Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka valita parhaat avainsanat hakukoneoptimoinnille & Oikea verkkosivustollesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka valita parhaat avainsanat hakukoneoptimoinnille & Oikea verkkosivustollesi

Mitkä avainsanat sopivat verkkosivustollesi?

Ja mistä tiedät, että valitset oikeat ehdot?

Tässä oppaassa opit tarkalleen, kuinka valita parhaat hakusanat hakukoneoptimoinnille, jotta yrityksellesi saadaan enemmän orgaanista liikennettä.

Kuten saat selville alta, hakukoneoptimoinnin oikeiden avainsanojen valintaprosessi riippuu useista tekijöistä, joista tärkeimmät ominaisuudet ovat: avainsanatyyppi, hakutarkoitus, määrä ja vaikeusaste.

Tämän perimmäisenä tavoitteena on auttaa sinua luomaan vankka hakukoneoptimointisuunnitelma, jonka avulla voit valita hakukoneoptimointia varten avainsanat, jotka ohjaavat eniten ja kohdistettua liikennettä verkkosivustollesi, mikä johtaa pätevien liidien ja tulosten lisääntymiseen.

Huomautus: Tämä opetusohjelma sisältää joitain SEO-strategioitani Keyword Accelerator Playbook. Jos haluat oppia lisää todistetusta strategiastani löytää optimaaliset SEO-avainsanat korkeamman sijoituksen, liikenteen ja tulojen saavuttamiseksi ja sisällyttää ne pitkän aikavälin sisällön julkaisuaikatauluun menestyksen saavuttamiseksi, tutustu ohjekirjaan, joka on saatavilla kahdessa muodossa: digitaalinen versio täällä ja Amazonin pokkarikirja täällä.

Kuinka valita parhaat avainsanat hakukoneoptimoijalle

1. Ymmärrä hakukoneoptimoinnin avainsanatyypit

Ensimmäinen vaihe hakukoneoptimoinnin parhaiden avainsanojen valitsemisessa on ymmärtää kolme avainsanatyyppiä, joihin voit kohdistaa verkkosivustollasi.

Tämän eron tietäminen voi auttaa sinua kehittämään sisällöllesi paremman SEO-strategian ja hyödyntämään avainsanatutkimustyökaluja parhaalla mahdollisella tavalla.

Kolme SEO-avainsanatyyppiä ovat:

Lyhythäntäiset avainsanat

Lyhytpyrstöiset avainsanat ovat 1-2 sanan pituisia, niillä on suuri hakumäärä ja eniten kilpailua. Ne eivät myöskään ole kovin kohdistettuja, koska hakutarkoitus (selvitetty seuraavassa osiossa) voi olla epäselvä. Siksi konversiot ovat alhaisimmat.

Esimerkkejä lyhyistä avainsanoista:

 • koirat
 • kissanruoka
 • Internet markkinointi
 • hakuoptimointi

Keskikokoiset avainsanat

Keskipitkät avainsanat ovat 3–4 sanan pituisia, niillä on kohtalainen hakumäärä ja keskimääräinen kilpailu. Ne ovat kohdistetumpia kuin lyhyet avainsanat, koska hakutarkoitus on helpompi määrittää. Tämä helpottaa oikeiden hakusanojen valitsemista SEO-sijoituksiin, jotka voivat johtaa korkeampiin konversioihin.

Esimerkkejä keskipitkistä avainsanoista:

 • koira, joka vuodattaa
 • kissanruoka reseptit
 • Internet-markkinointistrategiat
 • hakuoptimointi aloittelijoille

Pitkähäntäiset avainsanat

Pitkähäntäiset avainsanat ovat vähintään 5 sanan pituisia, niillä on pienin hakumäärä ja vähiten kilpailua. Tämän vuoksi tämäntyyppiset avainsanat on hyvä valita hakukoneoptimoijalle, koska hakutarkoitus on hyvin tarkka ja tulosprosentit ovat korkeimmat.

Yksi pitkän pyrstön avainsanojen suurimmista eduista on, että niillä on myös suorin hakutarkoitus. Kun henkilö etsii Googlesta pitkää avainsanaa, hän yleensä haluaa vastauksen johonkin tiettyyn kysymykseen. Tulosprosentti on siis korkeampi kuin minkään muun avainsanatyypin.

Esimerkkejä pitkähäntäisistä avainsanoista:

 • koiria, jotka tulevat hyvin toimeen lasten kanssa
 • allergikoille turvallinen kissanruoka
 • Internet-markkinoinnin edut ja haitat
 • sivun hakukoneoptimointistrategia

Kuten lyhyen ja pitkän hännän avainsanoja käsittelevässä oppaassani mainittiin, pitkähäntälausekkeet ovat parhaita avainsanoja hakukoneoptimointiin uudella verkkosivustolla, koska ne on helppo luokitella liikenteen tuottamiseksi.

Kun olet lukenut tämän oppaan loput hakukoneoptimointiavainsanojesi valitsemisesta, sinun kannattaa katsoa tämä toinen viesti siitä, kuinka voit löytää vähän kilpailevia avainsanoja verkkosivustosi sisällölle, mikä auttaa sinua löytämään pitkän pyrstön avainsanoja. helpommin.

2. Ajattele avainsanahaun tarkoitusta

Seuraava askel avainsanojen valinnassa verkkosivustollesi on pohtia kunkin kyselyn taustalla olevaa hakutarkoitusta.

Avainsanahaun tarkoitus tunnistaa, mitä ihmiset odottavat näkevänsä hakukonetulossivuilla (SERP:t) Googlessa, Yahoossa ja Bingissä erityyppisille kyselyille.

Avainsanat on jaettu kolmeen luokkaan:

 • Navigointi: Käyttäjä haluaa löytää tietyn verkkosivun tai yrityksen, kuten “SEO Chatter” tai “Google Maps”.
 • Tiedollinen: Käyttäjä tutkii aihetta löytääkseen vastauksia, kuten “miten valita SEO-avainsanat”, kuten tämä artikkeli selittää.
 • Kaupallinen: Käyttäjä haluaa tehdä ostoksen, kuten “paras SEO-työkalu bloggaajille” tai “sisällönkirjoitustoimisto Floridassa”.

Kun tulee valita oikeita avainsanoja verkkosivustollesi saadaksesi parhaat hakukoneoptimointitulokset, sinun on ajateltava kuten asiakkaasi.

Hakutarkoitus on erittäin tärkeä osa avainsanatutkimusta ja -valintaa, koska sen avulla voit suunnitella sisältösi tavalla, joka vastaa sekä liiketoimintatavoitteitasi että vierailijan tarpeita.

Paras hakukoneoptimoinnin avainsanastrategia useimmille yrityksille on kuitenkin luoda sisältöä, joka on kohdistettu jokaiseen avainsanaluokkaan. Tällä tavalla voit vangita ihmisiä koko asiakaspolun ajan.

🔥 Empfohlen:  Minimalistinen luettelo asioista, joista päästä eroon, kun ryhdyt eroon

Minulla on esimerkiksi verkkosivuja, jotka kohdistavat kaupallisiin avainsanoihin (parhaat hakukoneoptimointia käsittelevät kirjat), tiedottaviin avainsanoihin (avainsanojen käyttäminen hakukoneoptimointia käsittelevään artikkeliin) ja navigointiavainsanoihin (SEO Chatter), jotta voin luoda verkkosivuston liikennettä useista erilaisista kiinnostusta digitaaliseen markkinointiin hakukoneoptimoinnin kanssa.

3. Valitse avainsanatutkimustyökalu

Jos aiot tosissasi valita parhaat avainsanat verkkosivustollesi, sinun on valittava hyvä avainsanatutkimustyökalu.

Muussa tapauksessa joudut vain arvailemaan, mihin lauseisiin ja termeihin sinun tulisi kohdistaa vierailijoita Googlesta, Yahoosta ja Bingistä.

Suosikkiavainsanatutkimustyökaluni on Mangoolsin KWFinder (kokeile sitä ilmaiseksi). Se on yksi ainoista tuotteista, joita suosittelen kumppaniksi, koska se on niin halpa, mutta silti tehokas avainsanatutkimukseen. Toinen suosikkiavainsanojen suunnittelijani on LowFruits. Se auttaa sinua löytämään alhaisen kilpailun avainsanoja, jotka on helppo luokitella ja nopeuttaa SEO-sisältöstrategiaasi.

Muita suosittuja avainsanatutkimustyökaluja ovat:

 • Ahrefs
 • Semrush
 • Avainhaku
 • Google Avainsanojen suunnittelija
 • KeywordTool.io
 • Moz Keyword Explorer
 • ja enemmän.

Täydellinen luettelo löytyy tästä toisesta oppaasta, jossa on parhaat hakukoneoptimoinnin hakutyökalut. Sillä ei ole väliä, mitä avainsanasuunnittelijaa käytät, kunhan sen avulla voit tarkistaa avainsanahaun määrän ja vaikeuspisteet alla olevan oppaan vaiheissa 5 ja 6 kuvatulla tavalla.

4. Valitse hakukoneoptimoinnin kannalta parhaat avainsanat

Hakukoneoptimoinnin relevanssi, ajankohtaisuus tai sisällön relevanssi ovat kaikki sama asia. Ja tämä avainsanojen valintakonsepti on erittäin tärkeä verkkosivustosi pitkän aikavälin menestyksen kannalta.

Kuten tässä toisessa oppaassa mainitaan, jossa on täydellinen luettelo SEO-avainsanaesimerkeistä, nämä termit viittaavat siihen, kuinka hyvin verkkosivuston tiedot vastaavat tiettyä hakukyselyä.

Ennen oli totta, että hakukoneet, kuten Google, analysoivat verkkosivustoa sivulta sivulta ja asettivat osan sisällöstä vain, jos se oli todella parhaiten optimoitu ja kirjoitettu sivu tietystä aiheesta.

Algoritmi on kuitenkin päivitetty analysoimaan verkkosivustoa kokonaisuutena nähdäkseen, kuinka paljon sillä on merkitystä tietyn aiheen suhteen. Tämä auttaa varmistamaan luottamuksen ja auktoriteetin avainsanajoukolle (tai hakukyselylle).

Tämä kaikki tarkoittaa, että sinun tulee valita hakukoneoptimointia varten avainsanat, jotka ovat erittäin tärkeitä yrityksellesi, toimialallesi tai markkina-alueellesi. Älä yritä kirjoittaa sisältöä aiheista, joilla ei ole mitään tekemistä verkkosivustosi kanssa tai jotka liittyvät löyhästi siihen.

Esimerkiksi SEO Chatter -sivusto sisältää vain sisältöä, joka keskittyy avainsanoihin, joilla on jotain tekemistä hakukoneoptimoinnin kanssa, kuten avainsanatutkimus, linkkien rakentaminen, Google Analytics, orgaaninen liikenne, tekninen SEO jne.

Et koskaan löydä tällä verkkosivustolla julkaisevaa sisältöä lemmikkien, talousuutisten tai digitaalisen markkinoinnin aiheista yleensä. Tämä johtuu siitä, että näillä aiheilla ei ole merkitystä tai heikosti merkitystä pääasiallisen asiantuntemuksen, joka on hakukoneoptimointi, kannalta.

Toinen hyvä strategia tässä on pohtia verkkosivustosi sisältöklustereita. Tämä strategia voi auttaa sinua tulemaan markkinaraon huippuviranomaiseksi paljon nopeammin. Katso tästä aiheklusterin sisältöstrategiaoppaasta lisätietoja tämäntyyppisestä suunnitelmasta.

Mitä tulee parhaisiin neuvoihini, sinun tulee yrittää keskittyä valitsemaan vain SEO-avainsanoja, jotka ovat hyvin erityisiä yrityksesi tai verkkosivustosi tavoitteille. Haluat asettaa itsesi auktoriteetiksi valituissa aiheissa tarjoamalla vierailijoille tiiviisti toisiinsa liittyvää ja relevanttia tietoa.

5. Valitse oikea avainsanamäärä

Seuraava askel hyvän avainsanastrategian suunnittelussa on valita oikea avainsanamäärä.

Avainsanojen määrä viittaa yksinkertaisesti tietyllä avainsanalla tehtyjen hakujen määrään tietyllä aikavälillä. Tämän mittarin tarkoituksena on antaa digitaalisille markkinoijille yleinen käsitys siitä, kuinka paljon tietyn avainsanailmauksen keskimääräinen hakumäärä saa kuukaudessa.

Nyt saatat ajatella, että on parasta valita vain avainsanoja, joilla on suurin hakumäärä verkkosivustollesi. Suurempi hakujen määrä korreloi kuitenkin usein voimakkaamman kilpailun kanssa, mikä mainitaan seuraavassa.

Hyvä peukalosääntö uusille verkkosivustojen omistajille on valita avainsanoja, jotka tekevät keskimäärin 50–100 kuukausittaista hakua. Tyypillisesti tämän volyymialueen SEO-avainsanoilla on vähemmän kilpailua, koska suuremmat tuotemerkit ja verkkosivustot eivät tavoita niitä yhtä paljon.

🔥 Empfohlen:  Jaksoinen sisältö: Sitouta yleisösi ja tehosta brändisi kattavuutta

Älä kuitenkaan sulje pois 0 volyymiavainsanoja. Monet SEO-asiantuntijat ovat havainneet, että avainsanojen tutkimustyökalujen raportointitiedot eivät ole 100 % tarkkoja, ja jotkin näistä 0 volyymin avainsanoista voivat itse asiassa toimittaa 100 sekuntia tuhansille uusille verkkosivuston vierailijoille kuukaudessa yhteen sisältöön.

Nyt, jos sinulla on vakiintunut verkkosivusto, jolla on paljon auktoriteettia omalla kapealla, voit etsiä suurempia avainsanoja vähemmällä huolella. Sellaisten hakukoneoptimointiavainsanojen valitseminen, joiden kuukausittainen hakumäärä on vähintään 200 hakua, voi toimia sinulle mainiosti.

Saatat jopa pystyä sijoittamaan avainsanat 1 000 kuukausittaisella haulla tai enemmän, jos sinulla on hyvä yleinen SEO-strategia verkkosivustollesi. Katso lisätietoja sivun hakukoneoptimoinnin ja sivun ulkopuolisen hakukoneoptimoinnin eroista.

6. Harkitse avainsanan vaikeuspisteitä

Tämä avainsanan valintaprosessin vaihe liittyy läheisesti avainsanahakujen määrää koskevaan viimeiseen vaiheeseen.

Tosiasia on, että jokaisella hakukyselyllä on vaihteleva kilpailutaso, jota kutsutaan “avainsanan vaikeuspisteeksi”. Ja useimmat avainsanatutkimustyökalut antavat viitteitä siitä, kuinka vaikeaa voi olla tietyn hakukyselyn sijoitus.

Esimerkiksi termin “SEO” vaikeuspistemäärä on 76 pistettä 100:sta ja kuukausittainen hakumäärä 1 810 000 hakua, kuten Mangools KWFinder -työkalussa on raportoitu. “SEO muusikoille” on kuitenkin vain 20 pistettä 100:sta, ja kuukausittainen hakumäärä on 270 hakua.

Kuten näet, on paljon helpompaa kohdistaa avainsanailmaukseen “SEO muusikoille”, koska sillä on alhaisempi vaikeusaste (eli harvemmat ja heikommat verkkosivustot kohdistavat siihen aktiivisesti).

Tavoitteena oikeiden avainsanojen valinnassa verkkosivustollesi on löytää termit, joilla on suurin kuukausittainen hakumäärä ja alhaisimmat vaikeat pisteet. Kun yhdistät nämä kaksi mittaria, on paljon helpompaa asettaa sisältösi paremmuusjärjestykseen hakukoneissa, jotta verkkosivustollesi saadaan laadukasta liikennettä.

7. Analysoi paras avainsanakilpailu

Kun olet valinnut kohdistettavien avainsanojen luettelon tämän oppaan vaiheiden 1–6 perusteella, sinun tulee seuraavaksi alkaa analysoida kyseisten SEO-avainsanojen kilpailua.

Yksinkertaisin tapa analysoida kilpailua avainsanasta on laittaa se haku Googlesta tai muusta hakukoneesta ja katsoa, ​​mitä URL-osoitteita tulee SERP:ihin.

Avaa 10 parasta tulosta uusilla selaimen välilehdillä tarkistaaksesi sisällön.

Kun selaat sivuja, kysy itseltäsi: “Voinko voittaa tämän sisällön?” Toisin sanoen, voitko luoda sisältöä, joka olisi hakijan mielestä hyödyllisempää kuin tällä hetkellä kärkisijoilla olevat verkkosivut?

ilmoita tästä ilmoituksesta

Yllätyt kuinka paljon heikkoa sisältöä julkaistaan ​​Internetissä. Ja kuinka helposti se on voitettavissa tietyillä SEO-avainsanoilla.

Heikko sisältö on usein lyhyttä, siitä puuttuu syvyyttä ja tärkeitä yksityiskohtia, huonosti muotoiltu ja sivun hakukoneoptimointi on huono. Ja voit saavuttaa yhden Googlen, Yahoon tai Bingin parhaista sijoituksista vastaamalla etsijän tarpeisiin perusteellisemmin ja optimoimalla sisällön kilpailijoita paremmin.

Esimerkki:

Tämä opas oikeiden hakusanojen valintaan SEO:lle luotiin tämän tarkan analyysin tekemisen jälkeen. Ja katsottuani tämän avainsanailmauksen parhaita verkkosivuja, tajusin, että voisin luoda jotain paljon parempaa.

8. Päätä, voitko luoda oikean sisällön avainsanalle

Toinen avainsanojen suunnittelun näkökohta on pohtia, voitko todella luoda oikean sisällön hakukoneoptimoinnin avainsanalle. Tämä idea mainitaan myös tällä toisella sivulla siitä, mikä on hyvä avainsana verkkosivustollesi.

Hyvä esimerkki tästä on hakukysely, joka palauttaa paljon videoita Googlen ensimmäisellä sivulla. Tai kysely, joka tuo esiin verkkosivuja, joissa on paljon kuvia.

Kun valitset oikeita avainsanoja kohdistaaksesi verkkosivustollesi, sinun kannattaa päättää, voitko luoda oikeantyyppistä sisältöä kilpaillaksesi SERP:issä. Jos SERP:tä hallitsevat esimerkiksi videot, etkä voi luoda videoita, on parasta ohittaa kyseinen avainsana kokonaan.

Sama pätee kuviin tai muihin hakukoneissa sijoittuviin sisältömuotoihin. Jos et löydä Googlen hakukyselylle valitsemaa muotoa, älä edes yritä luoda sivua kyseiselle SEO-avainsanalle. Muuten hukkaat aikaasi.

9. Kartoita avainsanasuunnitelmasi

Tämä prosessin vaihe avainsanojen valitsemiseksi verkkosivustollesi on yksinkertaisin kaikista.

Kun suoritat tämän oppaan vaiheen 8 ja löydät hyvän avainsanan kohdistamiseen verkkosivustollesi, seuraa sitä laskentataulukossa, kuten Google Sheetsissa tai Microsoft Excelissä. Tämä laskentataulukko auttaa sinua kartoittamaan avainsanasuunnitelmasi seuraavalle viikolle, kuukaudelle tai vuodelle sen mukaan, kuinka monta avainsanaa löydät kohdistamisen arvoiseksi ja kuinka nopeasti voit julkaista sisältöä sivustossasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda myyntiä TikTokin avulla

Jos tarvitset lisää apua tässä prosessin osassa tai haluat käyttää mukautettuja avainsanaseuranta- ja sisällön ajoitusmallejani, tutustu Keyword Accelerator Playbook joka on saatavana kahdessa muodossa: digitaalinen versio täältä ja Amazonin pokkarikirja täältä.

10. Määritä jokainen avainsana tietylle Web-sivulle

Tämän avainsanan valintaprosessin viimeinen vaihe on määrittää jokainen avainsana tietylle verkkosivulle.

Et halua sisällyttää avainsanoja, joilla on eri hakutarkoituksia samalle sivulle. Tämä johtuu siitä, että jokainen kysely ansaitsee omanlaisensa sisällön vastaamaan käyttäjien tarpeita. Esimerkiksi sivu, joka kohdistuu avainsanailmaukseen “parhaat hakukoneoptimointityökalut” (kaupallinen tarkoitus), ei myöskään sisällä ilmausta “SEO-tapaustutkimukset” (informaatiotarkoitus).

Et myöskään halua erillistä verkkosivua samankaltaisille avainsanailmauksille. Muuten luot sivustollesi useita sivuja, jotka kilpailevat keskenään SERP:issä ja alentaa niiden kaikkien sijoitusta. (Tätä ongelmaa kutsutaan yleisesti “avainsanojen kannibalisaatioksi”.)

Siksi avainsanojen seuraaminen Google-taulukossa tai Excel-tiedostossa ja kunkin avainsanan määrittäminen tietylle sivulle voi auttaa poistamaan nämä ongelmat ennen SEO-sisällön luomista.

Voit myös lukea tämän toisen oppaan kilpailijoiden avainsanojen näkemisestä. Siinä opetetaan yksinkertaisia ​​menetelmiä kilpailijoiden verkkosivujen analysointiin saadaksesi selville, minkä kaikkien avainsanojen mukaan kukin URL-osoite sijoittuu. Näin tiedät, mitkä avainsanat kuuluvat samalle sivulle samassa sisällössä.

Millaiset avainsanat ovat tärkeitä SEO:lle?

Hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeiden avainsanojen tyypit ottavat huomioon osuvuuden, auktoriteetin ja määrän. Kun valitset verkkosisällöllesi oikeantyyppiset avainsanat, ihmiset löytävät sivustosi hakukoneiden kautta, joissa hakukoneoptimoinnin tärkeimmät avainsanat ovat pitkät avainsanat.

Kuinka valita oikeat avainsanat verkkosivustollesi yhteenveto

Kuten edellä tässä oppaassa mainittiin, kun ymmärrät tietyn kyselyn hakutarkoituksen, sen osuvuuden verkkosivustollesi tai yrityksellesi, keskimääräisen hakumäärän ja vaikeuspisteet, voit sitten valita tärkeimmät avainsanatyypit. SEO-strategiaasi varten.

Nopea yhteenveto näistä ominaisuuksista:

 • Merkityksellisyys: Avainsana liittyy muuhun saman verkkosivuston sisältöön. Se ei ole vain satunnainen kysely, jolla ei ole mitään tekemistä yrityksen tai muiden sivustolla julkaistujen sivujen kanssa.
 • Valtuutettu: Sivusto on vakiinnuttanut tietyn aiheen auktoriteetin perustuen muiden samankaltaista tietoa sisältävien verkkosivujen määrään sekä osoittamaan luottamusta ja asiantuntemusta aihealueella.
 • Äänenvoimakkuus: Avainsanalla on hyvä kuukausittainen hakumäärä, joten se kannattaa optimoida. Kaikki avainsanatyökalut eivät kuitenkaan raportoi näitä tietoja tarkasti, ja jotkin 0 hakumäärän avainsanat voivat silti tuoda satoja tai tuhansia kävijöitä kuukaudessa.
 • Vaikeusaste: Avainsanalla ei ole paljon kilpailua SERPS:ssä, mikä tekee siitä paremman kohdistamisen verkkosivustoon. Parhaat avainsanat ovat yleensä pitkähäntäisiä avainsanoja, joilla on alhainen vaikea pistemäärä ja suuri hakumäärä.

Parhaiden avainsanojen valitseminen SEO-yhteenvetoon

Toivon, että pidit tästä oppaasta, kuinka valita parhaat hakusanat hakukoneoptimointia varten.

Kuten huomasit, hakukoneoptimoinnin oikeiden avainsanojen valintaprosessi riippuu verkkosivustollesi asettamistasi tavoitteista sekä hakukyselyiden valitsemisesta, jotka voivat tuoda yrityksellesi sopivinta orgaanista liikennettä.

Kävimme läpi useita tapoja valita SEO-avainsanasi, joiden avulla voit lajitella ja löytää parhaat avainsanat digitaaliseen markkinointisuunnitelmaasi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.