijana, tässä on joitain lisää uramahdollisuuksia kirjailijoille, joita voit harkita pian.

Kirjailija

Jos rakastat fiktiotarinoiden kirjoittamista, voit aina tulla urallasi loistavaksi kirjailijaksi. On olemassa muutamia yllä mainitsemiamme kursseja, jotka sopivat täydellisesti aloitteleville kirjailijoille.

Kirjailijoilla on suuri suosio ja heidät tunnustetaan työstään maailmanlaajuisesti. Siksi, jos haluat tulevaisuudessa kirjailijaksi, hanki sertifikaatti ja aloita ensimmäisen romaanisi työstäminen jo tänään!

Uutistoimittaja

Jos haluat nähdä nimesi painetuissa tai online-uutisartikkeleissa, uutistoimittaja on ihanteellinen uravaihtoehto. Ryhtyäksesi uutistoimittajaksi sinun on varmistettava, että olet perehtynyt ja ajan tasalla kaikista viimeisimmistä uutisista, joita tapahtuu ympäri maailmaa tai maantieteellisellä alueellasi, riippumatta siitä, kumpaa haluat kattaa.

Uutistoimittajat ansaitsevat yleensä kertakorvauksen, ja uutistoimittajille on tällä hetkellä suuri kysyntä johtavissa yrityksissä, kuten Times, NY Times ja monet muut.

Tekninen kirjoittaja

Jos pidät koodaamisesta ja olet tekniikkataito, tekninen kirjoittaja on todennäköisesti paras valintasi! Tekninen kirjoittaja kouluttaa yleisöään eri aiheista, jotka liittyvät heidän alaansa.

Tekninen teollisuus on valtava. Jotkut teknisen kirjoittamisen erikoisaloista sisältävät verkkokehityksen, sovelluskehityksen ja muut.

Kaikki riippuu kuitenkin teknisestä tietämyksestäsi. Jos sinulla ei ole vankkaa teknistä taustaa, on suositeltavaa olla valitsematta tätä uraa, koska tietopohjasi on tässä erittäin tärkeä.

Copywriter

Yksinkertaisimmillaan copywriter myy tyypillisesti sanojaan käyttäen. Tekstinkirjoittajat käyttävät yhdistelmää tunteita, psykologiaa ja tarinankerrontaa myydäkseen tuotetta tai palvelua. Sähköpostikampanjoista aloitussivun luomiseen verkkosivustolle. Tekstinkirjoituksella on tärkeä rooli houkutellessa kävijöitä napsauttamaan linkkiä ja tekemään lopullinen ostos.

Tekijä

Kirjailijana sinulla on laaja ulottuvuus urallasi. Voit olla joko lastenkirjailija, novellien kirjoittaja, historiallinen kirjailija tai melkein mikä tahansa, mikä liittyy kiinnostuksen kohteisiisi. Voit joko kirjoittaa novelleja tai elämäkertoja ja julkaista ne omalla nimelläsi.

UKK

Tässä muutamia kirjoittamiseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä:

👉 Mitä pätevyyttä kirjailijaksi vaaditaan?

Vaikka kirjailijaksi tuleminen ei vaadi erityistä pätevyyttä, sinun tulee rekisteröityä kaikille verkkokursseille ja saada perusasiat vahvoiksi ennen kirjallisen matkan aloittamista.

👉 Paljonko kirjailija tienaa?

Vuoden 2020 työtilastojen mukaan teknisen kirjoittajan mediaanipalkka on tällä hetkellä keskimäärin 74 650 dollaria vuodessa, mikä vastaa 35,89 dollaria tunnissa. Muut kirjoittajat ansaitsevat noin 67 120 dollaria vuodessa, mikä vastaa 32,37 dollaria tunnissa.

👉 Onko kirjoittaminen hyvä ammatti?

Joo. Kirjoittaminen on tällä hetkellä yksi tuottoisimmista ammateista. Voit ansaita kertasumman, joka on yhtä kestävä pitkällä aikavälillä.

👉 Voiko kenestä tahansa tulla kirjailija?

Joo. Pelkästään intohimolla, omistautumisella ja kovalla työllä kenestä tahansa voi tulla kirjailija ilman rajoituksia.

👉 Onko kirjoittaminen vaativa ammatti?

Joo. Kirjoitusala on erittäin vaativa ja kehittyy vuosien varrella. Kirjoittajien työllisyysasteen odotetaan kasvavan 8 % vuoteen 2026 mennessä, mikä on jopa nopeammin kuin useimmat muut työpaikat.

Lopulliset ajatukset

Kirjoittajat, jotka voivat suostutella ja houkutella lukijat lukemaan jokaisen rivin äärimmäisen uteliaasti, kunnes sanat loppuvat, ovat todellisia, jotka todennäköisesti menestyvät tällä uralla. Kirjoittajaksi tuleminen on helppoa oikealla lähestymistavalla. Joten nyt kun tiedät, mitä kirjailijaksi tuleminen vaatii, ja sinulla on täydellinen suunnitelma aloittaaksesi vihdoin matkasi kirjoittamiseen, mitä odotat? Aloita matkasi kirjoittamiseen ja anna sanojen virrata!

Table of Contents