Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kvanttisijoituksia sataa, mutta lahjakkuus on edelleen ongelma

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kvanttisijoituksia sataa, mutta lahjakkuus on edelleen ongelma

Kuten silloin, kun maailma siirtyi tietokoneprosessoreista näytönohjainprosessoreihin, olemme tällä hetkellä todistamassa uutta paradigman muutosta, jossa kvanttilaskenta on nousemassa tutkimuksen ja kehityksen kuoresta valtavirran teknologian eturintamaan. Äskettäin julkaistu McKinseyn raportti valaisee kvanttiteknologian nykytilaa.

Raportin mukaan kvanttiteknologian startup-yritykset, joihin kuuluu kvanttilaskennan, viestinnän ja anturien alalla toimivia yrityksiä, saivat vuonna 2022 sijoittajilta 2,35 miljardin dollarin sijoituksen. Summa ylitti vuoden 2022 korkeimman investointitason ennätyksen. kvanttiteknologian start-upit, sijoittuivat vuonna 2021. Lisäksi neljä 2000-luvun suurinta kauppaa suljettiin vuonna 2022.

Raportissa kuitenkin korostetaan myös sitä, että enemmän investoidaan vakiintuneisiin startupeihin kuin uusiin yrityksiin. Luvut osoittavat, että vuonna 2022 perustettiin vain 19 kvanttiteknologian startuppia, kun vuonna 2021 niitä oli 41, mikä nostaa kvanttiteknologian ekosysteemin startup-yritysten kokonaismäärän 350:een.

Yksi yrityksistä, joka keräsi äskettäin 24 miljoonaa dollaria A-sarjan rahoituksesta, on Strangeworks. Strangrworks on ohjelmistoyritys, joka tarjoaa pilvipohjaisen alustan kehittäjille, tutkijoille ja yrityksille edistyneiden laskentaresurssien, kuten kvanttisimulaattoreiden ja kvanttilaitteistojen, käyttöön ja käyttämiseen.

Kvantista on tulossa valtavirtaa

Strangeworksin perustaja ja toimitusjohtaja William Hurley tunnistaa kaksi alan trendiä, kun on kyse skaalautuvien kvanttiratkaisujen tarjoamisesta. Ensinnäkin kehitetään hybridiklassis-kvanttilaskentajärjestelmiä, jotka yhdistävät klassisen ja kvanttilaskennan vahvuudet ongelmien ratkaisemiseksi tehokkaammin, mikä voi olla hyödyllistä tehtävissä, kuten optimointiongelmissa tai koneoppimistehtävissä.

Toinen suuntaus liittyy ohjelmistotyökalujen ja -alustojen kehittämiseen, joiden avulla organisaatiot voivat hallita ja skaalata kvanttilaskentaresurssejaan tehokkaasti. Näihin työkaluihin kuuluvat kvanttilaskentamiseen tarvittavat aikataulut ja optimoijat sekä resurssien ja tietojen hallintatyökalut useilla kvanttilaskenta-alustoilla.

Hybridiklassisen kvanttitietokoneen kotelon teki myös Nvidian HPC & Quantum -yksikön johtaja Timothy Costa, joka kertoi AIM“Vaikka nykyiset QPU:t eivät pysty tarjoamaan etua tuotantosovelluksissa, GPU-supertietokoneet ovat aikakoneita, joiden avulla tutkijat voivat työskennellä tulevaisuuden kvanttijärjestelmissä, jotka voivat nopeuttaa kriittistä työmäärää.”

🔥 Empfohlen:  Generatiiviset tekoälyt syövät pois työpaikkoja: BPO-sektori ei pelkää

GTC 2023:ssa Nvidia herätti kohua, kun se julkisti uuden järjestelmän nimeltä DGX Quantum -järjestelmä, joka on kehitetty yhteistyössä Quantum Machinesin kanssa. Järjestelmä hyödyntää uutta avoimen lähdekoodin CUDA Quantum avoimen lähdekoodin ohjelmistoa.

Ennen kuin oletat, että hybridijärjestelmä sisältää bittien ja kubittien sekoittamisen, Costa selittää, että näin ei ole. Hybridijärjestelmä toimii paljastamalla tuttuja ohjelmointimalleja, kääntäjiä ja työkaluketjuja jokaiselle kiihdytintyypille, mikä tekee toimialueen tutkijoille helppoa kartoittaa tehtävät tehtävään parhaiten soveltuvaan prosessoriin (kvantti- tai klassinen). Tämän seurauksena työ jakautuu erillisiin tehtäviin, jotka voidaan kartoittaa valitulle prosessorille.

“Kvanttilaskentaa varten toimialueen tutkijat kuvaavat prosessorin tehtäviä korkealla tasolla, ja käännöstyökaluketju alentaa tämän esitykseen, jonka kvanttiprosessori voi helposti ymmärtää ja suorittaa”, Costa lisää.

Lahjakkuuksien puute

Teknisten haasteiden lisäksi, joita syntyy, kun kvanttijärjestelmiä laajennetaan käytännön sovelluksiin, Hurley korosti kvantti- ja perinteisen laskennan osaamisen puutetta yhtenä suurimmista kvanttikäytön pullonkauloista. Vaikka McKinseyn raportti tarjoaakin aihetta juhliin, kokonaistilanne on edelleen synkkä.

Raportissa todetaan, että lahjakkuuksien kuilu kaveni vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna, mikä johtui osittain siitä, että yhä useammat korkeakoulut sisällyttivät kvantin opetussuunnitelmaansa. Heidän analyysinsa mukaan loput työpaikat voisivat täyttää kvanttiteknologiaan liittyviltä aloilta valmistuneilla, jotka tuottavat vuosittain noin 350 000 maisteritason tutkinnon suorittanutta maailmanlaajuisesti.

Kvanttilaskennan kriittisiin aiheisiin liittyviin ohjelmiin panostetaan merkittävästi. “Vaikka ala ei kasva merkittävästi, tuhannet opiskelijat ja insinöörit investoivat sertifiointikursseihin kehittääkseen itseään kvanttiteknologiaan liittyvillä aloilla”, L Venkata Subramaniam, IBM Quantum India -johtaja, kertoi. AIM.

Kvanttilaskentaan siirtymisen odotetaan luovan neljä keskeistä työmahdollisuutta: laitteistot (kvanttitietokoneiden rakentaminen), väliohjelmistot (laitteistojen ja ohjelmistojen yhdistäminen), tutkimus (nykypäivän kvanttitietokoneissa toimivien algoritmien kehittäminen) ja datatieteilijät tai sovelluskehittäjät (koodaus). sovelluskerroksen päällä).

Subramaniam uskoo kuitenkin, että laitteistosta kiinnostuneille tie on haastavampi. Hänen mukaansa näiden käsitteiden poimiminen verkkoitseopiskelusta on vaikeaa ja yliopistokurssit ovat rajallisia.