Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tulla vaikuttajaksi ja ansaita rahaa (Ultimate Guide)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tulla vaikuttajaksi ja ansaita rahaa (Ultimate Guide)

Pelkästään sosiaalisessa mediassa julkaisemisesta palkan saaminen on unelmatyö monille ihmisille.

Mutta muille se on heidän kokopäivätyönsä. He saavat palkkaa koeajosta autolla, yöpymisestä hotellissa tai saada ilmaisia ​​vaatteita.

Jotta voit olla maksullinen sosiaalisen median vaikuttaja, tarvitset sosiaalisen median seuraajia. Jotkut ihmiset, kuten julkkikset, saavat välittömiä, massiivisia seuraajia verkossa ja alkavat ansaita rahaa heti.

Useimmille meistä se ei ole niin yksinkertaista. Kestää aikaa, vaivaa ja paljon työtä, ennen kuin voimme oppia olemaan vaikuttaja, kasvattamaan seuraajia ja saamaan palkkaa. Se ei tarkoita, etteikö sitä voisi tehdä. Voit saada palkkaa sosiaalisen median vaikuttajana, vaikka aloittaisit alusta.

Mitä on vaikuttajamarkkinointi?

Vaikuttajamarkkinointi on yritysten ja brändien käyttämä markkinointistrategia. He pyytävät tavallisia ihmisiä, joilla on paljon sosiaalisen median seuraajia tai ovat alansa asiantuntijoita, mainostamaan tuotteitaan.

Vaikuttajien käyttäminen on tapa yrityksille saada oikeita ihmisiä mainostamaan heitä Facebookissa, Instagramissa tai YouTubessa perinteisen markkinoinnin, kuten painettujen tai televisiomainosten, sijaan.

Vaikuttajamarkkinointi on yrityksille kustannustehokasta, ja se on tapa vaikuttajille tienata rahaa julkaisemalla sosiaalisessa mediassa.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka tulla sosiaalisen median johtajaksi

Miten vaikuttaja ansaitsee rahaa?

Näille vaikuttajille maksetaan yleensä kolmella eri tavalla: ilmaisilla tuotteilla, tuotemerkin sponsoroinnilla tai tytäryhtiömarkkinoinnilla.

Ilmaiset tuotteet

Useimmat vaikuttajat alkavat ansaita rahaa ilmaisten tuotteiden muodossa. Tämä voi sisältää hiustenhoitotuotteita, king-size-patjan tai vauvan tarvikkeita. Yritys lähettää nämä asiat vaikuttajalle keskusteltavaksi sosiaalisessa mediassa.

Ilmaiset tuotteet ovat hyvä tapa oppia, miten yleisösi reagoi ja mistä kohteista he ovat eniten kiinnostuneita. Jos olet vasta aloittamassa, on houkuttelevaa hyväksyä kaikki ilmaiset tuotteet. Mutta jos olet bullet journalien vaikuttaja, yleisösi ei ehkä arvosta matkatavaramainoksia.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka saada maksu ilmaisten tuotteiden testaamisesta kotona

Yrityskumppanuudet ja tuotemerkkien sponsorointi

Toinen termi tälle kategorialle on brändilähettiläs, mikä tarkoittaa, että yritys tai brändi maksaa sinulle heidän toimimisestaan ​​edustajana.

Kerrot yleisöllesi yrityksen myönteisiä puolia, kuten kuinka sen tuotteet voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin tai olla tuottavampi, lisätäkseen bränditietoisuuttaan ja myyntiään. Saatat myös joutua julkaisemaan yrityksestäsi sosiaalisessa mediassa tietyn määrän kertoja viikossa tai osallistumaan sosiaalisen median kampanjoihin.

Sosiaalisen median vaikuttajat ansaitsevat yleensä kiinteän maksun yhteistyöstä yritysten kanssa, mutta he voivat ansaita rahaa myös affiliate-markkinoinnilla. Huomaa, että jos valitset tämän reitin, sinun on ilmoitettava tämä suhde FTC:n ohjeiden mukaisesti.

Kumppanuusmarkkinointi

Kun vaikuttaja ansaitsee rahaa affiliate-markkinoinnillahe jakavat erityisen linkin tai koodin tuotetta varten yleisölleen ja saavat osan kaikista kyseisen koodin tai linkin kautta tehdyistä myynnistä.

Jos olet tunnettu kirjabloggaaja ja suosittelet kirjoja usein, voit liittyä Amazonin kumppaniohjelmaan ja joka kerta kun lukija ostaa kirjan, johon linkität verkkosivustollasi, ansaitset pienen palkkion.

Se on passiivisempi tapa ansaita rahaa vaikuttajana, mutta sillä on potentiaalia olla uskomattoman tuottoisa.

Kuinka paljon vaikuttaja tienaa?

Sosiaalisen median vaikuttajilla ei ole keskimääräistä palkkaa tai mediaanipalkkaa. Kuinka paljon voit ansaita, riippuu tekijöistä, kuten:

 • Seuraajien määrä
 • Viestisi saaman sitoutumisen määrä
 • Mainoskampanjan pituus
 • Kuinka paljon pyydät
🔥 Empfohlen:  50/30/20 budjettisääntö selitettynä (esimerkein)

Mitä suurempi ja sitoutuneempi seuraajasi on, sitä enemmän voit ansaita. Myös pienet sosiaalisen median seuraajat voivat ansaita rahaa vaikuttajana.

Jos sinulla on vain 1 000 seuraajaa, voit tarjota yrityksiä työskentelemään kanssasi. Kumppanuusmarkkinointia varten saatat tarvita vain yhden hyvin toimivan postauksen tai twiitin, jotta yritys voi lähestyä sinua. Yrityksille on todella tärkeää, että sinulla on sitoutuneita seuraajia, jotka kuuntelevat suosituksiasi.

Kuinka paljon ansaitset, riippuu myös saamasi maksutyypistä. Ilmaiset tuotteet eivät yleensä muutu käteiseksi (ellet myy tuotetta, kun olet lopettanut sen käytön), mutta tuotemerkkien sponsorointi ja tytäryhtiömarkkinointi voivat tuottaa merkittäviä tuloja. Jos voit, yritä hankkia muutama tulonlähde (esim. tytäryhtiömarkkinointi ja ilmaistuotteet) ansaitaksesi eniten rahaa.

Riippumatta siitä, kuinka monta tulovirtaa sinulla on, on tärkeää tehdä yhteistyötä yritysten ja tuotteiden kanssa ja mainostaa niitä johon uskot ja jotka tarjoavat arvoa yleisöllesi. Et halua vaarantaa moraaliasi tai seuraajiesi luottamusta palkan vuoksi.

Sosiaalisen median vaikuttajana työskentely on edelleen bisnestä, joten sinun kannattaa hioa taitoja, kuten palkkojen neuvotteleminen, yrityskulujen hallinta ja asiakkaiden pitching. Voit myös harkita yhteydenpitoa tai verkostoitumista muiden sosiaalisen median vaikuttajien kanssa saadaksesi vinkkejä, työohjeita tai tukea.

Aiheeseen liittyvä: Yli 35 sivuhusteria ansaitaksesi ylimääräistä rahaa vapaa-ajallasi

Sosiaalisen median alustasi valitseminen

Oikean sosiaalisen median alustan valitseminen on avainasemassa ansaitaksesi rahaa palkallisena vaikuttajana. Jos olet jo usealla, tarkista tilastosi, kuten seuraajien ja näyttökertojen määrä. Missä saat eniten vetoa ja sitoutumista, valitse se aloittaaksesi. Voit aina lisätä muita, kun vaikutusvaltasi kasvaa.

Mainostamiesi tuotteiden tyyppi tai yritys, jonka kanssa teet yhteistyötä, voivat vaikuttaa valitsemaasi alustaan. Sen tuotteet saattavat toimia paremmin toisiinsa verrattuna.

Sinun tulee myös harkita, minkä tyyppisen kampanjan yritys saattaisi haluta tai miten kommunikoit parhaiten. Teetpä sitten YouTube-videoita tai postailet Facebookissa hyvin, sinun kannattaa hyödyntää vahvuuksiasi, kun työskentelet palkallisena vaikuttajana.

Instagram

Instagram on yksi suosituimmista vaikuttajamarkkinoinnin sosiaalisen median sivustoista. IGTV:stä tarinoihin kuvien julkaisemiseen on monia tapoja jakaa yleisösi kanssa.

Jos haluat ryhtyä Instagramin vaikuttajaksi, yritä kasvattaa tilisi vähintään 10 000 seuraajaksi, jotta voit hyödyntää sen “pyyhkäisy ylös” -ominaisuutta. Kun seuraajasi pystyvät pyyhkäisemään ylöspäin, voit ohjata liikennettä omalle verkkosivustollesi tai tiettyihin mainostamaasi kumppanituotteisiin.

Facebook

Vaikka sinulla olisi pieni Facebook-seuraaja, voit silti tehdä yhteistyötä ja mainostaa brändejä Facebook-sivullasi. Jos olet mukava käyttää Facebook Liveä, se on vielä parempi sinulle tulevana palkallisena vaikuttajana.

Monet yritykset pyytävät vaikuttajia hyödyntämään Facebook Live -ominaisuutta yrityssivuillaan tuotteen tai palvelun jakamiseen. Joillakin sosiaalisen median vaikuttajilla on jopa sopimus, jonka mukaan heidän on mentävä säännöllisin väliajoin yrityksen Facebook-sivulle livenä puhumaan tuotteesta tai kouluttamaan yrityksen asiakkaita.

Aiheeseen liittyvä: Rahan ansaitseminen Facebookissa: 5 helppoa strategiaa

YouTube

YouTube tarjoaa vaikuttajille useita tapoja ansaita rahaa. Jos sinulla on paljon seuraajia, voit kaupallistaa kanavasi mainoksilla, myydä omia tuotteitasi ja jopa vaatia premium-sisällön tilauksen. Voit myös tehdä yhteistyötä brändien kanssa tehdäksesi videokampanjoita, tuotesijoittelua ja suosituksia.

Jos käytät aikaa ja energiaa YouTube-kanavan kasvattamiseen, voit tehdä pitchiä tai tehdä yhteistyötä yritysten kanssa ja ansaita rahaa YouTube-vaikuttajana.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjata joku ulos Instagramistasi

Muut alustat

Jos et viihdy Facebookissa, YouTubessa tai Instagramissa, voit silti työskennellä vaikuttajana verkostoissa, kuten:

 • SnapChat: Kuten Instagramissa, tarvitset paljon ja sitoutuneita seuraajia ansaitaksesi rahaa tällä alustalla.
 • TikTok: Aiemmin Musical.ly, TikTok kasvaa nopeasti elinkelpoiseksi tapaksi vaikuttajille ansaita rahaa lyhyillä videoillaan.
 • Twitter: Vaikka et ole yhtä suosittu kuin muut alustat, voit käyttää sponsoroituja twiittejä ja kumppanilinkkejä ansaita rahaa Twitterissä.

Minkä tahansa alustan valitsetkin, varmista, että noudatat kaikkia sen julkaisemissääntöjä, erityisesti liikesuhteiden tai sponsoroidun sisällön paljastamiseen liittyviä sääntöjä. Et halua menettää vaikuttajastatustasi (tai tulojasi) laiminlyömällä vaatimukset.

Kuinka tulla vaikuttajaksi sosiaalisessa mediassa 7 yksinkertaisessa vaiheessa

Vaikka sosiaalisen median parhaaksi vaikuttajaksi tuleminen ei ole helppoa, sosiaalisen median vaikuttajayrityksesi käynnistäminen on melko yksinkertaista.

1. Valitse markkinarako.

Markkinoiden valitseminen on tärkein askel, jonka otat sosiaalisen median vaikuttajana. Oma markkinarako määrittelee sinut ja yritykset, joiden kanssa työskentelet. Monet sosiaalisen median vaikuttajat valitsevat markkinaraon, kuten ruoanlaitto, kodin suunnittelu, äitiys, muoti tai askartelu.

Valitse markkinarako, josta olet intohimoinen ja asiantunteva ja jonka uskot kiinnostavan sinua pitkään. Et halua kasvattaa vaikuttajastatustasi vain kyllästyäksesi markkinarakoon kuudessa kuukaudessa.

2. Luo sosiaalisen median tilisi.

Kun luot sosiaalisen median tilejäsi, ole johdonmukainen. Aina kun mahdollista, käytä samaa nimeä, profiilia tai brändikuvaa ja kuvausta kussakin alustassa.

Käytä julkaisussasi samanlaista ääntä, sävyä ja persoonallisuutta rakentaaksesi luottamusta ja yhteyttä yleisöösi. Ole aito, rehellinen ja mukaansatempaava.

3. Luo lähetysaikataulu.

Kun seuraat lisää, yleisösi odottaa sinulta säännöllistä sisältöä. Voit tehdä tämän luomalla julkaisuaikataulun tai toimituksellisen kalenterin. Voit suunnitella ideoita, aiheita, pitää kirjaa kampanjapäivistä ja kaikesta muusta, mikä auttaa sinua pysymään velvollisuuksissasi.

Harkitse suunnitteluohjelmiston käyttöä, jotta kuvasi julkaistaan ​​automaattisesti verkossa, ja varaa joka viikko aikaa videoiden tai kuvien luomiseen ja muokkaamiseen. Voit jopa palkata virtuaalisen avustajan pitämään sinut järjestyksessä yrityksesi kasvaessa.

Aiheeseen liittyvä: Rahan ansaitseminen kotoa virtuaaliavustajana

4. Tunne kohdeyleisösi.

Kun tilisi kasvaa, käytä mitä tahansa saatavilla olevaa analytiikkaa tai tietoja kohdeyleisösi ymmärtämiseen. Esitä kysymyksiä, kuten:

 • Kuinka vanhoja he ovat?
 • Missä he asuvat?
 • Mikä on heidän koulutustasonsa?
 • Mistä he pitävät?
 • Mitkä viestit saavat eniten vuorovaikutusta tai sitoutumista?
 • Mihin aikaan päivästä he ovat eniten tekemisissä tililläsi?

Mitä enemmän sinulla on tietoa yleisöstäsi, sitä paremmin voit kuratoida ja räätälöidä sisältöäsi heille. Tämä auttaa myös luomaan myyntipuheita ja kohdistamaan oikeita yrityksiä ja brändejä seuraajillesi.

5. Hae affiliate-kumppanuuksia ja ota yhteyttä sponsoreihin.

Kun sosiaalisen median vaikutusvaltasi kasvaa ja opit tuntemaan yleisösi paremmin, voit hakea kumppanuuksia. Varmista, että luet ehdot ja vaatimukset huolellisesti ennen hakemuksen jättämistä ja merkitse ne, joihin et täytä. Jos et täytä kriteerejä nyt, saatat olla kelvollinen myöhemmin, kun seuraajasi ja vaikutusvaltasi kasvavat.

Tee myös luettelo yrityksistä, joiden kanssa haluaisit työskennellä tai joiden kanssa haluat sponsoroida sinua. Jos olet vasta aloittamassa, harkitse ensin yhteistyötä pienempien tai uudempien yritysten kanssa.

🔥 Empfohlen:  Dove: tahraton lähestymistapa digitaaliseen markkinointiin

Voit jopa ottaa yhteyttä paikallisiin kivijalkayhtiöihin. Kun teet työtä ja keräät kokemuksia ja hyvää mainetta, voit aloittaa työskentelyn suurempien, korkeamman profiilin yritysten kanssa.

6. Mainosta sosiaalisen median tilejäsi.

Yksi parhaista tavoista kasvattaa tilejäsi johdonmukaisen, hyödyllisen ja mukaansatempaavan sisällön julkaisemisen jälkeen on mainostaa niitä ristiinpostauksella. Voit esimerkiksi kertoa Twitter-seuraajillesi Facebook-sivustasi ja Facebook-seuraajillesi Instagram-tilistäsi.

Voit myös tehdä yhteistyötä muiden tulevien vaikuttajien kanssa mainostaaksesi toistensa tilejä. Tämän taustalla oleva idea on kertoa ihmisille, mistä he voivat löytää ja seurata sinua, ja houkutella uusia faneja.

Voit myös harkita mainoskampanjaa auttaaksesi ihmisiä löytämään sinut. Ne voivat olla kalliita eivätkä välttämättä ohjaa haluamaasi liikennettä, mutta jos saat jopa sata uutta seuraajaa, se saattaa olla sen arvoista.

Mitä tahansa teetkin, älä maksa seuraajista. Se on hämärä käytäntö, joka saa nykyiset seuraajasi luottamaan sinuun ja saa vaikuttajat ja brändit eivät halua työskennellä kanssasi. On parempi kasvattaa seuraajiasi hitaasti ja orgaanisesti kuin maksaa seuraajista.

7. Ole vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa.

Sitoutuminen on välttämätöntä seuraajien kasvattamisessa ja tuotemerkkien esittelyssä. Ole vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa vastaamalla heidän kysymyksiinsä, vastaamalla kommentteihin ja suoriin viesteihin ja jopa kommentoimalla heidän sisältöään. Tämä osoittaa aktiivista kiinnostusta seuraajiasi kohtaan, mikä tekee heistä uskollisia sinulle ja vielä enemmän kiinnostuneita ostamaan suosittelemiasi tuotteita tai palveluita.

Jos et halua pysyä yhteydessä sosiaalisen median profiileihisi 24/7, valitse joka päivä aikalohko, joka on omistettu vuorovaikutukseen seuraajien kanssa. Saat silti hyödyn sitoutumisesta ja luottamuksen rakentamisesta ilman, että sinun tarvitsee tehdä sitä koko päivän.

Vaikuttajaksi tuleminen vaatii johdonmukaisuutta

Se voi aluksi tuntua vaikealta, mutta sosiaalisen median vaikuttajana on mahdollista ansaita rahaa olematta kuuluisa tai omaa suurta seuraajaa.

Vaikka saatat joutua esittelemään brändejä ja yrityksiä alussa, yleisösi ja maineesi kasvaessa yritykset voivat tulla luoksesi. Ja kun alat työskennellä suurempien yritysten kanssa, alat ansaita enemmän.

Haluat olla oikeudenmukainen neuvotellessasi näiden yritysten kanssa, joten veloita heiltä kohtuullinen hinta. Muista, että tämä on heillekin bisnessopimus. He haluavat työskennellä vaikuttajan kanssa, joka saa eniten katseita heidän tuotteistaan ​​tai palveluistaan ​​ja joka edustaa heidän uskomuksiaan ja arvojaan. Mutta he haluavat myös pysyä budjettinsa rajoissa.

Jos vaikuttajaksi tuleminen kiinnostaa sinua, valitse tietty markkinarako, noudata julkaisuaikataulua, tarjoa hyödyllistä ja hyödyllistä sisältöä ja ota yhteyttä yleisöösi. Tämä tarkoittaa, että saavutat heidän luottamuksensa, ja he käyttävät tätä luottamusta ostaakseen suosittelemiasi tuotteita ja palveluita.