Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kun Sam Altman oli järkyttynyt

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kun Sam Altman oli järkyttynyt

OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman ja hänen tiiminsä keskustelut ympäri maailmaa toistuivat hänen saavuttuaan Australiaan. Israel todella haastoi heidät vaikeilla kysymyksillä. Teknologiajohtajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden esittämät kysymykset olivat suoria ja asiallisia, mikä jätti Altmanin ja OpenAI:n perustajan Ilja Sutskeverin sanattomaksi.

“Voiko avoimen lähdekoodin elementti mahdollisesti vastata GPT 4:n kykyjä ilman ylimääräisiä teknisiä edistysaskeleita vai onko GPT4:ssä jokin maailmalle tuntematon salainen kastike, joka erottaa sen muista malleista? Vai hukkaanko aikaani asentaessani Stable Vicuna 13 miljardia plus -velhoa? Hukkaanko aikaani, kerro minulle?” kysyi Ishay Green, avoimen lähdekoodin tekoälyn ja sen sovellusten tutkija.

Tämä oli ensimmäinen kysymys Altmanille ja Sutskeverille, joka sai suosionosoitukset jo ennen kuin he vastasivat siihen. Sutskever vastasi, että avoimen lähdekoodin ja yksityisten mallien välillä tulee aina olemaan kuilu ja tämä ero saattaa jopa kasvaa ajan myötä. “Yhden hermoverkon tuottamiseen tarvittavan työn, suunnittelun ja tutkimuksen määrä kasvaa jatkuvasti, joten vaikka avoimen lähdekoodin malleja olisikin olemassa, niitä tuotetaan vähemmän pienten tutkijaryhmien toimesta ja enemmän suurten yritysten huolenpidosta”, hän sanoi. lisätty.

Vaikka Sutskeverin vastauksessa on jonkin verran totuutta, että OpenAI:lla on merkittävä ylivoima lähinnä sen edun vuoksi, että se on ensimmäinen, joka työskentelee sen parissa, on myös totta, että avoimen lähdekoodin yhteisö on nopeasti kuromassa kiinni.

Toinen kiinnostava kysymys oli: ”Kuinka GPT4:n perusmalli oli ennen sinua lobotomisoitu se?” Mielenkiintoinen sanavalinta, joka oli jokaisella, mutta se meni ilman tyydyttävää vastausta. Yleisössä oli hyvä sekoitus youtubereita, startup-yritysten perustajia ja opiskelijoita.

Israel puhuu

Keskustelua johti prof Nadav Cohen Tel Avivin yliopistosta, jossa he puhuivat avoimesta lähdekoodista, tutkijoiden roolista, ilmastonmuutoksesta, työpaikkojen tulevaisuudesta ja muusta. Sutskever vastasi useimpiin kysymyksiin samalla kun Altman puhui politiikasta.

🔥 Empfohlen:  8 parasta liidien luomiseen tarkoitettua ohjelmistoa ja työkalua vuonna 2023

Mikä tässä keskustelussa oli vaikuttavaa, eivät olleet pelkästään itse kysymykset, vaan myös Cohenin esittämät täydelliset jatkokysymykset. Puhuessaan tiedeyhteisön panoksesta ja heidän roolistaan ​​tekoälyn rakentamisessa, hän kysyi: “Haetko malleja, joissa saatat julkistaa asioita valituille ihmisjoukoille, ehkä ei avoimen lähdekoodin koko maailmalle vaan tiedemiehille vai onko se jotain sinun harkitset?”

Tähän Altman selitti, että 50 tiedemiehen punainen ryhmä todellakin rekrytoitiin testaamaan ChatGPT:tä kontradiktorisesti. Suurin osa ilkeästä sisällöstä on hallinnut sen jälkeen, mutta jotkut tutkijat puhuvat siitä, että on mahdotonta puhdistaa kaikkea haitallista sisältöä, jonka ChatGPT voi sylkeä, ja neuvovat toimimaan “äärimmäisen varovaisesti”.

Ilmastokriisin ratkaiseminen

Vastauksena kysymykseen tekoälyn roolista ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa, Sutskever sanoi melko röyhkeästi: “Näin ratkaiset ilmastonmuutoksen, tarvitset erittäin suuren määrän tehokasta hiilidioksidin talteenottoa, tarvitset energiaa hiilidioksidin talteenottoon, tarvitset tekniikka sen rakentamiseen, ja sinun on rakennettava paljon sitä. Et vain kysy, miten se tehdään, vaan myös rakentaa se.” Tämä on varmasti fantastista ajattelua, kun taas monet asiantuntijat ja tutkijat epäilevät hiilidioksidin talteenoton käsitettä.

AI-asetus

Altman käsitteli hienosti kysymyksen siitä, kiertäisikö OpenAI sääntelyn, kuten Mark Zuckerberg teki. Hän selitti, että ne perustettiin yrityksenä pitäen mielessä kannustimien “supervoimat”. Niillä on epätavallinen rakenne ja niillä on rajattu voitto, ja jos kannustimet suunnitellaan oikein, yrityksen käyttäytymistä voidaan manipuloida.

”Meillä ei ole sellaista kannustinrakennetta kuin Facebookin kaltaisella yrityksellä, ja mielestäni he olivat Facebookissa erittäin hyvää tarkoittavia ihmisiä. He olivat vain kannustinrakenteessa, jossa oli joitain haasteita. Ilja sanoo aina, että yritimme tuntea AGI:n perustaessamme yritystämme alun perin, ja sitten määritimme voittorakenteemme, joten miten tasapainotamme laskemiseen tarvittavan rahan tarpeen. se, mistä me välitämme, on tämä tehtävä”, hän sanoi.

Vaikka hän puhuukin “lämpimästi omaksuvasta sääntelystä” ja vaikuttaa vakavalta haastatteluissaan, hänen sanomansa ja tekemänsä välillä on suuri ero.

🔥 Empfohlen:  Emoji-reaktiot osuvat WhatsAppiin, kun Meta taistelee kilpailijaa vastaan

Tämän keskustelun jälkeen Altman tapasi Israelin presidentin Isaac Herzogin ja sanoi: “Olen varma, että Israel tulee olemaan valtava rooli” tekoälyn riskien vähentämisessä, kun maa keskustelee ChatGPT:n taustalla olevan teknologian säätelystä. Sitten hän matkasi Intiaan Jordanian, Qatarin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien jälkeen. Ja tässä, sen sijaan, että puhuisit mistään tärkeästä, kevyempi keskustelu pyörii rakkauden ja tekoälyn glamourin aiheiden ympärillä.

Table of Contents