Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka valmistaa yrityksesi Black Friday vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka valmistaa yrityksesi Black Friday vuonna 2023

Termi “musta perjantai” oli ensimmäistä kertaa käytetty kuvaamaan perjantain osakemarkkinoiden romahdusta. Amerikan suurinta ostospäivää kutsuttiin aiemmin nimellä “Big Friday”.

Poliisi antoi kuitenkin lempinimen Big Friday “musta perjantai” sen jälkeen, kun ostajat aiheuttivat useita liikenneruuhkia. Nimi jäi kiinni, vaikka jälleenmyyjät eivät välittäneet siitä.

Melko kunniattomasta nimestään huolimatta Black Fridaysta tuli suosittu Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Se on ollut Amerikan suurin ostospäivä vuodesta 2001.

Siitä huolimatta se voi olla yrityksellesi enemmän kuin yhden päivän mittainen tapahtuma, jos suunnittelet sen oikein. Oikein käytettynä Black Friday voi lisätä sivuston liikennettä ja myyntiä pitkällä aikavälillä. Sillä on myös potentiaalia rakentaa brändiuskollisuutta, joka kasvattaa asiakaskuntaasi.

Miltä onnistunut Black Friday -markkinointikampanja näyttää? Tämä on kysymys, johon vain sinä voit vastata. Sinä yksin tiedät, mitkä ovat tavoitteesi ja miltä ne näyttävät, kun saavutat ne.

Siitä huolimatta alla hahmotellut ohjeet koskevat kaikenkokoisia ja kaikenkokoisia yrityksiä. Lue lisää saadaksesi selville, kuinka voit lisätä onnistumisen todennäköisyyttä Black Friday 2023 -tapahtumaan.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Aloita aikaisin

Ehkä nyt ei ole vielä oikea aika ruveta asiakkaisiin Black Friday -mainoksillasi. Kuitenkin, mitä aikaisemmin, sitä parempi aloittaa kampanjan suunnittelu ja valmistelu.

Tiedätkö, mille yleisöille haluat kohdistaa? Jos ei, tee tutkimusta selvittääksesi, kuka olisi eniten kiinnostunut siitä, mitä aiot tarjota.

Sisältääkö markkinointibudjettisi rahaa Black Friday -mainontaan? Jos ei, katso kuinka paljon rahaa sinulla on varaa käyttää Black Friday -markkinointiin. Haluat myös päättää, miten käytät rahasi tavalla, joka maksimoi tulokset.

Tarvitsetko apua kolmansilta osapuolilta Black Friday -markkinointisuunnitelmasi toteuttamiseen? Jos näin on, etsi ammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua juuri nyt. Et halua jäädä kiinni viime hetkellä.

On myös hyvä aika etsiä mikrovaikuttajia tuotemerkkisi mainostamiseksi. Näillä henkilöillä on yleensä hyvä tulosprosentti. Ne eivät ole kalliita; itse asiassa saatat joutua toimittamaan vain ilmaisen tuotteen vastineeksi arvostelusta.

Myytävänä olevien tuotteiden hankinta on myös tärkeä osa varhaista suunnittelua. Et halua, että vihaiset ostajat, jotka eivät voi ostaa tavaroitasi, valtaavat tiimisi. Tällaiset asiakkaat todennäköisesti varmistavat, että yrityksesi leviää mustana perjantaina kaikista vääristä syistä.

Valmistele verkkosivustosi

Vuonna 2021, verkkoliikennettä nousi 37 prosenttia Black Fridayna ja 21 prosenttia Cyber ​​Mondayna. Onko verkkosivustosi valmis käsittelemään kävijätulvaa? Jos ei, nyt on aika perustaa vakaa ja luotettava webhotelli.

Tarkastele verkkosivustoasi eri laitteilla varmistaaksesi, että se on responsiivinen ja latautuu nopeasti. Jos se on liian hidas, menetät ostajia kilpailijoillesi. Ihmiset eivät odota sivustoasi, jos he ovat huolissaan muiden tarjousten ohittamisesta.

Sinun kannattaa myös varmistaa, että sivustosi on optimoitu mobiililaitteille. Sen on oltava helppo katsella ja navigoida millä tahansa näytöllä. Tämä lisää verkkomyyntiä ja jopa parantaa asemaasi hakukoneiden tuloksissa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta pankkitiliä minulla pitäisi olla?

Tarkista verkkokauppasi varmistaaksesi, että se on optimoitu ja houkutteleva. Onko tuotteistasi houkuttelevia kuvia eri näkökulmista? Kuten vanha sanonta kuuluu: “Kuva on 1000 sanan arvoinen.”

Käytä sisällönkuvauskenttiä kaikissa tuotekuvissasi. Se on ilmainen ja tehokas tapa optimoida sivustosi hakukoneita varten.

Onko sinulla online-tuotearvosteluja? Jos ei, harkitse nykyisille asiakkaille ilmaisbonuksen tai alennuksen tarjoamista vastineeksi rehellisestä arvostelusta. Positiiviset arvostelut lisäävät luottamusta brändiisi ja auttavat sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita.

Luo Black Friday -aloitussivu

Kiinnostava Black Friday -aloitussivu voi auttaa asiakkaita löytämään hyviä tarjouksia sivustostasi. Se voi myös auttaa sinua erottumaan kilpailijoista mainostamalla ainutlaatuisia myyntivalttejasi.

Mikä erottaa yrityksesi kilpailijoista? Tarjoatko jotain ainutlaatuista, jota ihmiset eivät löydä mistään muualta? Oletko halvin, ylellisin vai ympäristöystävällisin?

Toinen tapa erottua on sitoutua antamaan prosenttiosuus voitoistasi hyväntekeväisyyteen. Valitse syy, jonka kohdeyleisösi voi ymmärtää ja jonka takana on. Kerro ihmisille siitä aloitussivullasi.

Varmista lopuksi, että aloitussivullasi on selkeä toimintakehotus. Ihmisten pitäisi pystyä näkemään yhdellä silmäyksellä, mitä haluat heidän napsauttavan. Linkkien tulisi johtaa tietyille verkkokaupan sivuille, joilta ihmiset voivat ostaa haluamansa.

Rakenna myyntistrategia

Millaisia ​​tarjouksia haluat tarjota Black Friday -asiakkaille? Alennukset ovat suuria, mutta ne eivät todellakaan ole ainoa vaihtoehtosi.

Muita mahtavia tarjouksia ovat BOGO-tarjoukset, lahjat, arvonnat ja kuponkikoodit. Lisäedut ja mukavuudet voivat olla suuria bonuksia ihmisille, jotka ostavat palvelun. Ilmaisten tarjousten tarjoaminen on jälleen yksi tehokas tapa erottua joukosta.

Ota aikaa miettiäksesi, mikä houkuttelee kohdeyleisöäsi. Voit jopa lähettää kyselyn sosiaalisen median tilillesi ja kysyä ihmisiltä, ​​mitä he haluaisivat parhaiten.

Toinen hyvä taktiikka on antaa yleisösi valita kahdesta alennusvaihtoehdosta. Jotkut voivat esimerkiksi arvostaa 20 prosentin alennusta koko tilauksestaan, ja toiset saattavat haluta 10 dollarin alennuskupongin. Valinnan esittäminen osoittaa kuluttajille, että välität heidän tarpeidensa ja toiveidensa täyttämisestä.

Ilmainen toimitus on pakollinen ja se tulisi myös sisällyttää strategiaasi. Noin kaksi kolmasosaa ostajista odottaa sitä jokaisesta ostoksesta. Noin 80 prosenttia heistä odottaa sitä, kun he käyttävät huomattavia summia rahaa.

Tehosta markkinointiponnistelujasi

Yksi tärkeä syy aloittaa ajoissa on vahvistaa markkinointitoimiasi ennen Black Fridayta. Haluat, että sivustosi on helppo löytää, kun ihmiset kirjoittavat yritykseesi liittyviä avainsanoja. Sinun on myös tunnettava tuotemerkki, jotta ihmiset luottavat sinuun tarpeeksi ostaakseen sinulta.

Sivuston optimointi hakukoneita varten kannattaa, kun suuri päivä koittaa. On monia tapoja saavuttaa tämä, mukaan lukien maksettu mainonta ja linkkien rakentaminen. Yksi erityisen tehokas tapa on kuitenkin sisältömarkkinointi.

Sisältömarkkinointi rakentaa tuotemerkkien tunnettuutta ja mainostaa yritystäsi alan johtajana. Tämä tehostaa hakukoneoptimointiasi ja lisää sivustollasi vierailevien ihmisten määrää. Se johtaa usein korkeampaan konversioprosenttiin.

🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 17 parasta uuspankkia

Jos yritykselläsi ei vielä ole blogia, nyt on aika perustaa sellainen. Tee aikataulu ja luo kiinnostavaa sisältöä säännöllisesti.

Jos sinulla on blogi, päätä ennen Black Fridayta, mihin avainsanoihin haluat kohdistaa. On myös hyvä idea tarkistaa tilastot nähdäksesi minkä tyyppistä sisältöä yleisösi haluaa.

Sosiaalisen median sisältömarkkinointi

Ei vain sivustosi tarvitsee sisältöä. Sosiaalisen median sivujesi pitäisi myös tarjota kiinnostavaa sisältöä. Tämän materiaalin ei pitäisi vain innostaa käyntejä sivustolla, vaan se on myös jaettavissa tavalla, joka tehostaa suusta suuhun suuntautuvaa mainontaa.

Teksti ei ole sosiaalisen median kanaviesi ainoa sisältövaihtoehto. Voit myös käyttää videoita, valokuvia ja infografiikkaa. Visuaalinen sisältö syntyy enemmän positiivisia vastauksia kuin tekstiä.

Sähköpostisisältömarkkinointi

Marraskuussa yritykset alkavat täyttää kuluttajien postilaatikot Black Friday -mainoksilla. Sähköpostiviestien on erotuttava joukosta, jos haluat tuottaa myyntiä.

Tunnuslauseesi pitäisi kiinnittää huomiota. Sen pitäisi lisätä kiireellisyyttä tai luoda pelon puuttumisesta (FOMO). Käytä sanoja “Black Friday” tai “Cyber ​​Monday”, jotta asiakkaat tietävät, että tarjous on määräaikainen.

Sähköpostissasi tulee olla selkeä tarjous. Asiakkaiden on tiedettävä, mitä he saavat ilman, että heidän tarvitsee käydä sivustollasi.

Samaan aikaan kaikkien sähköpostien ei tarvitse olla myynninedistämistarkoituksessa. Toivota tilaajille hyvää kiitospäivää; he muistavat onnentoivotuksesi ja yrityksesi nimen.

Loistavan sisällön luominen sivustollesi, sosiaalisen median sivuille ja sähköpostilistallesi on paljon työtä. Onneksi sinun ei tarvitse luoda voittoisaa sisältöä samalla, kun jongleeraat kaikkia muita Black Fridayn valmistelun puolia.

WriterAccessilla on tuhansia kokeneita, tarkastettuja sisällönkirjoittajia, jotka auttavat sinua. Se tarjoaa myös tekoälytyökaluja, jotka auttavat sinua löytämään parhaat kirjoittajat mihin tahansa projektiin. Tutustu ilmainen 14 päivän kokeilujakso nähdäksesi, kuinka voit hyödyntää alustaa täysimääräisesti.

Virtaviivaista tulos- tai myyntisuppilosi

Kesäkuukaudet ovat hyvää aikaa analysoida myyntisuppilosi ja tulosprosenttisi. Jos jokin ei toimi, se kannattaa muuttaa kauan ennen marraskuun tuloa.

Mikä on poistumisprosenttisi? Jos se on alasi keskiarvon yläpuolella, varmista, että käytät sisällössäsi ja mainonnassasi oikeita avainsanoja. Voit myös tarkastella uudelleen kohdeyleisöä, jonka yrität tavoittaa.

Millaiset mainokset tuovat eniten kävijöitä? Mikä on näiden käyntien tulosprosentti? Useat käynnit eivät kasvata liiketoimintaasi, jos ne eivät johda myyntiin.

Millä aloitussivuilla asiakkaat käyvät ennen kuin ostavat sinulta jotain? Mitä tietoja näillä sivuilla näkyy? Haluat todennäköisesti rakentaa tämän sisällön lisäämään käyntejä ja myyntiä.

Mitkä aloitussivut tuottavat eniten voittoja? Se ei välttämättä ole eniten vierailtuja sivuja. Voit saavuttaa parempia tuloksia, kun tiedät, mitä korkeapalkkaiset asiakkaat haluavat.

Valitse Oikeat AI-työkalut

Nyt on myös hyvä aika optimoida sivustosi asiakaskokemusta parantavilla tekoälytyökaluilla. Chatbot voi tarjota välitöntä tukea aina, kun sitä tarvitaan. Tämä vapauttaa henkilöstösi suorittamaan muita tärkeitä tehtäviä.

🔥 Empfohlen:  Teslan liiketoimintamalli – Miten Tesla ansaitsee rahaa?

Tekoäly voi myös muokata käyttäjäkokemusta antamalla kohdennettuja tuotesuosituksia. Tämä auttaa asiakkaita löytämään loistavia tarjouksia viettämättä paljon aikaa sivustollasi. Se ei vain lisää myyntiä, vaan myös asiakastyytyväisyysasteita.

Tekoälytyökalut ostoskorin hylkäämiseen ovat erityisen tehokkaita. He voivat muistuttaa asiakkaitasi upeista tarjouksista, jotka he tulevat menettämään. Voit myös käyttää näitä työkaluja lisäalennuksiin, jotka kannustavat asiakkaita tekemään ostoksen.

Luo strategia brändiuskollisuuden rakentamiseksi

Kun olet suunnitellut Black Fridayta, on aika katsoa hieman eteenpäin. Kuinka voit käyttää Black Fridayta tehdäksesi uusista asiakkaista uskollisia?

Sinun kannattaa harkita kanta-asiakasohjelmaa. Voit antaa uusille ostajille pisteitä, jotka he voivat vaihtaa tulevien ostosten alennuksiin. Tämä saa ihmiset haluamaan palata kauppaasi.

Kiitossähköpostilla on myös pitkä matka asiakasuskollisuuden kasvattamiseen. Sisällytä pieni ilmainen lahja, kuponki tai muu erikoistarjous osoittaaksesi kiitollisuutesi. Varmista, että asiakkaasi tietävät, kuinka he voivat ottaa sinuun yhteyttä, jos he tarvitsevat apua.

Kannusta ensikertalaisia ​​asiakkaita tilaamaan sähköpostipäivityksiäsi tai seuraamaan sinua sosiaalisessa mediassa. Tämä auttaa sinua pitämään yhteyttä heihin. Se antaa heille myös pääsyn hyödylliseen sisältöön ja räätälöityihin tuotesuosituksiin.

Päätä etukäteen, kuinka haluat hyödyntää Black Fridayta asiakaskuntasi laajentamiseen. Muista, se riippuu seitsemän kertaa halvemmalla säilyttää nykyiset asiakkaat kuin hankkia uusia.

Pyydä apua asiantuntijoilta

Kuten näet, sinulla on paljon tehtävää, jos haluat ottaa kaiken irti Black Friday 2023:sta. Aikaisin aloittaminen auttaa sinua hoitamaan kaiken ilman stressiä tai painetta. Sen avulla voit myös testata erilaisia ​​strategioita ja löytää parhaat.

Voit pyytää apua markkinoinnin asiantuntijoilta. Näin voit esitellä yritystäsi parhaassa valossa Black Fridayna. Se luo myös perustan onnistuneelle ympärivuotiselle mainonnalle.

Content Cloud on ihanteellinen ratkaisu mille tahansa yritykselle kaikilla toimialoilla. Se on yhden luukun palvelupiste, jossa on kaikki mitä tarvitset yrityksesi menestymiseen.

Content Cloud tarjoaa huippuluokan sisällöntuotantopalveluita. Se voi tehostaa hakukoneoptimointiasi ja lisätä bränditietoisuutta. Se myös kasvattaa tulosprosenttiasi ja parantaa tulostasi rikkomatta markkinointibudjettiasi.

Content Cloud voi auttaa sinua luomaan voittavia visuaaleja ja kiinnostavia ponnahdusikkunoita. Sen avulla voit suorittaa A/B-testauksen mainoksille varmistaaksesi, että saavutat merkin. Lisäksi se seuraa tietoja ja suojaa samalla kuluttajien henkilötietoja.

Content Cloud tarjoaa myös työkaluja, jotka auttavat tiimiäsi tekemään yhteistyötä projekteissa helposti. Se on ihanteellinen, jos työntekijäsi tai freelancerinasi eivät työskentele samassa toimistossa.

Oletko valmis rikkomaan Black Friday -ennätyksiäsi ja antamaan yrityksellesi pitkän aikavälin vauhtia? Jos näin on, tarkista meistä, olemmeko sinulle sopivia. Odotamme paitsi tarpeidesi täyttämistä myös odotuksesi ylittämistä.

Table of Contents