Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuka keksi SEO? (Virallinen vastaus)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuka keksi SEO? (Virallinen vastaus)

SEO tai hakukoneoptimointi on käytäntö, jolla parannetaan verkkosivuston näkyvyyttä ja osuvuutta hakukoneiden ja käyttäjien kannalta. Hakukoneoptimointi voi auttaa verkkosivustoja sijoittumaan korkeammalle osuvien avainsanojen perusteella, lisäämään orgaanista liikennettä ja lisäämään tuloksia ja tuloja.

Mutta kuka keksi SEO?

Kuka loi termin SEO ja oli alan edelläkävijä?

Tässä artikkelissa selitämme, kuka SEO:n keksijä on (eli kuka saa virallisen merkinnän) ja miksi SEO keksittiin.

Kuka keksi SEO?

Danny Sullivan on tunnustettu hakukoneoptimoinnin keksijäksi, koska Danny Sullivan alkoi popularisoida termiä SEO tai hakukoneoptimointi, jotta verkkosivustojen omistajat voivat optimoida sisältönsä sijoittumaan hyvin hakukoneissa.

Tämä on kuitenkin vain osa tarinaa SEO:n keksijästä. Kuten toisessa artikkelissamme, jossa kerrotaan, milloin hakukoneoptimointi alkoi, on epäselvyyttä siitä, kuka termin SEO virallisesti loi.

Danny Sullivan aloitti Search Engine Watchin vuonna 1996. Vuonna 1997 Sullivan myi sen Mecklermedialle. Tämän WayBackMachine-artikkelin mukaan tarkkaa ilmausta “hakukoneoptimointi” käytettiin ensimmäistä kertaa toukokuussa 1997 “Search Engine Design” -nimisen sivun sisällönkuvauskentässä.

Digital Engagementin kirjoittajan Bob Heymanin mukaan termin SEO loi vuonna 1997 rock-yhtye Jefferson Starshipin manageri, joka halusi parantaa verkkosivustonsa sijoitusta hakukoneissa.

SEO keksittiin hakukoneille

Ensimmäisen verkkosivuston avasi vuonna 1991 World Wide Webin keksijä Tim Berners-Lee. Kuitenkin vasta vuonna 1993 ensimmäinen verkkohakukone, Wandex, loi Matthew Gray.

Wandexia seurasivat muut varhaiset hakukoneet, kuten Aliweb (1992), JumpStation (1993), Excite (1993), Infoseek (1994), Lycos (1994), Yahoo (1994) ja AltaVista (1995).

Nämä varhaiset hakukoneet luottivat yksinkertaisiin algoritmeihin, jotka sijoittivat verkkosivut avainsanojen ja sisällönkuvauskenttien perusteella. He käyttivät myös ihmisten muokkaamia hakemistoja verkkosivustojen luokitteluun ja luetteloimiseen. Ne eivät kuitenkaan olleet kovin kehittyneitä tai tarkkoja, ja ne olivat alttiina roskapostille ja manipuloinnille avainsanojen täyttämisen kautta.

🔥 Empfohlen:  Onko sekkikirjan tasapainottaminen edelleen ajankohtainen?

Tämän seurauksena SEO keksittiin tekniikaksi, jolla sivustot sijoittuvat korkeammalle hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t) lisäämällä kohdistettuja avainsanoja HTML-koodiin, kuten mainittiin viestissämme, joka selittää Milloin SEO tuli suosittu?

Googlen keksivät vuonna 1998 Larry Page ja Sergey Brin, kaksi Stanfordin yliopiston opiskelijaa, jotka kehittivät uuden PageRank-nimisen algoritmin. PageRank mittasi verkkosivulle osoittavien linkkien laatua ja määrää ja käytti sitä merkkinä auktoriteetista ja merkityksestä. Tämä verkkosivujen sijoitusmenetelmä muutti SEO toimi. Web-sivuja ei enää luokiteltu pelkästään sivulla olevien avainsanojen perusteella, mutta niissä ei vaadittu linkkejä muilta sivustoilta äänestääkseen sisällön laadusta ja luotettavuudesta.

Googlesta tuli nopeasti maailman suosituin ja hallitsevin hakukone nopeiden, tarkkojen ja käyttäjäystävällisten tulostensa ansiosta, mikä tekee siitä SEO-asiantuntijoiden suosituimman hakukoneen.

Yhteenveto siitä, kuka keksi SEO

Kuten näet, termin SEO tai hakukoneoptimointi ensimmäinen käyttökerta on epäselvä; Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että sitä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Siksi SEO:n varsinaista keksijää ei tarkkaan tiedetä, mutta alan asiantuntijoiden mukaan Danny Sullivan saa kunnian SEO-termin keksimisestä ja sen popularisoimisesta verkossa.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.

Table of Contents