Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kumppanuusmarkkinointitilastot vuodelle 2023 – Faktoja ja lukuja 12 miljardin dollarin toimialasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kumppanuusmarkkinointitilastot vuodelle 2023 – Faktoja ja lukuja 12 miljardin dollarin toimialasta

Affiliate-markkinoinnin valmistuminen muutti liiketoiminnan kasvot, kun se ilmestyi ensimmäisen kerran lähes kaksi vuosikymmentä sitten. Tuolloin yritykset olivat vasta ymmärtäneet Internetin mahdollisuudet. Dot-com-kuplan ansiosta affiliate-markkinointi lähti liikkeelle!

Yhtäkkiä tavalliset ihmiset keräsivät miljoonia dollareita palkkioita samalla kun yritykset saivat merkittäviä voittoja. Vielä nykyäänkin affiliate-markkinointi on edelleen yksi Internet-yrittäjien tuottoisimmista mahdollisuuksista. Sen avulla voit ansaita rahaa verkkosivustollasi työskennellessäsi joidenkin maailman suurimpien yritysten ja mainostoimistojen kanssa.

Älä usko sanaamme!

Tässä on joitain vuoden 2020 vaikuttavimmista tytäryhtiömarkkinoinnin tilastoista.

Affiliate-markkinoinnin historia

1. Idea syntyi ensimmäisen kerran vuonna 1989.
Affiliate-markkinoinnin käsite voi tuntua ilmeiseltä tänään. Mutta Internetin alkuaikoina sähköinen kaupankäynti oli vielä lapsenkengissään. Noin neljä vuotta World Wide Webin perustamisen jälkeen William J. Tobin kehitti tytäryhtiömarkkinoinnin.

Tobin oli PC Flower & Giftsin perustaja.

2. Varhaiset tytäryhtiömarkkinointitoimenpiteet tehtiin Prodigy Networkissa.
Prodigy Network on kiinteistöjen joukkorahoitusalusta. Tobin käytti alustaa kumppaniohjelmansa käynnistämiseen. Hän pysyi alustalla vuoteen 1996 asti. PC Flowers & Gifts ansaitsi lopulta 6 miljoonaa dollaria verkossa.

3. Affiliate-markkinointi aloitti evästeiden käytön vuonna 1994.
Evästeet, joilla on tärkeä rooli nykyaikaisissa affiliate-markkinointiohjelmissa, kehitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994. Tekniikka otettiin lähes välittömästi käyttöön affiliate-markkinointiteollisuudessa.

4. CDNow oli yksi varhainen affiliate-markkinoinnin menestystarina.
CDNow oli CD-levyjen aikakaudella yksi suurimmista verkkokaupoista. Yritys oli yksi merkittävimmistä esimerkeistä varhaisessa affiliate-markkinoinnissa. Siinä oli BuyWeb-ohjelma, joka maksoi palkkioita arvioijille.

5. Affiliate-markkinointi kasvoi valtavasti vuonna 1996.
Monet nykyaikaisista kumppaniohjelmista, jotka tunnemme nykyään, perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Näihin kuuluvat Amazon Associates, BeFree ja Rakuten, joka tuolloin tunnettiin nimellä Linkshare.

6. Vuonna 1998 käynnistetyt suuret tytäryhtiöverkostot
ClickBank ja Commission Junkie perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Nämä suuremmat verkostot avasivat julkaisijoille mahdollisuuden työskennellä useiden kauppiaiden kanssa yhdellä tilillä.

7. Federal Trade Commission vahvisti ohjeet tytäryhtiömarkkinointia varten vuonna 2000.
Ennen vuotta 2000 affiliate-markkinointi oli suurelta osin sääntelemätöntä alaa. Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio muutti asiaa. Organisaatio julkaisi ohjeet, jotka loivat lisää vastuullisuutta. Ohjeet suojaavat kuluttajia, kauppiaita ja tytäryhtiöitä.

8. Affiliate-markkinoinnin verot otettiin käyttöön vuonna 2008.
Affiliate-nexus-tehtävän perustamisen myötä affiliate-markkinointialalle asetettiin lisää säännöksiä. Tämän tehtävän tarkoituksena on varmistaa, että verovelvollisuudet täytetään, kun kauppiaat ja tytäryhtiöt harjoittavat liiketoimintaa osavaltion rajojen yli.

9. Tietojen paljastamista koskevat lait tulivat voimaan vuonna 2009.
Alan suurin muutos tapahtui vuonna 2009. Uudet lait velvoittivat julkaisijat paljastamaan työsuhteensa edistämiensä yritysten kanssa. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että tytäryhtiöiden on kerrottava yleisölleen, kun heille maksetaan tuotteen mainostamisesta.

Affiliate-markkinoinnin menestys

10. Affiliate-markkinointialan arvo on yli 12 miljardia dollaria.
Affiliate-markkinointiala on aivan valtava. Pelkästään vuonna 2017 sen arvo oli maailmanlaajuisesti yli 12 miljardia dollaria, eikä se osoita merkkejä hidastumisesta lähiaikoina.

11. Affiliate-markkinointi johti 170 miljoonaan tapahtumaan maailmanlaajuisesti.
Tämän markkinointitekniikan tehokkuuden mittakaavassa se johti yli 170 miljoonaan tapahtumaan vuonna 2017. Internetin käyttäjät napsautivat kumppanilinkkejä yli 5 miljardia kertaa, mikä johti vaikuttaviin tulosprosentteihin.

12. Yhdysvallat on tytäryhtiöiden suurin markkina-alue.
Tällä hetkellä Yhdysvallat on tuottoisin kohdealue. Noin 63,83 prosenttia tytäryhtiöistä ympäri maailmaa on suunnattu erityisesti yhdysvaltalaisille kuluttajille. Ei ole vaikea nähdä miksi. Yhdysvaltojen markkinoiden osuus alan arvosta on noin 4,5 miljardia dollaria.

🔥 Empfohlen:  Sivuvaunun terveydenhuollon menestystarina – turvaa henkiä edulliseen hintaan

13. Useimmat tuotemerkit hyödyntävät affiliate-markkinointia jollain tavalla.
Affiliate-markkinointi on täydellinen mainontamuoto suurille ja pienille brändeille. Se perustuu täysin suorituskykyyn, joten yritykset maksavat palkkioita vain onnistuneista liideistä ja myynnistä.

Kuinka moni yritys ympäri maailmaa käyttää affiliate-markkinointia? Noin 81 prosenttia!

14. Affiliate-markkinointi on yhtä tehokasta kuin perinteinen sähköpostimarkkinointi.
Vuonna 2018 affiliate-markkinointi kilpaili sähköpostimarkkinoinnin tuloksista. Tämä on johtanut merkittävään muutokseen kauppiaiden ja mainostajien kannalta. Sähköpostimarkkinointi on aina ollut yksi tehokkaimmista digitaalisen mainonnan muodoista.

Se, että affiliate-markkinointi tuottaa yhtä paljon tuloja kuin sähköpostimarkkinointi, on valtava juttu. Affiliate-markkinoinnin odotetaan ohittavan sähköpostin tulevina vuosina.

15. Suuri enemmistö julkaisijoista käyttää affiliate-markkinointia.
Affiliate-markkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista ansaita rahaa verkkosivustolla. Tämän seurauksena useimmat julkaisijat hyödyntävät sitä jossain muodossa. On arvioitu, että noin 84 prosenttia julkaisijoista käyttää tätä tuloja tuottavaa taktiikkaa.

16. Useimmat julkaisijat luottavat useampaan kuin yhteen kumppaniverkostoon.
Tulovirtojen monipuolistamiseksi noin 94 prosenttia julkaisijoista, jotka käyttävät kumppanimarkkinointia sivustoissaan, ilmoittautuu kahdelle tai useammalle tytäryhtiölle. Tämä tehdään tulojen lisäämiseksi ja tuotemahdollisuuksien lisäämiseksi.

Noin 39 prosenttia julkaisijoista käyttää kolmea erillistä verkkoa, kun taas 20 prosenttia käyttää viittä tai useampaa!

17. Affiliate-markkinointi muodostaa terveen osan digitaalisen median mainostuloista.
Digimainonnan muotoja on monia. Affiliate-markkinoinnin osuus liikevaihdosta on yleensä noin 15 prosenttia. Tämä luku vain kasvaa.

18. Monet yritykset sijoittavat 15-30 prosenttia myynnistä tytäryhtiömarkkinointiin.
Keskimäärin noin 23 prosenttia kauppiaan tuloista tulee suoraan affiliate-markkinoinnista. Mitä tulee heidän sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin, tämä luku päihittää hakukoneoptimoinnin ja pay-per-click -mainonnan.

Kasvu

19. Tulot kasvavat tasaisesti.
Affiliate-markkinointimenojen odotetaan nousevan 6,8 miljardiin dollariin.
Yhä useammat yritykset varaavat osan mainosbudjeteistaan ​​affiliate-markkinointiin. Kulutus on kasvanut noin 10,1 vuodessa. Tällä vauhdilla menojen odotetaan nousevan 6,8 miljardiin dollariin vuoden 2020 loppuun mennessä.

20. Yhdistyneen kuningaskunnan tytäryhtiöiden menot kasvoivat jyrkästi vuosina 2016 ja 2017.
Suurin osa kuluista tulee Yhdysvaltain markkinoilta. Isossa-Britanniassa on kuitenkin myös merkittävää kasvua. Vuosina 2015–2016 Britannian menot kasvoivat noin 15,1 prosenttia.

21. Kiinnostus affiliate-markkinointiin kasvaa.
Vaikka se on ollut olemassa Internetin alkuajoista lähtien, affiliate-markkinointi on viime aikoina kokenut äkillisen kiinnostuksen nousun. Alle vuodessa vuonna 2018 hakujen määrä termillä “affiliate marketing” kasvoi noin 44 prosenttia.

Tilastojen julkaiseminen

22. Se on tehokas laajalle väestöryhmälle.
Vastoin yleistä luuloa, tämä markkinointitekniikka ei ole varattu vain milleniaaleille ja tekniikkaa tunteville sukupolville. Suosituin markkinademografia on 25–54-vuotiaat. Noin 31,86 prosenttia menee 35–44-vuotiaille kuluttajille. 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien väestöryhmien osalta markkinaosuus on edelleen kunnioitettava, 12 prosenttia.

23. Oikein tehtynä mainosten estäjät eivät vaikuta affiliate-markkinointiin.
Yksi suurimmista väärinkäsityksistä digitaalisesta mainonnasta on se, että mainosten estäjät voivat vähentää tehokkuutta. Vaikka tämä koskee ponnahdusikkunoita ja perinteisiä bannerimainoksia, se ei vaikuta affiliate-markkinointitekniikoihin. Markkinointitekniikat toteutetaan sisällössä, mikä tekee siitä immuuni ohjelmiston vaikutuksille.

🔥 Empfohlen:  Toimivatko VPN:t todella? (Keskustelu vuodelle 2023)

24. Orgaaniset vierailijat tekevät todennäköisemmin tuloksen.
Monille tytäryhtiöille ensisijainen tavoite on kasvattaa liikennettä ja lisätä myyntiä. On tärkeää luoda lisää suosiota sivustollesi, mutta tavalliset lukijasi tekevät todennäköisemmin tuloksen. Tutkimukset osoittavat, että orgaaniset toistuvat vierailijat tekevät noin 5,66 kertaa todennäköisemmin tuloksen verrattuna niihin, jotka kompastuvat sivustollesi hakukoneen kautta.

25. Yli puolet verkon käyttäjistä ostaa todennäköisesti sivustoilta, jotka on optimoitu mobiililaitteille.
Älypuhelimet ovat olennainen laite vuonna 2020, joten ei ole yllätys, että kuluttajat houkuttelevat mobiilikäyttöön optimoituja sivustoja. Noin 51 prosenttia mobiilikäyttäjistä sanoo tekevänsä todennäköisesti ostoksia sivustoilta, jotka on suunniteltu erityisesti mobiiliselailua ajatellen.

26. Useimmat affiliate-markkinoijat ovat miehiä.
Tällä hetkellä suurin osa tytäryhtiöistä on miehiä. Kumppanuuskohtaus koostuu noin 54,23 prosentista miehistä ja 42,97 prosentista naisista.

27. Useimmat tytäryhtiöt ovat Yhdysvalloista.
Kuten näimme aikaisemmassa tilastossa, Amerikan markkinat ovat suurimmat ja tuottoisimmat. Vaikka maailmanlaajuiset tytäryhtiöt voivat kohdistaa yhdysvaltalaisiin kuluttajiin, useimmat tytäryhtiöt sijaitsevat Yhdysvalloissa. Noin 57,44 prosenttia tytäryhtiöistä on Yhdysvalloissa.

28. Vähittäiskauppa hallitsee affiliate-markkinoinnin ylintä asemaa
Useat toimialat voivat hyödyntää affiliate-markkinointia. Tämä sisältää yrityksiä, jotka käsittelevät rahoitusta, matkailua ja televiestintää. Vähittäiskauppayritykset saavat kuitenkin eniten tuloja. Noin 43 prosenttia maailmanlaajuisista tytäryhtiömarkkinoinnin tuloista menee vähittäiskauppayrityksille.

29. Muoti on yksi suosituimmista markkinaraoista.
Vähittäiskaupan sisällä muoti on suurin markkinarako. Noin 18,7 prosenttia tytäryhtiöistä mainostaa muotituotteita. Toiseksi suosituin markkinarako on urheilu ja ulkoilu. Noin 14,6 prosenttia tytäryhtiöistä mainostaa tämän markkinaraon tuotteita.

30. Web-hosting-ala tarjoaa tuottoisia kumppaniohjelmia.
Mielenkiintoista kyllä, web-hosting-teollisuudella on paljon tarjottavaa tytäryhtiöille. Monilla hosting-palvelujen tarjoajilla on menestyviä kumppaniohjelmia. Esimerkiksi Bluehost maksoi yli 5 miljoonaa dollaria tytäryhtiöille vuonna 2018.

31. Useimmat tytäryhtiöt mainostavat 10 tuotetta tai vähemmän.
Kumppanuusmarkkinointi on julkaisijoille tasapainottavaa toimintaa. Ilmeisesti mitä enemmän tuotteita mainostat, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on ansaita palkkiota. Yli laidan meneminen voi kuitenkin sammuttaa lukijat!

Noin 42,17 prosenttia tytäryhtiöistä haluaa mainostaa yhdestä kymmeneen tuotetta. Pienempi ryhmä, 23,18 prosenttia, markkinoi 11-20 tuotetta. Asteikon yläpäässä sinulla on tytäryhtiöitä, jotka mainostavat yli 300 tuotetta. Tämä ryhmä on pieni, ja se muodostaa vain 7,53 prosenttia tytäryhtiöistä.

32. Se on julkaisijoille helppo kaupallistamismuoto.
On useita syitä, miksi verkkosivustojen omistajat valitsevat tytäryhtiömarkkinoinnin muiden tulouttamismuotojen sijaan. Tutkimusten mukaan 76 prosenttia valitsee sen, koska se on helpoin kaupallistamismenetelmä. Noin 45 prosenttia sanoi pitävänsä siitä, koska se ei vaikuta lukijan kokemuksiin sivustolla.

33. Tuotteen relevanssi on tärkeä osakkuusmarkkinoijille.
Valittavana on niin monia tuotteita ja kumppaniohjelmia, joten julkaisijoiden on tehtävä monia päätöksiä. Tutkimukset osoittavat, että yksi suurimmista päättävistä tekijöistä siihen, miten julkaisijat ryhtyvät markkinointiin, on tuotteen osuvuus. 18,15 prosenttia sanoo, että se on tärkein tekijä ohjelmaa valittaessa. Toiseksi tärkein tekijä on ohjelman maine.

Affiliate Revenue Statistics

34. Lähes puolet tytäryhtiöistä ansaitsee alle kokopäiväisen tulon.
Kuulet paljon niistä menestyneistä tytäryhtiöistä, jotka tekevät pankkeja blogeillaan. Kuitenkin kova totuus on, että nuo menestystarinat eivät ole niin yleisiä kuin monet luulevat.

Noin 48,36 prosenttia kaikista tytäryhtiöistä tienaa alle 20 000 dollaria vuodessa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin yksilöiden keskimääräiset tulot.

🔥 Empfohlen:  Mullistava navigointi: MIT-tutkijat paljastavat uudenlaisen koneoppimismenetelmän autonomiin ajoneuvojen vakautukseen ja esteiden välttämiseen

35. Keskimääräinen tulosprosentti on noin 1 prosentti.
Konversioprosentit ovat alalla erittäin alhaiset. Keskimääräinen korko on noin 1 prosentti. Saadakseen merkittäviä tuloja sivustosi on saatava paljon kävijöitä kuukausittain.

36. Pieni osa tytäryhtiöistä tienaa yli 150 000 dollaria vuodessa.
Yhteistyömarkkinoinnilla on mahdollista ansaita hyvä elanto. Mutta se on suhteellisen harvinaista. Vain noin 3,7 prosenttia tytäryhtiöistä ansaitsee yli 150 000 dollaria vuodessa.

37. Johtavat tytäryhtiöt voivat ansaita miljoonia.
Tietysti affiliate-markkinoinnilla on suuria menestystarinoita. Useat johtavat tytäryhtiöt ansaitsevat kuusinumeroisia tuloja. Yksi menestyneimmistä tytäryhtiöistä, Jason Stone, ansaitsi 7 miljoonaa dollaria yhdessä vuodessa!

Affiliate-markkinointiteollisuus

38. Amazon tarjoaa 1–10 prosentin välityspalkkioita.
Yksi suosituimmista kumppaniohjelmista on Amazon Associates. Ohjelma on ainutlaatuinen, koska se tarjoaa vaihtelevia palkkioita eri tuotteille. Hinnat lasketaan tuotteen edun ja hinnan perusteella. Esimerkiksi helposti myytävien tuotteiden palkkio voi olla alhainen, 1 prosentti. Samaan aikaan luksustuotteissa, jotka maksavat tuhansia dollareita, on yleensä paljon korkeampi hinta.

39. Amazon tarjoaa pääsyn useimmille kauppiaille.
Amazon Associatesista puhuttaessa ohjelma tarjoaa tytäryhtiöille tuotteita yli 8 000 kauppiaalta.

40. ShareASalella on suurin markkinaosuus.
Suurin tytäryhtiöverkosto on ShareASale. Sillä on tällä hetkellä noin 57,7 prosenttia markkinoista. Awin osti verkon äskettäin.

41. Awinin kanssa työskentelevät tytäryhtiöt ansaitsivat lähes kolme neljäsosaa miljardia dollaria vuonna 2018.
ShareASalen emoyhtiö maksoi tytäryhtiöille noin 734 miljoonaa dollaria vuonna 2018. Tulot jaettiin yli 100 000 tytäryhtiön kesken.

42. Affiliate-markkinoinnilla on valta parantaa yrityksiä.
Affiliate-markkinoinnilla on ollut rooli monien yritysten menestyksessä. Yksi mielenkiintoisimmista tarinoista tulee Grouponilta!

Markkinayrityksellä oli alkuvuosinaan jonkin verran vetovoimaa. Sitä pidettiin kuitenkin epäonnistuneena vuonna 2009. Kun yritys alkoi hyödyntää affiliate-markkinointia, asiat kääntyivät. Kun yhtiö listautui, sillä oli yksi korkeimmista listautumisista sitten Googlen!

Johtopäätös

Kuten näette, affiliate-markkinointi on yksi Internetin suurimmista menestystarinoista. Se teki World Wide Webistä maailmanlaajuisen myynnin voimanpesän, joka se on nykyään.

Affiliate-markkinoinnilla on paljon tarjottavaa kaikille osapuolille. Yrityksille ja kumppanuusohjelmille se on loistava tapa kasvattaa myyntiä ja kasvattaa tuloja. Verkkosivustojen omistajille affiliate-markkinointi on yksi parhaista tavoista tuottaa passiivisia tuloja.

Yhteistyömarkkinoinnilla ei ole takuita. Mutta kokeileminen ei haittaa. Jos sinulla on jo vakiintunut sivusto, sinulla ei ole mitään menetettävää ja paljon voitettavaa!

Meillä on sinulle vielä enemmän tilastoja!

Facebookin livetilastot

LinkedIn-tilastot

Pienyritystilastot

Videon markkinointitilastot

Mobiilimarkkinoinnin tilastot

WordPressin tilastot

Uber-tilastot

Instagram-tilastot

YouTuben tilastot

Bloggaustilastot

Twitch-tilastot

Magento tilastot

Joomlan tilastot

Internet-tilastot

Verkkotunnuksen nimitilastot

Kiinan sosiaalisen median tilastot

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.