Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka tunnet yleisösi hallitaksesi markkinointikampanjoitasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tunnet yleisösi hallitaksesi markkinointikampanjoitasi

Avainsanat. Muuntaminen. Käyttäjäkokemus. Hakukoneoptimointi.

Mitä yhteistä kaikilla näillä sanoilla ja lauseilla on?

Ne kaikki liittyvät siihen, kuinka houkuttelet kohdeyleisösi, sitoutat ja muunnat sen.

Minkä tahansa hyvän digitaalisen markkinointikampanjan ydin on tunnistaa ihanteellisten asiakkaidesi erityispiirteet, mukaan lukien maantieteelliset, demografiset ja psykografiset muuttujat.

Mitä enemmän tiedät yleisöstäsi, sitä tehokkaampia digitaalisen markkinoinnin ponnisteluistasi tulee.

Jossain vaiheessa, olipa kyseessä Marketing 101 -kurssi tai itseopiskelu, olet todennäköisesti kuullut, että yleisöön tutustuminen on uskomattoman tärkeää.

Mitä tämä todella tarkoittaa: ei riitä, että tiedät potentiaalisten asiakkaiden demografiset tiedot ja sijainnin. Sinun on tiedettävä, mukaan lukien heidän:

 • Persoonallisuuden piirteet.
 • Kiinnostuksen kohteet.
 • Arvot.
 • Mielipiteet.

Kaiken tämän tietäminen auttaa sinua:

 • Laadi tarkka luettelo kohdistetuista aiheista ja avainsanoista.
 • Määritä sivusi muuntamaan tehokkaammin.
 • Luo loistava käyttökokemus.
 • Optimoi sisältösi.
 • Luo täydellinen viesti, joka saa lukijasi ryhtymään toimiin.
 • Löydä markkinasi keskeiset vaikuttajat.

Alla on vaiheittainen lähestymistapa, jonka avulla voit oppia tuntemaan yleisösi, mikä puolestaan ​​auttaa sinua luomaan onnistuneen digitaalisen markkinointikampanjan ja tekemään sinusta markkinoinnin rock-tähden.

Vaihe 1: Suorita markkinatutkimus

Kun haluat tietää enemmän kohdeyleisöstäsi, sinun on tehtävä hyvä vanhanaikainen markkinatutkimus.

Markkinatutkimuksen tavoitteena on saada kohderyhmästäsi mahdollisimman paljon tietoa, jonka avulla voit myöhemmin rakentaa persoonia.

Voit kerätä nämä tiedot monilla tavoilla, mukaan lukien seuraavat viisi tapaa.

Ota yhteyttä muihin osastoihin

Usein työskentelemme siiloissa, eli pysymme oman tiimimme tai osastomme sisällä emmekä tavoita ketään ryhmämme ulkopuolista.

Kun olet digitaalisessa markkinoinnissa, sinun on hyödynnettävä muiden osastojen joukossa olevaa tiedon runsautta.

Esimerkiksi myyntitiimi tietää, minkä tyyppisiä kysymyksiä potentiaaliset asiakkaat kysyvät, ja tietää myös heidän kiinnostuksensa ja toiveensa.

Jos yritykselläsi on asiakaspalvelutiimi, he pystyvät antamaan käsityksen asiakkaiden käyttämistä sanoista (eli mahdollisista hakusanojen hakukoneoptimoinnista) ja siitä, mitä huolenaiheita yleensä tuodaan esille.

Vaikka yrityksesi ei olisikaan niin suuri, etulinjassa on silti ihmisiä, jotka esittävät kysymyksiä ja kommentteja sekä mahdollisilta asiakkailta että asiakkailta. Käytä aikaa istuaksesi heidän kanssaan ja kysyäksesi heiltä kysymyksiä kohdeyleisöstäsi.

Kerää tietoja työkalujen avulla

Useat työkalut voivat auttaa sinua keräämään tietoja kohdeyleisöstäsi. Näiden työkalujen hinta vaihtelee, mutta ne voivat auttaa sinua luomaan perustietopohjan demografisista perustiedoista tiettyihin tottumuksiin ja kiinnostuksen kohteihin.

Kaksi suosikkityökaluani ovat:

 • YouGov: Ilmainen versio antaa sinulle hienon luonnoksen kohdehenkilöstäsi, joka on poimittu yli 200 000 kuluttajan tietokannasta Yhdysvalloissa Saadaksesi oikeat tiedot, sinun on tunnistettava brändi, aktiviteetti, kirja, elokuva, julkkis jne. . jonka tiedät olevan linjassa yleisösi kanssa. Kirjoita tiedot YouGov.comin hakukenttään ja näet jotain seuraavanlaista:
 • Demographs Pro: Tämä työkalu analysoi Twitter- ja Instagram-profiilit antaakseen sinulle käsityksen seuraajista. Jos yritykselläsi ei ole paljon seuraajia, voit analysoida kilpailijasi profiileja. Voit kerätä paljon hienoa dataa persoonallesi analysoituasi profiilin, kuten täältä:
🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa Magento 2 -arvostelut ja -arviot käytöstä

Tutki sosiaalisia verkostoja

Jos olet joskus halunnut lukea asiakkaidesi ajatuksia, sosiaalinen media on lähimpänä sinua.

Tämä käsite tunnetaan nimellä sosiaalinen kuuntelu. Se koostuu erilaisten sosiaalisten verkostojen seurannasta saadaksesi selville, mitä brändistäsi, kilpailijoistasi ja yrityksesi kannalta oleellisista aiheista sanotaan.

Voit jopa tunnistaa suuntauksia yleisösi kiinnostuksissa ja ongelmissa.

Voit myös määrittää, missä sosiaalisissa verkostoissa kohdeyleisösi on aktiivisin, sekä kyseisen tilan vaikuttajat.

Sen sijaan, että kysyisit yleisöltäsi kysymyksiä, voit kuunnella heidän sosiaalisia keskustelujaan ja määrittää, minkä tyyppinen sisältö on heille arvokkainta ja olennaisinta.

Luo kvantitatiivinen kysely

Sinun on kerättävä enemmän tietoa yleisöstäsi kuin yleisistä demografisista tiedoista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että aiot hylätä väestötiedot, kuten iän, sukupuolen, tulotason, koulutuksen, työllisyyden jne.

Voit kerätä nämä tiedot melko nopeasti käyttämällä kvantitatiivista lähestymistapaa. Tämä tutkimusmenetelmä sopii erinomaisesti suuren kiinnostuksen kohteena olevan väestön, kuten olemassa olevan asiakaskuntasi tai mahdollisten markkinoiden kartoittamiseen.

Helpoin tapa tehdä tämä tutkimus on käyttää online-kyselyä. Sitten tiedot kvantifioidaan, jolloin saat tilastollisia tuloksia väestöstäsi.

Näet kohdeyleisösi yleiset ominaisuudet.

Tämä lähestymistapa ei anna sinulle erityistä tietoa yksittäisistä kokemuksista. Sen sijaan se heijastaa trendejä ja yhteisiä piirteitä yleisösi keskuudessa. Vinkki: SurveyMonkey on loistava mittaustyökalu.

Suorita haastatteluja

Haastattelua pidetään laadullisena tutkimusmenetelmänä, jossa kaivetaan motiiveja, ajatuksia ja jopa mielipiteitä. Se on tapa tutustua yleisöön henkilökohtaisemmalla tasolla.

Koska haastattelut ovat aikaa vievä prosessi, tutkimasi väestö on pienempi. Yleensä pyrit 10-20 haastatteluun.

Yksi yksinkertaisimmista tavoista laadulliseen tutkimukseen on haastatella useita olemassa olevia asiakkaita ja mahdollisia asiakkaita. Kysymykset tulee valmistella etukäteen ja suunnitella siten, että ne paljastavat vastaajan:

 • Persoonallisuuden piirteet.
 • Ostoasetukset.
 • Kiinnostuksen kohteet.
 • Motiiveja.

Itse haastattelu tulee käsitellä keskusteluna. Sinun pitäisi olla paljon kuunneltavaa.

Varo laittamasta sanoja vastaajan suuhun. Varaa sen sijaan aikaa antaaksesi henkilön päästä syvälle ajatuksiinsa.

Yksi taktinen neuvo: pyydä lupa nauhoittaa keskustelu. Näin varmistat, ettet menetä tärkeitä oivalluksia. Sen avulla voit myös tallentaa tarkat käytetyt sanat.

Jos todella kuuntelet näitä haastatteluja, löydät runsaasti tietoa, jonka avulla voit markkinoida ja myydä potentiaalisille asiakkaillesi.

Vaihe 2: Luo persoonaasi

Nyt kun olet kerännyt yksityiskohtaisia ​​tietoja kohdeyleisöstäsi, voit alkaa rakentaa ostajapersoonia.

Persoonia käyttävät markkinoijat saavuttavat 73 prosenttia suurempia tuloksia Aberdeen Researchin mukaan.

Persoona ei ole yksinkertainen ostajaprofiili. Ostajapersoona on esitys ihanneasiakkaastasi, joka perustuu markkinatutkimukseen ja nykyiseen asiakaskuntaasi koskeviin todellisiin tietoihin.

Vaihe yksi auttaa sinua kokoamaan nämä tiedot ja selvittämään kohdeasiakkaidesi demografiset tiedot, motivaatiot, kiinnostuksen kohteet ja käyttäytymiset.

🔥 Empfohlen:  Esitysmallit Marketplace SketchBubble saavuttaa 2 miljoonaa latausta

Personat tarjoavat ihanteellisten kohdeasiakkaidesi äänen, joka liittyy suoraan digitaaliseen markkinointiisi.

Ajattele ja kutsu henkilöitäsi oikeiksi ihmisiksi abstraktin yleisön sijaan. Tämä auttaa sinua käymään aitoja keskusteluja nykyisten ja potentiaalisten asiakkaidesi kanssa.

Alla on vinkkejä, joiden avulla voit rakentaa persoonaa digitaaliseen markkinointikampanjaasi.

Tunnista kaikki persoonat, joihin kohdistat

Markkinatutkimuksesi suorittamisen jälkeen on suuri mahdollisuus, että tunnistat useamman kuin yhden ostajapersoonan. Se on okei. Itse asiassa se on melko yleistä.

Kaikkien näiden henkilöiden tulee kuvata erilaisia ​​kohdeasiakkaita. Räätälöit sisältösi ja hakukoneoptimointisi yhteyden muodostamiseksi kuhunkin näistä asiakassegmenteistä.

Jos esimerkiksi tunnistat milleniaalit yhdeksi ostajapersoonastasi, kehität sisältömarkkinointistrategian, joka puhuttelee heitä suoraan. Pohdit myös, mitä sanoja he käyttävät ja mitä verkkosivustoja he käyttävät.

Kirjoita yksityiskohtainen kuvaus jokaisesta persoonasta

Ei riitä, että kirjoitat muistiin tunnistamasi henkilön “tyypin”. Sen sijaan haluat kuvata jokaista yksityiskohtaisesti.

Sisällytät demografisia perustietoja, mutta myös muita olennaisia ​​tietoja, kuten henkilön:

 • Kiinnostuksen kohteet.
 • Kipupisteet.
 • Prioriteetit.
 • Tavoitteet.
 • Huoli.
 • Persoonallisuuden piirteet.

Ole erittäin yksityiskohtainen henkilökuvauksessasi. Sisällytä henkilöistäsi todellisia lainauksia, jotka tulisi ottaa markkinatutkimuksesi aikana tekemistäsi haastatteluista.

Voit harkita kuvan persoonastasi ja jopa nimen tai arkkityypin lisäämistä, kuten Frugal Freddy, Motivated Mary jne.

Jos tarvitset hieman opastusta näiden henkilöiden kuvaamiseen, siellä on paljon ilmaisia ​​persoonarakennusmalleja, mukaan lukien HubSpotin mallit. MakeMyPersona.

Laita henkilöt toimeen

Kun olet luonut persoonia, sinun tulee palata niihin säännöllisesti, kun työskentelet digitaalisen markkinoinnin minkä tahansa osa-alueen parissa, mukaan lukien SEO, sisällön kehittäminen ja sosiaalisen median markkinointi.

Jos esimerkiksi suunnittelet verkkosivustosi uudelleensuunnittelua, sosiaalisen median strategian luomista tai uusien avainsanojen kohdistamista, ota yhteyttä persooniisi.

Näe heidät todellisina asiakkaitasi ja keskity siihen, kuinka voit parhaiten ottaa heihin yhteyttä. Sinun tulee myös yhdistää sisältösi tunnistamiisi henkilöihin.

Vaihe 3: Tunnista kohdeyleisösi vaikuttajat

Kun olet tehnyt markkinatutkimuksesi ja määrittänyt persoonallisuutesi, on aika miettiä vaikuttajia, jotka voivat auttaa sinua kasvattamaan brändisi näkyvyyttä.

Sinun on tunnistettava ihmiset, joilla on suora vaikutus kohdeyleisösi. Nämä ihmiset voivat vaikuttaa merkittävästi asiakkaasi ostopäätökseen.

Vaikuttajina voivat olla julkkikset, toimittajat ja jopa alan analyytikot, mutta tässä keskitytään sosiaalisiin vaikuttajiin. Nämä henkilöt ovat niitä, jotka ovat rakentaneet huomattavan sosiaalisen seuraajansa ja ovat säännöllisesti tekemisissä yleisönsä kanssa.

Sosiaaliset vaikuttajat ovat erilaisia ​​kullakin markkinoilla.

Jos esimerkiksi yrität tavoittaa nuoria äitejä, sinun kannattaa ehkä löytää suosittu äitibloggaaja ja ottaa häneen yhteyttä. Tai jos yrität tavoittaa teini-ikäisiä, katso suosittuja Snapchat-julkkiksia tai YouTubereita.

Etkö ole varma, kuka on vaikuttaja markkinoillasi? Voit käyttää työkaluja, kuten BuzzSumo tai Followerwonk.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa hyviä mainoksia, jotka saavat napsautuksia

Kun etsit yhtä näistä vaikuttajista, harkitse seuraavaa.

 • Kiinnitä huomiota sitoutumiseen: Sosiaalisten seuraajien määrä on mittari, joka on otettava huomioon, kun harkitaan vaikuttajaa, mutta yhtä tärkeä (ellei enemmän) on sitoutumisen taso. Haluat työskennellä vaikuttajan kanssa, joka on erittäin sitoutunut seuraajiin. Sosiaalinen vaikuttaja Zach King on hyvä esimerkki. Kingillä on yli 21 miljoonaa seuraajaa Instagram ja 2,3 miljoonaa tilaajaa YouTube. Haastattelussa hän puhui sitoutuneen yleisön tärkeydestä sekä vahvasta yhteistyöstä brändin ja vaikuttajan välillä.
 • Varmista, että vaikuttaja pitää brändistäsi: Haluat vaikuttajan olevan todellinen brändin puolestapuhuja. Tämä aitous tulee ilmi hänen viesteissään. Kuluttajat ovat taitavia ja voivat usein tunnistaa, milloin vaikuttaja on brändin fani. Kuluttajien huijaaminen voi vahingoittaa tuotekuvaasi.
 • Tiedä kuinka arvokas vaikuttaja on: Kun otat vaikuttajan mukaan, odota maksavasi rahaa. GroupHighin mukaan 85 prosenttia vaikuttajista hyväksyy rahallisen korvauksen viroista. GroupHigh paljasti myös, että 70 prosenttia vaikuttajista haluaisi mieluummin rahallista korvausta postauksesta kuin mainoksia blogeissaan, tytäryhtiökumppanuuksissa tai tuotekaupassa. Muista, että FTC vaatii sinua ilmoittamaan kuluttajille, jos viestiä sponsoroidaan. Varmista, että noudatat lakia. GroupHigh raportoi, että vaikka viesti olisi merkitty “sponsoroitu” tai “maksettu”, se ei vaikuta siihen, kuinka paljon kuluttaja luottaa vaikuttajan brändisuosituksiin.

Ota yhteyttä vaikuttajiin

Kun määrität kohdeyleisösi kannalta merkitykselliset vaikuttajat, voit aloittaa tavoittamisen.

Ota aikaa vaikuttajaan tutustumiseen, aivan kuten käyttäisit aikaa kohdeasiakkaasi tuntemiseen.

Lue tai katso hänen postauksiaan ja ota selvää, mikä on vaikuttajalle tärkeää. Räätälöi viestisi kullekin tietylle vaikuttajalle, mutta muista samalla viestiä selkeästi brändisi tavoitteet ja suoritukset.

Sinun tulee myös selittää odotuksesi. Kuten edellisessä osiossa mainittiin, joudut todennäköisesti kompensoimaan vaikuttajaa, joten aloita keskustelu heti.

Viimeinen neuvo

Suurin osa tähän mennessä jaetuista tiedoista liittyy markkinointiin.

Sinun on sovellettava hyväksi todettuja markkinoinnin periaatteita saadaksesi loistavan SEO- tai digitaalisen markkinointikampanjan.

Vaikka jotkin näistä periaatteista ovat kehittyneet ajan myötä, se ei ole muuttunut, että markkinoit edelleen ihmisille.

On trendikästä puhua kehittyvästä kuluttajasta, mutta hyvän markkinoijan tulee keskittyä myös siihen, mikä on pysynyt ennallaan: inhimillisiin vaistoihin, motivaatioihin, haluihin ja tarpeisiin.

Mitä enemmän tiedät yleisöstäsi, mukaan lukien kohdeasiakkaasi ja keskeiset vaikuttajat, sitä suuremman menestyksen saavutat digitaalisella markkinoinnillasi.