Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kukaan ei olisi voinut tehdä sitä paitsi Apple

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kukaan ei olisi voinut tehdä sitä paitsi Apple

Vision Pro -kuulokkeiden julkaisun myötä Apple astui VR-markkinoille räjähdysmäisesti. Klassisessa Apple-teoksessa kuulokkeet esiteltiin seuraavana askeleena tietojenkäsittelyssä tunnuslauseella: “Applen ensimmäinen spatiaalinen tietokone”. Vaikka tämä liike saattaa tuntua hieman vasemmanpuoleiselta Applelta, todellisuus on, että teknologiajätti on vähitellen siirtymässä kohti sekatodellisuuden kuulokkeiden luomista.

Innovaatioiden eri puolille pohjautuva Vision Pro yhdistää useiden eri tuotteiden edistykset yhdeksi valtavaksi tuotteeksi. Kun tarkastellaan, mitä Vision Pro tuo pöytään, yksi asia on täysin selvä – kukaan muu kuin Apple ei olisi voinut tehdä sitä.

VR ei ole Cakewalk

Vuonna 2010 perustettu VR-yritys Magic Leap on saavuttanut toimivan tuotteen yli vuosikymmenen jatkuvan tutkimuksen ja kehityksen jälkeen. Tuotetta piti myös jalostaa viisi kertaa, mikä oli esimerkki toimivan VR-kuulokkeen rakentamiseen liittyvistä vaikeuksista. Uusin tuote, Magic Leap 2, vaati Magic Leapin jättämään 1 763 patenttia tuotteen tuomiseksi markkinoille.

Maanantaina, kun Apple ilmoitti Vision Prosta, se ilmoitti jättäneensä hakemuksen yli 5000 patenttia tehdäksesi VR-kuulokkeista todellisuutta.

Sen lisäksi, että Apple on murtanut uuden suunnan tuotteella, se on myös yhdistänyt asiantuntemuksen kaikilta toimialoillaan, kuten käyttöjärjestelmäsuunnittelusta, sirujen valmistuksesta, grafiikasta, kameroista, koneoppimisesta ja turvallisista maksuista. Kaikki nämä vertikaalit ovat olleet Applen laitteiden painopiste viime vuosikymmenen ajan. Kaiken yhdistäminen XR:ään ei ole vain sopiva, vaan myös luonnollinen seuraava askel teknologiajättiläiselle.

XR, termi, jota käytetään kuvaamaan lisätyn todellisuuden, sekatodellisuuden ja virtuaalitodellisuuden yhdistelmää, sopii Applelle luonnollisesti. XR on kiistatta teknologisesti kattavin toimiala kilpailemaan, koska se tarvitsee tutkimusta ja kehitystä erillisissä vertikaaleissa yhdessä.

Tarkasteltaessa sitä, mitä Apple on luonut, yhtiö ei ole vain imenyt vertikaalista integraatiota, vaan myös täydentänyt sitä. Maailman tietämättä Apple on rakentanut Vision Pron tekniikkapinoa viimeiset 10 vuotta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Israel Gaudette tienaa 30 000 dollaria kuukaudessa omilla työkaluillaan ja mittareillaan

Vision Pron sukupuu

Jos Vision Pron ominaisuusjoukko kartoittaisi, löytäisimme sukujuuret epätodennäköisistä paikoista. Esimerkiksi kuulokkeiden ytimessä oleva M-sarjan siru voidaan jäljittää A11-sirun julkaisuun asti. Tämä iPhone 8:aa käyttävä siru edusti Applen ensimmäistä hyökkäystä sirujen valmistukseen ja loi perustan M1-prosessorin luomiselle MacBookeille.

Applella on myös huomattavaa asiantuntemusta laitteidensa laitteisto- ja ohjelmistopinon integroimisesta – MacBookeista ja iPhoneista iPadeihin ja kelloihin. Jokaisella näistä tuotteista on erillinen käyttöjärjestelmä, eikä Vision Pro eroa toisistaan. Kokemuksensa pohjalta Apple julkaisi visionOS:n Vision Pron rinnalle ja loi käyttöjärjestelmän metaversumiin.

Koneoppiminen ja Apple kulkevat nyt käsi kädessä. Vaikka yritys on välttynyt käyttämästä tekoälyä muotisanana, sen tuotteet ovat täynnä ML:ää. Siitä lähtien, kun Apple otti käyttöön ML-ensimmäisen lähestymistavan, jota leimaa entisen Googlen työntekijän John Giannandrean palkkaaminen, se on integroinut ML:n paikkoihin, joita ihmiset eivät olisi koskaan pitäneet mahdollisena tai edes tarpeellisena. ML-ominaisuudet eivät ole Applelle vieraita aina kuvankäsittelystä FaceID:hen ja äänentunnistukseen. Nyt tästä on kehittynyt ML-käyttöinen kasvojen rekonstruktio Vision Prossa sekä muita ominaisuuksia, joista emme ole vielä kuulleet.

Samoin syvyysanturit, jotka mahdollistavat täyden 3D-seurannan Vision Pro -kuulokkeissa, joita Apple on kutsunut TrueDepth-sensoriksi, teki debyyttinsä iPhone X:n kanssa. Puhelimen tappava ominaisuus, FaceID, tehtiin mahdolliseksi TrueDepth-anturin ansiosta. Nyt Vision Prossa on niitä kaksi.

Kamerat ovat aina olleet yksi Applen puhelinten suurimmista myyntivalteista. Se, mikä alkoi korkealaatuisista objektiiveista ja antureista, kehittyi mukautetuksi kuvasignaaliprosessoriksi ja videokooderiksi, joka on yhdistetty SoC:hen. Tätä tekniikkaa käytetään epäilemättä myös Vision Pron 12 kamerassa, erityisesti 4K-videon läpiviennissä lähes reaaliajassa.

Tämä päivityspolku näkyy iPhonen prioriteetissa lisätyn todellisuuden kokemuksissa. Sukupolvien aikana iPhonet ja jopa iPadit ovat lisänneet LiDAR-antureita kameraryhmiinsä. Sen lisäksi, että ARKitin kautta luotiin vankka kehittäjäekosysteemi AR:lle, tämä loi pohjan Vision Pron LiDARille.

🔥 Empfohlen:  Mikä on liikemäärä hermoverkossa ja miten se toimii?

Apple kohtasi ehdottomasti ongelman lisätä latenssia käsitellessään niin monia antureita ja kameroita laitteeseen, mutta he keksivät selvästi Applen ratkaisun. Sirunvalmistusosaamista hyödyntäen yritys loi R1-sirun erityisesti käsittelemään antureista tulevaa tietoa. Äärimmäisen nopealla 12 ms:n latenssilla tämä kaikki paitsi poistaa matkapahoinvoinnin mahdollisuuden Apple Siliconin avulla.

Muita kunniamainintoja ovat spatiaalisen äänen luominen ja mahdollinen täydellinen parantaminen, katseenseuranta käyttäjälle suunnatulla anturijärjestelmällä, integrointi Apple Payn kanssa turvallisten maksujen takaamiseksi ja ML:n tuottama 3D-kameratekniikka.
Kun tarkastellaan Applen pöytään tuomia erilaisia ​​edistysaskeleita, on selvää, että innovaatioiden kultaista lankaa voidaan seurata tuotteiden labyrintin läpi. Vision Pron lanseerauksen myötä Apple on ottanut tämän langan, käärinyt sen jouseen ja esittänyt sen kruununjalokivekseen, mikä saattaa olla seuraava suuri askel tietojenkäsittelyssä.