Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kulissien takana Katso 90-Day Freelancer Playbook

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kulissien takana Katso 90-Day Freelancer Playbook

Kun Ben ja minä aloitimme liiketoimintamme, meillä ei ollut aavistustakaan, mitä olimme tekemässä.

Meillä oli noin 1000 ideaa kirjoitettuna kerrallaan. Heräsimme, tapasimme olohuoneessa (kun jaoimme asunnon), joimme kahvit, sitten istuimme alas ja aloimme työskennellä minkä tahansa idean parissa, josta tunsimme eniten inspiraatiota tuona päivänä.

Saatat ajatella, että se ei kuulosta parhaalta strategialta yrityksen rakentamiseen. Ja olisit oikeassa.

Oli monia viikkoja ja kuukausia, jolloin katsoimme taaksepäin ja mietimme: “Mitä me edes saimme aikaan?” Emme tienaa (tai tuskin ansaitsimme) rahaa, mikä on tavallaan koko liiketoiminnan ydin. Ilman tuloja sinulla on vain harrastus.

Vietimme niin suuren osan ajastamme kiireisenä, työskennellen yli 14 tuntia päivässä. Mutta emme olleet kovin tuottavia, emmekä todellakaan keskittyneet asioihin, jotka ovat tärkeimpiä liiketoiminnassa – niihin, jotka tuovat tuloja.

Emme tienneet sitä tuolloin, mutta emme ole suinkaan ainoita itsenäisiä ammatinharjoittajia, joilla on tämä kokemus.

Idea freelancer-ohjekirjaan

Olemme toimineet nyt yli viisi vuotta. Tänä aikana olemme tavanneet monia muita yrittäjiä.

Itsenäisten ammatinharjoittajien yhteisö on loistava tapa jakaa liiketoiminnan huippuja ja ideoita. Mutta se on myös hienoa myötätuntoon.

Tämän myötätunnon myötä ymmärsimme, että niin monet ihmiset kokivat samat ongelmat kuin meillä liiketoiminnassamme:

 • Aina “kiireinen” olo, mutta ei tuottava
 • Ei tiedä mihin keskittyä tai miten priorisoida tehtäviä ja projekteja
 • Epäselvä tie eteenpäin ja kuinka kasvattaa yritystä

Ennen kuin jatkamme, haluan tehdä selväksi kaksi asiaa:

1. Ben ja minä emme ole koskaan olleet freelancereita.

Aloitimme toimintamme jäsensivustona. Sitten kun se ei onnistunut, siirryimme mediayhtiöön.

Meillä oli kourallinen valmentavia/konsultoivia asiakkaita alkuvaiheessa, mutta freelance-työ ei koskaan ollut varsinainen liiketoimintamallimme. Miksi sitten päättäisimme luoda suunnittelijan freelancereille?

No, muutama syy:

 • Siellä on jo paljon suunnittelijoita ja lehtiä ihmisille, jotka ovat freelancereita tai yksinyrittäjiä. Mutta on hyvin vähän suunnittelijoita, jotka käsittelevät freelance-yrityksen omistajan ainutlaatuisia haasteita.
 • Rakastamme ajatusta freelancerina. Yhdysvalloissa on yli 57 miljoonaa freelanceria syystä.[1] Se on yksi helpoimmista tavoista aloittaa verkkoliiketoiminta, koska sinun ei tarvitse paljoa päästä liikkeelle – vain jo olemassa olevat taidot ja asiakkaat, jotka ovat valmiita maksamaan sinulle. Tästä syystä freelancerina on yksi suosituimmista tavoista, joita suosittelemme yrityksen perustamiseen tai ylimääräisen rahan ansaitsemiseen.
 • Freelancerit kamppailevat näiden ongelmien kanssa eniten. Ainakin kokemuksemme mukaan, kun puhumme freelancereiden kanssa, joiden kanssa olemme työskennelleet, ja yhteisömme jäsenten kanssa, freelancereilla näyttää olevan eniten vaikeuksia keskittyä oikeisiin asioihin ja saada kestävää tuloa liiketoiminnassaan. Ja se on järkevää. Bloggaajana tai affiliate-markkinoijana ansaitsemasi rahat eivät suoraan korreloi työhön käytettyjen tuntien kanssa. Mutta freelancerina vaihdat usein aikaa rahasta, mikä tarkoittaa, että mitä vähemmän keskittynyt ja tuottava olet, sitä vähemmän ansaitset yritykselläsi.
🔥 Empfohlen:  Miksi jokainen blogi tarvitsee päätelmän ja kuinka kirjoittaa itse

Joten se sai meidät päättämään freelancereista, mutta entä suunnittelijaidea? Tämä johtaa selvennykseen numero kaksi:

2. Kumpikaan minä emme ole koskaan olleet suunnittelijoita.

Tiedän, että se ei ole hyvä ulkoasu meille ensi silmäyksellä, mutta kuuntele minua.

Olen aina ollut kynän ja paperin tyyppi. Meillä molemmilla on.

Kun aloitimme tämän yrityksen, meillä oli olohuone täynnä valkoisia tauluja, maalaustelineitä ja pinoja muistikirjoja olohuoneen pöydällämme.

Aina kun minulla on paljon aivoissani tai uusi idea treenata, istun alas suosikkikynäni kanssa, tartun muistivihkoon ja annan ajatusten virrata aivoistani, käsivarrestani ja paperille.

Jotain fyysisessä kirjaamisessa – olipa se sitten idea tai tehtävälista – on jotain, mitä et vain saa digitaalisilla työkaluilla.

Mutta myönnetään, en ole koskaan pitänyt suunnittelijoista. Olen yrittänyt käyttää niitä useita aiemminkin, mutta en pitänyt niin monen suunnittelijan rakenteesta ja jäykkyydestä. Tuntui joko siltä, ​​että tavaraa oli liikaa, mitä en tarvinnut tai halua käyttää, tai se ei vain sopinut tavoitteitani yrittäjänä.

Siksi kun päätimme luoda Freelancer Playbook, tiesimme haluavamme tehdä jotain käytännöllistä ja virtaviivaista. Jotain, joka sisälsi kaiken, mitä tarvitset freelance-yrityksen rakentamiseen, eikä mitään mitä et.

Tästä syystä loimme Freelancer Playbookin yhdessä todellisten freelancerien ja suunnittelijoiden ystävien kanssa. Saimme palautetta omalta freelance-tiimiltämme, loimme yli 200 betatestaajan ryhmän ja esitimme kysymyksiä, joita kukaan ei ollut heiltä ennen esittänyt:

 • Mitä suunnittelijassa pitää ehdottomasti olla?
 • Mitä sopimusten katkaisijat ovat sinulle suunnittelijassa?
 • Mitkä ovat olleet hyödyllisimpiä harjoituksia, jotka ovat auttaneet sinua asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita yrityksessäsi?
 • Minkä kanssa kamppailet eniten, kun haluat pysyä järjestyksessä ja olla tuottava yrityksessäsi?

Kaiken tämän tiedon avulla lähdimme luomaan Freelancer Playbookin.

Suunnittelijan suunnittelu

En ole graafinen suunnittelija.

Joten luonnollisesti päätin, että minä suunnittelen koko suunnittelijan. Kansi, logo, päivittäiset sivut, teokset.

Se tuntui parhaalta tavalta ymmärtää yhteisömme freelance-työntekijöiden ongelmia ja ottaa huomioon heidän palautteensa. Lisäksi syyllistyn siihen, että joskus teen asioista itselleni vaikeampia kuin niiden todennäköisesti tarvitsee olla.

En osaa käyttää mitään hienoja suunnitteluohjelmia, kuten Photoshop, InDesign tai Illustrator. Olen PowerPoint-mies. Joten sitä käytin luoessani kaikki mallit.

Ennen kuin aloin luonnostelemaan karkeita luonnoksia jokaisesta sivusta, tein kaksi luetteloa tähän mennessä saamistamme vastauksista.

Ensimmäiselle listalle kirjoitin, mitä freelance-yhteisömme halusi tämän suunnittelijan saavuttavan. Tässä tavoitelista:

 • Auta freelancereita tasapainottamaan kaikki liiketoimintansa osa-alueet
 • Opeta freelancereille, kuinka ei vain työskennellä “omissa yrityksissään”, vaan “työskennellä” heidän liiketoimintansa parissa
 • Auta ihmisiä luomaan (ja saavuttamaan) lyhyen ja keskipitkän aikavälin tavoitteita
 • Kannusta rutiininomaiseen itsetutkiskeluun
 • Pysy ajan tasalla päivittäisistä tehtävistä
 • Jne.

Toiselle listalle kirjoitin millaisia ​​”perussivuja” tarvitsisimme. Tässä on sivuluettelo:

 • Päivittäiset suunnittelusivut
 • Kuukausikalenteri
 • Viikkosuunnittelusivu
 • Backburner-sivut
 • Käyttöohje -osio
 • Jne.
🔥 Empfohlen:  Bluehost Review: Katso Bluehostin Web Hosting

Kun molemmat luettelot olivat vierekkäin, aloin yhdistää pisteitä ja kartoittaa, mitä sivuja aiotaan käyttää kunkin tavoitteen saavuttamiseen. Alussa joihinkin sivuihin oli liitetty joukko rivejä (eli tavoitteita), kun taas toisilla ei ollut yhtään. Ja oli muutamia tavoitteita, joilla ei vielä ollut kotia.

Luonnos alkaa

Kun olin kirjoittanut tämän kaiken paperille, oli aika aloittaa luominen. Ollakseni rehellinen, olin järkyttynyt, enkä tiennyt mistä aloittaa.

Muutaman tunnin saavutettuani käytännössä mitään, päätin keskittyä vain yhteen sivuun kerrallaan. Aloitin päiväsuunnittelusivulla. Tämä oli sivu, jota ihmiset käyttivät useimmin, joten se vaikutti hyvältä paikalta aloittaa. Ehdottomasti älykkäämpää kuin suunnitella kaikki sivut yhtä aikaa, mitä yritin tehdä aiemmin.

Piirustusprosessi toimi seuraavasti:

 1. Piirtäisin kehyksen siitä, miten halusin sivun aseteltua.
 2. Pyytäisin freelancereita (joko tiimissämme tai beta-ryhmässämme) osoittamaan kaiken, mitä he ajattelivat, että suunnittelussa oli vikaa.

Ja sanonpa teille, palautteesta ei ollut pulaa. Tarvitsin sitä, ja olen kiitollinen yhteisöllemme siitä, että he ovat käyttäneet aikaansa ja antaneet harkittuja oivalluksia.

Jotain opin: Älä vain kysy joltakulta, mitä he ajattelevat jostakin tekemästäsi. Pyydä heitä pistämään siihen mahdollisimman monta reikää… ja paina niitä, kunnes sinulla on mukava luettelo asioista, jotka voivat olla parempia. Ihmiset ovat mukavia ja haluavat kertoa sinulle, että he rakastavat sitä, mitä olet tehnyt, mutta sinun täytyy kaivaa syvemmälle. Täällä ei ole tilaa tunteille!

Toinen asia: Voi olla fyysisesti mahdotonta sisällyttää kaikkien palautetta. Jotkut ihmiset haluavat viivoja muistikirjaansa, jotkut eivät halua viivoja. Yksi haluaa nauhakirjanmerkkejä, joku toinen vihaa niitä. Loppujen lopuksi luotin palauteryhmäämme ja lähdin enemmistön yksimielisesti.

Luonnosten muuttaminen tulostettaviksi tiedostoiksi

En valehtele, tämä osa oli minulle vakava murhe. Pääasiassa siksi, että a) en ole graafinen suunnittelija ja b) tein kaiken PowerPointissa.

Jälleen, olisimme voineet palkata suunnittelijan luomaan kaiken Illustratorissa, ja olen varma, että se olisi säästänyt valtavasti aikaa. Mutta en halunnut delegoida tätä osaa projektista. Osana tämän suunnittelijan luomisen tarkoitusta yhteisömme kanssa oli se, että halusin olla mukana, työskennellä suoraan palvelemiemme ihmisten kanssa. Ja paras tapa tehdä se tuntui olla suunnittelutuolissa, vaikka se olikin uusi (ja hieman epämukava) rooli minulle.

Kun jokainen sivu oli tehty PowerPointissa, tulostin sen ja katsoin, miltä se tuntui fyysisellä paperilla. Tämä johti siihen, että säätöjä tehtiin paljon enemmän kuin odotin, mutta olen niin iloinen, että tein sen. Joskus se, mikä näyttää hyvältä näytöllä, ei yksinkertaisesti käänny samalla tavalla painetulla sivulla, varsinkin kun se on käsinkirjoitettava sivu.

Esimerkkejä asioista, joita muutin nähtyäni painetut luonnokset:

 • Fonttikoot
 • Tila rivien välissä
 • Valintaruutujen väli
🔥 Empfohlen:  Miksi hallituksella on oikeus estää startup-myynti Big Techille?

Useimmat asiat olivat pieniä, mutta vau, niillä oli valtava ero, kun ne oli korjattu. Ymmärrän myös tätä kirjoittaessani, että olen ehkä hieman liian A-tyyppinen.

Valmistajan löytäminen ja tekniset tiedot

Aloitimme tämän prosessin tietämättämme fyysisen tuotteen tekemisestä. Ben ja minulla ei kirjaimellisesti ollut aavistustakaan mitä olimme tekemässä.

Ajattelin, että suunnittelijan tekeminen olisi melko yksinkertaista, mutta valitettavasti se oli . Ennen kuin sain edes tarjouksia valmistajilta, minun piti opetella kaikki terminologia ja päättää suunnittelijan tarkat tiedot.

Tässä vaiheessa opin:

 • Paperin painot
 • Sidontatyypit (muotti ommeltu, spiraali, lanka jne.)
 • Kansityypit (pellava, nahka, paperi jne.)
 • Kansipainatus (kohokuviointi, kohokuviointi, folioleimaus jne.)
 • Normaali musta vs. Rich musta muste
 • Ja paljon enemmän

Vietin tuntikausia tutkiessani kaikkea tätä ja menen takaisin ryhmäämme nähdäkseni, mikä heille todella oli tärkeää ja mistä he eivät todellakaan välittäneet. (Olin iloinen kuullessani, etten ole ainoa paperisnobi.) Haluamme, että 90-Day Freelancer Playbook on selkeä paperisuunnittelija markkinoiden ykkösvaihtoehto freelancereille, joten otin ehdottomasti aikaani tähän ymmärrä 100% oikein.

Prototyyppiä odotellessa

Kun kirjoitan tätä viestiä, ensimmäinen prototyyppimme on edelleen tekemässä. Sen pitäisi olla täällä alle viikossa. Olen niin hermostunut kuin voi olla, mutta olen myös varovaisen optimistinen, että siitä tulee mahtavaa. Olemme luoneet tätä suunnittelijaa yhdessä yhteisömme kanssa kuukausia, emmekä malta odottaa, että pääsemme jakamaan sen kaikkien kanssa ja saamaan sen vihdoin käyttöön.

Kun saamme prototyypin käsiimme, alustava suunnitelma on:

 1. Käy läpi sivu sivulta, rivi riviltä ja löydä virheet.
 2. Tee minikuvaus Kickstarter-kampanjamme suunnittelijasta.
 3. Julkaise kampanja ja kerro siitä mahdollisimman monelle ihmiselle, joka saattaa olla kiinnostunut (sähköpostiluettelon, mainosten, blogimme, sosiaalisen median jne. kautta).

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, käynnistämme Kickstarter-kampanjan toukokuun puolivälissä ja (jos kampanja onnistuu) lähetämme massatuotantotilauksen vähintään 1 000 90-Day Freelancer Playbookille kesäkuussa!

Sen saaminen ihmisten käsiin

En malta odottaa, kuinka freelancerit käyttävät The Playbookia. Markkinoilla näyttää todellakin olevan aukko tällaiselle suunnittelijalle, ja uskon, että oikeat ihmiset saavat siitä paljon arvoa.

On pelottavaa kokeilla jotain niin uutta ja erilaista kuin mitä tavallisesti teemme liiketoiminnassamme, ja on myös pelottavaa jakaa kulissien taakse, ennen kuin tiedämme onnistuuko se. Se on osa jännitystä dokumentoida se kaikki verkossa – voit tulla matkalle kanssamme.

Jos olet kiinnostunut Freelancer Playbookista, voit hanki kopio Kickstarter-kampanjasivultamme.

Table of Contents