Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka viisi suurta brändiä palasi epäonnistumisen partaalta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka viisi suurta brändiä palasi epäonnistumisen partaalta

Jokaisella menestyvällä yrityksellä ja yrittäjällä on takanaan ainakin epäonnistumishistoria. Tämä johtuu siitä, että yritysten on kasvattava toimiakseen pitkällä aikavälillä, etkä voi kasvaa, ellet kokeile uusia ideoita. Valitettavasti monet näistä ideoista eivät toimi.

Itse asiassa jotkut niistä saattavat tuntua täydelliseltä epäonnistumiselta. Karkeat korjaukset eivät myöskään tapahdu vain pienille yrityksille – monet suuret tuotemerkit melkein menivät konkurssiin ennen kuin ne todella lyöivät harppauksensa. Nämä ovat viisi kotinimeä (plus yksi kunniamaininta), jotka olivat lähes menettämässä kaiken ennen palautumista, ja mitä voimme oppia heidän yllättävästä menestyksestään.

#1. Marvel Comics: sisällön uudelleenkäyttö

Nykyään jokainen, jolla on pääsy televisioon, elokuvateattereihin tai videopeleihin, on kuullut Marvel Comicsista – tai, kuten se nykyään tunnetaan, Marvel Worldwidesta. Mutta se ei aina ollut se luova voimanlähde kuin nykyään. Perustaja Martin Goodman perusti Marvelin vuonna 1939, ja siitä lähtien se on kokenut ylä- ja alamäkiään.

Spiderman, X-Men, Thor, The Avengers, Fantastic Four ja Guardians of the Galaxy ovat kaikki Marvel-kiinteistöjä, ja heidän sarjakuvansa on myyty tarpeeksi pitämään Marvelin kasvussa suurimman osan yrityksen historiasta. Mutta vuonna 1993 sarjakuvamarkkinoiden kupla puhkesi, eikä Marvelin johto voinut päättää, mitä tehdä seuraavaksi. Vuosien tappion ja päättämättömyyden jälkeen he lopulta saivat tauon yllättävässä uudessa mediassa: elokuvassa.

Vaikka Marvelin aiemmat elokuvat – kuten – eivät aina toimineet, niillä oli osuuksia, kuten ja . Silti Marvel sai vain pienen osan voitoista, koska ulkopuoliset studiot tekivät elokuvia, eivätkä he pystyneet selviytymään niin pienillä voittomarginaaleilla. Lopulta Marvel teki sopimuksen pysyäkseen pinnalla Merrill Lynchin kanssa ja julkaisi vakuudeksi heidän ikonisten hahmojensa oikeudet.

Presidentti Kevin Feigen johdolla Marvel Studios tuotti uuden sarjan suosittuja elokuvia, mukaan lukien ja. Sitten Disney osti yrityksen 4,3 miljardilla dollarilla, ja Marvel julkaisi – yhden vain kolmesta elokuvasta, jotka tuottivat yli miljardi dollaria lipunmyynnistä. Nykyään Marvel-elokuvat ovat hittejä melkein joka kerta, ja Disney on lähes varmasti ansainnut takaisin alkuperäisen sijoituksensa – ja sitten osan.

Marvelin oppitunti: Vanhan sisällön muokkaaminen voi tehdä ihmeitä

Marvel onnistui, koska se otti vanhat ideansa käyttöön ja muodosti ne uudeksi sisällöksi. Jos Marvel ei olisi perustanut omaa tuotantostudiotaan, se ei olisi saavuttanut nykyistä menestystä. Loppujen lopuksi heidän rohkeat askeleet elokuvaan saivat kiistatta käyntiin modernin supersankarielokuvahulluuden.

On totta, että DC () ja Dark Horse () yrittivät ylittää sarjakuvasta elokuvaan -sillan aiemmin, mutta millään heistä ei ollut Marvelin vuosisadan vaihteen hittihittien vetovoimaa tai tuottoa, varsinkaan . Oikeilla hahmoilla, kirjoittajilla, tarinoilla ja tuotannolla Marvel muutti elokuvan – ja supersankarit – täysin lopullisesti. Nykyään suosittu uusi supersankarielokuva esitetään muutaman kuukauden välein, ja voit lyödä vetoa siitä, että aina kun yksi on teattereissa, toinen on tuotannossa.

Ja suuri osa tuota villitystä johtuu siitä, että Marvel otti villin mahdollisuuden ajatukseen, että heidän hahmonsa voisivat menestyä enemmän valkokankaalla kuin kiiltävällä materiaalilla.

#2. IBM: Paluu juurille

104-vuotiaana IBM on yksi maan vanhimmista suurista brändeistä. International Business Machines Corporation edistyi 1900-luvulla valtavia harppauksia teknologisen tutkimuksen ja kehityksen alalla, ja lähes kaikki sen tulot tulivat B2B-myynti- ja ylläpitosopimuksista. Tämä johtuu siitä, että he olivat alan johtavia tietokoneiden keskustietokoneita, ja he pystyivät tutkimaan, kehittämään, valmistamaan ja ylläpitämään tuotteitaan kerralla.

🔥 Empfohlen:  Kuinka optimoida verkkosivuston arkkitehtuuri SEO: lle

IBM:n liiketoimintamalli oli vakaa – ainakin vuoteen 1993 asti, jolloin se aloitti rahaa 8,1 miljardilla dollarilla vuodessa. Henkilökohtaiset tietokoneet ja asiakaspalvelimet heittivät IBM:lle alan kaarevapallon, joten he yrittivät kilpailla näillä markkinoilla. Mutta heidän kalliit koneet eivät pysyneet kilpailijoidensa pienempien ja halvempien koneiden perässä.

Yrityksen ollessa unohduksen partaalla IBM palkkasi toimitusjohtajaksi ulkopuolisen Lou Gerstnerin. Hän yritti jotain täysin radikaalia: Hän kuunteli yrityksen asiakkaita. Myös ilman tietojenkäsittelytaustaa Gerstnerin suunnitelma toimi, koska hän ymmärsi, miksi asiakkaat tulivat IBM:lle ja mitä he halusivat yhtiöltä.

Asiakkaiden osalta IBM:n myyntivaltti oli se, että he tarjosivat kokonaisvaltaisia ​​yhden yksikön ratkaisuja. Joten Gerstner keskittyi tähän laatuun. Nykyään IBM:n osakkeet ovat yli kaksi kertaa niin arvokkaita kuin vuonna 1983. Ja ilman Gerstneria, tämä 100-vuotias titaani ei olisi päässyt 2000-luvulle.

IBM:n oppitunti: Kuuntele nykyisiä asiakkaitasi

IBM:n strategia piti päänsä veden yläpuolella, ja se jopa auttoi heitä tulemaan kannattaviksi. Se on nykyisten asiakkaiden kuuntelemisen arvo.

Tiedät yrityksesi tarjoamat tuotteet ja palvelut, mutta asiakkaasi tietävät, mikä toi heidät yritykseesi, kuinka tuotteesi auttoivat ja miksi he ostavat edelleen sinulta. Siksi on niin arvokasta kuunnella heitä – he olivat kerran potentiaalisia asiakkaitasi ja valitsivat yrityksesi kilpailijoiden sijaan. Jos voit selvittää syyn, voit käyttää sitä myyntivalttina saadaksesi lisää asiakkaita tulevaisuudessa.

Lähetä kysely sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa saadaksesi selville, mistä he ylipäätään pitivät tuotteistasi tai palveluistasi ja mikä saa heidät palaamaan – varsinkin jos he ovat työskennelleet yrityksesi kanssa vuodesta toiseen. He voivat kertoa sinulle, mikä sai heidät puoleensa, miksi he ostivat sinulta ja miksi he ostavat edelleen sinulta. Näiden tietojen avulla ymmärrät nykyisiä asiakkaitasi paremmin ja pystyt tavoittamaan enemmän.

#3. Pittsburgh Penguins: Entiset työntekijät

Mario Lemieux on jääkiekkolegenda. Hän pelasi Pittsburgh Penguinsissa huimat 17 kautta vuosina 1984–2006, mikä teki hänelle yhden NHL:n pisimmistä urasta. Mutta liigan työsulku yhdistettynä huonoon joukkueen hallintaan jätti Lemieux’n rakastamalle Penguinsille kaksi vaihtoehtoa vuonna 1998: Siirrä tai lopeta. Lemieux hyödynsi henkilökohtaista asianajajaansa, agenttiaan ja palkkaansa estääkseen suosikkijoukkuettaan kaatumasta.

Ja tämä yhdistettynä joukkoon älykkäitä liiketoimia auttoi Lemieux’a vihdoin saamaan tiimin takaisin kannattavuuteen. Siitä lähtien Penguins on ollut tavallinen liigasuosikki NHL:ssä, ja he jopa toivat kotiin Stanley Cupin voiton vuonna 2009. Mutta jos he eivät olisi inspiroineet joukkueen yhden kuuluisimman pelaajan uskollisuutta ja rakkautta, on mahdollista, että Penguins olisi kaikkialla Portlandissa – jos niitä olisi ollenkaan.

Pingviinien oppitunti: Inspiroi työntekijöitäsi ja välitä heistä

He voivat olla urheilujoukkue, mutta Pittsburgh Penguins on edelleen liiketoimintaa. Heti kun ne eivät ole kannattavia, ne ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon aivan kuten muutkin yritykset.

Siksi heidän tarinansa on niin arvokas, etenkin pienille yrityksille, jotka tulevat kovaan kilpailuun. Työntekijäsi – tai entiset työntekijäsi – voivat olla suorassa roolissa yrityksesi menestyksessä. Se on aivan uusi kannustin kohdella työntekijöitäsi hyvin.

🔥 Empfohlen:  Parhaat toimiston ulkopuolella olevat viestit & Esimerkkejä inspiraatiosta

Ja vaikka sinulla ei ehkä ole ainuttakaan työntekijää, joka pelastaisi yrityksesi konkurssilta, vahvan, luotettavan ja intohimoisen tiimin rakentaminen yritykseesi on välttämätöntä. Jokainen palkkaamasi työntekijä on toinen mahdollinen tulevaisuuden ratkaisu ja investointi yritykseesi.

#4. Nintendo: Täydellisen tuotteen luominen oikeaan aikaan

Nintendo perustettiin Japanissa vuonna 1889. Se tuotti ensin käsintehtyjä pelikortteja, ja nykyään se on yksi kannattavimmista peliyrityksistä maailmassa. Mutta Nintendo ei aina ollut pelien voimanpesä kuin nykyään. Itse asiassa yritys melkein lopetti toimintansa vain 30 vuotta sitten.

Perhetietokonelevyjärjestelmän (tai “Famicomin”) tultua markkinoille Pohjois-Amerikan markkinoille Nintendo kohtasi vaikeita aikoja, jotka uhkasivat upottaa yrityksen. Mutta syyskuussa 1985 he toipuivat ehkä kaikkien aikojen kuuluisimpaan videopeliin: romahtaneet videopelimarkkinat Yhdysvalloissa tarkoittivat suurta länsimaista kysyntää laadukkaille peleille, mutta ei tarjontaa. Tämä antoi Nintendolle koskemattoman kuluttajien kiinnostuksen kultakaivoksen.

Pienellä markkinointitaikilla Nintendo testasi Amerikan markkinoita julkaisemalla uuden pelinsä valituissa kaupungeissa jyrkkään menestykseen. Loppu on pitkälti historiaa. Nintendo on julkaissut kannattavia Mario-pelejä säännöllisesti, ja heidän italialainen putkimies-maskottinsa on suuri syy siihen, että Nintendosta tuli alan voimanpesä, joka se on nykyään.

Ja kaikki syntyi yhteen peliin, jonka he julkaisivat täydellisellä hetkellä.

Nintendon oppitunti: Ajoitus on kriittinen

Ajankohta . oli tärkeä rooli sen vastaanottamisessa kuluttajien keskuudessa.

Jos videopeliteollisuus ei olisi vain romahtanut kalliiden ja huonolaatuisten tuotteiden tulvan vuoksi, Nintendolla ei olisi ollut markkinatyhjiötä, joka johti sen nykyaikaiseen menestykseen. Tämä romahdus tuhosi satoja kilpailevia yrityksiä, jotka tulvivat myös videopelimarkkinoille, mikä tarkoitti, että Nintendon laadukkaat pelit saattoivat erottua hyllyiltä. Toisaalta peliyhteisö suhtautui luonnollisesti epäluuloisesti kaikkeen markkinoilla olevaan uuteen – monet viime vuosien pelit ovat päätyneet kalliiksi jätteeksi.

Siitä huolimatta, jos toinen yritys olisi julkaissut laadukkaan pelin samaan aikaan, Nintendolla ei olisi ollut markkinavaltaa, joka ansaitsi sille niin paljon tuloja. Ja jos Nintendo olisi rajoittanut Marion ja Luigin japanilaiseen julkaisuun, kuka tietää missä he olisivat tänään. Mutta he ottivat riskin alenevilla markkinoilla, joilla sattui olemaan valtava kysyntä – vaikka kuluttajat olisivatkin epäluuloisia – ja tarjonta hyvin vähän.

Vuodesta 2014 lähtien Nintendolla on niin paljon rahaa pankissa, että se voi olla alijäämäinen lähes neljä vuosikymmentä sulkematta oviaan koskaan. Se on melkoinen rebound.

#5. Apple: Myötätuntoinen kilpailu

Apple oli täysin erilainen yritys 1990-luvulla. Itse asiassa vuonna 1997 Applella ei ollut tarpeeksi rahaa päästäkseen 1990-luvulle. Sarja tuotevikoja ja yleisiä huonoja tuotesiirtoja toivat yrityksen vaarallisen lähelle tuhoa. Pysyäkseen pinnalla he tarjosivat äänivallattomia osakeosakkeita noin 8 dollarilla per pop, periaatteessa pyytäen yleisöltä lainaa.

Yhdessä kaikkien aikojen myötätuntoisimmista yritysten siirroista Microsoft otti Applen vastaan ​​heidän tarjouksensa. Microsoft osti 150 miljoonaa dollaria Applen osakkeista pitääkseen kamppailevan teknologiayrityksen hengissä, mikä järkytti molempien merkkien faneja, mutta lopulta toimi. Näytti myös siltä, ​​että Microsoft halusi perustaa trustin tai monopolin tietokonetuotteille, mutta onneksi niin ei käynyt.

Nykyään tuo investointi kuulostaa huimalta muutokselta verrattuna Applen 700 miljardin dollarin nettovarallisuuteen. Mutta ilman sitä Apple ei olisi minkään arvoinen.

Applen opetus: Kilpailun ei tarvitse olla vihamielistä

Tämä on luultavasti yksi omituisimmista liiketoimista, joita suorit kilpailijat ovat koskaan tehneet.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä suorituskykyarvioita tehokkaasti

Tyypillisesti, kun kilpailijalla on vaikeuksia, on järkevää ostaa heidät pois, hankkia heidän arvokas kykynsä ja luopua tuotemerkin osista, jotka eivät toimi. Sen sijaan Microsoft päätti ostaa osakkeita, jolloin he eivät voi hallita Applen todellista toimintaa. Sitten he myivät osakkeensa vuoteen 2003 mennessä.

Toiminnallisesti Apple otti melkein lainaa – he ottivat sen vain Microsoftilta pankin sijaan. Osa myynnin syynä oli luultavasti se, että Microsoft ei halunnut käsitellä kartellioikeudenkäyntejä. Mutta jos he olisivat pitäneet osakkeistaan ​​kiinni, Microsoft olisi voinut tienata 4,5 miljardia dollaria.

Tärkeää tässä on se, että liiketoiminnan ei aina tarvitse olla huijausta. Steve Jobsin omin sanoin:

“Meidän täytyy päästää irti muutamasta käsitteestä tässä. Meidän on päästävä irti ajatuksesta, että jotta Apple voittaisi, Microsoftin on hävittävä.”

Toisaalta se kuulostaa trustin tai monopolin aluilta.

Toisaalta on myös rauhoittavaa huomata, että liiketoiminnan ei tarvitse tarkoittaa kilpailijoiden kimppuun hyökkäämistä ja niiden kuivaamista. Ilman Microsoftin kertaluontoista sisäänostoa teknologiateollisuus ei yksinkertaisesti olisi sama tänään. Ei myöskään matkapuhelinmarkkinat, tablet-markkinat, puettavien tietokoneiden markkinat tai musiikkiteollisuus.

Ja mahdollisesti koko maailma. Applella oli valtava käsi niissä kaikissa. Ja ilman heidän vaikutustaan ​​maailma olisi hyvin erilainen paikka.

Kunniamaininta. FedEx: Kirjaimellinen onni

1970-luvulla FedEx menetti miljoona dollaria kuukaudessa polttoainekustannusten vuoksi. Frederick W.

Smith pelasi yrityksen viimeiset 5000 dollaria blackjackissa, ja kirjaimellisesti kaikkia todennäköisyyksiä vastaan ​​hän . Smith piilotti voittonsa – 32 000 dollaria – yrityksen pankkitilille, joka osti yrityksen jonkin aikaa. Muutaman seuraavan päivän aikana hän sai 11 miljoonaa dollaria sijoituspääomaa.

Hän kirjaimellisesti pelasi liiketoimintaansa ja voitti.

FedExin opetus: Kun sinulla ei ole enää mitään menetettävää, ota riski

Syy FedExin kunniamainintaan johtuu siitä, että sen tarina on uskomaton – jopa lyhyt versio – mutta sen menetelmät eivät ole toistettavissa (tai suositeltavia). Itse asiassa tämä skenaario on niin onnekas, että se ei todennäköisesti toimisi millään muulla yrityksellä milloinkaan.

Koskaan. Kasinon uhkapelit on suunniteltu huolellisesti, jotta talo voittaa aina. Tämä tarkoittaa, että Smith ei tehnyt mitään uraauurtavaa – hänellä vain kävi tuuri.

Mutta toisessa mielessä tuurilla on roolinsa niin monien menestyvien yritysten alkuvaiheessa. Tämä onni voi olla uusien sijoittajien hankkiminen (mitä Smith myös teki) tai jonkun, joka osoittautuu nousevaksi alan tähdeksi, palkkaaminen. Tässä mielessä jokainen yrittäjä ottaa uhkapeliä jossain vaiheessa.

Mutta useimmiten se ei ole blackjack-peliä.

Oletko joutunut palauttamaan yrityksen?

Oletko koskaan joutunut tuomaan yritystä takaisin konkurssin reunalta? Miten teit sen ja mitä neuvoja sinulla on muille yrittäjille?

Kerro minulle kommenteissa!

Table of Contents