Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuvan ALT-teksti vs otsikkoteksti: Mikä ero on hakukoneoptimoinnissa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuvan ALT-teksti vs otsikkoteksti: Mikä ero on hakukoneoptimoinnissa

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas kattaa kuvan ALT-tekstin ja otsikkotekstin.

Kuten alta huomaat, otsikkotekstillä ja kuvan ALT-tekstillä on eri tarkoitus hakukoneille ja verkkosivustojen käyttäjille. Ja kun tiedät eron kuvan ALT-tekstin ja hakukoneoptimoinnin otsikkotekstin välillä, voit ymmärtää, kuinka kutakin elementtiä käytetään oikein sijoituksesi ja liikenteen kasvattamiseksi.

Siellä on myös osio, jossa on muita digitaalisen markkinoinnin resursseja, jotka selittävät enemmän kuvan ALT-tekstin ja otsikkotekstin perusteista, jotta voit luoda tehokkaimman hakukoneoptimointistrategian.

Mitä eroa on kuvan ALT-tekstin ja otsikkotekstin välillä?

Suurin ero kuvan ALT-tekstin ja otsikkotekstin välillä on, että kuvan ALT-tekstiä käytetään kuvien tietojen määrittämiseen näytönlukuohjelmille ja hakukoneille, kun taas otsikkoteksti näytetään näkyvänä tekstinä, kun käyttäjä vie hiiri HTML-elementin päälle.

Kuvan ALT-teksti vs otsikkotekstin vertailu

Alla oleva vertailutaulukko näyttää tärkeimmät erot kuvan ALT-tekstin ja otsikkotekstin välillä helposti ymmärrettävässä muodossa. Taulukon jälkeen selitän jokaisen tekijän erikseen.

ParameterImage ALT TextTitle Text
Määritelmä Kuvaa verkkosivulla olevan kuvan sisältöä Määrittää tiedot HTML-elementistä
Päätarkoitus Kuvailemaan kuvaa tarkasti näytönlukuohjelmille Antaa lisätietoa elementistä käyttökokemuksen parantamiseksi
Toissijainen tarkoitus Ilmoittaa hakukoneiden indeksointiroboteille indeksoitavan kuvan sisällöstä Ei mitään
Merkkirajoitus Ei mitään; mutta 150 tai vähemmän on suositeltavaa Ei mitään; mutta 140 tai vähemmän on suositeltavaa
SEO Ranking Factor Joo Joo

Mikä on kuvan ALT-teksti?

Kuvan ALT-teksti on vaihtoehtoinen teksti kuville, joka kuvaa kuvan sisältöä, kun se liittyy verkkosivuun tai asiakirjaan. Näytönlukijaohjelmisto käyttää Image ALT -tekstiattribuutteja, ja hakukoneiden robotit indeksoivat kuvia hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t).

ALT-tekstitiedot SEO:lle

Tarkoitus

ALT-tekstiattribuuttien ensisijainen tarkoitus on tarjota kuvailevaa tietoa kuville, jotta verkkosivustot saataisiin paremmin näkövammaisille käyttäjille. Se myös parantaa käyttökokemusta näyttämällä tekstiä kuvien tai grafiikan tilalla, jotka eivät lataudu sivulle.

🔥 Empfohlen:  Google Local Pack: mikä se on?

Hakukoneen indeksointirobotit kuitenkin analysoivat hakukoneoptimointia varten ALT-tekstiä indeksoidakseen ja asettaakseen kuvat oikein SERP:issä asiaankuuluvien kyselyjen yhteydessä. Toissijaisena etuna ALT-attribuutit parantavat myös sivun hakukoneoptimointia antamalla Googlen sijoitusalgoritmille ylimääräisiä SEO-tietoja, joita se voi käyttää sivun tärkeimpien avainsanaaiheiden tarkistamiseen.

Merkkirajoitus

ALT-tekstitunnisteille ei ole enimmäismerkkirajoitusta. Paras SEO-käytäntö ALT-määritteille on kuitenkin käyttää 150 merkkiä tai vähemmän. Sekä näytönlukijat että hakukoneiden indeksointirobotit lopettavat kuvien ALT-tunnisteiden sisällön lukemisen välillä 125-150 merkkiä, joten on parasta pitää ALT-tekstisi mahdollisimman lyhyt hakukoneoptimointia varten.

Voidaanko se optimoida?

Kuvan ALT-tekstiattribuutit voidaan optimoida hakukoneita ja käyttäjiä varten lisäämällä avainsanoja kuvauskenttään. Sinun tulisi kuitenkin välttää avainsanojen täyttämistä, koska se voi aiheuttaa Googlen ranking-rangaistuksen.

Kuvan ALT-tekstin tulee kuvata kuvaa tarkasti ja sisältää myös vain yhden sivun SEO-avainsanasi. Optimointi useammalle kuin yhdelle avainsanalle tai useiden ALT-tunnisteiden optimointi samalle avainsanalle ei tuota ylimääräisiä SEO-etuja.

Onko se sijoitustekijä?

Kuvan ALT-teksti on SEO:n sijoitustekijä. Googlen hakukone sekä Bing ja muut alustat käyttävät ALT-tunnisteiden sisältämiä asiayhteyteen liittyviä tietoja indeksoidakseen ja luokitellakseen kuvat ja grafiikat SERP:issä.

Hakukoneet käyttävät myös tekstidataa ymmärtääkseen sen sivun aiheet, jolla kuva sijaitsee. Siksi on tärkeää optimoida kuvan ALT-tekstielementti oikein sekä kuvasijoituksia että sivun hakukoneoptimointia varten.

Mikä on otsikkoteksti?

Otsikkoteksti on attribuutti, joka määrittää lisätietoa HTML-elementistä. Otsikkotekstin attribuutteja käytetään parantamaan käyttökokemusta näyttämällä hyödyllisiä yksityiskohtia työkaluvihjetekstinä, kun hiiri vie hiiren elementin päälle.

Otsikkoteksti Yksityiskohdat hakukoneoptimoijalle

Tarkoitus

Otsikkotekstin tarkoitus on antaa tiettyä tietoa sivun elementistä vietäessä hiiren osoitinta tapahtumien päälle. Otsikkotekstiattribuutit ovat hyödyllisiä myös, kun ne antavat käyttäjille lisätietoa siitä, minne napsautettava linkki heidät vie, joita ei voida sisällyttää ankkuritekstiin.

Monet käyttäjät arvostavat otsikkotekstin mukavuutta, koska se auttaa heitä ymmärtämään, miten tietty HTML-elementti toimii verkkosivulla ja mitä tapahtuu, kun he ovat vuorovaikutuksessa niiden kanssa.

🔥 Empfohlen:  Mikä muuttui Blogging Wizardin viimeisimmässä uudelleensuunnittelussa (ja päivitetyssä teknisessä pinossa)

Merkkirajoitus

Otsikkotekstin määritteille ei ole enimmäismerkkirajoitusta. Hakukoneoptimoinnin ja käyttäjäkokemuksen paras käytäntö on kuitenkin 140 merkkiä tai vähemmän. Liian pitkiä työkaluvihjeitä on vaikea lukea ja ne voivat häiritä lukijoita peittämällä muita sivulla olevia tietoja.

Voidaanko se optimoida?

Otsikkotekstin attribuutteja voidaan optimoida hakukoneille ja käyttäjille lisäämällä tähän kenttään kohdeavainsanoja. Oikein optimoidun otsikkotekstin tulee tarjota lisätietoja linkeistä, painikkeista ja graafisen käyttöliittymän elementeistä kopioimatta ankkuritekstiä tai muita sivulla jo näkyviä tietoja.

Onko se sijoitustekijä?

Otsikkoteksti on SEO:n sijoitustekijä. Hakukoneet, kuten Google, indeksoivat sisällön otsikkotekstiattribuutin sisällä auttaakseen ymmärtämään verkkosivun kontekstia. HTML-otsikkotekstin vaikutus sivun optimointiin on kuitenkin suhteellisen pieni; mikä tarkoittaa, että se ei yleensä tee tai riko web-sivun sijoitusta SERP:issä.

Hakukoneiden algoritmit on myös viritetty havaitsemaan avainsanojen täyttäminen otsikon attribuuteissa, koska tätä HTML-elementtiä on käytetty aiemmin runsaasti hakukonesijoitusten manipuloimiseen sivuston hakukoneoptimoinnin avulla. Siksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää avainsanatavaraa otsikkotekstiin; eikä käytä samaa tarkan haun avainsanaa useissa sivun otsikon määritteissä. Muussa tapauksessa sivustosi voi saada rangaistuksen.

Pitäisikö kuvan ALT-tekstin ja otsikon tekstin olla samat?

Kuvan ALT-teksti ja otsikkoteksti eivät saa olla samat, koska näillä kahdella elementillä on eri tarkoitus. Kuvan ALT-teksti kuvaa kuvan kontekstia näytönlukuohjelmille, kun taas otsikkoteksti tarjoaa lisätietoa työkaluvinkin muodossa käyttökokemuksen parantamiseksi.

Mitä tulee hakukoneoptimointiin, kuvan ALT-tekstiä ja otsikkotekstiä ei suositella, koska se on tarpeetonta tietoa. Kuvan ALT-tekstin kopioiminen hakukoneoptimoinnin otsikkotekstiattribuutiksi ei ole hyödyllistä, ja jos tämä käytäntö tehdään sivulla toistuvasti, se voidaan merkitä avainsanojen täyttämiseksi, mikä on negatiivinen sijoituksen signaali.

Lisätietoja Image ALT -tekstistä

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää kuvan ALT-tekstistä ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

🔥 Empfohlen:  Ovatko lähtevät linkit Google-haun sijoitustekijä?

Yhteenveto kuvan ALT-teksti vs otsikkoteksti SEO:ssa

Toivottavasti pidit tästä oppaasta kuvan ALT-teksti vs otsikkoteksti SEO:ssa.

Kuten opit, tärkein ero otsikkotekstin ja kuvan ALT-tekstin välillä on se, että otsikkotekstiattribuutit näytetään näkyvänä tekstinä, kun käyttäjä vie hiiri HTML-elementin päälle, kun taas kuvan ALT-tekstiä käytetään kuvien tietojen määrittämiseen näytönlukuohjelmia ja hakukoneita varten.

Molemmat elementit voivat kuitenkin olla hyödyllisiä verkkosivustollesi, kun niitä käytetään yhdessä niiden aiottuun tarkoitukseen. Sen sijaan, että valitsisit vain kuvan ALT-tekstiä tai otsikkotekstiä hakukoneoptimoijalle, yritä ottaa käyttöön sekä taktiikkaa, joka auttaa parantamaan käyttökokemusta, että sivun hakukoneoptimointisignaaleja korkeampien sijoitusten saamiseksi SERP:issä.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.